Metuzalem
Tootle Puffer
Metuzalem's setup
- Processor & Cooler
- i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
- Motherboard
- ASUS P8Z68-V/GEN3
- Storage
- Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
- PSU
- CM 600W Silent Pro Gold
- RAM
- Kingston @1866
- Video card
- Radeon HD 7750
- Case
- HAF 912 Plus
- Mouse
- ASUS ROG GX950
- Keyboard
- Filco Majestouch-2, Logitech G710+
- Audio
- Realtek ALC892
- Monitor
- Viewsonic VX2753MH-LED
- OS
- WinServer2003, Win7 x64
Аха, не ти е инсталиран Linux „внатре во“ Windows, туку си се на посебни партиции, како и обично. Ти треба упатство за Dual Boot, ги има многу на англиски, еве нешто што најдов на српски. Вика дека треба прво да се инсталира Windows-от, а по него Linux-от, но можеби можеш да направиш нешто со клонирање (clonezilla?).
Може и обратно, ама покомплицирано е и зависи од конфигурацијата (дали имаш почетна скриена партиција што ја создаваат сите Windows-и по Виста). Windows обично не чепка партиција со file system што не го познава (Linux-от), ама како да направиш Boot selector... Не ги знам линуксовските (Grub, Grub4Dos и слични), јас користам нешто друго што не би ти било од корист тебе. Можеби некој со повеќе познавања од Линукс ќе сака да објасни.
Може и обратно, ама покомплицирано е и зависи од конфигурацијата (дали имаш почетна скриена партиција што ја создаваат сите Windows-и по Виста). Windows обично не чепка партиција со file system што не го познава (Linux-от), ама како да направиш Boot selector... Не ги знам линуксовските (Grub, Grub4Dos и слични), јас користам нешто друго што не би ти било од корист тебе. Можеби некој со повеќе познавања од Линукс ќе сака да објасни.
Последна промена: