Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Аудио опрема: Слушалки, засилувачи, звучни карти, звучници, HI-Fi (аудиофилска дискусија)

draganamon

lurker
24 јануари 2016
701
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Здраво дечки.
Си имав некој слушалки ми ги земаа, си купив QCY T1C, и тие ми ги земаа.
Барам безжични слушалки за мене, кој ке се подобри од QCY T1C.
Слушалките ќе се користат за слушање време на време, при прошетни надвор каде телефонот би бил во џеб, и низ дома за кога ке си легнат децата, колку да не седам со тишина.
БТ конеккцијата да е постабилна од QCY T1C, оти кај тие ми сецкаше конекцијата која телефонот ми беше во џеб.
Музиката претежно би била метал, не знам дали има тоа врска.
Не ми треба безжично полнење.
Гледав
Некој спомна Анкер https://www.anhoch.com/product/5998...soundcore-life-note-3i-v2-anc-bluetooth-black
Дали Самсунг се подобри https://www.anhoch.com/product/599881889/samsung-galaxy-buds-fe-earbuds-graphite-gray (знам дека се продаваат на форумов)
Кој дизајн е полесен за на уво, претпоставувам како на JBL-то наместо Самсунг-от ?

Овие исто ми се допаѓа дизајнот, ми личат дека ќе се лесни на уво Слушалки Philips TAT2206, црни

Буџет до 4000 ден, а со задоволство би се задоволил со пола од тоа.
Секоја препорака е добредојдена.
Однапред благодарност.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
396
299
Здраво дечки.
Слушалките ќе се користат за слушање време на време, при прошетни надвор каде телефонот би бил во џеб, и низ дома за кога ке си легнат децата, колку да не седам со тишина.
БТ конеккцијата да е постабилна од QCY T1C, оти кај тие ми сецкаше конекцијата која телефонот ми беше во џеб.
Гледав
Некој спомна Анкер https://www.anhoch.com/product/5998...soundcore-life-note-3i-v2-anc-bluetooth-black
Дали Самсунг се подобри https://www.anhoch.com/product/599881889/samsung-galaxy-buds-fe-earbuds-graphite-gray (знам дека се продаваат на форумов)
Кој дизајн е полесен за на уво, претпоставувам како на JBL-то наместо Самсунг-от ?

Овие исто ми се допаѓа дизајнот, ми личат дека ќе се лесни на уво Слушалки Philips TAT2206, црни

Однапред благодарност.
Разгледа некој од овие модели. Дел од нив ги имаш во Anhoch, а некои и на Aliexpress од официјална продавница.Мој предлог во тој буџет ти се P3 & P40. А доколку сакаш да го зголемиш малку буџетот, Liberty моделите се супер

skydavidoff

read-only
9 јуни 2021
17
4
Skopje
Preporacajte soliden USB mikrofon za Zoom povici i snimanje videa i glasovni poraki? Mi treba da e prenosen za da go nosam so mene koga patuvam a sepak da ne zvucam kako da se javuvam od javen toalet so mnogu eho.

Ovoj od aliexpress vredi za parite? Ne mi se dopaga toa sto sveti RGB, se nadevam se gasi toa.

Isto gi gledav i RODE NT USB Mini i Blue Snowball i Yeti koi se poskapi.
Мислењето е автоматски споено:

Со Анкер нема грешка во тој ценовен ранг.
3 para noise-cancelling slusalki imam od Anker zemeno, prezadovolen sum. Edinstveno mikrofonot ne e dobar ako planiras da zboruvas na niv.

Последна промена:

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Preporacajte soliden USB mikrofon za Zoom povici i snimanje videa i glasovni poraki? Mi treba da e prenosen za da go nosam so mene koga patuvam a sepak da ne zvucam kako da se javuvam od javen toalet so mnogu eho.

Ovoj od aliexpress vredi za parite? Ne mi se dopaga toa sto sveti RGB, se nadevam se gasi toa.

Isto gi gledav i RODE NT USB Mini i Blue Snowball i Yeti koi se poskapi.
Мислењето е автоматски споено:

3 para noise-cancelling slusalki imam od Anker zemeno, prezadovolen sum. Edinstveno mikrofonot ne e dobar ako planiras da zboruvas na niv.

Јас овој го користам, моите слушатели се задоволни од звукот :)

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Јас овој го користам, моите слушатели се задоволни од звукот :)

Го гледав пред некој месец истово микрофонче во Rollandplanet, беше околу 5.000

FreakyDroid

lurker
21 август 2008
691
712
Гевгелија
FreakyDroid's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 7950X - Arctic Liquid Freezer II 360 ARGB
Motherboard
X670E Aorus Master
Storage
3 x 4TB WD Black, M.2 Samsung 990 Pro 2TB
PSU
Seasonic Prime 1000W
RAM
4x32 GB G.Skill 6000MHz (@5400MHz CL30)
Video card
GeForce RTX 3090
Case
Lian-Li 011 Dynamic XL ROG
Mouse
Razer Viper Ultimate
Keyboard
Keychron C2
Audio
Presonus Eris 4.5
Monitor
LG 38WN95CP-W 38"
OS
Win 11 x64
Земав Presonus Eris 4.5 и не сум сигурен дали вака се добро сврзани звучниците? Вадам излез од звучна картица на ПЦ-то до влез во RCA Unbalanced. Другар ми подари еден DAC но мислам не ми треба? Како би било најиделано да ги сврзам и дали и какви дополнителни кабли ќе ми требаат?
1712743805419.jpeg

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.180
Со дакот е можно да добиеш две работи:

1. Звучниците да се малку погласни споредено со излезот од PC.
2. Ако имаат шум, истиот има шанси со дакот да биде елиминиран доколку дакот е поврзан со адаптер за струја во штекер.

Не знам каков е дакот од предната страна (или тој влезот што е за напојување) но би требало да може да го поврзеш со компјутер преку УСБ кабел. Ако нема можност за УСБ конекција тогаш не ти треба да се замараш со дакот. Освен ако не планираш да го користиш со блутут па така да слушаш на звучниците.

Не ти требаат никакви други кабли освен такви небалансирани како што користиш. За да користиш балансирани кабли треба звучната картичка или дакот исто да имаат балансирани излези. Кај тебе тоа го нема.

FreakyDroid

lurker
21 август 2008
691
712
Гевгелија
FreakyDroid's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X670E Aorus Master
Storage
PSU
Seasonic Prime 1000W
RAM
Video card
GeForce RTX 3090
Case
Mouse
Razer Viper Ultimate
Keyboard
Keychron C2
Audio
Presonus Eris 4.5
Monitor
LG 38WN95CP-W 38"
OS
Win 11 x64
Дакот нема ништо однапред освен излез за слушалки и потенциометар за волумен. Вака како што ми е сврзано е прегласно за мене, не ми треба додатна гласност и немам никаков шум од звучниците. Ми беше повеќе да не губам квалитет на звук со тоа што сум на небалансиран влез, но ако тоа влијае само на гласноста а не влијае на квалитетот, тогаш не ми е битно. Фала на одговорот.

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Не губиш на квалитет друже, само мој совет ти е да си земиш поквалитетен RCA кабел и топ ќе ти биде пошто овој ми изгледа на ефтин, не е скап RCA а вреди :)

FreakyDroid

lurker
21 август 2008
691
712
Гевгелија
FreakyDroid's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X670E Aorus Master
Storage
PSU
Seasonic Prime 1000W
RAM
Video card
GeForce RTX 3090
Case
Mouse
Razer Viper Ultimate
Keyboard
Keychron C2
Audio
Presonus Eris 4.5
Monitor
LG 38WN95CP-W 38"
OS
Win 11 x64
Кабелот е од пакувањето со звучниците. Не ги разбирам каблите, ако можеш да ми предложиш некои квалитетни, ќе си ги нарачам. Фала ти!

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee

FreakyDroid

lurker
21 август 2008
691
712
Гевгелија
FreakyDroid's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X670E Aorus Master
Storage
PSU
Seasonic Prime 1000W
RAM
Video card
GeForce RTX 3090
Case
Mouse
Razer Viper Ultimate
Keyboard
Keychron C2
Audio
Presonus Eris 4.5
Monitor
LG 38WN95CP-W 38"
OS
Win 11 x64

Имаш право, кабелот што го имам е од најевтините. Го видов на сајтот 120 денарчиња :) За тие пари, не ме ни чуди што ставиле такви во пакувањето.

Ќе брка работа некој од овие 3?

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.180
Не ми отвора линковиве. Меѓутоа сите поквалитетни кабли се доволно добри. Кој и да купиш нема да згрешиш.

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee
Имаш право, кабелот што го имам е од најевтините. Го видов на сајтот 120 денарчиња :) За тие пари, не ме ни чуди што ставиле такви во пакувањето.

Ќе брка работа некој од овие 3?
Во право е gokica тие што си ги одбрал се супер :)

FreakyDroid

lurker
21 август 2008
691
712
Гевгелија
FreakyDroid's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X670E Aorus Master
Storage
PSU
Seasonic Prime 1000W
RAM
Video card
GeForce RTX 3090
Case
Mouse
Razer Viper Ultimate
Keyboard
Keychron C2
Audio
Presonus Eris 4.5
Monitor
LG 38WN95CP-W 38"
OS
Win 11 x64
Фала момци, си нарачав еден од тие.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
Мој совет - ако не користиш Тослинк оптички - не го ни приклучувај воопшто. Што помалку алки во синџирот - помалку загуба на квалитет и дополнителен шум ..
За посилно - нема потреба - доволно осетлив е влезот а и ПЦ излезот на слушалки ..

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.832
4.975
Писти Охту
Мој совет - ако не користиш Тослинк оптички - не го ни приклучувај воопшто. Што помалку алки во синџирот - помалку загуба на квалитет и дополнителен шум ..
За посилно - нема потреба - доволно осетлив е влезот а и ПЦ излезот на слушалки ..
аииии и аудио експерт си па па па па...

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Здраво дечки.
Гледав

Однапред благодарност.
Ако имаш опција да ги пробаш пред да ги купиш направи им мал тест на тон генератор за да слушнеш каде и колкави се отстапувањата од звучниот спектар.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
И види некои од моделите на KZ на али бидејки за истите пари што ќе купиш некои кај нас со KZ ќе добиеш поквалитетен звук:

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.198
1.208
Скопје
И види некои од моделите на KZ на али бидејки за истите пари што ќе купиш некои кај нас со KZ ќе добиеш поквалитетен звук:
KZ се супер, сега пред некој ден порачав повторно за татко ми од Алиекспрес, убаво му легнаа :) првите ги зезна нешто и затоа сеа пак исти

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно