SiPy`
poweruser
- 23 јуни 2015
- 3.115
- 5.321
Среда и Петокда не знае некој во кои денови од неделата иде роба во продавницата во охрид?
Среда и Петокда не знае некој во кои денови од неделата иде роба во продавницата во охрид?
Мислам дека така прават бидејќи многу од деловите во одредени сценарија ги немаат во дирекција, па мора да се зема од друг салон и малку процедура е ако е во друг салон. Дури и да им се сите делови во дирекција, мислам дека беше ако нарачаш до 11 сабајле ќе ги достават во тековниот ден, ако е после 11 ги доставуваат наредниот ден (најверојатно + уште еден ако ги земаат од други салони)Вчера и денеска бев во дирекција имаат работа. Земав еден андроид бокс за викендица и кога стигнав во викендица не работи, па се враќав денес сабајле
Го заменија без проблем.
Него друго ми беше муабетот, за веб плаќање да не се излажете како мене. Јас мислев да си направам веб нарачка (кошничка, плати, подигни од салон) и да завршам со тоа викендот, па вчера да ги подигнам. Мислев чим е платено нема да е проблем ама уствари неможело така. Веб нарачка им иде преку дирекција па до домашна адреса или до салонот кој си го одбрал да го подигнеш производот.
Значи неможе на пример во недела да платиш производи онлајн, да одбереш ГТЦ салон и да идеш утре да си ги земеш. Треба дирекција да ги испрати до ГТЦ или до адреса, а тоа трае минимум 1 или 2 дена. Затоа најпаметно по телефон да се резервира и да се иде. Една мала забелешка што ова го немаат истакнато на видно место. Јас по логика ќе си платам онлајн да не ми ги продадат, па ќе ги земам![]()
Мислам дека така прават бидејќи многу од деловите во одредени сценарија ги немаат во дирекција, па мора да се зема од друг салон и малку процедура е ако е во друг салон. Дури и да им се сите делови во дирекција, мислам дека беше ако нарачаш до 11 сабајле ќе ги достават во тековниот ден, ако е после 11 ги доставуваат наредниот ден (најверојатно + уште еден ако ги земаат од други салони)
Хмммм да, тука си во правоФала богу ако ги нема, ќе си почекаш. Јас во неделата гледав андроид бокс и даљинско онакво, видов дека и двете стојат на лагер листа во премиум и ги платив па да ги земам утредента од премиум (на наплатата нагласив локално подигање и избрав премиум). Сепак неможе така, повторно се чека од дирекција допрен глас![]()
Фала богу ако ги нема, ќе си почекаш. Јас во неделата гледав андроид бокс и даљинско онакво, видов дека и двете стојат на лагер листа во премиум и ги платив па да ги земам утредента од премиум (на наплатата нагласив локално подигање и избрав премиум). Сепак неможе така, повторно се чека од дирекција допрен глас![]()
што андроид бокс зеде?
3300x нема, другиот го има.
Побарувачката и одличните рецензии си го прават своето. Провери ги цените на Newegg, Computeruniverse и сличните и ќе забележиш дека не се разликуваа многу од цената тука.Трагично е ова кога гледаш по јутубон спектакуларен тамбнеил 120$ а тебе ти доаѓа 180$ односно 50% поскап.
116,81 евра е на computer universe. Пак е околу 25%поскап (30 евра)Побарувачката и одличните рецензии си го прават своето. Провери ги цените на Newegg, Computeruniverse и сличните и ќе забележиш дека не се разликуваа многу од цената тука.
Кога ќе ти пристигне ќе си платиш данок, царина и го добиваш без гаранција. Се исплати заштедата од 30 евра?116,81 евра е на computer universe. Пак е околу 30% поскап (30 евра)
Царина нема, данок за процесори е 5%. Не дека за еден производ се исплати, ама не дека 25% се малкуКога ќе ти пристигне ќе си платиш данок, царина и го добиваш без гаранција. Се исплати заштедата од 30 евра?
За у игри подобар е 9400F, некаде и до 10-15 посто повеќе. Така да ако веќе се оди со 4 јадра, најдобар избор е 3300X, што реално ги тепа заклучените i5ки во било кој workload.3100 исти signle tread rating како 9400f , а поефтин ем 8 нишки.
AMD Ryzen 3 3100 vs Intel Core i5-9400F @ 2.90GHz [cpubenchmark.net] by PassMark Software
Ако сме со 60 херц монитор нема никаква разлика, а 25 % поефтин.За у игри подобар е 9400F, некаде и до 10-15 посто повеќе. Така да ако веќе се оди со 4 јадра, најдобар избор е 3300X, што реално ги тепа заклучените i5ки во било кој workload.
Што се дешава со Анхоч, нешто пред пропаѓање се или?
Залихите на веб шоп им се крајно тужни.... Ја сваќам дека е Корона али сепак.....
Погледнете го атачментот 89069 Погледнете го атачментот 89070 Погледнете го атачментот 89071 Погледнете го атачментот 89072
Ааа ја мислев криза во државава..... тиииии Будала!Има еден тон нарачки и залихите се трошат за неколку дена
Јас сум повеќе загрижен како маусот улетал у хард диској.Што се дешава со Анхоч, нешто пред пропаѓање се или?
Залихите на веб шоп им се крајно тужни.... Ја сваќам дека е Корона али сепак.....
Погледнете го атачментот 89069 Погледнете го атачментот 89070 Погледнете го атачментот 89071 Погледнете го атачментот 89072
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
GAMING FLOOR MAT NEXT LEVEL RACING, POLYESTER, ANTI-SLIP BASE, 165x60x0.3CM, BLACK, NLR-A005
2.850,00 ден
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 128GB SANDISK ULTRA LUXE, Silver, SDCZ75-128G-G46
2.130,00 ден