The-spiki
hello world
The-spiki's setup
- Processor & Cooler
- Intel i7-5820k x99, DEEPCOOL Captain 24
- Motherboard
- MSI SLI X99S Krait Edition
- Storage
- Samsung Evo 850 250gb
- PSU
- Thermaltake Toughpower DPS G 850W
- RAM
- CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 2666MHz
- Video card
- GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GeForce GTX 970 4GB
- Case
- NZXT H440 Razer
- Mouse
- SteelSeries Rival
- Keyboard
- SteelSeries Merc
- Audio
- SteelSeries Siberia v2
- Monitor
- LG 34UM67
- OS
- Slackware Linux
Мислев на „шутер“ Dota, ама ете грешно кажав, затоа што фпс значи шутер од прво лице. Се сложувам, точно е TPS MOBA.Мислиш TPS MOBA?
Од стилот на Smite или Paragon, провери ги и овие, исто се бесплатни.
Знам, одамна се тие. Јас најмногу сум во ФПС води, Deadlock почнав затоа што имам утепано иљада часови во Дота.
Зошто уште praise им се дава на Valve како да се истите Valve од пред 10 години?
Моментално исти бизнис шеми како Ubisoft терет само им се гледа низ прсти дека се "Valve".
Скршени игри, скинови, пасови еден куп (како што се сеќавам тие го започнаја трендот со battle pass, а не Fortnite). CS2 сеуште е unplayable, тие зеле нова игра со 300 вработени да правет и очекуваме да ги одржаваат другиве игри. За компарација, R* има 6000.
Каде направив „praise“? Само спомнав дека Валве ја направи.
Не сум зилот како тебе. Инаку имам исклучително позитивно мислење за Валве.
Корпорација си има за цел заработка на пари и ме радува дека се успешни во тоа.
Имам(е) корист од нив: Steam, Counter Strike, Dota, Team Fortress, Half Life, компатибилност за игри на Linux итн. Не само што направиле такви производи туку уште ги одржуваат, квалитет од секогаш на високо ниво.
И воопшто не се занесувам дека јас знам подобро од Гејб и дечките треба да водат 20 годишна компанија каде да насочат фокус на нивните вработени. Не ме чуди повише што правиш „praise“ за Yugoslavia