Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

petargrip

read-only
3 февруари 2016
42
7
Greshka vo orignalniot post, statusot kaj nas e " Pratkata se prima od Ispra}a~", i toa e problemot, kaj nas ne pishuva deka e stignata, na postnl.nl stranata kazhuva deka e vo drzhavava stignat ana 9ti januari.

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.699
Зошто би се примала од испраќач ако е стигната во Македонија?
Туку кажувај ако ти треба помош за кирилицата, сега ја има на сите уреди, само два клика требаат и готово

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
113
127
Право да кажам, јас го прескокнав постот, и сега после понудената помош од kirev за кирилица се вратив назад, да прочитам. Стигнав до зборот ,,испракјацх" .... и толку. Барем да беше ,,Ispraćač" ,,sender"...

Miki98

lurker
13 јануари 2021
617
384
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
Дознав ново инфо, пратките од AliExpress , сите се скоро двојно убразни за да нема чекање од нијана страна, пратките навремено ги доставуваат во пошта мк,ама пошта мк не реагира, едноставно е изгледа преплавена со пратки и неможе да ги распореди и тоа така седи уште, по правило требаше преку виапост , но со измените што ги прават и тие не знаат што да работат, неможе на огромна бројка на пратки да навакса и се уште нови стасуваат во Македонија.
Се трупаат на куп.

petargrip

read-only
3 февруари 2016
42
7
Туку кажувај ако ти треба помош за кирилицата, сега ја има на сите уреди, само два клика требаат и готово
uzashen neergonomski layout poradi pogolemiot broj na bukvi, nepostoechki (so pravo) deadkey layout da pomogne so toa. Taka shto ne, ja nema na site uredi out of the box, bar ne kako shto treba.
ne znam?

hiks

read-only
22 јануари 2024
7
2
Greshka vo orignalniot post, statusot kaj nas e " Pratkata se prima od Ispra}a~", i toa e problemot, kaj nas ne pishuva deka e stignata, na postnl.nl stranata kazhuva deka e vo drzhavava stignat ana 9ti januari.
pratkata uste ti e vo Holandia,koga ke bide vo MK ke ti ppisuva vo Posta 1006 ili vo Posta 1005

денес имам двизење на пратки кој ми беа заглавени од 29 декември 2025 и пројдоја Пошта 1006 и во Пошта 1005
фала курцу

petargrip

read-only
3 февруари 2016
42
7
pratkata uste ti e vo Holandia,koga ke bide vo MK ke ti ppisuva vo Posta 1006 ili vo Posta 1005

денес имам двизење на пратки кој ми беа заглавени од 29 декември 2025 и пројдоја Пошта 1006 и во Пошта 1005
фала курцу
postnl.nl tracking vika deka mi e stignata na 9-ti jan kaj nas. Imam komentar podole kade shto go objasnuvam ova. Taka shto ne znam shto se sluchuva.

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.699
uzashen neergonomski layout poradi pogolemiot broj na bukvi, nepostoechki (so pravo) deadkey layout da pomogne so toa. Taka shto ne, ja nema na site uredi out of the box, bar ne kako shto treba.
Вау!!! И заради тоа ќе бидеш еден од тие што на форумот ќе пишува латиница за инает? Една во триесет пораки е на латиница.
И да, и со го*на на ѕид да пишуваш ќе се чита, ама ем ќе смрди ем нема да го личи…

petargrip

read-only
3 февруари 2016
42
7
Вау!!! И заради тоа ќе бидеш еден од тие што на форумот ќе пишува латиница за инает? Една во триесет пораки е на латиница.
И да, и со го*на на ѕид да пишуваш ќе се чита, ама ем ќе смрди ем нема да го личи…
epa taka nekako mi e koga pishuvam kirlica na tastatura, go so gomna primerov. A zoshto tolku pritisok za ova, shto se opteretuvash tolku za kako nekoj nepoznat pishal?

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.699
epa taka nekako mi e koga pishuvam kirlica na tastatura, go so gomna primerov. A zoshto tolku pritisok za ova, shto se opteretuvash tolku za kako nekoj nepoznat pishal?
Аман, некултурно е. Писмото македонско е кирилица. Значи ти си неписмен? Страшно изгледа. си видел англиски, албански, кинески, арапски на кирилица? Сигурно има причина

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.480
2.927
Обично, при одење на гости (или посета на сајт), некако се подразбира дека позитивен бон-тон е да се покажи малку почит кон домаќинот.
Ништо повеќе, ништо помалку.
Во твојов случај, при толку кратки реченици во последниве неколку постови, зарем ќе добиеше карпален тунел на глуждовите, ако пишуваше на кирилица?
Сепак, македонскиот јазик природно е најразбирлив и најчитлив на кирилица.

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Да ве известам да знаете
Од ВИАпост добив порака дека ќе ми ја донесат пратката од оние RR....HU што беа заглавени. Значи тргна чистењето на тие
Мислам дека утре ќе ја донесат, ако нешто не се заглави.
Нема откуп, барем така пишува
Нарачана на 1.12...

Manis

hello world
14 јануари 2026
140
57
Да ве известам да знаете
Од ВИАпост добив порака дека ќе ми ја донесат пратката од оние RR....HU што беа заглавени. Значи тргна чистењето на тие
Мислам дека утре ќе ја донесат, ако нешто не се заглави.
Нема откуп, барем така пишува
Нарачана на 1.12...
И мене ми стигна порака за 4 пратки. Тешко дека утре ќе ги донесат...Дали утре ќе работат? Зошто сеуште нема апдејт Транзит - NOVI PRATKI . Ќе видеме. Ако не утре тогаш во Понеделник или Вторник. Ќе пишам овде ако добијам нешто да известам.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.759
6.463
SK
Одамна не сум нарачал ништо од Али, сега си велам ај да проверам... Аууу, на пример „Welding Rod Storage Tube“ најевтините резултати (со вклучен шипинг) се 4 пати поскапи од ценава што моментално ја гледам на Тему.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.600
1.764
Дајте прекинете со тие глупости, нема поента, па нема поента, нема поента за ефтини џиџи миџи стварчиче како од Тему, но за квалитетни производи ите како има поента, по одреден основ, секако сме отсечени од повеќето европски продавници бидејќи не сме членка на ЕУ и немаат испорака до нас, уште Али нека ни го земат и ќе бидеме ептен уништени. Со Али бар имаме пристап до одредени кинески производи и брендови како на пример

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Па, да де, за евтини работи, тоа што го прават 90% од луѓето. Простата логика и статистика го исклучува твојот став како многу релевантен, бидејќи е во останатите 10%. И, тие 10% нека и ќе си купуваат и понатаму скапи работи. Им има поента - си купуваат.

Manis

hello world
14 јануари 2026
140
57
Има добри квалитетни работи на алиекспрес не е се за евтини работи. Зависи како бараш и што бараш.

boro1

user
13 август 2009
1.816
1.631
Има добри квалитетни работи на алиекспрес не е се за евтини работи. Зависи како бараш и што бараш.

Џабе ефтини и квалитетни работи кога не стасуваат кај нас (или доставата е после 4+ месеци).

Последните 2 нарачки (од Декември 2025) уште не се пристигнати, најверојатно се забутани во некоа вреќа во некој магацин во Скопје...

Си побарав и си добив refund, не планирам да купувам нешто пак од Алиекспрес додека не се средат овие глупости со пошта/царина/карго.. сепак станува збор за пратка, не е нуклеарна физика..

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.600
1.764
Да кога нема да купува многу народ, ќе оди побрзо царинењето, нема да има толку пратки да се мачат цариниците да работат, така да мислам во иднина ќе биде многу побрзо.

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
113
127
Да кога нема да купува многу народ, ќе оди побрзо царинењето, нема да има толку пратки да се мачат цариниците да работат, така да мислам во иднина ќе биде многу побрзо.
Не може да има толку малку пратки, колку што они можат да не работат!

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.699
Не може да има толку малку пратки, колку што они можат да не работат!
Абе сеа. Дури и критериумите за вработувања драстично ги смалија ама пак ниту работат ниту одат на работа. А и ако може да се возат и коли без дозвола…

Miki98

lurker
13 јануари 2021
617
384
Macedonia Pehchevo [2326]
www.balkan77.com
Дајте прекинете со тие глупости, нема поента, па нема поента, нема поента за ефтини џиџи миџи стварчиче како од Тему, но за квалитетни производи ите како има поента, по одреден основ, секако сме отсечени од повеќето европски продавници бидејќи не сме членка на ЕУ и немаат испорака до нас, уште Али нека ни го земат и ќе бидеме ептен уништени. Со Али бар имаме пристап до одредени кинески производи и брендови како на пример
20% of tax fees + DDV na s.MKD

Manis

hello world
14 јануари 2026
140
57
На шо ги следиш овие MK000102616R ?

Sent from my SM-A256B using Tapatalk
track.els.mk/mk/бројчетоТука. И ќе чекаш да се појави на нивен сајт кога ќе се креира порачка.

Инаку скапо е за пратка од 810ден вредност да се плате 140ден и то за приватна фирма. Ама тоа е јбг.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно