Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

A1 (поранешно VIP)

dashbog

lurker
24 јуни 2008
574
816
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Замена на сим / е сим е иста цена или ова 500ден е само за есим?

Во телеком замена и за физичка и за есим е 159ден.

Josifosky

hello world
24 октомври 2011
110
60
Замена на сим / е сим е иста цена или ова 500ден е само за есим?

Во телеком замена и за физичка и за есим е 159ден.
Беа по 300 денари претходниот пат сега заменив само еСим. Инаку да сега работи истиот QR код на различен уред. Незнам зошто не го напоменуваат ова во А1

Andrejrulz

hello world
14 октомври 2014
107
108
Беа по 300 денари претходниот пат сега заменив само еСим. Инаку да сега работи истиот QR код на различен уред. Незнам зошто не го напоменуваат ова во А1
Ако ти кажат, како ќе платиш по 500че инаку?

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Само кај А1 ракувањето со ЕСИМ бара докторат по нуклеарна физика. И депозит литро крв
A процедурата за да добиеш ЕСИМ е слична како да вадиш градежна дозвола за објект од А категорија.

dac12

read-only
17 февруари 2011
48
44
Do včera koristev dns.adguard.com private DNS na android telefon, bez problemi veke nekolku godini. Od denes, na mobilen internet A1, imam problem “Private DNS server cannot be accessed” i nemam internet pristap. Na TK optički preku wireless sèušte si raboti sè kako porano. Izgleda A1 ograničile/blokirale DNS-over-TLS (DoT) konekcii.
Nekoj so slično iskustvo i alternativno rešenie?

kirev

senior
31 мај 2010
9.083
7.770
Do včera koristev dns.adguard.com private DNS na android telefon, bez problemi veke nekolku godini. Od denes, na mobilen internet A1, imam problem “Private DNS server cannot be accessed” i nemam internet pristap. Na TK optički preku wireless sèušte si raboti sè kako porano. Izgleda A1 ograničile/blokirale DNS-over-TLS (DoT) konekcii.
Треба помош за кирилицата? На две места треба да се кликне и ќе проработи

dac12

read-only
17 февруари 2011
48
44
Треба помош за кирилицата? На две места треба да се кликне и ќе проработи
Ne treba pomoš. Ako imaš problem da pročitaš latinica, togaš treba da se vratiš vo vtoro oddelenie mislam se učeše makedonsko latinično pismo, ako ne se lažam, ili ednostavno prodolži so skroluvanje.
Mislam deka forumov e da si pomagame edni na drugi vo problemi, a ne da lečime lični frustracii.
Ako ne e taa namenata na forumov, kažete, vednaš go brišam mojot profil.

Chiller

user
8 март 2012
1.570
1.174
Скопје Аеродром
Ne treba pomoš. Ako imaš problem da pročitaš latinica, togaš treba da se vratiš vo vtoro oddelenie mislam se učeše makedonsko latinično pismo, ako ne se lažam, ili ednostavno prodolži so skroluvanje.
Mislam deka forumov e da si pomagame edni na drugi vo problemi, a ne da lečime lični frustracii.
Знаеш дека е забрането да пишуваш на латиница на форумов? Си прочитал правила?

Наместо dns.adguard.com користи ги овие 94.140.14.14 исти се.

Ts011

user
31 март 2020
1.434
1.091
A1 ima nekolku dena problem, se obiduvam da prijavam, snimena poraka deka imaat globalen problem ....i call ended. ne mozam da prijavam

kirev

senior
31 мај 2010
9.083
7.770
ЛАТИНИЦАТА не е писмо со кое што може да се пишува македонскиот јазик, освен во документи и некои специфични употреби. Македонско латинично писмо НЕ ПОСТОИ. А ти пробај со кирилица да пишуваш грчки, албански, кинески па ќе ти стане јасно за што станува збор. А пробај и со го*на да пишуваш - ќе се чита ама нема да го личи.
И мислев дека навистина ти треба помош. Сега е очигледно дека ти нема помош. Блокче

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.341
11.937
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Другари, наскоро (на 13ти) ми завршува договорот со А1. Досега само еднаш се јавија телефонски за обнова на договор, као да ми понудат намалување на сметка за 150 денари ако во истиот момент продолжам договор, што го сметам за безвезно и реков дека ќе почекам да ми заврши договорот па ќе размислам што да правам. Одговор на тоа беше малку заканувачки, као подобра понуда нема да добијам веќе. До тој разговор стигаа официјални понуди и на viber и преку sms кои нормално беа лудачки, после тоа ништо, штама.

Прашањето ми е какви се вашите искуства со овој да го наречам проблем, може ли да се користи без договор да се плаќа како и до сега по истекувањето и дали се укинуваат промоциите од договорот?

Искрено знам дека во септември слават роденден па обично имаат примамливи понуди кадешто до некаде сам можам да одберам што сакам, не вака избрзано телефонски да потпишувам договори на прв агент што ми се јавил, ама сега штама и некако воопшто не делуваат заинтересирани, да не речам безобразни.

Ts011

user
31 март 2020
1.434
1.091
Другари, наскоро (на 13ти) ми завршува договорот со А1. Досега само еднаш се јавија телефонски за обнова на договор, као да ми понудат намалување на сметка за 150 денари ако во истиот момент продолжам договор, што го сметам за безвезно и реков дека ќе почекам да ми заврши договорот па ќе размислам што да правам. Одговор на тоа беше малку заканувачки, као подобра понуда нема да добијам веќе. До тој разговор стигаа официјални понуди и на viber и преку sms кои нормално беа лудачки, после тоа ништо, штама.

Прашањето ми е какви се вашите искуства со овој да го наречам проблем, може ли да се користи без договор да се плаќа како и до сега по истекувањето и дали се укинуваат промоциите од договорот?

Искрено знам дека во септември слават роденден па обично имаат примамливи понуди кадешто до некаде сам можам да одберам што сакам, не вака избрзано телефонски да потпишувам договори на прв агент што ми се јавил, ама сега штама и некако воопшто не делуваат заинтересирани, да не речам безобразни.
Mozes da teras mesec za mesec, mozes da ostanes na istata a mozes i da promenie na novite +100ka tarifi....

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
540
465
Да се надоврзам на твоево прашање. Можеби нешто од мојава ситуација ќе ти помогне... Пред неколку месеци (мислам беше некаде накај 20-ти мај) требаше да го обновам договорот (ТВ+интернет+фиксен) и што е коректно ме контактираа за истекувањето на постоечкиот. Не бев во можност да појдам да го обновам па ги пуштив стариве до салон. Таму ги услужиле но не им дале договор во печатена форма туку едноставно го направиле тоа електронски и им кажале дека во секое време сме можеле да го раскинеме.:unsure: Патем, да споменам дека ова првпат ми се случува. Од друга страна ова како опција/начин на "склучување договор" во меѓувреме го слушнав и од пријатели и колеги од работа.

Majestic

hello world
25 јули 2008
199
196
Битола

Ако нешто значи и работите не се променети значително оттогаш, јас пред да се префрлам на Телеком (пред две години), бев на А1 со поминат договор и терав месец за месец преку 7 години.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.309
2.725
Ако нешто значи и работите не се променети значително оттогаш, јас пред да се префрлам на Телеком (пред две години), бев на А1 со поминат договор и терав месец за месец преку 7 години.

сега ако не обновуваш те казнуваат 100 денари плус секој месец.

PC_GAMER

lurker
16 јуни 2017
540
465
Зашо бе така @Ron26 ? На стариве им рекле дека веќе нема опција да се склучи договор, туку да се тера така месец за месец?

п.с. Извини @Daniel86 , не сакав да го засенам твоето прашање.

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
712
1.023

Четврта година терам без договор. 1800ден Телевизија + една телефонска линија + интернет 50мбс. Ако ми треба побрз интернет пуштам хотспот од телефона, сменаа пред некој месец неограничено.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.309
2.725
Зашо бе така @Ron26 ? На стариве им рекле дека веќе нема опција да се склучи договор, туку да се тера така месец за месец?

п.с. Извини @Daniel86 , не сакав да го засенам твоето прашање.

Не знам, јас година и кусур плаќав 100ка плус секој месец зошто не сакав да продужам. Мојот беше од поодамна истечен, тоа го уведоа задњава година дена мислам. Сега сум на Телеком и реално бољи нет имаат.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.808
4.002
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ништо посебно не даваат за роденденот:

View: https://youtu.be/tzYX3KOMh84?si=hfc3IhI_XeFHJv9c

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.341
11.937
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Ништо посебно не даваат за роденденот:

View: https://youtu.be/tzYX3KOMh84?si=hfc3IhI_XeFHJv9c

Колку што прочитав во текстот, пак има фиксен гигабитен интернет за 499 денари месечно. Нормално под услов да се има комбо пакет и М мобилна тарифа.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.808
4.002
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Колку што прочитав во текстот, пак има фиксен гигабитен интернет за 499 денари месечно. Нормално под услов да се има комбо пакет и М мобилна тарифа.
Па тоа им беше и поентата, Комбо пакетите. За другите скоро ништо :)

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.645
1.807
Па тоа им беше и поентата, Комбо пакетите. За другите скоро ништо :)
Имаш и Нетфликс, СкајШоутајм додадено за размена во најскапиот пакет од 1500 денари во НетСеф, што значи ќе ти дојде пакетот 1200 денари пошто ќе заштедиш 300 денари на Нетфликс

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

pobaraj ponuda od telekom

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно