мене пратка од 25.12.2019, ми стигна пред две недели со пратка која беше од 3-4 месец оваа година.
продавачот ми ги врати парите
лошо е што сите рефундирања ти стојат во архива и после влијаат на твојот профил дали си добар,фер купувач или проблематичен купувач со чести рефундирања
има ли опција после задоцнета примена пратка да му ги вратиш парите кој купецот ти ги рефундирал?
Mene mi stignaa 5/10 pratki za 30-60 dena zavisi preku koja posta odi.Праќаат/стигаат пратки нормално сега или уште кога како? Планирам да си нарачам нешто ама .. да не чекам пак 100 години.
Ако не ти врати и истече времето, пак си заштитен 15 дена имаш фора да отвориш диспјутУште 2 дена имам од нарачката и истекува рокот,дали може некако да продолжам уште некој ден бидејќи му пишав пред неколку дена на селерот но не ми врати.
На исто дереџе сум. Цело време му велам дајте ми ги парите, а они мене почекај уште 10 дена. Ова се случи 3 пати веќе. Пратките заглавени во Прага ми се, а на shipping info напишале ARRIVED AT DESTINATION COUNTRY. Во прага во некоја пошта заглавени се со пратки за цел балкан.Кај мене абер нема да пристигне некоја пратка, никако...
1: 15:27 Mar. 24 2020
2: 03:36 Mar. 25 2020
3: 15:29 Apr. 02 2020
Скоро 3 месеци од првата пратка...
Заглавени од кога? Кај мене на 12.06 вика дека е во Прага. А на 13.06 ми вика дека ја напуштило Чешка.На исто дереџе сум. Цело време му велам дајте ми ги парите, а они мене почекај уште 10 дена. Ова се случи 3 пати веќе. Пратките заглавени во Прага ми се, а на shipping info напишале ARRIVED AT DESTINATION COUNTRY. Во прага во некоја пошта заглавени се со пратки за цел балкан.
Заглавени од кога?
кај мене од 21,05 стојат со статус прага 120Последен status ми е 29.04 Arrived at Destination Country (Prague)
Јас веќе месец чекам со "Dispatched to overseas"Јас пак добро искуство со SG Post имам, откако ќе стигнат во Сингапур, по обичај за 2 недели после despatched стигаат у мк, без разлика на ситуацијата. Мислам дека почнува да се нормализира поштенскиот сообраќај, иако сѐ додека нема комерцијални летови, ќе биде држ недај.
- RB952061013SG
- RB950321577SG
- RB950374739SG - awaiting transport availability веќе подолго време.
- RB952061013SG
Wtf од кога ти се нарачани овие за толку да чекаш
Јас пак добро искуство со SG Post имам, откако ќе стигнат во Сингапур, по обичај за 2 недели после despatched стигаат у мк, без разлика на ситуацијата. Мислам дека почнува да се нормализира поштенскиот сообраќај, иако сѐ додека нема комерцијални летови, ќе биде држ недај.
- RB952061013SG
- RB950321577SG
- RB950374739SG - awaiting transport availability веќе подолго време.
- RB952061013SG
Нарачано на 31 март пред 2-3 дена ми ја стопираат пратката не знам како магично се промени локација од Macedonia во CZECH REPUBLIC. Да ве предупредам дека од чешка пошта ги крадат пратките.
Погледнете го атачментот 88735