Возење повеќе од дозволената брзина, поминување на црвено на семафор, измината сообраќајна дозвола и непрописно паркирани возила.Дали некој некаде најде информации кои типови на сообраќајни прекршоци ќе бидат евидентирани со овој систем?
Возење повеќе од дозволената брзина, поминување на црвено на семафор, измината сообраќајна дозвола и непрописно паркирани возила.
Не работам во мвр па да го знам сево ова, само пренесувам инфо од тоа што го видов на yt.1. Возење повеќе од дозволената брзина - сосема јасно како ќе функционира и по пораките низ интернет гледам дека нема да има никаква толеранција, односно и за 2km/h ги евидентира.
2. Поминување на црвено на семафор - последен пат кога ги гледав спецификациите на камерите е тоа дека ќе го препознаваат семафорот по светлосните знаци, а не се системскии поврзани со него. Тоа дали значи дека ако семафорот не работи, нема евиденции за првенство на минување? Дали и жолто е во игра за контрола?
3. Измината сообраќајна дозвола - ова значи дека секоја кола ќе ја евидентираат и проверуваат?
4. Непрописно паркирани возила - баш ме интересира кој ли му е алгоритмот за непрописно паркирани возила
Дали оние старите камире што веќе си ги имаше по раскрсниците и улиците ќе бидат дел од Safe City ?
prvaskopska.mk
Мислам дека за истечена регистрација т.е сообраќајна дозвола и може да се најде. Како ќе најдат за возачка? Од кај ќе знаат точно кој е зад воланот?![]()
Браво за МВР: Иако камерите ме фатија како возам пребрзо, вака ќе се воведе ред во сообраќајот, почнаа да стигнуваат првите опомени од „Сејф Сити“
Браво за МВР: Иако камерите ме фатија како возам пребрзо, вака ќе се воведе ред во сообраќајот, почнаа да стигнуваат првите опомени од „Сејф Сити“ – Од синоќа почнаа активно да снимаат камерите на улиоците на Скопје од системот „Сејф сити“. Од синоќа веќе полицијата почна до возачите преклу мајл...prvaskopska.mk
Мислењето е автоматски споено:
Ќе ми треба да се навикнам да возам 50 на саат, ама тоа е. Искрено 60 веќе знам кога возам и ми е "нормално" ама 50 имам проблем да ја држам гаста на толку малкуЌе се навикнам после првата СМС што ќе ја добијам месецов.
P.S. Зошто за истечена возачка може да најде а не и за истечена регистрација?
Пишува истечена сообраќајна, значи истечена регистрација.![]()
Браво за МВР: Иако камерите ме фатија како возам пребрзо, вака ќе се воведе ред во сообраќајот, почнаа да стигнуваат првите опомени од „Сејф Сити“
Браво за МВР: Иако камерите ме фатија како возам пребрзо, вака ќе се воведе ред во сообраќајот, почнаа да стигнуваат првите опомени од „Сејф Сити“ – Од синоќа почнаа активно да снимаат камерите на улиоците на Скопје од системот „Сејф сити“. Од синоќа веќе полицијата почна до возачите преклу мајл...prvaskopska.mk
Ќе ми треба да се навикнам да возам 50 на саат, ама тоа е. Искрено 60 веќе знам кога возам и ми е "нормално" ама 50 имам проблем да ја држам гаста на толку малкуЌе се навикнам после првата СМС што ќе ја добијам месецов.
Сега се расонив комплетноПишува истечена сообраќајна, значи истечена регистрација.
Мислам дека казната во населено место до 10 км на час повеќе од дозволеното е 20 евра. Ќе видиме деновиве дали регистрираат камерите 55 км на час.
Надвор од населено место до 10 км на час повеќе од дозволеното нема казна. Од 10 до 30 км на час казната е исто 20 евра.
Ако ги платиш во рок од 8 дена се 10 евра. Ќе видиме баш ме интересира деновиве дали и тие казни ќе ги пишуваат.Tие 20Е казни штанцање на големо за брзини помеѓу 50-60км/ч ќе бидат главни за полнење на буџет, пошто и онака е празна каса, тоа и ддв зголемување на 20% за некој месец ќе бидат битен фактор. Во просек секој возач ќе плаќа по 2 вакви казни месечно па макар возел идеално. Ќе има зголемување на сообраќајќи и гужви во догледно време.
Мислам дека казната во населено место до 10 км на час повеќе од дозволеното е 20 евра. Ќе видиме деновиве дали регистрираат камерите 55 км на час.
Надвор од населено место до 10 км на час повеќе од дозволеното нема казна. Од 10 до 30 км на час казната е исто 20 евра.
Тетово веднаш ќе прегорат камерите од регистрирање прекршоци хахахаха![]()
Си имаат набавено рефлектирачки навлаки за таблици, на велико се продаваат низ ЧаирТетово веднаш ќе прегорат камерите од регистрирање прекршоци хахахаха
леле многу споро возат сега на влез на скопје кон ПМФ и источна порта молот, ужас колку е тука преспоро 50 денес разбрав зошто сите 3 ленти лазеаОд утре сите избањати, избричени, исчешлани и убаво облечени да ги возите своите автомобили, да не се брукаме по сликине на сејф сити...
Да ама за тоа е многу повисока казната. Може да е (или да се направи да биде) и кривично дело.Си имаат набавено рефлектирачки навлаки за таблици, на велико се продаваат низ Чаир
The cameras are no longer permitted to issue tickets as of today after Premier Doug Ford called them a “cash grab” and passed legislation banning them province-wide despite strong opposition from city mayors and experts.
Да сега на едно место во светот го укинале - и тоа ко што читам од политички причини - и ќе се надеваме и кај нас тоа ќе се деси. Во меѓувреме функционира низ стотици градови.Едвај чекам ова да се деси: Speed enforcement cameras officially banned across Ontario
Сега ќе се закрчи сообраќајот во Скопје уште толку. За 52 да те казни бе, најглупо нешто што можеше да биде воведено.
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден