gratata123123
read-only
- 25 ноември 2022
- 4
- 3
Месец до пола месец зошто имаш работа со Македонска царина.За колку работни денови обично пристига од денот кога пишува дека е спремна за лет и ставена во контињер?
За слушалки имаш 8% Царина и 18% Данок.Дали некој има искуство со порачување на слушалки од CU ?
Знам дека никогаш не се знае кај нас, но дали ова ке се царини ?
Чекам да ми царинат пратка веќе 11ти ден.Дечки, има некој свежо инфо како стојат работите на царина периодов? Знам сега ќе користат лански одмори, па ме интересира моменталенс статус.
Не е налик ним да погрешат пратка. Шо се издеси?Кај мене за 5 дена завршија постапка. Денес ја подигнав. Штета што ми ја згрешиле порачката од ЦУ, па сеа ќе ме боли глава
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не е налик ним да погрешат пратка. Шо се издеси?
@sostius исто како опција размисли да им пишиш да те рефундираат разлика само пример и кажи им дека ќе го задржиш. Не дека некоја огромна разлика е, сепак претпоставувам дека без графичка не планираше да го користиш? Вака и помалку ќе троши ситна работа.
Од таму купуваш без ддв, нема на што да правиш поврат.Дали некој аплицирал за повраток на данок на нарачки од странава?
Не можеш, цените што ги гледаш за шипинг во Македонија се БЕЗ данок. (excal VAT).Дали некој аплицирал за повраток на данок на нарачки од странава?
Не планирам кај пријатели у Германија да нарачам.Не можеш, цените што ги гледаш за шипинг во Македонија се БЕЗ данок. (excal VAT).
Нема поврат.Не планирам кај пријатели у Германија да нарачам.
Не можам да разберам зошто продуктот го има за залиха веднаш, правам порачка, добивам мејл потврден и таму вика дека е веднаш достапен... за по кратко да ми смени статус во : expected to come in stock soon.
Отворам продуктот на сајт, таму си стои: In stock and immediately available
Dispatched in 2-4 days.
Sent from my iPhone using Tapatalk
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON K2/K6/K2 Pro/K6 Pro, Black, PR43
940,00 ден
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден