Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Знаете ли како EVN ве краде? Еве како.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.169
16.258
Па морам да свртам на шала, затоа што сакам да коментирам вакви настани, а ако не се шалам ќе употребам зборови кои ќе водат кон мое банирање заради говор на омраза.
giphy.gif

kolesk

lurker
6 февруари 2016
769
1.189
Е мајку му. Кај мора да им користиш струјата на евн, а некогаш е слаба, трепкат сијалиците, па мора и да му плаќам уште. Ццц...

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.769
6.477
SK
Екипи на ЕВН денеска ќе влезат во липковското село Слупчане за да го отстранат дефектот на електричната мрежа, поради што од вчера нема струја во 4 села. Договорот е постигнат со посредство на високи функционери од централната и локална власт во Липково, односно минситерот за економија Крешник Бектеши и градоначалникот на Липково Еркан Арифи.

Мирно да спиете, нашате ценета влада обезбеди услови ЕВН да можат да ја санираат штетата а нашите соселани сограѓани од Слупчане да можат безгрижно да продолжат да користат бесплатна струја... Пардон, струја која ќе ја плаќаме ние другите.

Еве стрико Бектеши че ви објасни на тие што не ви е јасно што се случува:

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Екипи на ЕВН денеска ќе влезат во липковското село Слупчане за да го отстранат дефектот на електричната мрежа, поради што од вчера нема струја во 4 села. Договорот е постигнат со посредство на високи функционери од централната и локална власт во Липково, односно минситерот за економија Крешник Бектеши и градоначалникот на Липково Еркан Арифи.

Мирно да спиете, нашате ценета влада обезбеди услови ЕВН да можат да ја санираат штетата а нашите соселани сограѓани од Слупчане да можат безгрижно да продолжат да користат бесплатна струја... Пардон, струја која ќе ја плаќаме ние другите.

Еве стрико Бектеши че ви објасни на тие што не ви е јасно што се случува:

Добро е со посредници и гаранција постигнат е договор. Да чекаме пренос во живо од евн кога ќе влезат во селото. :D

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.769
6.477
SK
Добро е со посредници и гаранција постигнат е договор. Да чекаме пренос во живо од евн кога ќе влезат во селото. :D

Сва среќа што не е крипто сезона, бунт ќе дигнеа досега за оволкав downtime. :confused:

kirev

senior
31 мај 2010
9.062
7.738
ако е бесплатна струјата секогаш е сезона за копање.
Мислиш крадена. Има разлика меѓу бесплатна и крадена. Ама важно името го украдоа и сега све се толерира. Се здружија апаш со апаш. А и седумте милијарди не се појавија на видело - ваљда продолжија со истите шеми за крадење...

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.769
6.477
SK
Кој не ги плаќал сметките, ќе мора да ги плати и понатаму да се продолжи нормално како на територијата на целата држава“, рече премиерот Ковачевски.

Тој потсети дека неплаќачите на струја во Слупчане не се единствени.

„Такви места има повеќе, не се само Слупчане и Арачиново. Има и други места. Никој не е должен да му плаќа на некој друг електрична енергија“, рече премиерот Ковачевски.

Се чини дека премиерот Ковачевски не се согласува со ставовите на неколкумина овде, дека од граѓаните плаќачи се краде се наплаќа и за неплатеното од неплаќачите.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.769
6.477
SK

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.769
6.477
SK

Сигурен сум дека ваквите случувања никако не влијаат на цените кои МЕПСО ни ги наплаќа нам што си ги плаќаме сметките.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.760
3.925
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Или нешто вакво:

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.769
6.477
SK

Aма не разбирате вие... Не бива без ценкање. Пазарски еснаф е тоа, ако одбиваш да се ценкаш дури и како навреда може да ти го разберат.

Мислењето е автоматски споено:

Screenshot-2023-07-26-141604-800x649.jpg

Последна промена:

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.716
3.381
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Друштво, ништо чудно од ова, барем за мене.

Некој им ветил нешто за време на избори, тој некој не го исполнил ветувањето потценувајќи ги, и овие си го бараат ветеното.

Поготово можам да гарантирам со ветувања од типот „отпишување на долгови“.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.716
3.381
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Тоа да, ама не знам што луѓе живеат таму, тоа не се Албанци сигурно... Еве пример ќе го земам Гостивар и околните села, повеќето имаат струјомери надвор на бандери, луѓето си плаќаат уредно струја, ги гледам пред тој апаратот што е пред ЕВН. Овие од слупчане, липково се на агресија и насилије ги пука.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.760
3.925
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.716
3.381
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Сега читам некои статии, и барам НЗС на ситуацијава, правиш дефект, и после ќе излезеш на ТВ дека немаш струја, а од друга страна бараш нешто невозможно?

По денешната блокада за да ги спречат повторно да работат екипите на ЕВН, жителите на Слупчане ги уништија трафостаниците за снабдување со електрична енергија и направија дефект од највисок степен, поради што жителите од селото и пошироко останаа без струја.

Сега тој чичето што излезе минатиот пат кај што кажуваше дека имал кафана и месото му се расипало во фрижидерите, нека оди кај неговите соселани да се расправа.

Ова нема логика еј, не сакам да изигравам теоретичар на заговор, ама како некој да ни има пуштено симулација некоја и гледа како ќе реагираме на ваква вест (америте го прават тоа во политиката). Замисли МВР и ЕВН не може да влезе во селото хахаха. Где ми живимо.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.760
3.925
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.769
6.477
SK
Сега читам некои статии, и барам НЗС на ситуацијава, правиш дефект, и после ќе излезеш на ТВ дека немаш струја, а од друга страна бараш нешто невозможно?
...
Ова нема логика еј, не сакам да изигравам теоретичар на заговор, ама како некој да ни има пуштено симулација некоја и гледа како ќе реагираме на ваква вест (америте го прават тоа во политиката). Замисли МВР и ЕВН не може да влезе во селото хахаха. Где ми живимо.

Кој заговор?
Не е ова непотврдена теорија.

Уште од почеток на темава еден е заклучокот, само логика треба да се употреби. Приватна компанија од ЕУ не ти толерира загуби заради неплаќање/неспособност на државата да обезбеди правно функционирање. Јасно е дека ЕВН не е таа која трпи штета, туку дека истата им е компензирана. И како што веќе се објасни, дури и сеедно е дали на нас плаќачите директно ни се наплаќа преку поголеми сметни (демек загуби во пренос), или државата некако ја плаќа штетата... Затоа што парите на државата се пари собрани од нас што плаќаме данок. Кога државата ќе даде пари за непланирана работа, ќе и требаат повеќе пари кои ќе ги собере од поголеми даноци - повторно, собрани од нас што плаќаме данок. Или едноставно ќе нема доволно за други работи - кои ни се потребни на сите како граѓани во државата.

Во било која можна варијанта ова е на штета на нас обичните граѓани од мнозинството кои чесно си ги плаќаме сметките, и плаќаме даноци. За разлика од овие другите кои не плаќаат ни сметки, ни даноци, и паразитираат врз наш грб.

ни се мочаат на интелигенција у пи*ку матер… ми се повраќа верувајте…
Точно така, ни ја навредуваат интелегенцијата. Не само со процесот, туку со убедување дека се е чисто и регуларно. Тоа нервира повеќе од самата кражба.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.489
7.758
Скопје
www.facebook.com
Точно така, ни ја навредуваат интелегенцијата. Не само со процесот, туку со убедување дека се е чисто и регуларно. Тоа нервира повеќе од самата кражба.
Со овоа морам да се согласам со тебе.
Почнав веќе и јас да се сомневам во работата на ЕВН со ваквите кражби дека не ги интересира нив туку на некој начин на нас ги компезираат преку овоа поскапувањево на струјава.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.200
1.209
Скопје
@Lokvan во право си друже за се.
Мада пак ќе речам македонецот е експеримент за “глупоќа”, колку можеш еден народ да го омаловажуваш да му се сереш на фаца и да го мачкаш со тоа, да го уринираш и на крај да ти се смешка, трепка со очињата и да ти каже фала, али буквално така, не знам дали го доловивте моментот што го кажувам, мада и благо го кажав. Колку и да е смешно, жалосно е ова што ни се случува

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв