Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

A1 (поранешно VIP)

CHukio

hello world
7 март 2013
202
141
Прилеп
churlinoski.mk
CHukio's setup  
Processor & Cooler
AMD Rayzen 5 2600x
Storage
Kingston A2000 500GB, Kingston A400 240GB
RAM
2 X Kingston HyperX FURY 8GB 2600MHz
Video card
AMD Radeon RX 550X 4G
Стварно не ми се јасни некој работи.

Да се префрлам од поскапа кон поевтина претплата, сфаќам губат пари, јас плаќам помалку со тоа се намалува нивниот приход па да ми наплатат 200 денари еднократно за тоа. Али да своеволно сакам да плаќам повеќе и ти ми побараш едно кратна такса за услуга од 200 денари стварно ми нема смисла.

Да бегам кон друг оператор ( ме губат скроз како клинет) и ми наплатат 250 денари, ми е јасно, губат клиент, можеби имат некои други давачки тие во позадина кон новиот оператор и сл работи шо не ги знајме ми има смисла. Ама да сменам само име на одговорност да ми наплатиш 300 денари (дури и поскапо) е дрско и срамно.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.689
3.325
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Денеска бев да преместиме бројот на сопругата од договор на татко е кон договор на мене. Во овај случај договорт на татко е истечен а јас сум на неопределен период. Ми наплатија:
  • 300 денари се преместување на бројчето на друг договор
  • 200 денари за промена на претплата од поефтина на поскапа тарифа.

Овде еден колега спомна дека него му наплатиле и за продолжување на договор на 24 месеци 200 денари.
Јас сум многу глуп, прост и неук и ова е нормлано, или едноставно сепак не е нормално?

Се надевам на сметката нема да ми дојди и пресметка за топлење во салонот по цена од 30ден/мин додека се спроведуваше постапката за префрлање.
И кај мене беше така на прва сметка не се сеќавам ама ми дојде многу. Од татко ми бројот ги ставив се на моја сметка, мислам и пишав тука..

Не знам што да кажам освен што си не дупат како сакаат, и згора на тоа, некој програм со новиот интернет пакет го нема што го гледале моиве, и сега нонстоп трпам тортура од типот „а што убаво беше претходно си имавме програми, сега помалку“. Е тоа се случува со операториве наши.

Не знам за кој програм се работи ми го спомнаа некој српски и некој за музика (фолк нешто) најверојатно ги немаат правата па кога ни сменија ресивер веќе го нема ни тој програм.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.757
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Денеска бев да преместиме бројот на сопругата од договор на татко е кон договор на мене. Во овај случај договорт на татко е истечен а јас сум на неопределен период. Ми наплатија:
  • 300 денари се преместување на бројчето на друг договор
  • 200 денари за промена на претплата од поефтина на поскапа тарифа.

Овде еден колега спомна дека него му наплатиле и за продолжување на договор на 24 месеци 200 денари.
Јас сум многу глуп, прост и неук и ова е нормлано, или едноставно сепак не е нормално?

Се надевам на сметката нема да ми дојди и пресметка за топлење во салонот по цена од 30ден/мин додека се спроведуваше постапката за префрлање.
Тие 300 ден се нормални и јас платив за пренос на сопственост. Све си е таман ево ти слики од пдф документите на а1
Мислењето е автоматски споено:

Подметнуваат глупости секаде каде што можат. За лекови да не им стигнат (ујдисани се и продавачите и шефовите, на високо ниво е преварата).
Све си пише во пдф документите, пример овде се овие работи што се спомнати погоре: https://www.a1.mk/documents/20126/842966/1-Opsti-info_15092023.pdf

И кај мене беше така на прва сметка не се сеќавам ама ми дојде многу. Од татко ми бројот ги ставив се на моја сметка, мислам и пишав тука..

Не знам што да кажам освен што си не дупат како сакаат, и згора на тоа, некој програм со новиот интернет пакет го нема што го гледале моиве, и сега нонстоп трпам тортура од типот „а што убаво беше претходно си имавме програми, сега помалку“. Е тоа се случува со операториве наши.

Не знам за кој програм се работи ми го спомнаа некој српски и некој за музика (фолк нешто) најверојатно ги немаат правата па кога ни сменија ресивер веќе го нема ни тој програм.
За пренос на сопсвенот се плаќа 300 ден не е лага си пише кај нив: https://www.a1.mk/documents/20126/842966/1-Opsti-info_15092023.pdf

Атачменти

• Screenshot 2024-01-26 215735.jpg
    Screenshot 2024-01-26 215735.jpg
    68,2 KB · Прегледи: 37
  • Screenshot 2024-01-26 215804.jpg
    Screenshot 2024-01-26 215804.jpg
    51 KB · Прегледи: 37

CHukio

hello world
7 март 2013
202
141
Прилеп
churlinoski.mk
CHukio's setup  
Processor & Cooler
AMD Rayzen 5 2600x
Storage
Kingston A2000 500GB, Kingston A400 240GB
RAM
2 X Kingston HyperX FURY 8GB 2600MHz
Video card
AMD Radeon RX 550X 4G
Тие 300 ден се нормални и јас платив за пренос на сопственост. Све си е таман ево ти слики од пдф документите на а1

Све си пише во пдф документите, пример овде се овие работи што се спомнати погоре: https://www.a1.mk/documents/20126/842966/1-Opsti-info_15092023.pdf

За пренос на сопсвенот се плаќа 300 ден не е лага си пише кај нив: https://www.a1.mk/documents/20126/842966/1-Opsti-info_15092023.pdf
Не се разбираме, не реков дека е лага, не реков дека асистенката во продажниот центар ме украде. Едноставно сакав да поентирам дека се дрзнале до таму да за секоја една акција шо ќе ја направиш во продажниот центар треба да платиш дополнителна услуга. За добро утро наплата 50 денари на следна сметка. Едноставно ценовникот нема никаква врска со реалнта ситоација ниту пак го оправадувам. За да направам пренос на сопстевност и да останам на нивна мрежа како корисник 300 денари, а за да префрлам на друга мрежа (ме изгуба како корисник) 236 денари. Ако сакам да останам на претплата од 500 денари нема доплата, ако сакам да се префрлам на претплата од 900 денари да доплатам 200 денари за промена на пакет.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.757
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Не се разбираме, не реков дека е лага, не реков дека асистенката во продажниот центар ме украде. Едноставно сакав да поентирам дека се дрзнале до таму да за секоја една акција шо ќе ја направиш во продажниот центар треба да платиш дополнителна услуга. За добро утро наплата 50 денари на следна сметка. Едноставно ценовникот нема никаква врска со реалнта ситоација ниту пак го оправадувам. За да направам пренос на сопстевност и да останам на нивна мрежа како корисник 300 денари, а за да префрлам на друга мрежа (ме изгуба како корисник) 236 денари. Ако сакам да останам на претплата од 500 денари нема доплата, ако сакам да се префрлам на претплата од 900 денари да доплатам 200 денари за промена на пакет.
Тоа ти е А1, 12 години бев кај нив и конечно избегав :)))

15 септември 2012
1.157
1.299
Ако ти поминале важностите на договорите, не ги продолжувај и раскини го.
Потоа склучи нов договор и барај бенефиции.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Бунар без дно.
Секој месец на 26 ми исклучуваа услуги (незнам ни како испадна, секој месец на 3ти плаќав сметка која што поштарот ми ја носеше на 26 или 27ми.
300 жалби и приговори поднесував, џабе.
А па за интернетот и телевизија да не правиме муабет (и за тоа 100 пати се жалев) за да кога раскинував договор (со последна сметка, ми бараа уште пари да платам, за што ти ја знам таму).
И на крај помина година и кусурот од кога,,требаше да се оди по судски пат), ама еве уште ги нема да ме ,,гонат"

Да се до објаснам, на пример Поштарот ми носи сметка на 26 Ноември, јас ја плаќав на 3ти Декември.

18 септември 2020
926
865
Македонија
Бунар без дно.
Секој месец на 26 ми исклучуваа услуги (незнам ни како испадна, секој месец на 3ти плаќав сметка која што поштарот ми ја носеше на 26 или 27ми.
300 жалби и приговори поднесував, џабе.
А па за интернетот и телевизија да не правиме муабет (и за тоа 100 пати се жалев) за да кога раскинував договор (со последна сметка, ми бараа уште пари да платам, за што ти ја знам таму).
И на крај помина година и кусурот од кога,,требаше да се оди по судски пат), ама еве уште ги нема да ме ,,гонат"

Да се до објаснам, на пример Поштарот ми носи сметка на 26 Ноември, јас ја плаќав на 3ти Декември.
Затоа благодарение на агентот на чат што ми кажа за мојот А1 да си проверувам за интернетот колку сум потрошил и фатив електронски сметките да ни стасуваат на мејл, на телефон кај татко ми му стасува до кој датум и одиме ако е последниот ден плаќаме и тераме. Телевизија арно што уште немаме зедовме, оти не е стабилен сигналот преку антенатс и ја скинав од преместување за да фатам салам сигнал и што гледам друго преку интернет си гледам.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.689
3.325
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Мислам ова дека го имам слушнато и претходно поготово кај оние стари СИМ картички што стои дури и ВИП на нив. Мислам дека убаво би било ако имаш време или поминуваш низ некој нивни салон да ја промениш.

DarkDeFnx

hello world
20 јули 2016
121
156
DarkDeFnx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core 2 Quad Q8200 @ 2.33GHz 4MB L2 64-bit LGA775
Motherboard
Micro Star International MSI MS-7353 X48C Platinum
Storage
SYS: Saumsung HD753LJ ATA 750GB | DATA: Samsung D3 Station 2TB
RAM
Single Channel DDR3-1333 SDRAM 2 x 2GB 9-9-9-24
Video card
NVIDIA GeForce GTS 250 GDDR3 SDRAM 1 GB
Mouse
GEMBIRD MUSOPTI6 5V 200mA DC
Keyboard
Chicony KB-3923 5V 200mA DC
Audio
Realtek High Definition Audio 6.0.1.6662
Monitor
Philips 220E1SB/00 22'' 1920x1080 50/60Hz 100-240V 1.5A
OS
Microsoft Windows 10 Professional (x64) Build 14393.447 (RS1)
@Chiller Не ќе да е фолирање, имам пензионер во фамилија со таква VIP SIM како што пиша @pipelin која е сигурно некои 10-ина години стара, последниве месеци (есен-зима) од време навреме доаѓала таква порака.
Не знам како е кај тебе, ама во нашиот случај и сигналот не е како што треба, со други СИМ на истиот телефон е ОК што значи…. време е за промена.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.757
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Chiller

user
8 март 2012
1.541
1.138
Скопје Аеродром
@Chiller Не ќе да е фолирање, имам пензионер во фамилија со таква VIP SIM како што пиша @pipelin која е сигурно некои 10-ина години стара, последниве месеци (есен-зима) од време навреме доаѓала таква порака.
Не знам како е кај тебе, ама во нашиот случај и сигналот не е како што треба, со други СИМ на истиот телефон е ОК што значи…. време е за промена.
И оваа е стара сим карта, преку 10 години. Нема никаков проблем со сигнал. Претходната година праќаа смс дека во странство нема да работи, што и многу не ме интересираше. Ама сега ова дека комплетно можат да го исклучат. Незнам што им е финтата, 2010 година имаше слична ситуација кога сим картичките можеа лесно да се клонираат па исто нудеа бесплатна замена

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Јас имам стара сим со ознака вип и лани кога бев во Грција на одмор работеше без проблем во роаминг.
И оваа е стара сим карта, преку 10 години. Нема никаков проблем со сигнал. Претходната година праќаа смс дека во странство нема да работи, што и многу не ме интересираше. Ама сега ова дека комплетно можат да го исклучат. Незнам што им е финтата, 2010 година имаше слична ситуација кога сим картичките можеа лесно да се клонираат па исто нудеа бесплатна замена

Испратено од AGS3-W09 преку IT.mk форум апликација

greenline

Баниран/a
19 мај 2012
354
161
Decki vi ima li stignato nekogas od A1 poraka deka uspesno e prefrlen kredit od vasata postpaid smetka na prepaid broj koj usvarti i ne go znaete oti i ne ste prefrlile vie?Predmalku mi stignaa dve poraki. Ja na nikojnemam prefrleno telefonot u mene celo vreme nikakov kod za potvrda ne sum dobil, a SMS porakite glasata uspesno prefrluvanje na kredit. Kako ustvaritie broevi sto si prefrile kreditgo probile sistemot? Preku mojot A1 akaunt ili? Sepak fakturirano mi e 0. A tie od griza korisnici bas im e gajle i ne otkrivaat ni iminja na tie broevi.

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Мене ми се случи тоа пред неколку месеци. Некој префрлил кредит од 300 денари на еден припејд број. Цело време ме убедуваа дека јас сум направил грешка или некој од моето семејство. На А1 ,,Им Викам не ме правете будала,, на крај поднесов приговор но ништо. Си ја платив сметката со плус 300 денари.
Decki vi ima li stignato nekogas od A1 poraka deka uspesno e prefrlen kredit od vasata postpaid smetka na prepaid broj koj usvarti i ne go znaete oti i ne ste prefrlile vie?Predmalku mi stignaa dve poraki. Ja na nikojnemam prefrleno telefonot u mene celo vreme nikakov kod za potvrda ne sum dobil, a SMS porakite glasata uspesno prefrluvanje na kredit. Kako ustvaritie broevi sto si prefrile kreditgo probile sistemot? Preku mojot A1 akaunt ili? Sepak fakturirano mi e 0. A tie od griza korisnici bas im e gajle i ne otkrivaat ni iminja na tie broevi.

greenline

Баниран/a
19 мај 2012
354
161
Kaj mene denes na dva broja u istovreme, istoto i ja so A1 se raspravav, im se jaivv na tie so broevite, tipot mi vika mi stigna kredit ne znam koj mi prati i go potrosil.
Lugjete kaj sto stignal kredotot ni gi znam ni gi poznavam i se praat naudreni. A koj gi vrti A1 ionaka mi istekuva dogovorot ke im gi platam tie ako stignat na smetka i neka se gonat u pm. Nego isti se site kaj i da se prefrlis.

18 септември 2020
926
865
Македонија
Kaj mene denes na dva broja u istovreme, istoto i ja so A1 se raspravav, im se jaivv na tie so broevite, tipot mi vika mi stigna kredit ne znam koj mi prati i go potrosil.
Lugjete kaj sto stignal kredotot ni gi znam ni gi poznavam i se praat naudreni. A koj gi vrti A1 ionaka mi istekuva dogovorot ke im gi platam tie ako stignat na smetka i neka se gonat u pm. Nego isti se site kaj i da se prefrlis.
Во припејд колку ставаш кредит толку користиш и на пакетот што си го активираш не смее никој да ти одзема придава нешто.
Со Lycamobile сурфај со супер брз 4G интернет и неограничена комуникација со сите со цени почнувајќи од 200 денари месечно, си ставаш кредит и си активираш. Мрежатс им е иста со А1 бидејќи им се кираџии, а негативно е што немаш градски, паркинг, специјални броеви, отп кодови и такви некои работи кои ги имаат МНО операторите А1 и Телеком.
Јас во А1 ко појдов за обнова на договорот ни нудат безжичен интернет со брзина поголема од онаа сегашната плус договор на 2 години, ама повеќе не ги маткам за договори да не обврзуваат, вака без обврска е многу подобро плус ако си со договор ќе те зафркава појче интернетот. За телевизијата си има што да се гледа преку интернет и интернетот е позначаен нели од телевизијата сега заради повеќе работи.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.154
556
Во припејд колку ставаш кредит толку користиш и на пакетот што си го активираш не смее никој да ти одзема придава нешто.
Со Lycamobile сурфај со супер брз 4G интернет и неограничена комуникација со сите со цени почнувајќи од 200 денари месечно, си ставаш кредит и си активираш. Мрежатс им е иста со А1 бидејќи им се кираџии, а негативно е што немаш градски, паркинг, специјални броеви, отп кодови и такви некои работи кои ги имаат МНО операторите А1 и Телеком.
Јас во А1 ко појдов за обнова на договорот ни нудат безжичен интернет со брзина поголема од онаа сегашната плус договор на 2 години, ама повеќе не ги маткам за договори да не обврзуваат, вака без обврска е многу подобро плус ако си со договор ќе те зафркава појче интернетот. За телевизијата си има што да се гледа преку интернет и интернетот е позначаен нели од телевизијата сега заради повеќе работи.
Трета година како што сум на Lyca со број од А1 префрлен,годишно 1600 денари за 5gb на 30 дена и 5000 минути разговори кон сите мрежи.

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Кај мене прво рекоа дека некој ми го хакирал мојот А1, потоа некој ти го видел ОТП кодот за потврда и смс сум го споделил и други изговори. Јас му се јавив на човекот на кој му стаса кредитот и тој врска немаше. Почна да плаче кога му спомнав дека може кривично да одговара. Проценив дека нема врска со ова и е постар човек, ми изгледаше како сиромашен. Дури ми понуди да ми ги уплати тие 300 денари или прати по пошта но јас го одбив и му реков го частам 300 ден. Но ме иритира постапката на А1 затоа што веднаш можат по ип адреса да откријат од каде е испратено, а можеби и нивните вработени во салон тоа го прават.
Припејд бројчето беше регистрирано во Радовиш, човекот што ми се јави од Битола а јас од Тетово, па сега видете како се краде.
Колку има стари лица претплатници кои не обрнуваат внимание на ова а А1 им наплаќа
Претходно донирав 200 денари за болно лице па може А1 тука ја гледа шансата да наплати мислејќи дека нема да знаеме.
Затоа на Лајкамобиле сум од 2016 година. Бројот од А1 го користи жена ми

greenline

Баниран/a
19 мај 2012
354
161
Кај мене прво рекоа дека некој ми го хакирал мојот А1, потоа некој ти го видел ОТП кодот за потврда и смс сум го споделил и други изговори. Јас му се јавив на човекот на кој му стаса кредитот и тој врска немаше. Почна да плаче кога му спомнав дека може кривично да одговара. Проценив дека нема врска со ова и е постар човек, ми изгледаше како сиромашен. Дури ми понуди да ми ги уплати тие 300 денари или прати по пошта но јас го одбив и му реков го частам 300 ден. Но ме иритира постапката на А1 затоа што веднаш можат по ип адреса да откријат од каде е испратено, а можеби и нивните вработени во салон тоа го прават.
Припејд бројчето беше регистрирано во Радовиш, човекот што ми се јави од Битола а јас од Тетово, па сега видете како се краде.
Колку има стари лица претплатници кои не обрнуваат внимание на ова а А1 им наплаќа
Претходно донирав 200 денари за болно лице па може А1 тука ја гледа шансата да наплати мислејќи дека нема да знаеме.
Затоа на Лајкамобиле сум од 2016 година. Бројот од А1 го користи жена ми

Mnogu slicna situacijata so mojata. Ja od Skopje, a edniot broj od Bitola drugiot od Prilep. Ne se ni znaeme ne se ni poznavame so deckite. Mnogu me zanima kako oni uspeale da si prefrlat kredit bez moe odobrenie i toa istovremeno? Mene ne mi stignal nikakov kod za potvrda, telefonot celo vreme u mene i op stiga poraka edna po druga deka uspesno e prefrlen kredit na toj i toj broj. Kako? Zarem ovie so broevive se mnogu jaki hakeri pa im go probija sistemot na A1, ili ovie od A1 najverojatno taa u salon glumi nekoja majka tereza pa im praka od kaj mene? Lugje, da sme drugari ne e nikakov problem ke ve pocastam 200-300 denari, ama ovoj nacin kako sega e izmama. Tie od A1 fino lepo moze da vidat kako e toa ostvareno dali preku salon ili preku aplikacijata i ako e navistina probiena aplikacijata mozat da vidat activity log i ip adresa koj se konektiral, ama taa od A1 griza na korisnici vika nemale takva moznost, ma daj ti se molam, vie ste internet provajder. I vikam kazi mi kako se vikaat deckite so broevite, a ona kao imale zastita na podatoci i ne otkrivale nisto, pa moeto prasanje e kogo bre oni stitat? Seedno isti se site operatori ako mene me prasuvate, a nisto cudno onie A1 da gi kupi Lyca i pak da go smenat imeto po 4 pat, oti znaete deka sekoja firma so ke propadne posle go menja imeto ili ja kupuva druga.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно