Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple Pay во Македонија

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
Забегавме во офф, но не ме сваќај погрешно, не сакам ти да ја смениш скриптата, туку кога куцаш нешто да размислуваш од повеќе точки. :) Така се напредува.

True story, ја викам додека не расипеш нешто локално нема да научиш, мора експериментирање на нови начини, без страв, секогаш со цел кон easy to understand and/or reusable логика.

И

Избришан член 41324

Гостин
Официјално НЛБ Словенија го претставија Apple Pay. Очигледно до сеа не е ниво на групација, али ај да се надеваме деноиве.

Исти слики имаат за картичките исто ко Google Pay. Да имаме надеж за кај нас не негативни да бидеме.
4037dfbf914546852f6e2c5b78ecc146.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gilfoyle

lurker
10 септември 2009
571
2.026
На ниво на групација е договорот со Apple, за разлика од рандом постмејкери на форумов гледам да коментирам кога нештото знам дека е така.

На НЛБ Бања Лука пред 1ч им беше одобрена целосно редизајнирана mKlik апликација со wallet интеграција.

А тоа кога Apple ќе смени config file и ќе се смилува на нас не би знаел.

Последна промена:

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
На ниво на групација е, за разлика од рандом постмејкери на форумов гледам да коментирам кога нештото знам дека е така.

На НЛБ Бања Лука пред 1ч им беше одобрена целосно редизајнирана mKlik апликација со wallet интеграција.

И нормално, не спаѓаме во ниедна групација ние. :)

Gilfoyle

lurker
10 септември 2009
571
2.026
И нормално, не спаѓаме во ниедна групација ние. :)
Како бе другар? Како тоа не спаѓаме? Чива е НЛБ во Македонија? На татко ми сигурно не е…

NLB d.d., a main entity in Slovenia, NLB Group comprises several subsidiary banks in Southeast Europe: NLB Banka Skopje, NLB Banka Sarajevo, NLB Banka Banja Luka, NLB Banka Prishtina, NLB Komercijalna banka, NLB Banka Podgorica.

Целосно е под Словениците. И договорот со Asseco исто.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
Како бе другар? Како тоа не спаѓаме? Чива е НЛБ во Македонија? На татко ми сигурно не е…

NLB d.d., a main entity in Slovenia, NLB Group comprises several subsidiary banks in Southeast Europe: NLB Banka Skopje, NLB Banka Sarajevo, NLB Banka Banja Luka, NLB Banka Prishtina, NLB Komercijalna banka, NLB Banka Podgorica.

Целосно е под Словениците. И договорот со Asseco исто.
Тоа е јасно друже. Беше саркастично у однос на тоа дека БиХ и Словенија само ќе влезат у пакетов очигледно за Apple Pay.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
А тоа кога Apple ќе смени config file и ќе се смилува на нас не би знаел.

А тоа, како клучно, прави сѐ останато да е беспредметно!

Пења ми фати устава од повторување колку сѐ ова што се палите е попусто.

Ervo

hello world
7 септември 2008
365
653
Знаеме дека Wikipedia информација е long shot, ама може и некој процент да држи вода, наредна недела ќе има нов release на iOS 17.4, денес излезе Release Candidate верзија, па можда истиот ден имаат и release на други сервиси, ќе видиме. Сепак е чудно што од другиве банки викаат дека немаат ништо почнато околу поддршка, или не ми кажуваат точна информација, who knows.

И

Избришан член 41324

Гостин
Знаеме дека Wikipedia информација е long shot, ама може и некој процент да држи вода, наредна недела ќе има нов release на iOS 17.4, денес излезе Release Candidate верзија, па можда истиот ден имаат и release на други сервиси, ќе видиме. Сепак е чудно што од другиве банки викаат дека немаат ништо почнато околу поддршка, или не ми кажуваат точна информација, who knows.

Ова исто ко Google Pay ќе биде НЛБ прва банка после Стопанска и Комерцијална, затоа за нас корисници на НЛБ добро ќе ни биде, и плус ако пуштат ноба мКлик Апликација ко што пуштија во БиХ одлично ќе биде. Time will tell

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
Ова исто ко Google Pay ќе биде НЛБ прва банка после Стопанска и Комерцијална, затоа за нас корисници на НЛБ добро ќе ни биде, и плус ако пуштат ноба мКлик Апликација ко што пуштија во БиХ одлично ќе биде. Time will tell

Без разлика битно кај 1 да дојде ќе следат и другите се надевам. Со Google Pay брзи беа Стб и кб знам у недела две после НЛБ веќе го имаа и они.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.236
5.549
Скопје
Откако пуштија официјално Google Pay не знам дали имам платено со нешто друго, освен кеш некаде ретко. Домет, функционирање без никаков проблем, секоја чест. Претходно со тоа на НЛБ апликацијата за плаќање беше hit&miss, пола од времето „фаќаше“.

Сакам да кажам навивам да се воведе, олеснува секако.

VixA

read-only
9 септември 2009
27
5
On the bright side, измената на Wikipedia е од босанска IP адреса, па барем знаеме дека не ни пушта водичка некои од нашиве :D

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Не е точно - адресата која последна ја направила промената е од Мостар, но таа само ја вратила иницијалната промена со воопшто додавање на Северна Македонија од пред 2 недели и таа адреса е од Скопје.

Единствено ако промената од Мостар е поддржана со некое инсајд инфо, па затоа воопшто и се тргнало во враќање на информацијата.

15 февруари - адреса од Скопје додава информација за Северна Македонија, Босна и Херцеговина и Албанија, со Q1 2024 како дата.

18 февруари - адреса од САД ја отстранува информацијата бидејќи нема извор.

27 февруари - адреса од Мостар ја враќа информацијата, со конкретна дата 5 март 2024, но повторно без извор.

Последна промена:
И

Избришан член 41324

Гостин
2c77dd71406c3f0ba1aa68b6b0b22af8.jpg

На НЛБ веб-страницата пишува у заграда (Google Pay,Samsung Pay и Garmin Pay) нигде нема Apple Pay засега, но дава надеж за Garmin Pay уште они фалат од трите најголеми банки. Иначе ова е за NLB Smart Pos кое што НЛБ Групацијата го пушти низ Словенија,БиХ и Македонија. Твојот Android телефон да биде пос терминал, доста интересно да го видам каде ќе го има.

View: https://m.youtube.com/watch?v=HNDM6ady0nc

Aowek

user
14 април 2012
1.213
1.170
2c77dd71406c3f0ba1aa68b6b0b22af8.jpg

На НЛБ веб-страницата пишува у заграда (Google Pay,Samsung Pay и Garmin Pay) нигде нема Apple Pay засега, но дава надеж за Garmin Pay уште они фалат од трите најголеми банки. Иначе ова е за NLB Smart Pos кое што НЛБ Групацијата го пушти низ Словенија,БиХ и Македонија. Твојот Android телефон да биде пос терминал, доста интересно да го видам каде ќе го има.

View: https://m.youtube.com/watch?v=HNDM6ady0nc

Вчера платив на тренинг јас со гпеј на тутутнска они со смарт пос :D доближуваш телефони се појавува кругче кај нив 2-3 секунди се полни и тоа е тоа.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно