Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Анхоч - Генерална дискусија, информации и искуства

Генерално кое е вашето мислење за Анхоч?

• Позитивно

Гласови: 385 82,3%
  • Негативно

Гласови: 40 8,5%
  • Немам никакво мислење

Гласови: 43 9,2%

• Вкупно гласале
    468

confusi0n

hello world
14 ноември 2014
269
204
Печурки гледам многу после дожд излегуваат, убаво е тоа за екологија.

Проблемот со повеќето габи е што траат кратко, до првото посериозно заладување, а богами од утре ќе имаме минусни температури.

Хоч, Моч, Шетек и Пепдун се знае на кај се тргнати, веќе видено е тоа. Што е иначе, се накрши моментот што се тераше тука дека Хоч е само супер а се останато е багра невидена па сега млазот на криво оди?

Како требал да се реши проблемот е веќе небитно, нека си штанцаат 70-90-990% попусти на цени исти со години, нека фураат 480 рати моменти за оние што купуваат усб-стикови и тестатури од 200 динари, тоа ќе им остане клиентела, и туристите ос север кон лево додека сеуште доаѓаат.

Многу форумџии веќе се префрлија на нарачки од надвор (CU) и сл, одење во соседство и поврат на данок, или давање на шанса на помали дистрибутери локално кои немаат толкава машинерија од вработени и локали на кои плаќаат кирија а на крај на ден таа "комоција" се прфрла на крајниот потрошувач.
Да направиме некоја петиција друже, очигледно е дека си видно растроен од дрскиот пристап на Анхоч да не ти дадат дилерски цени, мамето нивно. ;)

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
625
1.514
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Му се нафрливте на човекот без причина...
Блиски соработници и лојални клиенти се основа на секоја сериозна компанија. Бизнисот се гради преку добри односи со овие партнери, а тоа го разбира секој кој успешно води свој бизнис. Во секојдневните продажби, тоа е познато – секоја компанија, без разлика на големината, има различни цени за своите најголеми клиенти и блиски соработници.

Се разбира, вработени се менуваат, и кај нас во фирма е така, но секој нов вработен добива соодветна обука, а секој клиент цена базирана на претходни понуди. Ова е лесно да се провери системски. Големи компании, како Анхоч, имаат база на податоци за сите клиенти. Иако работам 10+ години во оваа индустрија, нормално е да не ги знам сите цени напамет – тука е системот, кој брзо може да ги провери сите понуди и проекти.

Во однос на „-50% попуст,“ ова е типична македонска маркетинг тактика (како што би рекол Трендо). Добра е за неупатените, но може да ги одбие информираните купувачи. Секој што се разбира во компјутерска опрема, знае отприлика колку чинат процесори, матични плочи или RAM меморија. Од друга страна, оваа кампања може да привлече некој што е тука да купи Office лаптоп за 20К.

Проблемот со оваа маркетинг кампања е во изведбата – ако компанијата има оддел за маркетинг, платите на тие вработени треба да се оправдаат. Маркетинг агентите и менаџерите треба да го изведат ова на повисоко ниво. Доколку, пак, ангажирале агенција како AdVal** за кампањата, уште полошо е – голема фирма со толкав број вработени и продавници не би требало да изведува кампања со буџет од 300 евра. Постојат помодерни и пософистицирани начини за ваква работа.

Diablo

hello world
5 ноември 2014
92
166
Печурки гледам многу после дожд излегуваат, убаво е тоа за екологија.

Проблемот со повеќето габи е што траат кратко, до првото посериозно заладување, а богами од утре ќе имаме минусни температури.

Хоч, Моч, Шетек и Пепдун се знае на кај се тргнати, веќе видено е тоа. Што е иначе, се накрши моментот што се тераше тука дека Хоч е само супер а се останато е багра невидена па сега млазот на криво оди?

Како требал да се реши проблемот е веќе небитно, нека си штанцаат 70-90-990% попусти на цени исти со години, нека фураат 480 рати моменти за оние што купуваат усб-стикови и тестатури од 200 динари, тоа ќе им остане клиентела, и туристите ос север кон лево додека сеуште доаѓаат.

Многу форумџии веќе се префрлија на нарачки од надвор (CU) и сл, одење во соседство и поврат на данок, или давање на шанса на помали дистрибутери локално кои немаат толкава машинерија од вработени и локали на кои плаќаат кирија а на крај на ден таа "комоција" се прфрла на крајниот потрошувач.

Пријател немам ништо против тебе, но искрено ако јас се прашувам, не би го споредил Анхоч со CU, Жирафи, Нексио или слични. Сепак тоа е фирма која плаќа вработени и опстојува многу години. Има реноме.

Да бидеме реални сите. Ако не бил Анхоч ќе сме немале да купиме и најосновни работи во минатото.
Моето искуство со нив било максимално коректно. Од услуга, па се до сервис. Со сетек на пример сум имал сосема спротивно искуство. Па затоа и престанав одамна да пазарам кај нив.

Искрено мене ме фаќа малку и носталгија од тоа време. Ми фали сервисот на Воднјанска. И девојката што работеше на прием во сервис со едни топли очи и тивок пристап. Или пак еден дечко со наочари кој навистина се разбираше. Толку беше пријатна и тивка атмосферата. Навистина била пример за топло добредојде и никогаш не сум бил во напната ситуација. Напротив баш сум се чувстувал пријатно.

Незнам дали некој од тука се сеќава на девојката што работеше во стариот сервис? Долги години беше таму. Баш ме интересира дали и сега работи во Анхоч? Ако знае некој нека пише. Ама навистина беше пријатна особа и пример за вработен

Така да имам носталгија искрено кон тоа време. Можеби сум остарел и веќе се помалку одам во сервиси, али анхоч тогаш навистина имаше квалитетни вработени и одлична услуга.
Можеби денес и не е веќе како тогаш, но Пак Не би се лутел, бидејќи општо секаде веќе има недостаток на квалитетни кадри. А голем дел од луѓето и си отидоа надвор, па сите што отвараат имаат фирми свесни се за овој проблем.
Знаеме сите дека нема луѓе, и треба да почнеме да прифаќаме и лоша услуга со тек на време.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Многу форумџии веќе се префрлија на нарачки од надвор (CU)
Таму па веќе багатела се цените
1730675646213.png
Xenon, од луѓево што ми збореле за тебе, на таа пара што ја имаш, срамно е да се жалиш за дилерски цени и жалопојки да пишуваш, и глупи „закани“ дека нема да ги препраќаш твоите милиони познајници.
Не туку ми печуркосувај, у право се луѓево што ти зборат, и повеќето го мислиме истото само не пишуваме. Ама кога запна уште да ја тераш работава, ете и ја ќе ти пишам.
LoL
Неее таман работа, нема никаква причина, сите контра аргументи се ad hominem.

kirev

senior
31 мај 2010
9.062
7.737
...

Незнам дали некој од тука се сеќава на девојката што работеше во стариот сервис? Долги години беше таму. Баш ме интересира дали и сега работи во Анхоч? Ако знае некој нека пише. Ама навистина беше пријатна особа и пример за вработен

...
Тања. Ама мнооогу одамна мислам дека не е веќе шефица. И не знам каде е. Всушност и сум разочаран од нив, па и не ми се веќе на прво место кога одам да купувам, па и помалку одам во сервис.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
Блиски соработници и лојални клиенти се основа на секоја сериозна компанија. Бизнисот се гради преку добри односи со овие партнери, а тоа го разбира секој кој успешно води свој бизнис. Во секојдневните продажби, тоа е познато – секоја компанија, без разлика на големината, има различни цени за своите најголеми клиенти и блиски соработници.
Го имаат ли Анхоч ова?

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.377
5.512
Членот посакува да им пропадне бизнисот на фирмите затоа што во една не го препознале да му дадат попуст.

Тоа повеќе кажува за него, не за фирмите.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.752
12.700
Skopje
www.wemaxa.com
Се собра сендвич инквизицијата кога се таласа па ad hominem директно а :).

За неупатените, да не ме асоцира со Ламала некој погоре:

Ad hominem (ад хоминем, од лат.: „кон/против човекот“ или „кон/против личноста“[1]), кратко за argumentum ad hominem (аргумент кон човекот) е грешка во логиката, реториката и критичното мислење во која аргументот е одбиен врз основа на некои нерелевантни факти во врска со лицето кое го презентира аргументот.[2] Вообичаено се класифицира како неформална логичка грешка[3][4][5] и попрецизно - како нерелевантност,[6] која го завртува вниманието на противникот и публиката од темата на спорот, и ги насочува кон личните квалитети на противникот.

Нејсе, држете со до темата, напаѓајте ги аргументите на оној што ги истакнал, не го напаѓајте оној што ги истакнува, сепак се работи за субјективен став и демократско право е да се изјасни секој што смета дека е потребно. Обидите да се редуцира/закопа дискусијата до степен на апсурдност преку личен напад нема да поминат без разлика колкаво Борг стадо се собере и почне да се крие зад "ние" "експертите" и слични неонебулози испилени последниве години и етаблирани од радикал нео-либералните екстремисти.

Во ШитТек темата беше начнат истиот став +-, таму никој не скокна, очигледно Моч има повеќе ботови, менаџерчиња и останата бројлер-боранија на форумов што се пали како млада невеста на полна месечина.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110

Ad hominem (ад хоминем, од лат.: „кон/против човекот“ или „кон/против личноста“[1]), кратко за argumentum ad hominem (аргумент кон човекот) е грешка во логиката, реториката и критичното мислење во која аргументот е одбиен врз основа на некои нерелевантни факти во врска со лицето кое го презентира аргументот.[2] Вообичаено се класифицира како неформална логичка грешка[3][4][5] и попрецизно - како нерелевантност,[6] која го завртува вниманието на противникот и публиката од темата на спорот, и ги насочува кон личните квалитети на противникот.

Нејсе, држете со до темата, напаѓајте ги аргументите на оној што ги истакнал, не го напаѓајте оној што ги истакнува, сепак се работи за субјективен став и демократско право е да се изјасни секој што смета дека е потребно. Обидите да се редуцира/закопа дискусијата до степен на апсурдност преку личен напад нема да поминат без разлика колкаво Борг стадо се собере и почне да се крие зад "ние" "експертите" и слични неонебулози испилени последниве години и етаблирани од радикал нео-либералните екстремисти.

Во ШитТек темата беше начнат истиот став +-, таму никој не скокна, очигледно Моч има повеќе ботови, менаџерчиња и останата бројлер-боранија на форумов што се пали како млада невеста на полна месечина.
Ова сеа од Камала Харис се трансформираше Трамп отиде со неговите правила:
  • Number one: attack, attack, attack.
  • Number two: admit nothing and deny everything.
  • And rule number three: no matter what happens, you claim victory and never admit defeat.
П.с. Кај 2 од 3 продавници што купуваш (Ананас и Жирафа) го правиш тоа само заради попусти - а го претставуваш како лојалност...:cool:

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.401
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

Based on an analysis of the patterns, structure, and linguistic features present, this text has a 98% likelihood of being generated by AI. The phrasing, sentence construction, and stylistic elements strongly align with the characteristics commonly found in AI-generated content, suggesting that it was most likely not written by a human author.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.313
2.288
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
После се чудите зошто се ротирале вработените во Анхоч, имало нови.
Е така, ќе ти влезе еден денеска ќе ти го еби здравјето за сите пари и ќе си замине. Се нашол еден да вентилира, а замисли тројца денеска да ти покажуваат сила како се тие бог и батина а ти за 30.000ден. треба да го трпиш нивните егоцентрични сваќања за тоа како светот треба да им се клања нив и дека сите се шит и неподобни...
Не им е леснооо...

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Пред некој ден пазарев адаптер HDMI to DVI, видов дека го има во Анхоч, 140 денари беше.
Девојче едно ми вика, ама внимавај дали ќе ти функционира, DVI имаат повеќе стандарди и можно е да не е компатибилен со мониторот.
Овој муабет и основно познавање го немаат многу други продавници.
Да живеам некаде каде што немам продавница близу мене би нарачувал онлајн, но вака кога на пар километри имаш неколку продавници околу тебе каде што можам да отидам и да го видам производот, за мене физичка продавница е секогаш предност и за брза куповина, апропо муабетот на @gokica. На крај краева имаш можност и за онлајн нарачка од истата.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Каде за нова година?

Diablo

hello world
5 ноември 2014
92
166
Тања. Ама мнооогу одамна мислам дека не е веќе шефица. И не знам каде е. Всушност и сум разочаран од нив, па и не ми се веќе на прво место кога одам да купувам, па и помалку одам во сервис.
Незнам дали е Тања. Всушност и една мислам дека беше тогаш во сервис. Прием на клиенти правеше. Ако знае некој име и презиме или профил нека ми прати. Ако веќе навистина си заминала од Анхоч и е во Македонија Сериозно би ја ангажирал за работа.
Ми треба квалитетен кадар и вработени. Па ако знае некој од вас компјутерџииве нешто нека сподели.

malloy

read-only
4 декември 2015
23
34
Пред некој ден пазарев адаптер HDMI to DVI, видов дека го има во Анхоч, 140 денари беше.
Девојче едно ми вика, ама внимавај дали ќе ти функционира, DVI имаат повеќе стандарди и можно е да не е компатибилен со мониторот.
Овој муабет и основно познавање го немаат многу други продавници.
Да живеам некаде каде што немам продавница близу мене би нарачувал онлајн, но вака кога на пар километри имаш неколку продавници околу тебе каде што можам да отидам и да го видам производот, за мене физичка продавница е секогаш предност и за брза куповина, апропо муабетот на @gokica. На крај краева имаш можност и за онлајн нарачка од истата.
Ваљда во анхоч им прават некое интервју каде бараат познавања од најчесто продаван хардвер (минимум).
За сетек кој се разбира од лаптоп не значи дека знае се за клими или фрижидери или шпорети.

Со години сум купувал во анхоч, барав нешто што само во салон ГТЦ го имаше. Двете вработени бараа ми рекоа нема, шефот искочи од никаде со „Што треба?“ и најде за 20 секунди. Зборувам за роба од 850 денари со вклучен ддв, додека двајца до мене пазареа лаптоп од 1000 еур.

Со анхоч секогаш сум имал пријатно искуство при купување и нека е поефтино на друго место, парите пак кај нив ќе ги дадам.

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
625
1.514
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Во врска со ротирањето на вработените и тоа што новите не се доволно упатени – да разјасниме уште една, 99% точна теорија за балканските простори.
Не постои „добар“ и „лош“ кадар; постои добро платен и лошо платен кадар. Главната причина, број еден, секогаш била и останува ниската плата. Во ретки случаи станува збор за други бенефити, но платата е најчестиот фактор кој влијае на квалитетот на трудот и на мотивацијата на вработените.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.752
12.700
Skopje
www.wemaxa.com
Леле човече какви муабети се прават (позитивен коментар). На кого му треба театар anymore, IT.mk is the way to go.

Па инаку се претвори во огласник, еве вака шанса да испотат некоја калорија со куцкање.

Се самоанимираат бројлери што бранат корпоративен ентитет со некои бедни обиди за булинг, доксинг и цензура на мислење. Како фино лепо конзумеризмот ги испегла мозоците на рајата, иаме про-боно агитатори на корпорации бе :) Епл-фанатици, Андроид-фанатици, сега и за фирмици на Тасе, Моч итн.

Но такво е поднебјето, најголем процент на верници, идолатори, што без компас бараат некој месија околу кој да гравитираат и чии поданици да бидат.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.168
16.258
Па инаку се претвори во огласник, еве вака шанса да испотат некоја калорија со куцкање.

Се самоанимираат бројлери што бранат корпоративен ентитет со некои бедни обиди за булинг, доксинг и цензура на мислење. Како фино лепо конзумеризмот ги испегла мозоците на рајата, иаме про-боно агитатори на корпорации бе :) Епл-фанатици, Андроид-фанатици, сега и за фирмици на Тасе, Моч итн.

Но такво е поднебјето, најголем процент на верници, идолатори, што без компас бараат некој месија околу кој да гравитираат и чии поданици да бидат.
Freedom of speech мајсторе. Подобро да има speech него да нема.

И ти што се потресуеш до толку? И јас го имам истото искуство како и тебе ама јебига, работите се менуваат. Јас кога работев бајаги хардвер имав дилерски цени. Потоа кога се префрлив во консалтинг работев ситно хардвер ама сите мои клиенти купиле хардвер од Анхоч најчесто и оставиле десетици иљади евра по моја препорака, на што и сум потпишан. Ама јебига, или вработените во комерција не се замараат со тоа, или имаат инструкции да ги игнорираат тие случки.
За среќа, кога ми треба мене лично нешто да купам, имам пар дечки што ми даваат некој попуст ситно, колку да биде правдата задоволена, колку-толку. Според мене, Анхоч треба да си водат сметка за ова ако се фер. Да си ги почитуваат луѓето кои им прават иљадници во промет, да не се праат на Тошо шо би се рекло.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.401
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

malloy

read-only
4 декември 2015
23
34
Уште купувате во аналогни продавници?

Лично ги баталив скроз Анхоч, многу одамна почнаа да се прават на Тошо за стари познаници па почнаа да ме третираат малопродажно како ојлиња дојлиња туристи од Косово. Сениорите во малопродажба со кои се познавав ги снема, некои нови клинци нит те знаат нит ништо, за мала работа ме мрзеше да смарам да вртат телефони за т.н. дилерска цена и баталив, сега стриктно Ананас/Жирафа/Нексио - првите додека трае ова истурање промотивни ваучери, вторите сеуште знаат да им се згреши да пуштат нешто со -30/40% цена од локалните, третите затоа што не се прават на Тошо а и не ротираат вработени како чорапи па излегуваат во пресрет.

Се надевам Анхоч/Сет/Нептун ќе завршат како магацини за роба од Алиекспрес/Ананас/Амазон исто како во ЏусОфЕјЕј што се случи со т.н. "брик-ен-мортар" продавници. :poop:
Во бизнисот нема стари познаници освен ако не се потпишани со плаво на бело. Ако си имал можност да вртиш, требало да вртиш и верувам ќе ти сределе по дилерска цена која пак нема да ти се допадне.

Кога влегувате во салон, разговарате со човек а не со свој личен слуга, тоа секогаш и секаде имајте го на ум.

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Беше некогаш сервисот на Анхоч на убедливо 1 место, како и услугата во продавница. По моето неодомашно искуство со нив, од Сетек имав многу попозитивно искуство (да не ти се верува)
Затоа, сметам дека сега состојбите се сменија, со заминување на поголем дел од искусните вработени во Анхоч (па и било каде другде) се сведува на индувидуална околност дали ќе се погоди саглам тој што е на смена или не.

Гаранциите (од било која локална продавница) вредат само како основ за ценкање во огласи овде на форумов и ништо повеќе. Затоа, веќе ич не се замарам со гаранции ниту една продавница не ми гарантира ништо откако ќе излезам од истата.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.793
10.110
Се самоанимираат бројлери што бранат корпоративен ентитет со некои бедни обиди за булинг
1730737318486.png
Мислењето е автоматски споено:

Беше некогаш сервисот на Анхоч на убедливо 1 место, како и услугата во продавница. По моето неодомашно искуство со нив, од Сетек имав многу попозитивно искуство (да не ти се верува)
Затоа, сметам дека сега состојбите се сменија, со заминување на поголем дел од искусните вработени во Анхоч (па и било каде другде) се сведува на индувидуална околност дали ќе се погоди саглам тој што е на смена или не.

Гаранциите (од било која локална продавница) вредат само како основ за ценкање во огласи овде на форумов и ништо повеќе. Затоа, веќе ич не се замарам со гаранции ниту една продавница не ми гарантира ништо откако ќе излезам од истата.
Wow конструктивен пост на темава со лично искуство и нормален тек на мислата...одма delete и блок на членов од темата!

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.752
12.700
Skopje
www.wemaxa.com
Голем си да ми праиш мемиња, земи исклесај на камен нешто во пештерата.

Едит: Битно ги вртиме во релеватни Хоч, боксаат со Ананасите во први теми наместо огласи. Можда ќе се инспираат јуниорите да склопат некоја конфигурација (небитно од каде) и ќе зборат за фреквенции, температури, бенчови, фрејмови, модови и чуда :)

Иако ми се редуцираа сите начнати ставови на "не му дале попуст" (наједноставно за пилешки желудник е семе да вари), не се обидував тоа да поентирам. Кога ќе издише тестатура-линч моментот може ќе дискутираме смирено. Сега, нека се издуваат овие со акаунти стари по 10 години што немале никаква релевантна интеракција ама се најдоа повикани тука фирмобрани да бидат. На олдтајмер тролови не замерувам, контрирање по автоматизам, по 4000+ постови од кои 90%+ се еднолиниски, да се дешава нешто.

Последна промена:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно