Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Xbox Game Pass

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.834
4.976
Писти Охту
јас лично користам XBox Game Pass со регион наместен на Македонија (во windows), користам само PC Game Pass и е 7 долари. за 200 денари повеќе, користам гејм пас без да се замарам со впн или сетирање во други земји и заебанции со пејпал итн. мое мислење е дека не вреди за 200 ден месечно многу замарање.

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449
користам гејм пас без да се замарам со впн или сетирање во други земји и заебанции со пејпал итн. мое мислење е дека не вреди за 200 ден месечно многу замарање.
Нема замарање на Xbox, само местиш дека живееш во турција на конзолата и одма ти ги дава турските цени. Плаќаш со картица или paypal и истиот мејл можеш да го користиш на и на пц така да за цена од 253 денари е одлична понуда за ultimate game pass.
Единствена разлика меѓу регуларниот и турскиот е што неможеш да купиш годишно туку е месец за месец.

Плус ако имаш конзола и пц и играш некоја игра што има cross platform сејфки можеш да можеш да си менуваш и да ги играш и на двете без губиток на прогрес.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.834
4.976
Писти Охту
Нема замарање на Xbox, само местиш дека живееш во турција на конзолата и одма ти ги дава турските цени. Плаќаш со картица или paypal и истиот мејл можеш да го користиш на и на пц така да за цена од 253 денари е одлична понуда за ultimate game pass.
Единствена разлика меѓу регуларниот и турскиот е што неможеш да купиш годишно туку е месец за месец.

Плус ако имаш конзола и пц и играш некоја игра што има cross platform сејфки можеш да можеш да си менуваш и да ги играш и на двете без губиток на прогрес.
то ок, само шо да не почнат во скоро време геолокациски да ограничуват, па да не можиш да плаќаш на турски регион. искрено мене 150 ден во случајов не ми прават разлика, едно пиво месечно, така да поубо ми е на мк регион да седам, секако ова е само мое мислење

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.624
1.790
то ок, само шо да не почнат во скоро време геолокациски да ограничуват, па да не можиш да плаќаш на турски регион. искрено мене 150 ден во случајов не ми прават разлика, едно пиво месечно, така да поубо ми е на мк регион да седам, секако ова е само мое мислење
Мене ми е битно за да можам да играм преку клауд, пошто играм често на мизерен лаптоп па ми помага тоа, исто што има ЕА претплата, па можам да заиграм Фифа, Мејден, Нфс понекогаш кога ми е досадно, затоа си плаќам турски Ултимате.

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449
И да изгасат турциве не ми менува многу за претплатата, јас го користам за евтините цени на игрите инаку да во право си не е огромна разликата ако не користиш ултимејт бидејќи мислам тој беше околу ~950 денари месечно.

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Ултимате е 4е во Турција, а кај нас 15е, голема разлика е. Ако нема рестрикции, зошто да не земеме.

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
944
Ко шо вика @vladimir171
На конзола местиш store region Турција, земаш ултимејт пас и со истиот маил се логираш на пц.
Тркање на xbox, пукање на пц :D
Мислењето е автоматски споено:

Плус не е мачно воопшто, само си зема секој месец од картица.

JohnStorm

read-only
7 април 2018
8
10
Чисто како информација да видат сите, турскиот гејмпас втор пат го поскапеа во рок од 2 месеци, од 120 на 210 лири овој пат (за ултимејт). Исто и аргентинскиот е поскапен, од 1500 на 3000 пезоси.
Следен месец може и да ги израмнат цените со другите региони :ROFLMAO:

imetotuka

read-only
10 септември 2016
16
8
Чисто како информација да видат сите, турскиот гејмпас втор пат го поскапеа во рок од 2 месеци, од 120 на 210 лири овој пат (за ултимејт). Исто и аргентинскиот е поскапен, од 1500 на 3000 пезоси.
Следен месец може и да ги израмнат цените со другите региони :ROFLMAO:
Јас мислам дека е премногу 400 и кусур денари за претплата преку Турција, барем да се користи секој ден пеки, вака мислам дека може да мибиде и поседна претплата преку Турциија до Јанури. Дали знаете некое друго чаре за пасс?

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Година голд па трансформација на US account, ама негде исто испаѓа. Не би требало да го поскапат повеќе осим ако пак не падне лирата доста. Ова е израмнување.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.313
2.288
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Да прашам
Користи некој Xbox акаунт со регион наместен на Аргентина?
Земав Xbox, наместив на Турција, купив 4-5 игри и после видов дека Аргентина има далеку подобри цени. Сменив пак регион меѓутоа картичката не поминува вика Check the info you entered. It doesn't match the info for this card

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449
Можеш да пробаш со пејпал да платиш во спротивно нема да ти помине наша картичка во Аргентина, имав проблем и со јутуб пред две недели со промена на картица од кај нас неќеше да ја прифати изгледа затегаат ко што направија Сони. Само да знаеш некогаш ја гасат опцијата за плаќање со пејпал на одредени производи и ти дава само картица преку конзолата, нешто како со турција што ти дава само месечна уплата за гејмпас и немаш можност за годишна а кај нас и ус имаш на 1, 3, 6, 12 месеци.

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Да прашам
Користи некој Xbox акаунт со регион наместен на Аргентина?
Земав Xbox, наместив на Турција, купив 4-5 игри и после видов дека Аргентина има далеку подобри цени. Сменив пак регион меѓутоа картичката не поминува вика Check the info you entered. It doesn't match the info for this card
Зирни исто на gamvio. За некоја ситна провизија, не се замараш со картици, ти праќа само код и со ВПН од пц го верификуваш

Jedah

user
6 ноември 2007
1.313
2.288
Jedah's setup  
Processor & Cooler
AMD RYZEN 5 1600AF 6-Core 3.2 GHz (3.6 GHz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
Kingston 16GB 2666MHz DDR4 CL16 DIMM (Kit of 2) 1Rx8 HyperX FURY Black
Video card
MSI Gaming Radeon RX 570 256-bit 4GB GDRR5
Case
DeepCool Tesseract BF
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
A4Tech A4 KR-85 ComfortKey
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Можеш да пробаш со пејпал да платиш во спротивно нема да ти помине наша картичка во Аргентина, имав проблем и со јутуб пред две недели со промена на картица од кај нас неќеше да ја прифати изгледа затегаат ко што направија Сони. Само да знаеш некогаш ја гасат опцијата за плаќање со пејпал на одредени производи и ти дава само картица преку конзолата, нешто како со турција што ти дава само месечна уплата за гејмпас и немаш можност за годишна а кај нас и ус имаш на 1, 3, 6, 12 месеци.
Не ми дава Paypal опција, ми даваше па ја избришав преку PC, чистев секаков Payment Option и Billing Addresses што ми беа внесувани со надеж да не проработи ама ништо. И Paypal сега не го дава на конзола....
Ништо вратив пак на Турски.... да доземам уште нешто додека трае новогодишниов попуст. Штета за Аргентина...
Callisto Protocol e 130ден. на Турски е 450ден.
Dead Space (2023) e 250ден. на Турски е 1050ден.
итн.....
Зирни исто на gamvio. За некоја ситна провизија, не се замараш со картици, ти праќа само код и со ВПН од пц го верификуваш
И тој кодот redeem на што? На PC? Со VPN? После ќе се играат ако конзолата е наместена на Location - Турција?
Ова вика "Region locked product - can only be redeemed and played in ARG region."

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Не ми дава Paypal опција, ми даваше па ја избришав преку PC, чистев секаков Payment Option и Billing Addresses што ми беа внесувани со надеж да не проработи ама ништо. И Paypal сега не го дава на конзола....
Ништо вратив пак на Турски.... да доземам уште нешто додека трае новогодишниов попуст. Штета за Аргентина...
Callisto Protocol e 130ден. на Турски е 450ден.
Dead Space (2023) e 250ден. на Турски е 1050ден.
итн.....

И тој кодот redeem на што? На PC? Со VPN? После ќе се играат ако конзолата е наместена на Location - Турција?
Ова вика "Region locked product - can only be redeemed and played in ARG region."

После се логираш на акаунт, али запази да имаш упален ВПН. Јас користам TunnelBear демо верзија.

Акаунтот мислам дека да, треба да имаш Аргентинска адреса поставено, али конзолата нема потреба да иде преку ВПН.

Ако пример сакаш да тестираш некоја опција, земи си игра од 50 центи

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.624
1.790
леле цениве преку аргентина која ефтиноча е, М365 со 6тб кошта само 620денари на годишно ниво,само нејке картица пробав со мастер
Тоа е пошто новиот претседател што го избраа направи намерно пад на валутата, но ќе се оправат со време, еве Нетфликс автоматски после тоа ги корегираше цените.

7 март 2014
1.295
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Да не има некој случајно земено од https://ggsel.net/en ? Да сподели искуство.

7 март 2014
1.295
750
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU