Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мтел Македонија

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Може, пред 10 дена еден, вчера втор број продолжив за 12 месеци преку апликацијата.
Нормално дека може, ама зошто да се мачат, еве ние „најнегативните“ ќе рипнеме одма да им објасниме како. Чекор по чекор.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Ne pisuvam oddelno na site ,.mozi aktivirani 3 brojcina za 15/20 denovi , preku app te nosi na web, ne nadopopnuvas tuku aktiviras dopopnitelen paket odis da go kupis neso kredit tuku so platezna go plajkas(te prenasocuva so plajkajneto) i tolku stasuvaat 2 sms deka si nadopolnil 2500,i deka si aktiviral 12m dopolnitelen paket....
Мислењето е автоматски споено:

Ne pisuvam oddelno na site ,.mozi aktivirani 3 brojcina za 15/20 denovi , preku app te nosi na web, ne nadopopnuvas tuku aktiviras dopopnitelen paket odis da go kupis neso kredit tuku so platezna go plajkas(te prenasocuva so plajkajneto) i tolku stasuvaat 2 sms deka si nadopolnil 2500,i deka si aktiviral 12m dopolnitelen paket....
Btw, isto e i na web odi;
mtel.mk potoa nadopolni kredit broj i email vnesuvas stasuva otp of mtel, vnesuvas i potoa ne dopopnuvas kupuvas paket koj sto sakas odis na plajkajne i tolku ....

Атачменти

• Screenshot_20260124-002052.Gmail.png
    Screenshot_20260124-002052.Gmail.png
    256,6 KB · Прегледи: 22

zlristovski

read-only
15 март 2024
19
15
При портирање на број од А1 кон МТЕЛ колку време чекавте? А1 го одобри портирањето и ми ја исклучи мрежата, ја ставив сим картичката од МТЕЛ и ме поврза со друг број. Се јавив во контакт центарот и ми рекоа па нема никакво барање тука и после не се секирајте треба да поминат неколку саати. Од тоа што знам се треба многу брзо да се одвива.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
При портирање на број од А1 кон МТЕЛ колку време чекавте? А1 го одобри портирањето и ми ја исклучи мрежата, ја ставив сим картичката од МТЕЛ и ме поврза со друг број. Се јавив во контакт центарот и ми рекоа па нема никакво барање тука и после не се секирајте треба да поминат неколку саати. Од тоа што знам се треба многу брзо да се одвива.
48h, e max vreme od Aek odnosno 2 rabotni denovi

Bosko71

hello world
18 август 2022
103
94
Еден период имаше можност за префрлување на кредит од еден на друг број преку апликацијата, сега не можам да најдам. Искуство или финта?

zlristovski

read-only
15 март 2024
19
15
Дали на некој му се случило да ви се наплатат минути кон македонски број и покрај тоа што имаш активен пакет? Дали се јавувате во контакт центарот и ви го враќаат кредитот или?

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Дали на некој му се случило да ви се наплатат минути кон македонски број и покрај тоа што имаш активен пакет? Дали се јавувате во контакт центарот и ви го враќаат кредитот или?
.....kon mtel Zona mi naplajkaja koga/kako a treba da e free, mi vratija kredit, kon MK, broevi premium ili skrateni ne moze da zvonis a jas sum so 0mkd, pa ne znam dali naplajka.....

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
232
131

Еден период имаше можност за префрлување на кредит од еден на друг број преку апликацијата, сега не можам да најдам. Искуство или финта?

Кај мене ја нема можноста иако постоеше, се јавив во контакт центарот ми рекоа дека не може, иако тука гледам кај некој се уште може, па изгледа како ке ти се погоди :)

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Бројчево требаше да е активно до мај 2025, ама сеуште е активно. Бев до некој пулт да прашам статус, ми вика гледам само до следен месец и активен ви е, тоа беше пред два месеци, сеуште функционира. До кога ќе трае гратис користење не знам, ама благодарен сум секако :)
Го скинаа конечно, на 1 февруари. Скоро една година гратис, не е лошо :)

Најверојатно ќе активирам XtraTalk M па ќе видиме како е.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.699
3.341
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Како си задоволен со услугата?

Постаро лице планирам да го префрлам на овој пакет и да платам за цела година. Но не сум сигурен дали префрлањето ќе биде лесно пошто моментално е на моја post paid претплата на А1 (договорот го немам обновено патем).

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Како си задоволен со услугата?

Постаро лице планирам да го префрлам на овој пакет и да платам за цела година. Но не сум сигурен дали префрлањето ќе биде лесно пошто моментално е на моја post paid претплата на А1 (договорот го немам обновено патем).
Ќерка ми го користи така да не знам за постојано искуство, ама не сум имал проблем со недостапност. Од аспект на повици е во ред, како и интернет за низ државава. Во роаминг обично гаси мобилен интернет па не знам како е од тој аспект. Не е како Лајка во однос на цена, тоа беше 1600 цела година, ама сепак за сумата мислам дека е солидно.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.415
Ќерка ми го користи така да не знам за постојано искуство, ама не сум имал проблем со недостапност. Од аспект на повици е во ред, како и интернет за низ државава. Во роаминг обично гаси мобилен интернет па не знам како е од тој аспект. Не е како Лајка во однос на цена, тоа беше 1600 цела година, ама сепак за сумата мислам дека е солидно.
Сега е 2300 за 12 месеци така да испаѓа по 190 денари на месец што е пак џабе за тоа што добиваш.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Го скинаа конечно, на 1 февруари. Скоро една година гратис, не е лошо :)

Негативно е што плаќаш плус 900 денари за истиот во однос на цената кога беше Lyca а позитивно е што неискористениот интернет после 30 дена не ти бришат туку ти го додаваат на новиот и што имаш секој месец по 1000 минути да разговараш со броеви од отворен Балкан.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.415
2500, mkd ili po 208mkd,na 30 denovi
Моја грешка да 2500 за 12 месеци. Туку до скоро имаше 3Г сигнал на Мтел. Од денеска забележав дека иако е форсирано 3Г Преферед во сетинзи ми дава само Едге т.е 2Г мрежа? До пред 2 дена работеше и на 3Г или HSDPA мрежа?

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.489
2.937
Моја грешка да 2500 за 12 месеци. Туку до скоро имаше 3Г сигнал на Мтел. Од денеска забележав дека иако е форсирано 3Г Преферед во сетинзи ми дава само Едге т.е 2Г мрежа? До пред 2 дена работеше и на 3Г или HSDPA мрежа?
Го гасат 3G сигнало главните мрежи (А1, Телеком), а овие пошто изнајмуваат од нив, логично е да го снемува и кај нив.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Od denes A1 postepeno ja isklucuva 3g signal......

@Ts011 веројатно си напишал, ама не најдов.
Како стојат со паркинг пораки? Едно време ни на лајка не можеше да се плати паркинг.
Nemam probano povejke od 3 meseci......

Го гасат 3G сигнало главните мрежи (А1, Телеком), а овие пошто изнајмуваат од нив, логично е да го снемува и кај нив.
Od telekom 3g e isklucen povejke od 1 godina , A1 od denes zapocna ....

Негативно е што плаќаш плус 900 денари за истиот во однос на цената кога беше Lyca а позитивно е што неискористениот интернет после 30 дена не ти бришат туку ти го додаваат на новиот и што имаш секој месец по 1000 минути да разговараш со броеви од отворен Балкан.
Nese od otvoren balkan Mtel zona mtel broevi ,srbija,bosna,crnagora,germanija,avstrija,svajcarija a spomenuvaat naskoro i Usa.

kirev

senior
31 мај 2010
9.037
7.708
Но тоа не е сѐ! Не само кон МТЕЛ од околинава (нема врска со отворен Балкан туку каде МТС има свои оператори) туку можеш да вртиш и кон МТЕЛ Австрија и МТЕЛ Германија! За истите минутки... Душа дало за помалце млади лица што имаат телефони на преклоп :) (има и други магии тука ама ај да не зборам многу). И да, и кај мене заврши гага периодот за старите лајка симови...

@Ts011 веројатно си напишал, ама не најдов.
Како стојат со паркинг пораки? Едно време ни на лајка не можеше да се плати паркинг.
Уф, за Градски паркинг има QR код на таблите а за ПОЦ не ми притребало па не знам

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Паркинг, за разлика од порано, можеш да платиш и на 2-3 други (попрактични) начини, така што дали е возможно плаќање со СМС веќе и не е толку важно.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
762
1.179
Паркинг, за разлика од порано, можеш да платиш и на 2-3 други (попрактични) начини, така што дали е возможно плаќање со СМС веќе и не е толку важно.
Секако, се е полесно во животот кога знаеш како.
Ама на 65 годишен човек, кој едвај го научив да куца порака, верувај и те како е важно.
Ама може да споделиш ако постои полесна опција. Да не плаќам јас преку мој број, и да бидам на стендбај цело време. :D

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Ох, да, тоа е специфична ситуација. :(

Хммм, мислам дека апликација и QR код секако не се полесни.

Искрено во моментов не знам што друго, освен да пробаш самиот дали е можно плаќање со СМС преку МТЕЛ.

Ако немаш сѐ уште број, можам јас да пробам утре и да ти пренесам.

Ако има некој инфо од некоја табла да сподели, може да пробаме и сега.

НАДОПОЛНУВАЊЕ: Имаа и ПОЦ и ГП на почетокот хартиени билети кои се поставуваа на автомобилот. Провери дали сѐ уште ги имаат и ако да, купи некоја количина.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
762
1.179
Или ќе го откажам од кола, или ќе плаќам јас. :D

На тема мтел (ех-лајка). Јас и колега на водно, по олимписка патека качуваме.
Јас на А1 немав мрежа, а он на лајка имаше мрежа, дури и интернет. А мислам дека лајка користеше мрежа на А1.
Луд ј*бе збуњеног.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно