go to the Sound Control Panel, open Properties for your device, go to the Advanced tab, and uncheck "Allow applications to take exclusive control of this device"Погледнете го атачментот 160389
Може ли некој ако знае да ми каже како ова да го исклучам да апликацииве автоматски ми го менуваат ова левелот? Е*аниот Дискорд цело време ми го прави ова, дал од апликација дал од browser постојано, кога сум на Гугл Мит немам никаков проблем, како што го ставам така останува. Порано со Скајп исто немав проблем. Не можам никако да најдам. У Advanced полето тие се се исклучени.
Ами оти си толку неверен? И пркосиш дури на Rimac NeveraДури не видам, не верувам))))
Ретко кој има доверба во миркософттАми оти си толку неверен? И пркосиш дури на Rimac Nevera
Почни од мрежната, па мрежата во биос (wake on lan), scheduled task, глушец (особено безжичен) итн.
проба да видиш со?Код:powercfg /lastwake
Тогаш оди во Power Options и исклучи Allow wake timers
Ништо не прави. Ќе бидеш во групата на Adminisrator.Во план сум веќе конечно да се префрлам на Windows 11, дали сеуште е безбедно да се даде enable на Administrator јузерот што го креира самиот Windows и да се користи тој или сепак да се остане со јузерот што ќе си го креираш?
Знам дека тоа порано го правевме поради пермисиите на јузерот.
Добро како се снаоѓате со Defualt Apps?![]()
setuserfta.com
кај мене е плав Windows11
Добро како се снаоѓате со Defualt Apps? Дали на секој file type треба да кликам се посебно? Со File Association не работи како што треба, не се нормални овие.
Први инпресии тапа, Windows 10 беше злато за овој. Многу работи се исфрлени![]()
Покористи го неколку дена додека се принавикнеш после нема ни да ти текне на Windows 10
Или пробај вака:Да напраам upgrade од 10 на 11 без да изгубам ништо, дали е најбољи да симан 11ка од официјална страна па со FlyOOBE на пример да направам инсталацијата и потоа да активирам со активатор или да купам клуч . Дали е ова најбезбедна долгорочна постапка или нешто друго предлагате?
Значи не за формат не за губење било што од податци и порничи.
MONITOR 24.5" GIGABYTE GS25F14 SS-IPS, 1ms, 144Hz, 1920 x 1080, HDMI, DP
6.130,00 ден
GAMING DESK NITRO CONCEPTS D16M, CARBON BLACK, GABU-209
33.990,00 ден
NB STAND MANHATTAN 10"-15" foldable 5 levels, 462129
1.290,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER, PS5/PC/MAC/MOBILE+ USB Cable, MIDNIGHT BLACK
4.940,00 ден
MB 1700 B760M D3HP DDR4 GIGABYTE, 4xDDR4 5333MHz(OC), 2xM.2, VGA, HDMI, PCIex16, 2xPCIex1, 4xSATAIII, 5xUSB3.2Gen1,2xUSB 2.0,1xType-C,2.5Gb LAN
6.380,00 ден