Ај да го смениме текот на муабетот, кога веќе го допре тој дел.
На нив исто и во ДПИ им е наведено дека производот кој е купен на 13.02.24 датумот на гаранцијата започнал да важи од 09.01.24 според Apple.
Кој кому мрси муда овде?
Тие во iStyle ми велат "се средува тоа", како бе се средува, несакам некој мануелно да го смени тоа, целосно тоа го имам документирано.
Ме чуди како оргиналната лепенка стоеше а веќе месец дена активирани.
бидејќи нема епл у нрскмкд - не те покрива овде епл кер, мислам нема каде да однесеш - едино ако се преселиш некаде во странство, ама тогаш за тогаш,Ај да го смениме текот на муабетот, кога веќе го допре тој дел.
На нив исто и во ДПИ им е наведено дека производот кој е купен на 13.02.24 датумот на гаранцијата започнал да важи од 09.01.24 според Apple.
Кој кому мрси муда овде?
Тие во iStyle ми велат "се средува тоа", како бе се средува, несакам некој мануелно да го смени тоа, целосно тоа го имам документирано.
Ме чуди како оргиналната лепенка стоеше а веќе месец дена активирани.
Ова веќе е друг проблем. АјСтајл може да мрси муда до 101 и назад и мислам дека заради ова имаш право да им го вратиш.На нив исто и во ДПИ им е наведено дека производот кој е купен на 13.02.24 датумот на гаранцијата започнал да важи од 09.01.24 според Apple.
Кој кому мрси муда овде?
Ова со гаранцииве не е во ред. Пример зедов леново лаптоп јуни месец и го регистрирав ама гаранцијата пишеше дека е почната од февруариОва веќе е друг проблем. АјСтајл може да мрси муда до 101 и назад и мислам дека заради ова имаш право да им го вратиш.
Тие се претставуваат како овластени и треба да работат така.
Сум регистрирал еден куп производи од Асус купени од Сетек и со скен од фискална и гаранција истата почнува да тече од датумот на продажба во салон.
Не дека се надевам на интернационална гаранција со овие мамлази но ова го наведувам како пример.
Ова мене ми е многу шејди момент.
Што е разликата од AirPods(15k), обични слушалки од било каде 500 ден и телевизор од 100к?
Или пак да беше iPhone? Истата лепенка ја има, тие што користат Apple знаат.
Технологија си е технологија.
Сега немој дека јас сум ти кажалСупер. Ајде нека е аирлија. Благодарам што сподели. Добро е да се знае дека може.
Не е државна тајна. Ова е одлука на инспекторат. Дали ќе се злоупотребува ќе си одлучат службите. Битно е дека купувачите се заштитени одлично.Сега немој дека јас сум ти кажалмислам во ред е да се знае, но и да не се злоупотребува.
Во мојов случај мислам дека сум во право, затоа што и немаат изложено производ да го видам пред да го купам.
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB WHITE Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00199A
2.080,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V30, 2xMIC, USB-C receiver, Black, BY-V30
3.600,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24.5" BENQ XL2586X+ Zowie,Fast TN, 1ms, 600Hz DyAc™ 2, Wide, Full HD, 3xHDMI, DP,Headphone+Mic jack
61.500,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q5 MAX QMK/VIA RGB Al. body, HS Gateron Jupiter Brown, 2.4 GHz & BT, Carbon Black, w/knob, Q5M-M3
15.200,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден