Еден вработен од пошта ми го има спомнато ова, ако ме лажел и јас те лажам. На крај краева , и пдф и јпг за да бидеш 100% сигурен дека ќе можат да ги отворат.о
Од кај оваа информација?![]()
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Еден вработен од пошта ми го има спомнато ова, ако ме лажел и јас те лажам. На крај краева , и пдф и јпг за да бидеш 100% сигурен дека ќе можат да ги отворат.о
Од кај оваа информација?![]()
Ај сеа уште еден меил ќе му испратам.. 3 Меил и сабајле ќе им се јавам пакЕден вработен од пошта ми го има спомнато ова, ако ме лажел и јас те лажам. На крај краева , и пдф и јпг за да бидеш 100% сигурен дека ќе можат да ги отворат.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Нема ништо да постигнеш со досаѓање ако немаш човек таму. Прати го само мејлот со пдф и јпг, и трпение спасение. И чекај кога ќе се смени статусот на "send item to domestic location". Кога ќе се деси тоа, после неколку саати, или наредниот ден веќе можеш да отидеш од позади(делот од пошта што гледа накај аеродром, ќе видиш капија) да си ја земеш.Ај сеа уште еден меил ќе му испратам.. 3 Меил и сабајле ќе им се јавам пак![]()
Ако до среда не се смени статус и не постигнеш резултат со јавување(ако веќе си решил) , пиши ми една приватна порака со тракинг бројот и твои податоци ако сакаш да ти проверам до кај е работа.Ај сеа уште еден меил ќе му испратам.. 3 Меил и сабајле ќе им се јавам пак![]()
Ако си им пратил скриншоти од трансакциите во јпг формат, неможат да ги отворат. Треба да им се прати пдф, имаш онлајн конвертери што може да ти ја завршат таа работа. Пример jpg2pdf.com
Ми имаат вратено 2 пакета, легенди се. А пази, нити ми се јави некој ни ништо, директно ми го вратија пакетот заради погрешни документи, па како да ти дадам точни документи, кога НЕ ЗНАМ За кој пакет се работи, се јавував 20 пати за да дознаам за што сакаат да им пратам документи, али никој не крева.
Имам 200 пратки - пратка од USA, како да знам која е кога имам 10 у 3 месеци?
Најдобро е штом видиш "Send item to customs" одма праќај мејл со ScreenShot и Tracking Number-от како Subject.
Не би рекол дека ова е добра идеја.Најдобро е штом видиш "Send item to customs" одма праќај мејл со ScreenShot и Tracking Number-от како Subject.
Нема да процесуират без да им кажеш број на царинска пријава, говеда.
Не би рекол дека ова е добра идеја.
Имав ваква ситуација каде што нарачка во вредност од 54$ имаше ваков статус "Send item to customs", се мислев дали да им пратам скриншот од PP и банка, и само што почнав да вадам скриншоти (ај нели побрзо ќе ми ја препратат во локална пошта) отидов на поштенскиот сајт за да го проверам тракинг брочето (да не го утнам), и гледам нов статус дека се вратила од царина во пошта (затоа не им пратив меил).
Истиот ден во попладневните часови си добив нов статус дека е препратена во локална пошта!
За воља на вистината не платив ни банка за истата пратка, едноставно не беше чепната, затоа и како што реков погоре незнам дали е паметно „одма“ да им се праќа скриншот на нивниот меил. Можеби е подобро да се почека барем еден ден.
Обично испраќаат документ дома со информации за пратката и Tracking Number. Најдобро е штом видиш "Send item to customs" одма праќај мејл со ScreenShot и Tracking Number-от како Subject.
Не е точно, нема тракинг број, има нивни интерен, што неретко не е поставен на сајтот за следење на македонска пошта.
Сакаш да кажеш дека пратка испратена без Tracking број ти заврши на царина и ја вратија на продавачот?
Не сакам да кажам дека ако пратката не е со R тракинг број, они си додаваат нивни кој го вметнуваат на известувањето за царинење, во зависност од тоа дали ги мрзи, некогаш пратката влага во систем за следење и можеш нивниот тракинг број да видиш со кој тракинг број на твоја пратка е поврзан, но некогаш таа пратка ја нема воошто и нема начин како да дознаеш за која пратка се работи.
не ќе да го разбра изгледаСум немал слично искуство на поголема пратка која може да заврши во царина да и фали R или било кој карактер, па нашиве да импровизираат.
Но не ме чуди, Македонија и се е можно.
не ќе да го разбра изгледа.. значи не да си импровизираат, туку да доделат тракинг број кога ќе стигне во Македонија, за пратки кои немаат тракинг број, како на пример од кина оние само со бројки (што важат само за дур излезе од кина пратката, а не интернационално), кога ќе влезат кај нас добиваат тракинг број и се појавува во системот и можеш со тој број да ја следиш пратката локално ..
Како пратка која е зрела за на царина ($20+)
Може и реалната вредност на пратката да биде $5, но ако му се види големо на чичкото/тетката што ги сортира може да го прати во царина и тие откако ќе го отворат ако не го вратат одма назад мораш да доставиш доказ за вредноста кој доколку не се достави во рок од 10 дена пратката се враќа на продавачот. Имав една случка пред 2 год. со 2 TV Box-а нарачани од ист продавач со иста вредност пристигнуваат во МК на исти ден едниот го праќаат на царина другиот дома. За среќа само го отворија/затворија, но сепак платив +100че за тоа.Нека ме поправи некој ако грешам ама се царини само роба што е над 45 евра, тоа го пишува и во првиот пост од темава. Сега скоро имаше и некои иницијативи да се зголеми тој праг на стотина евра.
Штом ова не го доживеамвме со претходната влада со оваа нема па ич.Нека ме поправи некој ако грешам ама се царини само роба што е над 45 евра, тоа го пишува и во првиот пост од темава. Сега скоро имаше и некои иницијативи да се зголеми тој праг на стотина евра.
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU300
470,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Red Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M1
16.460,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Red switch, C2PX-M1
4.640,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден