Беа по 300 денари претходниот пат сега заменив само еСим. Инаку да сега работи истиот QR код на различен уред. Незнам зошто не го напоменуваат ова во А1Замена на сим / е сим е иста цена или ова 500ден е само за есим?
Во телеком замена и за физичка и за есим е 159ден.
Ако ти кажат, како ќе платиш по 500че инаку?Беа по 300 денари претходниот пат сега заменив само еСим. Инаку да сега работи истиот QR код на различен уред. Незнам зошто не го напоменуваат ова во А1
A процедурата за да добиеш ЕСИМ е слична како да вадиш градежна дозвола за објект од А категорија.Само кај А1 ракувањето со ЕСИМ бара докторат по нуклеарна физика. И депозит литро крв
Треба помош за кирилицата? На две места треба да се кликне и ќе проработиDo včera koristev dns.adguard.com private DNS na android telefon, bez problemi veke nekolku godini. Od denes, na mobilen internet A1, imam problem “Private DNS server cannot be accessed” i nemam internet pristap. Na TK optički preku wireless sèušte si raboti sè kako porano. Izgleda A1 ograničile/blokirale DNS-over-TLS (DoT) konekcii.
Nekoj so slično iskustvo i alternativno rešenie?
Ne treba pomoš. Ako imaš problem da pročitaš latinica, togaš treba da se vratiš vo vtoro oddelenie mislam se učeše makedonsko latinično pismo, ako ne se lažam, ili ednostavno prodolži so skroluvanje.Треба помош за кирилицата? На две места треба да се кликне и ќе проработи
Знаеш дека е забрането да пишуваш на латиница на форумов? Си прочитал правила?Ne treba pomoš. Ako imaš problem da pročitaš latinica, togaš treba da se vratiš vo vtoro oddelenie mislam se učeše makedonsko latinično pismo, ako ne se lažam, ili ednostavno prodolži so skroluvanje.
Mislam deka forumov e da si pomagame edni na drugi vo problemi, a ne da lečime lični frustracii.
Ako ne e taa namenata na forumov, kažete, vednaš go brišam mojot profil.
A1 ima nekolku dena problem, se obiduvam da prijavam, snimena poraka deka imaat globalen problem ....i call ended. ne mozam da prijavamDo včera koristev dns.adguard.com private DNS na android telefon, bez problemi veke nekolku godini. Od denes, na mobilen internet A1, imam problem “Private DNS server cannot be accessed” i nemam internet pristap. Na TK optički preku wireless sèušte si raboti sè kako porano. Izgleda A1 ograničile/blokirale DNS-over-TLS (DoT) konekcii.
Nekoj so slično iskustvo i alternativno rešenie?
ЛАТИНИЦАТА не е писмо со кое што може да се пишува македонскиот јазик, освен во документи и некои специфични употреби. Македонско латинично писмо НЕ ПОСТОИ. А ти пробај со кирилица да пишуваш грчки, албански, кинески па ќе ти стане јасно за што станува збор. А пробај и со го*на да пишуваш - ќе се чита ама нема да го личи.Ne treba pomoš. Ako imaš problem da pročitaš latinica, togaš treba da se vratiš vo vtoro oddelenie mislam se učeše makedonsko latinično pismo, ako ne se lažam, ili ednostavno prodolži so skroluvanje.
Mislam deka forumov e da si pomagame edni na drugi vo problemi, a ne da lečime lični frustracii.
Ako ne e taa namenata na forumov, kažete, vednaš go brišam mojot profil.
Слободно.vednaš go brišam mojot profil.
Mozes da teras mesec za mesec, mozes da ostanes na istata a mozes i da promenie na novite +100ka tarifi....Другари, наскоро (на 13ти) ми завршува договорот со А1. Досега само еднаш се јавија телефонски за обнова на договор, као да ми понудат намалување на сметка за 150 денари ако во истиот момент продолжам договор, што го сметам за безвезно и реков дека ќе почекам да ми заврши договорот па ќе размислам што да правам. Одговор на тоа беше малку заканувачки, као подобра понуда нема да добијам веќе. До тој разговор стигаа официјални понуди и на viber и преку sms кои нормално беа лудачки, после тоа ништо, штама.
Прашањето ми е какви се вашите искуства со овој да го наречам проблем, може ли да се користи без договор да се плаќа како и до сега по истекувањето и дали се укинуваат промоциите од договорот?
Искрено знам дека во септември слават роденден па обично имаат примамливи понуди кадешто до некаде сам можам да одберам што сакам, не вака избрзано телефонски да потпишувам договори на прв агент што ми се јавил, ама сега штама и некако воопшто не делуваат заинтересирани, да не речам безобразни.
Да се надоврзам на твоево прашање. Можеби нешто од мојава ситуација ќе ти помогне... Пред неколку месеци (мислам беше некаде накај 20-ти мај) требаше да го обновам договорот (ТВ+интернет+фиксен) и што е коректно ме контактираа за истекувањето на постоечкиот. Не бев во можност да појдам да го обновам па ги пуштив стариве до салон. Таму ги услужиле но не им дале договор во печатена форма туку едноставно го направиле тоа електронски и им кажале дека во секое време сме можеле да го раскинеме.Прашањето ми е какви се вашите искуства со овој да го наречам проблем, може ли да се користи без договор да се плаќа како и до сега по истекувањето и дали се укинуваат промоциите од договорот?
Ако нешто значи и работите не се променети значително оттогаш, јас пред да се префрлам на Телеком (пред две години), бев на А1 со поминат договор и терав месец за месец преку 7 години.Другари, наскоро (на 13ти) ми завршува договорот со А1. Досега само еднаш се јавија телефонски за обнова на договор, као да ми понудат намалување на сметка за 150 денари ако во истиот момент продолжам договор, што го сметам за безвезно и реков дека ќе почекам да ми заврши договорот па ќе размислам што да правам. Одговор на тоа беше малку заканувачки, као подобра понуда нема да добијам веќе. До тој разговор стигаа официјални понуди и на viber и преку sms кои нормално беа лудачки, после тоа ништо, штама.
Прашањето ми е какви се вашите искуства со овој да го наречам проблем, може ли да се користи без договор да се плаќа како и до сега по истекувањето и дали се укинуваат промоциите од договорот?
Искрено знам дека во септември слават роденден па обично имаат примамливи понуди кадешто до некаде сам можам да одберам што сакам, не вака избрзано телефонски да потпишувам договори на прв агент што ми се јавил, ама сега штама и некако воопшто не делуваат заинтересирани, да не речам безобразни.
Ако нешто значи и работите не се променети значително оттогаш, јас пред да се префрлам на Телеком (пред две години), бев на А1 со поминат договор и терав месец за месец преку 7 години.
Четврта година терам без договор. 1800ден Телевизија + една телефонска линија + интернет 50мбс. Ако ми треба побрз интернет пуштам хотспот од телефона, сменаа пред некој месец неограничено.Другари, наскоро (на 13ти) ми завршува договорот со А1. Досега само еднаш се јавија телефонски за обнова на договор, као да ми понудат намалување на сметка за 150 денари ако во истиот момент продолжам договор, што го сметам за безвезно и реков дека ќе почекам да ми заврши договорот па ќе размислам што да правам. Одговор на тоа беше малку заканувачки, као подобра понуда нема да добијам веќе. До тој разговор стигаа официјални понуди и на viber и преку sms кои нормално беа лудачки, после тоа ништо, штама.
Колку што прочитав во текстот, пак има фиксен гигабитен интернет за 499 денари месечно. Нормално под услов да се има комбо пакет и М мобилна тарифа.Ништо посебно не даваат за роденденот:
![]()
Нешто чудесно од А1 Македонија. Засекогаш.
www.fakulteti.mk
View: https://youtu.be/tzYX3KOMh84?si=hfc3IhI_XeFHJv9c
![]()
A1 Combo тарифи - А1 Македонија
Одберете A1 Combo пакет или направете сам според потребите на вашиот дом. Изберете A1 Combo со интернет за дома, мобилни линии и телевизија и заштедетеwww.a1.mk
Па тоа им беше и поентата, Комбо пакетите. За другите скоро ништоКолку што прочитав во текстот, пак има фиксен гигабитен интернет за 499 денари месечно. Нормално под услов да се има комбо пакет и М мобилна тарифа.
Имаш и Нетфликс, СкајШоутајм додадено за размена во најскапиот пакет од 1500 денари во НетСеф, што значи ќе ти дојде пакетот 1200 денари пошто ќе заштедиш 300 денари на НетфликсПа тоа им беше и поентата, Комбо пакетите. За другите скоро ништо![]()
pobaraj ponuda od telekomДругари, наскоро (на 13ти) ми завршува договорот со А1. Досега само еднаш се јавија телефонски за обнова на договор, као да ми понудат намалување на сметка за 150 денари ако во истиот момент продолжам договор, што го сметам за безвезно и реков дека ќе почекам да ми заврши договорот па ќе размислам што да правам. Одговор на тоа беше малку заканувачки, као подобра понуда нема да добијам веќе. До тој разговор стигаа официјални понуди и на viber и преку sms кои нормално беа лудачки, после тоа ништо, штама.
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3M Secomp, 11.99.5543-10
230,00 ден
Бесплатна достава
Extralink Soft Sport Bicycle Saddle
850,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BLACK
1.460,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES EXTRALINK MI ROBOT VACUUM SET FOR S20, EX.98116
980,00 ден
Бесплатна достава
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY AC1300 Dual-Band, 867+400Mbps, WE1300
1.170,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK HEALTHY ACUPRESSION MAT BLACK 65X40
770,00 ден