Во тој случај би ти ја препорачал Мицу LN, доаѓа со вградено wifi за разлика од Тошибата.Знам дека и двете се одлични... Мислев која е подобра во финесите... Повеќе можности за програмирање, пречистувачи на воздух, wifi управување, итн...
30 Mar, 2016
• Toshiba and Midea Sign Definitive Agreement to Transfer 80.1% Stake in Toshiba’s Home Appliances Business and to Strengthen Strategic Partnership
•Midea Will Be Licensed to Use Toshiba Brands for Home Appliances for 40 Years
•Midea Is Committed to Maintain Trusted Brand Image, Best Practices, First Class Customer Service, and High Quality Standard
Дај постави аудио снимка да слушниме во што е проблемот.Da spodelam iskustvo so Toshiba Shorai Edge 13 kupena od Energija, od prviot den ispusta zvuci, kako bucenje na turbinata pri mala brzina, vibracii, svirenje vo soba koe se javuva posle nekolku casovi rabota i ne prestanuva ako ne ja isklucam, pa pustam klimata, ednas premontirana so obid da se resat problemite, kompresor na zemja e sega, ne na zid, i na 6 metri oddalecenost, zvucite ostanaa, i nivniot konecen odgovor deneska e deka zvucite se sosem normalni i ne mozat da najdat nikakov problem.
Според описот (почнува да прави после одредено време) или се работи за небалансиран пропелер на кој му има паднато тег или слично или најверојатно има „заминато“ лагерот/пиксна на левата страна (кој всушност е синтер)Ќе најдат проблем ако ја отворат, затоа и нејќат да ја отвораат. (Пандорината кутија)
Пробај прво стај гумички/буфери под климата (ако сѐ уште не си) и види дали ќе се намали троа. После може да се отвори капакот кај компресорот и да се локализира каде има вибрации и допир на две метални тела/цевки, од тоа и настанува цела таа глупава галама..
И јас имам на Вивакс компресорот, гласен е троа за топлење, изгледа дека е Мидеа..![]()
И 8брзини на ауто фан кај тошибата.Ако не се лажам кај Тошибата може рачно да се иницира дефрост што IMHO е прекрасно.
Од друга страна Mitsubishi прави супер брзи дефрости од 4 минути што исто така е добро.
Тошиба = Супер штедлива и наменета за добра/идеална изолација.
Митсубиши = Топлина како кај кинеска со штедливост и софистицираност на јапонска.
Двете се тивки.
Сребрениот/платионскиот филтер кај Митсубишито е навистина таков (метален) кој одлично ја брка работата заедно со јонизаторот. Кога се враќам дома воздухот е како пресно излуфтирано.
Си имаш мувата на капата, а?Абе ви отвора другиот форум? Или ме фукнаа и мене?
Намести на најмал фан и види (светни со мобилен) дали перката е мирна или осцилира. Треба да гледаш, додека врти, една мирна целина на турбината без никакво отстапување.ova e zvukot sto se javuva od kaj cevkite sto vleguvaat vo vnatresnata posle nekolku casa, i se siri niz cela soba
vibracii na vnatresnata na dopir se sekavaat od site strani
zuenjeto pri mala brzina ne mozam da go fatam na telefon, samo vo zivo se slusa, go ima i na toplenje, i samo na fan koga e pustena, taka da najverojatno e od turbinata, bidejki go ima i pri izgasnat kompresor, i se guvi (ili prikriva) kako sto ja zgolemuvam brzinata na fan. najglasen e vo quiet mode
Se vo red, ama jas sto deka gledadm, koga prva inverter klima e sto ja zemam, ne znam ni koi dvizenja se normalni, ni koi zvuci, a klimata pocna da raboti vaka posle nekoi 6 casa od montiranjeto. Ja zedov pred okolu 6 nedeli, i ne sakam da fakam nisto zaradi garancijta, posle mozi da recat jas sum ja ostetil...Си имаш мувата на капата, а?
Пробав и не отвора. Јавува грешка
Мислењето е автоматски споено:
Намести на најмал фан и види (светни со мобилен) дали перката е мирна или осцилира. Треба да гледаш, додека врти, една мирна целина на турбината без никакво отстапување.
Друго!
После проверка вклучи ја во штекер и почекај клапната да се врати во затворена положба (10-ина секунди) и уклучи ја.
- Исклучи ја од штекер
- Нежно и внимателно отвори ја клапната таман колку да протнеш рака и пробај да ја завртиш перката. Треба да се движи лесно и после придвижување треба да не запира нагло.
- Пробај со долг предмет (молив, фломастер или сл.) да ја поткренеш на крајната лева страна. Не употребувај никаква сила. Перката не смее да мрда ни лево-десно ни горе долу.
Вака од снимката мене ми делува, според звукот, дека се работи за моторот на внатрешната единица.
Kaj mene toshibata vo autofan mozebi stedi, no ne zatopluva osven blisku do nea, i stvara golemi razliki vo temperatura od eden do drug del od sobata, zboruvame za 2-4C razlika na 2-4 metri rastojanie, i temperaturata e poniska od zadadenata za isto tolku. Vo 4 brzina na fan podobro gree, no vo autofan, ni odblisku ne ja dostignuva nitu balansira toplinata vo sobata (klima od 4.2 kw na greenje postavena vo 18m2 + 8m2 povrzani so otvorena vrata, a ne ja balansira ni dostignuva toplinata ni vo tie 18m2. Samo do 1m od klimata temperaturata e dostignataИ 8брзини на ауто фан кај тошибата.
Всушност аутофанот е прекрасно разработен. Е тука е супер штедливоста.
Ова е моторот на внатрешната единица 100%. Ова не е нормален звук дефинитивно.Na ova video se gleda zuenjeto, zvukot od vibriranje ponekogas, a i se gleda i turbinata, kako se dvizat balanserite, ne znam dali tuka moze da se vidi nesto vazno sto bi ukazalo na mozniot problem
![]()
Na ova video se gleda zuenjeto, zvukot od vibriranje ponekogas, a i se gleda i turbinata, kako se dvizat balanserite, ne znam dali tuka moze da se vidi nesto vazno sto bi ukazalo na mozniot problem
![]()
Se im pisav, svesni se, me lazea deka ke se sredi, oddlzuvaa celo vreme, i na kraj mi rekoa se e vo red, zvucite se normalni. Sega cekam uste odgovor od centralnoto prestavnistvo za evropa vo Avstrija, pa da vidam i so toa sto ke bidi. Sekoj so gi slusna zvucite rece deka se vo najmala raka ili iritiracki, ili abnormalni, samo tie koi prvin isto taka rekao deka se abnormalni, sega go smenija mislenjeto otkako pomina vreme.Ова е моторот на внатрешната единица 100%. Ова не е нормален звук дефинитивно.
Рекламирај официјално. Уште сега пиши email во стилот "на тој и тој датум дојдовте и не се отклони абнормалниот звук кој го има во тек на работа и покрај тоа што направивте тоа и тоа."
Испрати го заради писмен доказ. Потоа чекај одговор 1 ден па испечати го и правец ДПИ.
Кажи им што е проблемот.
Kaj mene druze vakva e od prviot den, prvin pocekaj ke se sredi, neka se stabilizira, posle gumcinja za vibracii, posle premontaza, pa pomegu sekoja intervencija, pocekaj ke se sredi... do vcera 48 dena pominaa i mi dadoa konecen odgovor, deka ne mozat da slusnat nisto abnormalno i deka uredot taka raboti.Со истата фирма, ама клима од друг бренд имав проблем, за кој пробаа да ме шетаат лево-десно. Пробаа на финта така треба, ќе се среди само. Климата не беше работена вкупно 10 дена од кога се појавија проблемите.
Официјален меил, со датум со фискална, со видео со слики, и закана за пријавување во ДПИ. Да видиш како за 2 дена најдоа и монтери, и резервни делови за климата.
Ништо нема да помогне овде ако ти даваме понатамошни упатства.Ako taka raboti... togas trebase od prv den da mi go smenat ili vratat, bidejki vednas gi izvestiv deka uredot ne e takov kakov sto mi go reklamiraa, i pred kupuvanje gi izvestiv deka komfor vo temperatura i tisina mi se prioritet, z
Климите не се наменети за инстант постигнување на Т. Наменети се за одежување на константна Т.
Намести 25 степени на далечинско, пушти ја и не ја гаси барем 1-2 дена. На почеток повеќе ке се мачи но полека ке постигне температура и ке се растеретува и потрошувачката ке паѓа.
Кај може фуџитсуто да оди до 60 степени прикаски за мали децаНамести ја на максимална температура, максимален издув, турбо мурбо ако има, се тоа вклучи, остави ја сондата некое време да ја дува топол воздух, ќе добиеш и над 70. Таа слика ништо не кажува.
Кај мене фуџитсуто постојано дува со 42-43, мицубишито 38-40. Краток период после дефростот креваат за десетина-петнаесет степени повеќе и после се враќаат на исто. Ако ги запнам креваат и над 60.
Ова е лагери на внатрешен мотор.Na ova video se gleda zuenjeto, zvukot od vibriranje ponekogas, a i se gleda i turbinata, kako se dvizat balanserite, ne znam dali tuka moze da se vidi nesto vazno sto bi ukazalo na mozniot problem
![]()
pusti slika kako e montiranaZdravo na site vo petokot kupiv haier tundra green 18 as50 i treba da zagreva prostor od 40m2 koga ja pustam na 4 crti na fan i zadadena temperatura na dalinskoto od 24c temperaturata na displejot na vnatresnata edinica varira dostignuva do 28 c pa za nekoja minuta paga na 23 pa se iskacuva pak pa ke iskluci i treba vreme da se prilagodi a nema postignato temperatura vo sobata mislam deka toa ne e normalno me interesira dali ne e dobro montirana ili ima nekoj drug problem? A vo istata soba imav neo 3.5 advance a neoto si rabotese dobro na 24 c zadadena temperatura na nadvoresna 1-2 c postignuvase i odrzuvase 23c vnatre...
NET ACCESS POINT CUDY AP3600-P, BE3600 2.5GbE PoE, 5-Stream Dual-Band Wi-Fi 7, 130m2, wall/ceiling-mount, (POE Adapter included), AP3600-P
6.000,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден