Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
И со усул отварање на спор!
What this guy said.

Почнува да ме плаши ситуацијава.
Се повеќе слушам дека луѓе лажно отвараат спорови иако пратките им стигнале. Тоа не е добро на долг рок.
Ќе не стават на црна листа и после ни алиекспрес ни ништо. Од wish ли ќе нарачуваме? :(

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Во петокот ми стигна пратка нарачана на крај од октомври. Тие од 11-ти ноември најверојатно ќе ги чекаме уште еден месец.

Роковите за достава за пратките од 11.11 почнуваат да истекуваат од крај на следната недела, па до десетти февруари.

Затоа за да изразите незадоволство не отворајте диспјути за пратки што долго патуваат, а не им е поминат рокот за испорака . Не за друго, ќе ги изгубите, па после пак алиекспрес ќе ви е крив.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Неколку пати постирав, скрин, од одговор од Унгарска пошта!
И пак ке кажам, 90% од пратките не се ни излезени од Кина!
А тоа вчера и самите ,,Агенти на Али" си го признаа! Кога во спорот, им наведов дека ,,лажни се абдејтите во тракингот" и им прикачив скриншот!
Одма ми одговорија позитивно, ми се извинија и ми испратија купон од 5 долари во знак на извинување.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.179
Неколку пати постирав, скрин, од одговор од Унгарска пошта!
И пак ке кажам, 90% од пратките не се ни излезени од Кина!
А тоа вчера и самите ,,Агенти на Али" си го признаа! Кога во спорот, им наведов дека ,,лажни се абдејтите во тракингот" и им прикачив скриншот!
Одма ми одговорија позитивно, ми се извинија и ми испратија купон од 5 долари во знак на извинување.

Јас мислам дека така беше во твојот случај за што ми е жал. Прв пат се сретнав со ситуација како твојата. Но можно е да е проблем и до тракингот на поштата. Како и да е сега за сега мислам дека е изолиран случај.

Ако пратка може да се следи на сајтови како постал нинџа, трак 17 и сл тогаш станува збор за пратка која е испратена. Постои и е во транзит. Но е заглавена.

Кога ќе добиете тракинг бројче, после неколку дена проверете на погоренаведените сајтови. Така ќе знаете дали стварно постои и е регистирано во поштите.

Torlakian

hello world
21 октомври 2014
323
368
Куманово
Брии едн месец ми га спремав пакет разбираш, изгледа не можев да се договорив како да га спакуев... Инаку на 23.11 ми е нарачано.
Некоја хипотеза има ли зошто стојат толку во Хунгарија, тоа дека чекаат да се собере доволно па да испратат наваму можеби а?
1705313847590.png

*бем ти клошари маѓарски

Krkac

hello world
29 февруари 2008
181
198
Денес ми стигна една пратка нарачана на 11-11 преку Унгарска пошта. Ми остануваат уште две кои се нарачани на 13-11.

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Дека маџарската пошта е само транзитна и дека пратката е пренасочена кон крајната дестинација.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.746
3.893
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Теоретски (а веројатно и во пракса), ако Маџарошите ги пратиле, а тука стојат во вреќи и никој не ги пипа, последниот статус е сè уште во Маџарска пошта и џабе ги обвинуваме Маџарошите дека ги држат многу.

guardmkd

hello world
15 ноември 2016
72
45
Ми стигна пратка нарачана на 26.11 преку Aliexpress Standard Shipping, а пратките од 11.11 уште ги чекам. Изгледа и нашата пошта забушава.

kloki

hello world
24 јули 2015
330
74
од нашава пошта добив одговор дека пратките не се стигнати кај нас ? иако мислам дека погоре некој од членовите појасни за одредени пратки пратени преку Стандард или Цаиниао шиппинг.каде би можеле да бидат,но што правиме со вакво одолговлекување ниту сакам да отворам диспјут ниту да го забошотам продавачот по договор со него и алиекспрес(шит) колку што може да се продолжи период на испорака и истите да ја променат транзитната земја.или да одбирам и договарам со продавачот ѕанњен сунѕоу сингапурчани итн.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Малку оффтопик...
Дали на некој при нарачка од ИБЕЈ од кај Кинез, му дале/добиле тракинг RR.....HU?

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.179
Од мое искуство пратките кога ќе стигнат кај нас веднаш добиваат апдејт. Односно при влез во земјата сите се скенираат па се тураат во вреќи каде чекаат распоредување.

Се додека нема инфо дека пратката е во Македонија тоа значи дека патува кон нашата земја. Односно не е стигната.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Кај Маџариве пратките стојат во некој град по име Вецсес. Погледнете го атачментот 133835

Испратено од AGS3-W09 преку IT.mk форум апликација
Не е град, тоа е населба каде што е аеродромот. Маџарски Петровец :)
Најверојатно таму им е поштенското депо.

CloudConnected

hello world
18 февруари 2016
141
129
Скопје

guardmkd

hello world
15 ноември 2016
72
45
Вака, погледнав пратката од денес што ми стигна како се движела на Парселс.

Нашата пошта била многу брза. Најмногу ме изненади фактот што на 2 јануари пратката од Унгарија била препратена до Франција, за од Франција да стигне за 10 дена до Скопје.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.077
6.013
Теоретски (а веројатно и во пракса), ако Маџарошите ги пратиле, а тука стојат во вреќи и никој не ги пипа, последниот статус е сè уште во Маџарска пошта и џабе ги обвинуваме Маџарошите дека ги држат многу.
Точно. Од неколку места испаѓа дека е вака. Намерно се овие глупости од наша пошта, заради недоволен кадар - односно заради намерно уништување на институцијата.

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
Прееска отворив спорови, ниту да продолжат рок ниту да добијам согласност, автоматски се затворија нарачките со рефунд одлука, ама мислам дека оти беа од оние што се нарачки означени како "Handled by Aliexpress", "✅️Choice", "Select items".

fcwizard

hello world
26 март 2018
63
69
Дечки ако имате валиден тракинг број а гледате дека има застој кај сите пишете му на продавачот да го продолжи рокот на заштита. Нарачките ќе стигнат само за жал многу покасно од стандардното време што беше во просек 3/40 дена порано.
Нарачки што мене сеуште ми стигнуваат брзо се нарачките од бангоод но најверојано друг шипинг метод/транзит земја имаат.

stojatoni

hello world
3 декември 2012
78
49
Miami, Florida
Прееска отворив спорови, ниту да продолжат рок ниту да добијам согласност, автоматски се затворија нарачките со рефунд одлука, ама мислам дека оти беа од оние што се нарачки означени како "Handled by Aliexpress", "✅️Choice", "Select items".
Кажи си поубаво дека ти си одбра Рефунд.
Каков е тој автоматски рефунд жити се?
Инаку денес ми стигнаа 4 пратки. Со кинезиве досега сум немал поплаки. Но не сум нетрпелив.
Камо да бевме како нив и ние. Ќе бевме држава до сега

CloudConnected

hello world
18 февруари 2016
141
129
Скопје
Искуства со пратки од Aliexpress кои транзитирале преку Холандија - PostNL? Дали се бавни како оние низ Унгарија и дали после Холандија одат транзит и низ други земји?

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.179
Искуства со пратки од Aliexpress кои транзитирале преку Холандија - PostNL? Дали се бавни како оние низ Унгарија и дали после Холандија одат транзит и низ други земји?

Мислам дека PostNL не се повеќе избор на Али. Но ако воопшто има таков избор би платил и поскапо зашто многу веројатно е дека ќе биде побрзо. Но јас лично немам искуство со PostNL после глобалното поскапување на поштенските услуги.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно