Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
638
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Да го прашам почитуваното членство на форумов:

Тука ли се уште оние членови што тврдеа дека пратките имаат застој во Унгарија?
Како се чувствуваат сега кога тргнаа пратките по приватниве доставувачи да доаѓаат за 2 недели (пак преку Унгарија)?
Прашувам, оти се сеќавам колку ја бранеа локалната пошта а ги напаѓаа унгарците (без аргументи)... страници текст се напиша на темава во форумов...
Кои пратке стигаат за две недели преку Унгарија освен регистрираните?
-Никои
И регистрираните тогаш стигаа за месец дена, а сеа стигаат побрзо. Овие УБ...ХУ ги нема со месеци.
Нормално дека ќе има муабети дека застојот е у Унгарија, зошто мене лично никад пратка не ми се задржала појќе од два дена откако ќе стигне у Македонија (освен ако се падне викенд), а у Унгарија ми дремеле со месеци..еве од 18ти октомври ми дреме пратка со послетен статус од таму.
Зошто праткете што ми стигале преку Чешка, преку Литванија, преку Холандија, свите стигале за нецел месец, само нерегистрираните што идат преку Унгарија дремат таму со месеци

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
115
129
Кои пратке стигаат за две недели преку Унгарија освен регистрираните?
-Никои
И регистрираните тогаш стигаа за месец дена, а сеа стигаат побрзо.
Ете и самиот велиш од месец на две недели.
Има разлика.
Последните две со ЕЛС една за 7 дена друга за 10, научна фантастика за вреќата на мк пошта.
Изгледа унгарците само пошта ја мразат, а овие приватните ги сакаат, и им ги пуштаат преку ред?
Моментално една во холандија од 22.11 дреме во вреќата на МК пошта и ќе дреме уште долго, Изгледа и холаѓаните не мразат или МК пошта е тотално неспособна?

15 септември 2012
1.164
1.300
досадно ти е и сакаш расправа? Никој не ја бранеше пошта и јасно се гледаше каде е застојот 1-2 месеца во маџарска и 3-4 месеца кај нас, исто и сега обичните пратки се во маџарска повеќе од месец и уште некој месец кај нас
@gamon Ниту се ситам на јаловите дискусии на нас паталците, ниту пак сакам расправа.
Идејата ми беше дека мнооогу текст се напиша, се лапрдаше НЕАРГУМЕНТИРАНО дека овде е застојот, онде е застојот ама никој немаше факти. (еве и ти спомна дека јасно се гледаше каде е застојот, иако јас не видов толку јасно колку ти што си видел).
Бидејќи ништо не се прави без причина, еве сега ја дознавме последицата дека сето ова беше изрежирано за да се тргне Македонската пошта од разнесувањето на пратките и бизнисот да се предаде на друг субјект. За воља на вистината неработењето и им одговараше на легачите во таа фирма.

Ниту пак на оваа новава фирма што доставува пратки од аљи и тему ќе и се посреќи, оти ангажира пензионери, ликови кои сакаат повеќе во кафана да седат отколку да шетаат по улици, ги оптеретува со големи доставни реони (ова го тврдам со факти, оти ликот кој доставува во мое маало првата пратка ја донесе на време, втората ја шеташе натаму наваму три пати и по тоа наредните 5 пратки одам сам да си ги подигнам од локалниот распределителен магацин... денес ликот ме праша кога ќе одиме во бирцуз на кафе, требало за овие нарачки да го частам... исто како поштарот од Македонска пошта што бараше ракија).

• wow
Реакции: thrw

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
@gamon Ниту се ситам на јаловите дискусии на нас паталците, ниту пак сакам расправа.
Идејата ми беше дека мнооогу текст се напиша, се лапрдаше НЕАРГУМЕНТИРАНО дека овде е застојот, онде е застојот ама никој немаше факти. (еве и ти спомна дека јасно се гледаше каде е застојот, иако јас не видов толку јасно колку ти што си видел).
Бидејќи ништо не се прави без причина, еве сега ја дознавме последицата дека сето ова беше изрежирано за да се тргне Македонската пошта од разнесувањето на пратките и бизнисот да се предаде на друг субјект. За воља на вистината неработењето и им одговараше на легачите во таа фирма.

Ниту пак на оваа новава фирма што доставува пратки од аљи и тему ќе и се посреќи, оти ангажира пензионери, ликови кои сакаат повеќе во кафана да седат отколку да шетаат по улици, ги оптеретува со големи доставни реони (ова го тврдам со факти, оти ликот кој доставува во мое маало првата пратка ја донесе на време, втората ја шеташе натаму наваму три пати и по тоа наредните 5 пратки одам сам да си ги подигнам од локалниот распределителен магацин... денес ликот ме праша кога ќе одиме во бирцуз на кафе, требало за овие нарачки да го частам... исто како поштарот од Македонска пошта што бараше ракија).

Не држи муабетот, пошта неможе да функционира бидеќи пола се рамковни кои не одат на работа а другата половина се од партија и не примаат наредби од никој и не може никој да ги натера да работат. Причата за приватната исто не држи вода, кинезите бараа партнер за работа, ги накјоа виа пост и есл. Виа пост немаше капацитет и желба за повеќе работа, есл проба да игра на големо ги зголемија доставувачите за 3 пати за 1 месец купија преку 100 нови возила, отворија во скопје нови 10 пункта. не ги ни знам ни познавам, последниве пратки од тему и есл ги подигам од ново лисиче од новат аканцеларија и од кина стигаат за најмногу 10 дена следниот ден имам повик и ме чека пратката, како да сум во немачка немам замерки.

Titanium

hello world
1 март 2024
360
196
Да го прашам почитуваното членство на форумов:

Тука ли се уште оние членови што тврдеа дека пратките имаат застој во Унгарија?
Како се чувствуваат сега кога тргнаа пратките по приватниве доставувачи да доаѓаат за 2 недели (пак преку Унгарија)?
Прашувам, оти се сеќавам колку ја бранеа локалната пошта а ги напаѓаа унгарците (без аргументи)... страници текст се напиша на темава во форумов...
Како се чувствуваш сега кога пратките од Јанвен стигаат за најмногу 20 дена? Или поради фактот што ECSC пратките воопшто не поминуваат преку Унгарска пошта?
Препорачаните RR пратки не ги добиваше најдоцна за 30 дена?

Последна промена:

bobipp

hello world
13 ноември 2009
451
298
bobipp's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 2700X with Wraith Prism Cooler
Motherboard
Asrock B450 Pro 4
Storage
SSD Samsung 860 EVO 250 GB
PSU
Riotoro Enigma G2 650W Gold full modular
RAM
2x8 GB G. Skill Ripjaws V 3200 Mhz
Video card
MSI GTX 1650 SUPER 4 GB OC Edition
Case
Riotoro CR400 2x120 mm fans
Mouse
A4Tech X-710BK
Monitor
AOC i2269vwm 21.5" IPS
OS
Windows 10 Pro
Ви се случило со ЕЛС да чекате пратки, да ви дојде тракинг инфо по смс и пишува доставено, а недела дена никој ни ви се јавил ни ви доставил пратка на адреса?

Последна промена:

Popay

hello world
21 декември 2008
194
87
^Не, барем не до сега. Иди на лице место и провери што се случило со пакетите.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.201
1.217
Скопје
Ви се случило до ЕЛС да чекате пратки, да ви дојде тракинг инфо по смс и пишува доставено, а недела дена никој ни ви се јавил ни ви доставил пратка на адреса?
Не би требало, за да ја подигнеш пратката треба да им прочиташ код што стига на телефон

Bosko Buha Bombasa

hello world
20 август 2024
172
105
Yugoslavia
Пратка со RExNL тракинг бројче заглавено ми е 10 дена на статус: Your package arrived at airport. Awaiting transit. Обично гледам по интернетов за 3-4 дена максимум ја напуштале Кина. Некој со случно искуство?

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
Пратка со RExNL тракинг бројче заглавено ми е 10 дена на статус: Your package arrived at airport. Awaiting transit. Обично гледам по интернетов за 3-4 дена максимум ја напуштале Кина. Некој со случно искуство?
Очекувано е , поголем обем на работа имаат , 11.11, црн петок и слични распродажби , затоа се задржуваат

Bosko Buha Bombasa

hello world
20 август 2024
172
105
Yugoslavia
Очекувано е , поголем обем на работа имаат , 11.11, црн петок и слични распродажби , затоа се задржуваат

Тажен. А со ECSC тракинг бројче за 9 дена пријавена во Скопје. Ништо, трпение-спасение. Фала.

bobipp

hello world
13 ноември 2009
451
298
bobipp's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 2700X with Wraith Prism Cooler
Motherboard
Asrock B450 Pro 4
Storage
SSD Samsung 860 EVO 250 GB
PSU
Riotoro Enigma G2 650W Gold full modular
RAM
2x8 GB G. Skill Ripjaws V 3200 Mhz
Video card
MSI GTX 1650 SUPER 4 GB OC Edition
Case
Riotoro CR400 2x120 mm fans
Mouse
A4Tech X-710BK
Monitor
AOC i2269vwm 21.5" IPS
OS
Windows 10 Pro
Не би требало, за да ја подигнеш пратката треба да им прочиташ код што стига на телефон
Ги најдов...наводно по “грешка“ внел доставено братот во систем :rolleyes:. Утре рече ќе ги достави. Ако помине се во ред, ова ќе бидат најбрзите пратки што сум ги добил од Алиекспрес (порачано на 11.11), ама тоа е сигурно затоа што се пратени од некој еу магацин. Топ потег на Али (y).

Titanium

hello world
1 март 2024
360
196
Ги најдов...наводно по “грешка“ внел доставено братот во систем :rolleyes:. Утре рече ќе ги достави. Ако помине се во ред, ова ќе бидат најбрзите пратки што сум ги добил од Алиекспрес (порачано на 11.11), ама тоа е сигурно затоа што се пратени од некој еу магацин. Топ потег на Али (y).
Да, да. Грешки колку сакаш и какви сакаш.

• ми се допаѓа
Реакции: thrw

kloki

hello world
24 јули 2015
330
74
Велите се жалите на мкд пошти а новиве приватни виа,елс за колку дена им треба од магацин до краен нарачател да достават пратки веќе 10 дена дремат кај нив ниту пак може да се контактираат отвориле пунктови за полесно да си ги земеме тоа и во пошта го има но дали доставата е нивна работа(поголем обем на работа е нивен проблем) или ние самите треба да тепаме нозе кинеме чевли за да си ги земеме во ред ако веќе постојат нека јават таму и таму ви е оставена или како што спомнаа погоре некои членови ги шетаат или земаат за дома да видат што има во пратката.па и сите ние имаме вакви должности спрема останатите, се изначекавме за достава на награда 3 месеци или 3 години за 1 пишан мочан(извинете на израз) дрес на реномиран спортист кој сеуште го нема којзнае колку долго за пратките.може самите да си го менуваат статусот на пратките при јавување во пунктови и да прават што сакаат со корисниците. како ли умеат мали жути да се справат со енормно количество нарачки од платформи за купување онлајн распеделба транспорт и достава за брзо време сигурно сите 2 милијарди и кусур им се ангажирани плус роботика.

Последна промена:

Titanium

hello world
1 март 2024
360
196
Велите се жалите на мкд пошти а новиве приватни виа,елс за колку дена им треба од магацин до краен нарачател да достават пратки веќе 10 дена дремат кај нив ниту пак може да се контактираат отвориле пунктови за полесно да си ги земеме тоа и во пошта го има но дали доставата е нивна работа(поголем обем на работа е нивен проблем) или ние самите треба да тепаме нозе кинеме чевли за да си ги земеме во ред ако веќе постојат нека јават таму и таму ви е оставена или како што спомнаа погоре некои членови ги шетаат или земаат за дома да видат што има во пратката.па и сите ние имаме вакви должности спрема останатите, се изначекавме за достава на награда 3 месеци или 3 години за 1 пишан мочан(извинете на израз) дрес на реномиран спортист кој сеуште го нема којзнае колку долго за пратките.може самите да си го менуваат статусот на пратките при јавување во пунктови и да прават што сакаат со корисниците. како ли умеат мали жути да се справат со енормно количество нарачки од платформи за купување онлајн распеделба транспорт и достава за брзо време сигурно сите 2 милијарди и кусур им се ангажирани плус роботика.
Штом ти се појавила во магацин веќе си во мала предност, некои и таму никогаш не се појавуваат. :)

Да прашам, да не има некој нарачки UB.....HU некаде од половина на јули, што стојат ставени во вреќа од 9 Септември и се уште не се стигнати? Не навлегувам во тоа каде се заглавени.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.513
2.968
Да прашам, да не има некој нарачки UB.....HU некаде од половина на јули, што стојат ставени во вреќа од 9 Септември и се уште не се стигнати? Не навлегувам во тоа каде се заглавени.
Мене последната таква ми ја донел поштарот(!) вчера.
Да, и јас се зачудив :)

Bosko Buha Bombasa

hello world
20 август 2024
172
105
Yugoslavia
Некој што имал RE-NL пратка да ми прати тракинг информации ако може? 3 пати влегува во transit country, не знам ни до каде е ни до што е.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.624
1.790
Некој што имал RE-NL пратка да ми прати тракинг информации ако може? 3 пати влегува во transit country, не знам ни до каде е ни до што е.
Не би знаел да ти кажам, но за UT-NL пратка пратена на 25ти Ноември од Кина, на 30ти се појави во Холандија, а на 5ти декември кај нас на тракинг.

Bosko Buha Bombasa

hello world
20 август 2024
172
105
Yugoslavia
Не би знаел да ти кажам, но за UT-NL пратка пратена на 25ти Ноември од Кина, на 30ти се појави во Холандија, а на 5ти декември кај нас на тракинг.
1733586062027.png

Мојава дремеше 10 дена прво во кина, па сега вика прво At testination country/region, па после arrive at transit. Најверојатно не е уште излезена од холандија?

kloki

hello world
24 јули 2015
330
74
Штом ти се појавила во магацин веќе си во мала предност, некои и таму никогаш не се појавуваат. :)

Да прашам, да не има некој нарачки UB.....HU некаде од половина на јули, што стојат ставени во вреќа од 9 Септември и се уште не се стигнати? Не навлегувам во тоа каде се заглавени корпус деликти (кисела зелка деликатес) : ) +
Kako se vika na turski Brzata ptica itrica?
-Turbo biljbilj epten kurnaz.

Атачменти

• PRATKA SEPTEMVRI.jpg
    PRATKA SEPTEMVRI.jpg
    81,2 KB · Прегледи: 39
  • PRATKA SEPTEMVRI 2.jpg
    PRATKA SEPTEMVRI 2.jpg
    63,4 KB · Прегледи: 40
  • PRATKA POSTA SEPTEMVRI.png
    PRATKA POSTA SEPTEMVRI.png
    9,6 KB · Прегледи: 36
  • speedy_gonzales.png
    speedy_gonzales.png
    9,8 KB · Прегледи: 40

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Дали некој нарачал со ваква опција и дали го добил продуктот во наведеното време?
1733605369436.png
Најдов сличен продукт, но со Aliexpress Standard Shipping пишува на 3 Јануари?

Која опција е подобра за да стигне побрзо?

Фала.

15 септември 2012
1.164
1.300
Шефе, поракава ти е бучкуруш на зборови без ред. Потруди се да ја форматираш во неколку реченици. За таа намена имаше предмет во основното образование, а за закаснети има книга „Правопис на македонскиот литературен јазик“, ја има на интернет. Прочитај ја и применувај го прочитаното, за да не те одбегнуваат и други членови. Штета е за млад човек да не знае да се изрази. Никој овде не е дојден на форумов да толкува пораки.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв