Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Која игра ја плешаш во моментов?

The-spiki

hello world
26 април 2008
140
183
www.spiki.mk
The-spiki's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-5820k x99, DEEPCOOL Captain 24
Motherboard
MSI SLI X99S Krait Edition
Storage
Samsung Evo 850 250gb
PSU
Thermaltake Toughpower DPS G 850W
RAM
CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 2666MHz
Video card
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GeForce GTX 970 4GB
Case
NZXT H440 Razer
Mouse
SteelSeries Rival
Keyboard
SteelSeries Merc
Audio
SteelSeries Siberia v2
Monitor
LG 34UM67
OS
Slackware Linux
Мислиш TPS MOBA? :D

Од стилот на Smite или Paragon, провери ги и овие, исто се бесплатни.
Мислев на „шутер“ Dota, ама ете грешно кажав, затоа што фпс значи шутер од прво лице. Се сложувам, точно е TPS MOBA.

Знам, одамна се тие. Јас најмногу сум во ФПС води, Deadlock почнав затоа што имам утепано иљада часови во Дота.

Зошто уште praise им се дава на Valve како да се истите Valve од пред 10 години?
Моментално исти бизнис шеми како Ubisoft терет само им се гледа низ прсти дека се "Valve".

Скршени игри, скинови, пасови еден куп (како што се сеќавам тие го започнаја трендот со battle pass, а не Fortnite). CS2 сеуште е unplayable, тие зеле нова игра со 300 вработени да правет и очекуваме да ги одржаваат другиве игри. За компарација, R* има 6000.

Каде направив „praise“? Само спомнав дека Валве ја направи.
Не сум зилот како тебе. Инаку имам исклучително позитивно мислење за Валве.
Корпорација си има за цел заработка на пари и ме радува дека се успешни во тоа.
Имам(е) корист од нив: Steam, Counter Strike, Dota, Team Fortress, Half Life, компатибилност за игри на Linux итн. Не само што направиле такви производи туку уште ги одржуваат, квалитет од секогаш на високо ниво.
И воопшто не се занесувам дека јас знам подобро од Гејб и дечките треба да водат 20 годишна компанија каде да насочат фокус на нивните вработени. Не ме чуди повише што правиш „praise“ за Yugoslavia :) Ама не ти го критикувам тоа, секој со своја памет...

Bosko Buha Bombasa

hello world
20 август 2024
170
105
Yugoslavia
Мислев на „шутер“ Dota, ама ете грешно кажав, затоа што фпс значи шутер од прво лице. Се сложувам, точно е TPS MOBA.

Знам, одамна се тие. Јас најмногу сум во ФПС води, Deadlock почнав затоа што имам утепано иљада часови во Дота.

Каде направив „praise“? Само спомнав дека Валве ја направи.
Не сум зилот како тебе. Инаку имам исклучително позитивно мислење за Валве.
Корпорација си има за цел заработка на пари и ме радува дека се успешни во тоа.
Имам(е) корист од нив: Steam, Counter Strike, Dota, Team Fortress, Half Life, компатибилност за игри на Linux итн. Не само што направиле такви производи туку уште ги одржуваат, квалитет од секогаш на високо ниво.
И воопшто не се занесувам дека јас знам подобро од Гејб и дечките треба да водат 20 годишна компанија каде да насочат фокус на нивните вработени. Не ме чуди повише што правиш „praise“ за Yugoslavia :) Ама не ти го критикувам тоа, секој со своја памет...

Ако не правеше praise немаше воопшто да го наведиш фактот дека Valve ја направил.
Имав и јас позитивно мислење се додека не се навртија строго на профит, почнаја агресивно да тераат game as a service модели. Каде ти е CS:GO? Кога згасија Ubisoft игра, цел интернет на нозе беше, исто и за Blizzard со Overwatch 1, а Valve го направи истото, истаде полош продукт и некако тоа е океј.

Сите игри им вријат од читери, не нудет никакво решение, ама битно нудет Armory update за скинови. Да надополнам дека играта се плаќа со Prime? Тоа за тебе е врвен квалитет? Последна SP игра им е Portal 2, let that sink in. 2011.

Тоа што тераат компатибилност за Linux повеќе им е нив во корист поради Steam Deck, не го прават тие за твое добро. И пак, кој % од гејмери го опфаќа тоа?

И чекај, што се фати за Yugoslavia уствари? Каков praise правам жити се? Оти Бошета го ставив на профил? :D
Дискутирам овде за игри во темава, ти ме нападна ко лебот да ти го земав.

The-spiki

hello world
26 април 2008
140
183
www.spiki.mk
The-spiki's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-5820k x99, DEEPCOOL Captain 24
Motherboard
MSI SLI X99S Krait Edition
Storage
Samsung Evo 850 250gb
PSU
Thermaltake Toughpower DPS G 850W
RAM
CORSAIR 32GB Vengeance LPX DDR4 2666MHz
Video card
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GeForce GTX 970 4GB
Case
NZXT H440 Razer
Mouse
SteelSeries Rival
Keyboard
SteelSeries Merc
Audio
SteelSeries Siberia v2
Monitor
LG 34UM67
OS
Slackware Linux
Ако не правеше praise немаше воопшто да го наведиш фактот дека Valve ја направил.
Напишав само Валве ја направи, тие 3 збора...
За оние кои што разбираат да биде јасно ова не е рандом проект со празни сервери. Играта веројатно ќе биде популарна, моментално половина милион играчи дневно, веројатно ќе постои подолго време, има смисла да се потроши време да се научи и игра...

Имав и јас позитивно мислење се додека не се навртија строго на профит, почнаја агресивно да тераат game as a service модели. Каде ти е CS:GO? Кога згасија Ubisoft игра, цел интернет на нозе беше, исто и за Blizzard со Overwatch 1, а Valve го направи истото, истаде полош продукт и некако тоа е океј.
Играв Counter Strike, па CS:GO, сега играм CS2. Не е сосема иста игра ама генетика е тука. И реално подобрено е...

Сите игри им вријат од читери, не нудет никакво решение, ама битно нудет Armory update за скинови.
Ништо не ми пречи тоа со скинови. Не дава предност во игра...
Како IRL, постојат луѓе што трошат на такви статусни симболи итн. Од различни причини, има сиромашни, глупи, паметни и добро ситуирани. Мене не ми пречат, исто како што некој носи оригинал Prada и Versace, има со копии а има и без брендирана облека. Па што?

Потрошив точно 0 евра, долари и денари на скинови.
А имам неколку иљади евра во CS скинови/стикери :)

Да надополнам дека играта се плаќа со Prime? Тоа за тебе е врвен квалитет?
Deadlock а ни CS:GO не бара плаќање... А пред да стане бесплатна Кантер платив 5 или 20 еур пред 10тина години. Па што? Да, врвна игра...

Последна SP игра им е Portal 2, let that sink in. 2011.
Играв Portal и Portal 2, супер игри. Можеш и сега да ја запалиш и да играш... Убаво кажа Jay Z „if you like my old music buy my old album“
А и нови игри од Валве се добри. Многу милиони играчи ги играат на дневно ниво.

Тоа што тераат компатибилност за Linux повеќе им е нив во корист поради Steam Deck, не го прават тие за твое добро. И пак, кој % од гејмери го опфаќа тоа?
Одамна работеа на компатибилост за Linux, многу пред да излезе Steam Deck.
Мене тоа ми е многу добро, Linux корисник сум (и на десктоп) од пред точно 30 години :)

И чекај, што се фати за Yugoslavia уствари? Каков praise правам жити се? Оти Бошета го ставив на профил? :D
Сарказам употребив, затоа што локација ти е Yugoslavia, на секој пост ти пишува прекар, локација итн...

Дискутирам овде за игри во темава, ти ме нападна ко лебот да ти го земав.
Јас напишав кратко за една нова игра која што има смисла да се спомне тука а ти се фати за тоа што спомнав Валве и се фати да тупиш колку се злобна компанија :) Не те нападнав, реплицирам на исто ниво како ти мене што ме „напаѓаш“ :)

Последна промена:

bloops666

hello world
22 септември 2022
91
93
Elite Dangerous: Odyssey

Space exploration игрица со 1:1 milky way. Опција има да се игра со VR. Разни начини на играње, exploration, combat, trading(mining). Има и FPS mode, се слетва по планети и месечини. Има мисии, space piracy, итн.

boriseto

lurker
7 јули 2013
524
493
boriseto's setup  
Processor & Cooler
AMD 5900X
Storage
1TB
RAM
96GB
Video card
6700XT
OS
Windows 11
A Plague Tale Innocence

Убава графика, straight forward - како да читаш книга. <3

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Black Mesa, моментално... После сакам одново да ги фатам Half Life 2.

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.276
Скопје
hackitfree.github.io
Јас, кога бев во основно. :cool: Шала на страна, како е со community, дали уште има константно лобиња и луѓе за online matches?
Абе имам другарче од Фортнајт па ме натера да ја играме и се заразив .
Има - кежуал лоби играме за забава . За компетитив не знам

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.760
2.772
Абе имам другарче од Фортнајт па ме натера да ја играме и се заразив .
Има - кежуал лоби играме за забава . За компетитив не знам

Закон! Може да ја симнам некој ден чисто ради носталгија. :D

lowndes888

hello world
17 ноември 2012
80
119
Skopje
Рокет лиг игра некој ? ;)

Јас ја убив од играње и сам и со другарче пред едно 4-5 години ама дојдов до момент кај што сум доволно добар за да ја сфаќам посериозно и подобро самата игра ама механички да не сум доволно добар и на крај само се нервирав и ја баталив. Одлично игриче ама дефинитивно позабавно со друштво. На почеток кога си шит е најсмешки :D

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
туку уште ги одржуваат, квалитет од секогаш на високо ниво.
За некој мајка, за некој маќеа.
Последна SP игра им е Portal 2, let that sink in. 2011.
Тоа би било „Пола-Живот: Аликс“ во 2020.

Инаку се нафатив да играм „Империја на мравките“ и „Најмрачните денови“. Втората игра малку беше тешка за инсталација и вклучување и имаше проблеми со корисничкиот интерфејс, една од ретките игри каде има своја стана на нашата „Wikipedia“. Darkest of Days — Википедија

Слика во прилог од првата: image.png

WoobuBT

read-only
5 јануари 2016
1
0
Здраво

Знам дека не е за тука прашањево, ама не најдов друга тема што е складна.
Сакам да прашам за мислење дали вреди сега да се земе од Сетек (само тамо го има во моментов) Steam deck 512 LCD, или да барам ќаре од надвор нелсде за OLED верзијата? Цените се со 10к повисоки кај нас ...

Поздрав

Последна промена:

lowndes888

hello world
17 ноември 2012
80
119
Skopje
1643320_6.jpg

Ја почнав HL1 EP1 ама нешто друго излезе во меѓувреме :D да не направев upgrade на ригот ќе се сликав играва е поштено demanding

Последна промена:

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино
Ја почнав HL1 EP1 ама нешто друго излезе во меѓувреме :D да не направев upgrade на ригот ќе се сликав играва е поштено demanding
Да сум модератор на темава, пола мислења ќе летнат.
Толку ли е тешко бе да пишете која е играта? Не сме ги играле сите игри на светот па да знаеме.

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Толку ли е тешко бе да пишете која е играта? Не сме ги играле сите игри на светот па да знаеме.

S.T.A.L.K.E.R. 2 и да, ако не е очигледно, се согласувам дека треба да се пише името на играта.

lowndes888

hello world
17 ноември 2012
80
119
Skopje

Се извињавам :) новата STALKER е играта. Чекав со години добар story-driven FPS и до дочекав. Не можам да го едитнам претходниот пост сега веќе, слободно админ/модератор нека едитне ако треба.

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Се извињавам :) новата STALKER е играта. Чекав со години добар story-driven FPS и до дочекав. Не можам да го едитнам претходниот пост сега веќе, слободно админ/модератор нека едитне ако треба.

Играј Metro Exodus наредно.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно