Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Генерална дискусија за ДДКОМ

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Штом нудат пониски цени од малопродажните од самите компании носители значи можат, тоа го дозволуваат самите увозници.
Не само тие, туку и други онлајн продавници исто така.
Јас како муштерија воопшто не ме интересира кој на кого како, тоа се нивни релации и бизнис зделки, соработка како сакате, мене ми е битно да го земам производот со пониска цена во сооднос со гаранцијата што ја нудат.
Пазарна економија. :)

Последна промена:
3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
А мене многу ми е криво, пошто компаниите се мои, СИТЕ до една и на мој грб ќарат... се шалам, баш ме заболе за фирмите...
Како купувач, мене ми е битно јас да си поминам поевтино... увек! :)

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Трајче, се согласувам од аспект на муштерија, но прочитај ја темава од почеток и види се какви заебанции има со предметнава компанија. На пример ти продаваат користен, сервисиран производ ко нов, и притоа не те известуваат за тоа. Или ти праќаат по достава конфигурација послаба од онаа која си ја платил и глумат сеопшто лудило каде ти треба да си најбудала дека се е во ред и т.н.

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Знам, сум ја прочитал и знам што мамлази се ДД, ама јас зборував за моментот со пониските цени...

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Знам, сум ја прочитал и знам што мамлази се ДД, ама јас зборував за моментот со пониските цени...
пониските цени се, на пример ако во Анхоч е 10100 денари, ташациве го шиткаат за 10050 денари, ама тоа само ако успееш да го најдеш вистинскиот листинг бидејќи истиот производ ќе го надјеш за 10550 денари и ако го порачаш тој нема да ти наплатат 500 денари помалку.

Се надевам дека ти така не ги дупиш муштериите за дрвата...

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Да се живи и здрави онлајн продавнициве човек да може да купи нешто поефтино, пошо сите неможеме да купуваме по дилерски цени.
Погоре се спомнаа некои ценовници, вакви онакви, додека јас одам по друг принцип.
Ќе им пратам линк од некоја продавница каде што некој артикал се продава да речеме 7.300 мкд со прашање за колку би можеле да ми го набават тие.
Одговорот е 6.800 мкд, deal, прави профактура.
Во случајов примеров беше за 500 мкд што и не е малку кога се работи за една работа.
Повеќе работи по 500 се 3000 мкд пример.
Епа сега зошто да не ги сакам онлајн продавнициве и да се замарам од каде зимале по колку па по колку ги продавале воопшто небитно за мене.
За мене е важно ист артикал со иста гаранција со поефтина цена и фала богу до сега не сум имал негативно искуство напротив сите позитивни.
Кога ќе сум однел нешто и во предпоследниот ден пред истекот на гаранцијата сум добиал ист таков нов артикал.
Факт е дека тој што имал негативни искуства нема да купува и со право, но факт е дека тој што немал никакви негативни искуства ќе продолжи и понатаму да купува се додека не се случи обратното. :)

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
igor_igor се е тоа во ред, проблемот е што овие се хокштаплери и затоа ги пљукаме.

shitpost101

hello world
9 февруари 2018
407
297
Лично искуство ддком имам земено ссд пред 2 години без проблем мада го доставија у кутија од маус а другарче има земено графичка исто без проблем искрено не е до ддком само сите се такви конкретно еве анхоч девојка ми зема лаптоп го носи кај мене тастатурата пропадната и се лепи го вратија рекоа они истуриле нешто... или уназад едно 10 години другарче од фирма земаа 10 лаптопи па ги отвараа чепкаа нешто и испадна дека екраните не се тие од самите лаптопи него сосема други па се тужеа ова она
После ова сетек маус иам земено 3000 беше првиот месец откажуе right click го носи брат ми и му рекле ќе го поправат... ејјј маус под гаранција ке поправаат после месец дена уште ги немаше да се јават отидов лично ми го вратија жаусот "поправен" пак не работеше и после 3 месеца ашкање и расправање го сменија крај краева сите се хоштаплери

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Воопшто не се лоши луѓето. Факт е дека земаат преку други, но грешките се многу пати во нивните добавувачи пр. сетек кои продаваат кварлива роба.
Јас дечкиве ги познавам особено Цецето и секогаш била коректна кога сум одел. Ги знам уште пред 10 години и повеќе и баш се радувам што и денес постојат.
Вредна фамилија и сите се вклучени во бизнисот што особено ми се допаѓа.Во овие кризни времиња и кревка економија да се опстои толку време треба да е за почит

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
igor_igor се е тоа во ред, проблемот е што овие се хокштаплери и затоа ги пљукаме.
Извини си земал ли нешто од луѓево и те зезнале или?
Не сум читал во задните постови па затоа те прашувам? Имаш ли негативно искуство

marko.bangiev

hello world
30 април 2017
66
97
Денеска се расправав со DDStore ги отерав во три лепе. Пред недела дена најдов кај нив куќиште што ми направи мерак, се јавувам да прашам што и како е со истот ми рекоа дека не доаѓа со кулери (според странски форуми сите потврдуваат дека иде со кулери) ама викам ајде не е фрка, имам кулери, го нарачав преку интернет и си платив ичекав да пројде викендот па од понеделник да си го земам.
Во понеделникот ми стигна меил од нив дека куќиштето го нема на залиха, не знам зошто ама во петокот не ми спомнале додека зборевме по телефон, па ми понудија друго, викам не ваља дај нека кажат дали ќе има залиха пак и кога па да знам дали да ми вратат пари или да си почекам дур стигне. Тек наредниот ден ми враќаат дека им стигнала пратка и дека утре може да си го земам, викам ок топ само да ми кажат кое време, рекоа чим стигне ќе ме информираат.
Веќе стига 3ти ден (викендите не им ги рачунам) чекам до 2 на пладне никој не реагира, им пишав пак ми вратија дека ако го добијат до 4 ќе ме известат. После тоа дојде 4ти ден реков ај да не ги замарам платено е, имаат залиха ќе јават кога тогаш.
Епа денеска се јавив да прашам што се дешава, рекоа по грешка ми кажале уствари не било на залихаа тоа куќиште :annoyed: па ондак ги дигнав у ваздух па ми нудеа пак замени па да нарачаат ама да го почекам следниот месец.
Реков да ми ги вратат парите назад и од сега више не доаѓа во обзир да купувам од кај нив. Имам купувано и претходно и имам и чекано и ме лажеле дека ќе дојде утре ама не сум чекал цела недела, башка на веќе платен производ.

marko.bangiev

hello world
30 април 2017
66
97
^Изгледа оваа тема не си ја прочитал од порано. :)
Да да, денес прв пат ја читам пошто ме интересираше дали на некој друг му се десило ова или само јас сум малер, ама ко што гледам они биле апла покварени. :supershock:

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Да да, денес прв пат ја читам пошто ме интересираше дали на некој друг му се десило ова или само јас сум малер, ама ко што гледам они биле апла покварени. :supershock:

Абе ради нив господ планира втор потоп, штета што и нас ќе не снема ради нив....

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338
Денеска се расправав со DDStore ги отерав во три лепе. Пред недела дена најдов кај нив куќиште што ми направи мерак, се јавувам да прашам што и како е со истот ми рекоа дека не доаѓа со кулери (според странски форуми сите потврдуваат дека иде со кулери) ама викам ајде не е фрка, имам кулери, го нарачав преку интернет и си платив ичекав да пројде викендот па од понеделник да си го земам.
Во понеделникот ми стигна меил од нив дека куќиштето го нема на залиха, не знам зошто ама во петокот не ми спомнале додека зборевме по телефон, па ми понудија друго, викам не ваља дај нека кажат дали ќе има залиха пак и кога па да знам дали да ми вратат пари или да си почекам дур стигне. Тек наредниот ден ми враќаат дека им стигнала пратка и дека утре може да си го земам, викам ок топ само да ми кажат кое време, рекоа чим стигне ќе ме информираат.
Веќе стига 3ти ден (викендите не им ги рачунам) чекам до 2 на пладне никој не реагира, им пишав пак ми вратија дека ако го добијат до 4 ќе ме известат. После тоа дојде 4ти ден реков ај да не ги замарам платено е, имаат залиха ќе јават кога тогаш.
Епа денеска се јавив да прашам што се дешава, рекоа по грешка ми кажале уствари не било на залихаа тоа куќиште :annoyed: па ондак ги дигнав у ваздух па ми нудеа пак замени па да нарачаат ама да го почекам следниот месец.
Реков да ми ги вратат парите назад и од сега више не доаѓа во обзир да купувам од кај нив. Имам купувано и претходно и имам и чекано и ме лажеле дека ќе дојде утре ама не сум чекал цела недела, башка на веќе платен производ.

Бате со договор се се решава. Си можел одма да си ги земеш парите. И мене ме имаат така еднаш зезнато. Не успеале да го набават во рокот и ми рече девојката дали сакам пари или да почекам. Јас неможев да чекам и ми ги вратија парите.

Знаев дека не оди преку нив тогаш и дека настанал некој проблем со добавувачите нивни. Па затоа и не сум се лутел.
Не верувам дека ако немало проблем, дека ддком намерно би се мајтапеле и не би ми го дале производот. Примарна цел на секое претпријатие е да оствари профит нели?

Така да, мислам дека многу лош наш синдром е одма да се напаѓа и вреѓа некого.

И ти и јас сме знаеле кога сме купувале дека ддком не е увозник па сме прифатиле еден вид ризик дека преку трета рака може да се случи доцнење, но и да не биде испорачан производот.

Да сме си отишле директно кај тој што е увозник можеби ќе сме завршеле работа, а можда и нема, но сигурно немало да се жалиме овде.

Пак ќе кажам мучките кај нас ги прават големите компании. Сетек продава отворени лаптопи , иако кога го плаќаме го плаќаме како нов. Ако тие го дадат таков на ддком и ддком ќе ти го даде тебе така. Проблемот е кај сетек кој како директен увозник пушта таков производ како нов.

Не се за оправдување ниту ддком, бидејќи тие како дилери имаат секојдневно исксутво со фирмите со кои соработуваат и добро знаат кој како работи. Со тие што работат лошо ддком ако е сериозна фирма треба да престане да соработува. Без разлика дали е тоа заради производ со мана или можда неисполнување договор за достава на некој производ како во мојот и твојот случај.

Зашто не ги вреѓам ддком. Но зашто и сметам дека треба да престанат да работат со преваранти.

Еве ти си им однел пари. Кога си отишол ти тие одма свртеле на телефон. Изгубиле време и пари за да ти се посветат ( како и јас и ти исто што сме отишле) за да го нарачаат производот. Сето тоа се нервози и стресови и за нив. И нив им велат имаме, немаме, има куќиштето кулери, нема кулери итн.
Затоа за тие да се поштедат од нервози а и клиентите треба да престанат да соработуваат со леви фирми кои не се способни ветеното да го испорачаат. Доколку продолжат и тие стануваат и соучесници и нема оправдување.

Последна промена:

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
@viktorce bro.. Случајот што е опишан е краен непрофесионализам..
Точно е дека све се решава со договор ама не се работи за купување од познаник или од оглас, па ај ќе се договараме по сто пати. Сериозна продавница не се однесува така, на крајните муштерии не им е гајле од каде и како они си ја набавуваат робата.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
Така да, мислам дека многу лош наш синдром е одма да се напаѓа и вреѓа некого.
taka ee treba da se sakame ne odma so vreganje
so razgovor i dogovor se se resava
nema vrska sto oni te lazele i maftale 3 pati i polesno mozes da se razberes so dete
trebalo da bide stabilen, da razmisli od nivna gledna tocka, pa niv sigurno ne im odi vo prilog da lazat, sigurno dobro mislele, ednostavno doslo do nesporazum nedorazbiranje, luge sme greski pravime
treba da se pocituvame i sakame slozni brakja kukja gradat

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Ако тие го дадат таков на ддком и ддком ќе ти го даде тебе така. Проблемот е кај сетек кој како директен увозник пушта таков производ како нов.

Не се сложувам. ДДком ти наплаќа цена како за нов? Епа ако ти наплати како за нов тогаш ИМА ОБВРСКА да се осигура дека ти испорачува НОВ производ. Крив е ДДком а не Сетек.

Од каде знаеш ти дека ДДком не е соучесник во измамата на Сетек? Од каде знаеш дека ДДком не добива екстра попуст на отвара лаптоп? Кој му *урац бизнис? Купи-продај? Седи лебу да те јадам, јас немам никаква обврска?

Хехе, епа се заебале ДДком. НЕМА оправдување за кретенско понашање. Ако се испонашаш како кретен ќе се извиниш јавно и ќе обештетиш. Велиш ти вратиле пари, а камата и оштета ти платија што ти ги држеа парите и што ти го потрошија времето? Не ти исплатија. Епа бате, значи ако проѓе-проѓе нели?

Не фала, за осуда е, нема оправдување.

smole

poweruser
18 април 2007
3.899
4.580
Така е, они ќе те мафтаат а ти ќе ги толерираш. Важи.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown