Ах да, најверојатно тие 3-4K ја прават целата разлика.
И шо сеа, ако сум доволно богат да си купам 1700Х, треба да им дадам 3-4К плус на Анхоч само затоа што ја имам таа привилегија да купам производ од кај нив? Не бе, нема да им го купам од принцип, нека им дреме во магацин, ќе ми го донесе некој колега од Германија или на крај краева ќе ја запалам колата за до Солун, па ќе пројдам и до Икеа, па може и на плажа да се посончам.
Само не заборавај да го пријавиш пакетчето на догана кога ќе се враќаш во Македонија.И шо сеа, ако сум доволно богат да си купам 1700Х, треба да им дадам 3-4К плус на Анхоч само затоа што ја имам таа привилегија да купам производ од кај нив? Не бе, нема да им го купам од принцип, нека им дреме во магацин, ќе ми го донесе некој колега од Германија или на крај краева ќе ја запалам колата за до Солун, па ќе пројдам и до Икеа, па може и на плажа да се посончам.
Добро е што повеќе луѓе размислуваат вака, никогаш не сум можел да сфатам како луѓе кажуваат дека ќе заштедат со тоа што ќе отидат до Солун во случајов само за да не дадат некоја илјадарка повеќе во наши продавници. Плус дур се сончаш може гратис да ти ја префарбаат колата на целата заштеда.Таман ќе ги дадеш горе доле истите пари, (превоз, изгубено време)
Од кај да знам, може и живеам во Гевгелија, кој да пази на сите детали...Ако живее во Гевгелија ондак е исплатливо.
некој искуство со r5 или r7 чипој ? пофалби поплаки?
Колку што сум приметил, кај нас нема дојдено поевтина плоча од Gigabyte AB350M. Во соседна Бугарија се наоѓа ASRock AB350M по цена од некои 75 евра, што и не е прави голема разлика, земено во предвид пат, гаранција и слично.Некој има искуство со R5 1400? Планирам да земам па ме интересира мислење и ако знае некој да ми каже каде има нешто поевтини матични, во Анхоч и DDStore најевтино е 5700 денари.
Гледамзалиха???
е новата
CENA
залиха???
е новата
CENA
Според мене Ризен 1600 како продукт со цена и перформанси е толку добар што става во сенка се друго Интел или АМД ...
Сакам 1400 пошто другово скапо ми е, а овој од Анхоч ќе го земам со попуст, а што се однесува до матична мислев овака дали има нешто друго кај нас ама јок секаде е истата роба со исти цени :\Колку што сум приметил, кај нас нема дојдено поевтина плоча од Gigabyte AB350M. Во соседна Бугарија се наоѓа ASRock AB350M по цена од некои 75 евра, што и не е прави голема разлика, земено во предвид пат, гаранција и слично.
А за процесор, како што ти пиша членот претходно, подобро е да одиш на R5 1600, што со попустот во Сет, ќе испадне 18.500 денари. Плус 4.500 за 8GB меморија, се на се 23К. И не е така лоша математика.![]()
Од Анхоч како што ми кажаа за месец најкасно треба нова залиха да стигне.Таман да зиам процесор, ги снема. Да не кажале нешто анкоч или сет за restock или слабо