Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблем со Ahnoch и АSSA

windows8

lurker
12 февруари 2012
790
1.037
Скопје
windows8's setup  
Motherboard
MSI B350 PC MATE
Keyboard
CANYON
Monitor
DELL P2416D
OS
Windows 10 x64
Сабјале ми пишале на меил, јас касно видов во меѓувреме ми се јавија од anhoch, одобрен е нов телефон или враќање на средствата, благодарност до anhoch и уште еднаш покажаа дека се најодговорна компанија со најдобра грижа за корисници.
бтњ: ми кажаа дека телефонот имал фабричка грешка, што значи дека кинезите сјебале работа.

krema

OG
24 јуни 2009
15.734
15.825
youtu.be
Ете и мене ми е мило што се завршила работата како што треба.
А можно е и да не читат овде :)

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Worst Case Scenario

Да речеме веке сум купил таков телефон, и нешто ми се сјебало на истиот (а не ми подлежи под гаранција), знам да гледам ЈуТуб туториал и знам да растурам и склопам телефон :D

Е сеа, си го купувам тој од анхоч, си праам промена што ми треба мене, и после неколку саати (што побрзо нели, за помалку сомнително) им го вракам телефонот на анхоч као сум се предомислил и сакам да доплатам за некој друг (поубав/поскап)..

Хаха се надевам дека не постојат вакви психопати мегутоа само ми текна како можна варијанта :D
Не бе зашто да доплатиш, само си ги зимаш назад парите со образложение дека едноставно не ти се допаѓа. Добра идеја за некој што има мобилара. :D
Сабјале ми пишале на меил, јас касно видов во меѓувреме ми се јавија од anhoch, одобрен е нов телефон или враќање на средствата, благодарност до anhoch и уште еднаш покажаа дека се најодговорна компанија со најдобра грижа за корисници.
бтњ: ми кажаа дека телефонот имал фабричка грешка, што значи дека кинезите сјебале работа.
Ти друже незнам зашто уопште си се замарал, си губел време и нерви со телефон што жена ти го купила? Ем кинезарија ти купила ем проблеми ти створила. Дај и го на нејзе нека иде она нека се расправа со анхоч. Може со едно идење ќе завршела работа.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.144
1.541
Скопје
Од купи-продај група на facebook, поврзано со ASSA.

ВНИМАНИЕ! СПОДЕЛУВАЈТЕ! НЕ КУПУВАЈТЕ ОД ОВИЕ ФИРМИ! ПАЗЕТЕ ПРЕВАРАНТИ!

Да споделам едно лично искуство со една фирма од Скопје која се занимава со продажба на компјутери и телефони. Се работи за фирмата АмакоНет, со овластен сервис Асса Електроникс. Решив да купам телефонче и ајде викам да го земам од овие по нешто пониска цена (демек набавна) преку еден пријател. И ок го земавме, све ок, после месец дена телефонот почна сам да се исклучува, ресетира, иначе се работи за марка Xiaomi. Као демек овие се топ телефони со јаки перформанси а за џабе цена. Кога го однесов кај нив на сервис, ме упатија во другиот сервис Асса-Е, тие биле овластени, да сум идел таму. Ок идам таму, пали кола вози 10 км скроз на друг крај, таму викаат печатот не се познавал добро удрен од страна на амаконет. Ок се враќам пак 10 км назад кај овие, таму удрија печат и пак ваму стигам. Тука пак се нешто врткаат и прават наудрени и гледаат како да ме откачат и измислија дека сега па ми фалело и некое потписче (не се познавал и потписот сега добро). Па уште побараа и фискална иако овие ваму на фактура даваат на фирми и така го земав и џабе им ја однесовме на крај и фактурата и пак не го примија за сервис телефонот. На крај ми пукна филм и тука пред нив го скршив од плочките и се опростив од него. Немав веќе нерви да се расправам со будали. Значи цело време знаеја, го имаат во систем по сериски број, по број на гарантен лист, по број на фактура и несакаа ниту да го погледнат воопшто што е проблемот а камоли да го поправат. Невидена спрега на преваранти, иди шетај само амако-асса и обратно, се бара најмала ситница да те откачат. Особено некои вработени тој еден Никола и таа како одговорна испаднаа крајно некоректни. Мој совет пазете се од овие фирми, да не ви се деси нешто слично!!!

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Aко не се лажам, Анхоч и Амако и Асса се една иста фирма со ист сопственик.
Сите знаеме дека Анхоч, е една од најкоректните фирми кај нас.
Но ова е тотално некоректен однос од вработените.
Пријави ги, кај нивните надлежни, и нека ги санкционираат.
Нека не го нарушуваат релативно доброто и позитивно мнение кон Анхоч.
Ако се пазиме и од овие фирми, ондак комотно да се откажеме од било каков контакт со било која фирма за електронска опрема во државава.

borcep

user
12 септември 2013
1.038
1.844
Скопје
Од купи продај само рекла казала испаѓа. Овластен сервис не го прима за сервис? Која е причината? Мора да ја има наведено. Механичко оштетување ли има производот? Се додека ги нема сите информации, се е тоа рекла казала.

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
АКо се корекни со 100 000 купувачи а заебале само 1, и ти се погодило ти да си тој, тогаш тебе не ти е битно колку биле коректни со другите, тебе те боли.
Не чинат нити едните нити другите, далеку се од коректни, само помалку се плука по овие.
За 2-3 недели имаше по ФБ и твитеро повеќе критики, повеќето исто за мобилни, исто со безмилосно шетање на луѓето и правење будали. Повеќе боли односот отколку парите за телефонот.

borcep

user
12 септември 2013
1.038
1.844
Скопје
И на еден другар за графичката малку се правеле на сервис на три ипол, му дрндале на гланц нова машина дека копал и не знам си што а се појавувале артефакти на нецел месец стара конфигурација комплет купена од кај нив, па после неколку на ти го дај ми го ја замениле за друга и сега е во ред. Можеби има њу кидс он д блок па да се докажат, кој ќе знае.

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Се почесто ќе има вакви случаи поради лоша или никаква конкуренција, и малите маржи. Порано продаваја со повисока маржа али супортот им беше супер, сега купуваме ефтино али при проблем ...
За телефони без размислување само мобилари, скоро и да не сум слушнал проблеми со купени телефони од познативе мобилари, додека од телеком, сет, вип, овие наса и сл колку сакаш.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Некои ситуации се необјасниви...го имате следниов пример...

Купен скап телефон од еден моќен и богат татко за својата ќерка. После 2 недели иде во салонот каде го купил и се жали дека телефонот не се понаша како што треба во последните 2 дена и дека од денес не се вклучува. Уредот се прима на сервис, се регуларно...уредот е вратен од сервис со образложение дека телефонот е потопен во вода и дека не подлежи под гаранција. Татицава доаѓа праи драма, лупа, мава, колне, пцуе и тврди дека телефонот не е потопен...anyway еден од вработените во салонот го става на полнач и ВОАЛА телефонот се вклучува. Драмата на татицата дека е он ќе палел и гасел све наоколу помина и си го зема телефонот...кој патем и ден денес не се понаша како што треба. ТХЕ ЕНД!

Е сега еден поглед од сите страни:

ТАТКОТО: Носи телефон што го платил 600-700е+ за својата мила ќерка и добива одговор дека телефонот е потопен, а ќерката му кажала дека не е.
ВРАБОТЕН ВО САЛОН: Го јаде немиен за сите пари, верува дека не е потопен телефонот...пошо потопен телефон не се пали...
СЕРВИС: Телефонот отваран под камера и забележано е дека сите индикатори за вода се обоени...нема потреба да се замара он понатака дали ќе се упали телефонот или не. Става печат дека неважи гаранција и враќа.

И на крај што бил проблемот...константо бањање со телефонот во купатило доведува до влегување на влага низ најмалите дупчиња и активирање на индикаторите.

Е сега...замислете напишан пост посебно од сите страни како би изгледало.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
^Поентата ми е дека вакви дешавки има стално, само секоја со своја тежина и специфика. Ова е необјаснив случај...по закон во право е сервисот, односно продавачот на уредот.

Без разлика за која продавница се работи, имајте малку почит кон другиот кога зборувате и прашувате. Не се понашајте како џекови, не покажувајте значки од МВР и слично...

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Јас на пример би сакал да знам во кои дупчиња може да се навлезе, од таа страна.
Под камери се отвара, нема бегање тука. Се гледа каква е состојбата на уредот и доколку би тужел со мисла дека те лажат, ќе извадат снимки и ќе се заврши се за 5 мин.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Без разлика за која продавница се работи, имајте малку почит кон другиот кога зборувате и прашувате. Не се понашајте како џекови, не покажувајте значки од МВР и слично...

И да се цитирам сам за крај. :p Шала на страна, но големите имиња се секогаш прилепени за земја, само шабаните летаат у ваздух.

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
И да се цитирам сам за крај. :p Шала на страна, но големите имиња се секогаш прилепени за земја, само шабаните летаат у ваздух.
Освен ако шабаните не станат големи имиња, пошто ова е Македонија.

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно