Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Зборле e Wordle, но на македонски

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Го надминав тоа што е у броузер… ама ми фали бар уште 20 збора да утепам саат време на ова :(
Фамилијарно сабајлечки прво ова фаќаме.
Има шанса да се продлабочи ова со поише зборови… да не речам ендлес? :)
Инаку фала за играта!

18 август 2019
1.224
1.199
Го решив денешното. Добив идеја да направам едно програмќе кое ќе работи на истиот принцип, без интернет. За лична употреба и забава со друштво.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.709
3.370
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Апликација зборле на телефон, го решаваш на 3 обид и добиваш 3 парички, на 5 парички собрани ресетираш тајмер. 10 парички да купиш 1$, купи 1 буква - 1$. - ПРОФИИИИТ. :)

Ако некој направи барам процент :p

100JKO

hello world
27 јуни 2018
427
1.087
Скопје
Апликација зборле на телефон, го решаваш на 3 обид и добиваш 3 парички, на 5 парички собрани ресетираш тајмер. 10 парички да купиш 1$, купи 1 буква - 1$. - ПРОФИИИИТ. :)

Ако некој направи барам процент :p
Зборле Basic - Бесплатно, 1 зборле во ден.
Зборле Plus - 5$, 10 зборлиња во ден + 5 парички на ден + без реклами + Basic пакет
Зборле Pro Plus - 10$, нема ограничено зборлиња + 10 парички на ден + Plus пакет

Но тоа не е се! Нов feature, Зборле Продавница - купуваш скинови, теми, зборови, хинтс, музика во позадина...

Последна промена:

dim29

29
14 ноември 2020
160
213
хај, неколку дена ми фали да ја играм играта повеќе пати во денот (со различни зборови нормално), и пошто е отворен код направив мала промена за лична употреба.

Не знам колку е океј да ставам линк, ама ќе ставам да ви се најди и вас, доколку е проблем слободно информирајте ме да го тргнам линкот. Гудлак

100JKO

hello world
27 јуни 2018
427
1.087
Скопје
хај, неколку дена ми фали да ја играм играта повеќе пати во денот (со различни зборови нормално), и пошто е отворен код направив мала промена за лична употреба.

Не знам колку е океј да ставам линк, ама ќе ставам да ви се најди и вас, доколку е проблем слободно информирајте ме да го тргнам линкот. Гудлак

Направи го после погоден/утнат збор да ти дава нов автоматски, не на refresh.

dim29

29
14 ноември 2020
160
213
Направи го после погоден/утнат збор да ти дава нов автоматски, не на refresh.

да не речиш не те слушам, вметнав автоматски рефреш после анимациите при погоден/утнат збор, позаразно е :)
исто и офлајн си е достапно (pwa) и ако ви е за ку**ење имате во конзола после прв обид логнат точниот збор.

ист линк (Неограничено Зборле - Клон на клонот на Wordle)

18 август 2019
1.224
1.199
да не речиш не те слушам, вметнав автоматски рефреш после анимациите при погоден/утнат збор, позаразно е :)
исто и офлајн си е достапно (pwa) и ако ви е за ку**ење имате во конзола после прв обид логнат точниот збор.

ист линк (Неограничено Зборле - Клон на клонот на Wordle)
А јас сакав да се радувам малку кога ќе го погодам. :) :) Сега ништо од бизнисот.
Каде да ја најдам базата на податоци (зборови)? Сакам (кога ми е досадно) да направам едно слично програмче, ама ми требаат (сите) многу зборови. Овде не признава некои зборови кои постојат во македонскиот речник.

100JKO

hello world
27 јуни 2018
427
1.087
Скопје
А јас сакав да се радувам малку кога ќе го погодам. :) :) Сега ништо од бизнисот.
Каде да ја најдам базата на податоци (зборови)? Сакам (кога ми е досадно) да направам едно слично програмче, ама ми требаат (сите) многу зборови. Овде не признава некои зборови кои постојат во македонскиот речник.
Ти требаат зборови со 5 букви или повеќе/помалку?

Едит: Зборле Зборови

Последна промена:
18 август 2019
1.224
1.199
Ти требаат зборови со 5 букви или повеќе/помалку?
Во моментов се работи за пет букви. Но може да се направи и со повеќе.
Може на пример и анаграмирање со 8-9 букви (некогаш ТВ Скопје пренесуваше квиз од Загреб).
За сите овие работи потребно е да се направи база на податоци. Оваа база (на Зборле) баш и не е добра.

Последна промена:

100JKO

hello world
27 јуни 2018
427
1.087
Скопје
Во моментов се работи за пет букви. Но може да се направи и со повеќе.
Може на пример и анаграмиорање со 8-9 букви (некогаш ТВ Скопје пренесуваше квиз од Загреб).
За сите овие работи потребно е да се направи база на податоци. Оваа база (на Зборле) баш и не е добра.
Не е баш база на податоци ама барем работи.

МК Зборови, еве што скрејпав drmj.eu.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.794
33.919
roka.mk

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.614
1.779

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.276
Скопје
hackitfree.github.io

Спојлер алерт - ако го гледате видеово и сватите како фунционира Бот програмот што го креирал авторот на видеово (кој БТЊ е генијалец математичар) - ќе го смени начинот на кој ја играте играта.

Последна промена:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно