dino
lurker
- 5 јули 2009
- 663
- 249
главни, газди
Дали некој друг има ист проблем, од кога е направен апдејт на апликацијата пред некој недела не можам да направам распределба на девизен прилив затоа што копчето "Потпиши налог" скоро и да не е видливо и не можам да кликнам на него, претходно си функционираше без проблем. Се работи за Iphone 12Погледнете го атачментот 139080
Бев потпишав ама изгледа беше конкретно за оваа распределба само, има опција да потпишам автоматска распределба од ист испраќач? Не ми кажа ништо таа во банка за вакво нештоЗначи ти си остварил контакт со министерот за финансии на Република Словенија и со нивниот премиер. Секоја чест!
Шала на страна, НЛБ се тупаџии и сакаат се да им е by-the-book. Тоа е тоа.
Мислењето е автоматски споено:
А да земеш и да појдеш во експозитура и ако ти се редовни примања од редовен клиент да си потпишеш генерална распределба и да не се замараш вака?
проба да го свртиш телефонот? сличен проблем има и со dropdowns пример во интерни транакции кога префрлаш ако има повеќе од 4 сметки хахаДали некој друг има ист проблем, од кога е направен апдејт на апликацијата пред некој недела не можам да направам распределба на девизен прилив затоа што копчето "Потпиши налог" скоро и да не е видливо и не можам да кликнам на него, претходно си функционираше без проблем. Се работи за Iphone 12Погледнете го атачментот 139080
Бев потпишав ама изгледа беше конкретно за оваа распределба само, има опција да потпишам автоматска распределба од ист испраќач? Не ми кажа ништо таа во банка за вакво нешто
И јас го имам истиов проблем, после десетици обиди некако успеав со вртење на екранот и скролањеДали некој друг има ист проблем, од кога е направен апдејт на апликацијата пред некој недела не можам да направам распределба на девизен прилив затоа што копчето "Потпиши налог" скоро и да не е видливо и не можам да кликнам на него, претходно си функционираше без проблем. Се работи за Iphone 12Погледнете го атачментот 139080
Мене ми се има случено. Потпишуваш документ со колку пари ти земале и кое време.Пред 10 минути отидов до банкомат кај Расадник да ставам пари на картичка.
Ставам картичка, стискам сето тоа од лева страна нели за ставање пари, се отвара банкоматот, ставам 3000 денари внатре, се затвара, стискам потвди и ми фрла порака:
„Во моментов не сме во можност да ја обработиме трансакцијата“.
Ми ја вади картичката, парите остануваат внатре.
Пријавувам на 15600, 10 минути со човекот, ми вика пријавено е, не можам ништо повеќе, најверојатно ќе ви бидат рефундирани сретствата деновиве.
Му се има на некој нешто слично десено? Мајко мила ми стана банкава, банкомат во самата експозитура да прави проблеми. Да е некој забатален ај да речеш ама ..
Јас го пријавив телефонски, ми побараа податоци и кое време се случило ова.Мене ми се има случено. Потпишуваш документ со колку пари ти земале и кое време.
Утредента ми ги вратија на сметка.
Истото ми се има случено, чекав 1 недела за парите да ми се појават на сметка а пријавив преку мејлПред 10 минути отидов до банкомат кај Расадник да ставам пари на картичка.
Ставам картичка, стискам сето тоа од лева страна нели за ставање пари, се отвара банкоматот, ставам 3000 денари внатре, се затвара, стискам потвди и ми фрла порака:
Пријавувам на 15600, 10 минути со човекот, ми вика пријавено е, не можам ништо повеќе, најверојатно ќе ви бидат рефундирани сретствата деновиве.
Му се има на некој нешто слично десено? Мајко мила ми стана банкава, банкомат во самата експозитура да прави проблеми. Да е некој забатален ај да речеш ама ..
Ми се случи истово пред 2 месеца околу 18 часот како тебе, им се јавив одма, не памтам што ми рекоа точно но беше некоја рутинска работа што ја прават самите тие и парите ќе се покажеле за брзо на сметка. Дента или наредниот ден стигнаа.Пред 10 минути отидов до банкомат кај Расадник да ставам пари на картичка.
Да не е интернет линит 0, ако е Visa. Ако е на листа на пробиени картици од НЛБ ги ставија со 0 лимит уште пред месец дена како проактивна заштитаНекој да има проблем со плаќање TIDAL преку NLB? Ми вика "направена е несупешна резервација на вашата картичка на износ 0,00 МКД на продажно место TIDAL" (пробано со две картички).
Не сум до толкуДа не е интернет линит 0, ако е Visa. Ако е на листа на пробиени картици од НЛБ ги ставија со 0 лимит уште пред месец дена како проактивна заштита
Sent by ME using Tapatalk
Да, се јавив и ми рекоа дека во некој период од денот имало некаков глич и дека ќе ми стигнат парите за некој саат и ми стигнаа.Пред 10 минути отидов до банкомат кај Расадник да ставам пари на картичка.
Истиов проблем постои уште пред 4-5 години.Пред 10 минути отидов до банкомат кај Расадник да ставам пари на картичка.
со што ги замени? и како искуство до сега?Истиов проблем постои уште пред 4-5 години.
Ми се има десено 3 пати, на банкоматот во К4 на Партизанска.
Првиот пат шизнав пошо имав внесено доста голема сума. Се јавив пријавив ги вратија парите за некој ден.
Другар што работи у тех. служба на НЛБ ми објасни дека имале некои процеси во периодот од 7 до 9pm што вртеле низ банкоматите и поради таа причина можно е да заглавиле.
После третата случка - never again.
Комбинирај го ова со:
= ги баталив НЛБ тотално.
- ретките случаи кога треба да идам физички до банка и да чекам редици од пензионери да уплатат струја или пензија да подигнат
- мора да се најавам неколку дена унапред за да подигнам смешни 2-3000 еур од шалтер
ПроКредит. never felt better. Еднаш-два пати само бев до експозитура на почетокот околу потпишување/подигање картички и тоа е. Другото е се онлајн (додуша веќе читам и другите банки се дигитализирале)со што ги замени? и како искуство до сега?
во нлб девизно одделение (ваљда) ако имаш од другава страна трансакциски податоци и сл. Да ти проверат што има кај нив во систем (и дал има)Друга работа со НЛБ: Од Бугарија ми пратија пари преку Wise, чисто да го пробаме.
Бидејќи нема Wise кај нас, односно не можам да ставам картичка, имаше опција преку линк, внесуваш банкарска сметка и ти стигаат парите.
Ми стигна известување дека ќе ми стигнат 0.10 евра (????) ама ниту тие 0.10 ниту тие 5.10 ги нема. Пишуваше на 26 Јули дека ќе се на сметка.
Да ѕвонам треба некаде за ова?
Од каде ти стигна известување, од Wise? Wise зима провизија и може пошто си пратил 0.1 не ги ни обработуваат.Друга работа со НЛБ: Од Бугарија ми пратија пари преку Wise, чисто да го пробаме.
Бидејќи нема Wise кај нас, односно не можам да ставам картичка, имаше опција преку линк, внесуваш банкарска сметка и ти стигаат парите.
Ми стигна известување дека ќе ми стигнат 0.10 евра (????) ама ниту тие 0.10 ниту тие 5.10 ги нема. Пишуваше на 26 Јули дека ќе се на сметка.
Да ѕвонам треба некаде за ова?
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM BROWN switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D3
7.380,00 ден
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA MINI 2-02, 2xMIC, USB-C receiver, Black, MINI 2-02
3.350,00 ден
MONITOR 14,5" CORSAIR XENEON EDGE PORTABLE, LCD, 2560 x 720, HDMI, USB-C DP, Black, CC-9011306-WW
16.680,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден