Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Генерална дискусија за ДДКОМ

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
Дечки продавам се што има на AliExpress.com

Цените се тие плус царина, данок итн. Испорака 30-60 дена + 5% од цената за услугата.

Супер, чкартот си го задржуваш за себе ;)
Порачај ми шампита и шише боза, немој да е зовриена бозата кога ќе дојдам да ја земам, сам ќе си ја пиеш :eek:h:

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.475
SK
Дечки продавам се што има на AliExpress.com

Цените се тие плус царина, данок итн. Испорака 30-60 дена + 5% од цената за услугата.
Си заборавил да нагласиш минимум 100 долари нарачка, инаку кај ќе ти биде ќарот од 2 долари нарачки. :)

Еве ти си им однел пари... тие одма свртеле на телефон. Изгубиле време и пари за да ти се посветат ( како и јас и ти исто што сме отишле) за да го нарачаат производот. Сето тоа се нервози и стресови и за нив.
Тие го продаваат производот како да го имаат на лагер. Му ги земале парите на човекот. После го мафтаат со денови, не одговараат на повици, и тек после некое време му кажуваат дека всушност го немаат производот?

Кога правиш „анализа“ што е проблемот со ддком, тргни прво од бизнис моделот, потоа заврши со фактот дека не кажуваат искрено како работат. Ако веќе работат на тој начин, кога некој им нарачува нешто прво нека го зимаат кај нив производот па потоа нека ги зимаат парите. И секако нека нагласат дека е можно да треба да се чека неколку денови.

Вака како што работат не разбирам како сеуште се во „бизнисот“... Ваљда заради онаа познатата изрека за будалите: Секоја минута се раѓа по еден. Или Ок, можеби не се сите будали. Многумина едноставно не знаат како стојат работите (а кога ќе дознаат малку е касно).

Razor-mk

hello world
7 јули 2013
143
70
Купи - продај фирма, што друго да очекуваш, нив секогаш им е интерес профитот, ќе те моткаат додека можат за да ти ги земат парите.

Најубаво да се бега од ваквите компании и во случај кога треба да се сервисира уредот ќе се развлекува и ќе гледаат максимално да го искористат клиентот...

Народски кажано мршојадци.

Не е само ДДКом таква, искрено јас немам искуство со нив, ама малите вакви дилерски продавници во Куманово се 100% копи - пејст на коментарите што ги читам...

Затоа баталив или гледам набавка од форумов или Анхоч и Амц,
Сетек го баталив, од како не сакаа да ми сервисираат слушалки бидејќи сум изгубил амбалажата која беше обична пластика.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.475
SK
Најубаво да се бега од ваквите компании и во случај кога треба да се сервисира уредот ќе се развлекува и ќе гледаат максимално да го искористат клиентот...

Народски кажано мршојадци.

Не е само ДДКом таква, искрено јас немам искуство со нив, ама малите вакви дилерски продавници во Куманово се 100% копи - пејст на коментарите што ги читам...

Затоа баталив или гледам набавка од форумов или Анхоч и Амц,
Сетек го баталив, од како не сакаа да ми сервисираат слушалки бидејќи сум изгубил амбалажата која беше обична пластика.
Абе не дека не би било можно да имаш добро искуство со нив. Ако веќе немаш подобар избор од каде да побараш попуст. Ама треба пазење и да не ти се брза, прво договараш цена после даваш пари само кога ќе зимаш производ. А за гаранција, моли се дека нема да затреба...

Ретко саглам фирма за продажба на хардвер овде. Мое лично мислење е дека Анхоч се најпрофесионални, иако најмалку од нив имам купувано (не познавам луѓе таму). Од СЕТ кога купувам, уште во магацин ОТВАРАМ СЕ (пошто многу пати сум се враќал). Во АМЦ немам влезано и неам намера.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Мое мислење е дека на ДД-ком им е погрешен бизнис моделот. Они може да си продолжат со купи-продај и тоа е ок, многу фирми го прават ама не само од роба што ние е тука по фирмиве.

Нека инвестираат во 3 комбиња, 1 комбе во Врање (гигатрон), друго во Most.bg, трето во Солун. нека донесат EVGA, XFX итн. Дури и со чекање на испорака 1 недела, би земал. Поголема одговорност за нив ама 100% поголем профит.

Razor-mk

hello world
7 јули 2013
143
70
Абе не дека не би било можно да имаш добро искуство со нив. Ако веќе немаш подобар избор од каде да побараш попуст. Ама треба пазење и да не ти се брза, прво договараш цена после даваш пари само кога ќе зимаш производ. А за гаранција, моли се дека нема да затреба...

Ретко саглам фирма за продажба на хардвер овде. Мое лично мислење е дека Анхоч се најпрофесионални, иако најмалку од нив имам купувано (не познавам луѓе таму). Од СЕТ кога купувам, уште во магацин ОТВАРАМ СЕ (пошто многу пати сум се враќал). Во АМЦ немам влезано и неам намера.
Не сум јас потрошувач на големо и не се замарам за попусти.
Може да има и добро не викам не, ама во Куманово купи - продај продавниците воглавно на репертуар имаа тешка кинезарија која е за 30% поскапа од реалната а и знаеш сам дека нема многу задоволство и век во неа.

Така да за мене или моите поблиски ги разубедувам да земат од Анхоч и Амц бидејќи он е достапен во Куманово, Анхоч нема продавница.

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
Има, нема?

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.555
19.229
Така да, мислам дека многу лош наш синдром е одма да се напаѓа и вреѓа некого.
Многу лош синдром е да те лажат а не да снема лагер после уплата или да избие куршлус на релација магацин<>продавач<>залиха

Вака ти го кршат филмот и ќеифот

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Слично искуство имав со сет, али пред 10 год, сега не знам како се.
Зедов појачало, на ново, од сам старт едниот канал не работеше. Го отворив, 90% беше прелемено, едноиот потенциометар не работеше како што треба, се надевам дека кондензаторите беа сменети. Си го опрајв, си тера уште али сум го платил како ново а сум зел старо. Рака на срце, сам да го склопував по скапо ќе ме фатеше, ама не мора да се маваат в гради дека е ново, ок беше цената за на стро и за квалитетот.

DDCom

read-only
2 септември 2015
3
74
Денеска се расправав со DDStore ги отерав во три лепе. Пред недела дена најдов кај нив куќиште што ми направи мерак, се јавувам да прашам што и како е со истот ми рекоа дека не доаѓа со кулери (според странски форуми сите потврдуваат дека иде со кулери) ама викам ајде не е фрка, имам кулери, го нарачав преку интернет и си платив ичекав да пројде викендот па од понеделник да си го земам.
Во понеделникот ми стигна меил од нив дека куќиштето го нема на залиха, не знам зошто ама во петокот не ми спомнале додека зборевме по телефон, па ми понудија друго, викам не ваља дај нека кажат дали ќе има залиха пак и кога па да знам дали да ми вратат пари или да си почекам дур стигне. Тек наредниот ден ми враќаат дека им стигнала пратка и дека утре може да си го земам, викам ок топ само да ми кажат кое време, рекоа чим стигне ќе ме информираат.
Веќе стига 3ти ден (викендите не им ги рачунам) чекам до 2 на пладне никој не реагира, им пишав пак ми вратија дека ако го добијат до 4 ќе ме известат. После тоа дојде 4ти ден реков ај да не ги замарам платено е, имаат залиха ќе јават кога тогаш.
.

Ајде сега приказната од другата страна. Направена е нарачка на куќиште што го нема на залиха, и можност да се обезбеди по специјална порачка. Целиот проблем е задоцнета испорака од дистрибутерите, за што и ние немавме точна информација. Извинување до Марко за задоцнетата испорака, само не знам која е потребата од преувеличување на работите и давање лажни информации.

Епа денеска се јавив да прашам што се дешава, рекоа по грешка ми кажале уствари не било на залихаа тоа куќиште :annoyed: па ондак ги дигнав у ваздух па ми нудеа пак замени па да нарачаат ама да го почекам следниот месец.
Реков да ми ги вратат парите назад и од сега више не доаѓа во обзир да купувам од кај нив. Имам купувано и претходно и имам и чекано и ме лажеле дека ќе дојде утре ама не сум чекал цела недела, башка на веќе платен производ.

Нарачката не беше платена, одбрано е начин на плаќање при подигање. Немаше никаков телефонски разговор ни дигање во воздух, ни враќање пари... напротив пробавме да ве добиеме да ви кажеме дека е стигнато куќиштето никој не се јави на телефон.

Еве детално за што се работи:

Понеделникот е направена нарачка на куќиште. После неколку часа е одговорено дека куќиштето го нема на залиха и ќе се обидеме да го обезбедиме.

Имате нова нарачка! Нарачка број: 7399
from: DDCom WebShop <[email protected]>
to: [email protected]
date: Mon, Mar 19, 2018 at 10:57 AM

Ви благодариме за нарачката. Сите продукти ги обезбедуваме по нарачка. Тимот за продажба ќе ве контактира во најкус можен рок за точната залиха и времето на испорака на продуктите.

From: DDCom WebShop
Sent: Monday, March 19, 2018 1:25 PM
To: marko.bangiev@ххххх.ххх
Subject: Нов коментар

Имате нов коментар за нарачката број: 7399
Коментар: Добар ден Марко, ви благодариме на соработката со DDStore.mk
Бараниот производ не е достапен на залиха дали може да ви понудиме некоја соодветна замена од друг прозводител
Поздрав

from: Marko Bangiev <marko.bangiev@ххххх.ххх>
to: DDCom WebShop <[email protected]>
date: Mon, Mar 19, 2018 at 2:10 PM
Добар ден, јас ги разгледав куќиштата кои ги имате на понуда и од сите ова куќиште (MS DARK SHADOW PRO) најмногу ми одговара, не би сакал да земам друго па ако може да ми кажете дали би имало шанси да се направи нарачка за истото?
Поздрав

Следниот ден добивме информација од дистрибутерите дека може да го обезбедат и во вторникот е јавено дека ако се направи нарачка може да се испорача наредниот ден.

to: Marko Bangiev <marko.bangiev@ххххх.ххх>,
DDCom Info <[email protected]>
date: Tue, Mar 20, 2018 at 10:43 AM

Здраво Марко,

го добивме тоа куќиште на лагер. Доколку се потврди нарачката за него денес, утре ќе може да се подигне од кај нас.

Поздрав,

2018-03-20 12:30 GMT+01:00 Marko Bangiev <marko.bangiev@ххххх.ххх>:
Здраво, јас сигурно ќе го купам куќиштето само ако може да ме информирате утре во колку часот треба да дојдам за да платам и да го подигнам, можете и да ме побарате на овој број 07ххххххх за контакт. Поздрав.

date: Tue, Mar 20, 2018 at 1:28 PM
Ќе ве контактираме утре Марко кога ќе стигне куќиштето.
Поздрав,

Проблемот настана што е повлекувано од салон од друг град и задоцни со испорака. Извинување до Марко грешната информација за денот на испорака.

Куќиштето стигна во петокот кога е објавен и постов. Колегите пробале да ве контактираат по телефон, никој не се јавувал. Пратен е емаил дека го имаме и дека е спремно за подигање

2018-03-23 10:58 GMT+01:00 Marko Bangiev <marko.bangiev@ххххх.ххх>:
Може ли да ми кажете што се случи со куќиштето бидејќи 2 дена веќе поминаа од кога го побарав ама никој не ме извести дали е стигнато. Ќе стигне ли денеска или ќе остане за наредната недела?

date: Fri, Mar 23, 2018 at 3:10 PM
Здраво Марко,
стигнато е куќиштето, може да поминете да го подигнете.
Поздрав,

Изменето од модератор:

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.073
Скопје, Македонија
го нарачав преку интернет и си платив

2018-03-20 12:30 GMT+01:00 Marko Bangiev <marko.bangiev@ххххх.ххх>: утре во колку часот треба да дојдам за да платам

Реков да ми ги вратат парите назад и од сега више не доаѓа во обзир да купувам од кај нив. Имам купувано и претходно и имам и чекано и ме лажеле дека ќе дојде утре ама не сум чекал цела недела, башка на веќе платен производ.

@marko.bangiev: Тука викаш дека си платил и дека си сакал да ти ги вратат парите назад, а таму викаш да дојдеш за да платиш...?! Не ти е срам со лажење да плукаш по други...? Мислиш дека си кул и откачен ако испонапишеш еден куп лажни глупости колку си ти јак и колку јако си ги отерал у три лепе и слично...? Разбирам да пренесеш било какво искуство, позитивно или негативно, за било кого, ама да ги кажеш работите онака како што реално биле, а не да ја исповртиш приказната како што си ја исповртел тука, од логовите се гледа точно како било... Јас да сум Администратор/Модератор, би те банирал одма, од ликови како тебе форумов стана тоа што стана...

Изменето од модератор:

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.290
11.808
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

chemioftw

hello world
26 март 2015
362
217
увек у движење
chemioftw's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7 8750H
Storage
1TB
PSU
72W
RAM
16GB DDR4 2666MHz (Samsung/Geil)
Video card
GTX1050 4GB DDR5
Case
HP Omen
Mouse
Genesis
Monitor
15.6" IPS
OS
Windows 10
de_stroyed.
Нема потреба од лажење.

masterficx

user
5 јули 2009
1.345
354
masterficx's setup  
Processor & Cooler
Intel Q8200 + CM Hyper 212+
Motherboard
GA-G41MT-S2PT
Storage
Spinpoint F3 1TB
PSU
CM Elite 460
RAM
8GB DDRIII@1333Mhz
Video card
Gigabyte GT640 2GB
Case
DeepCool Tesseract Black
Monitor
LG 22" TN
OS
8.1 64-bit
Тууууу работава 18 сантима....

smole

poweruser
18 април 2007
3.899
4.580
Ау лошо.

Поради фактот што мојот коментар од подолу е реакција на тврдење засновано на лаги, го повлекувам и се извинувам на @DDCom om, во овој случај они не мафтале, туку членот @marko.bangiev мафтал.

Така е, они ќе те мафтаат а ти ќе ги толерираш. Важи.

krema

OG
24 јуни 2009
15.714
15.811
youtu.be
Не бе, зошто бан, дај да видеме како ќе се развијат работите, можеби Марко има уште нешто да каже.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Можи за друг марко станува збор, може карактерите и сличностите со ними се сасвим случајни :)

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Марко 28 години има...?

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Преувеличана и подизмислена работа од страна на членот, веројатно за драматичен ефект, и собирање лајкови на постот (јас мојот го тргнав). Но првичната критика си останува.

Во вторникот му потврдиле дека може утредента да помине и да го земе, па потоа дури во петок во 15:10 му пратиле мејл дека куќиштето е пристигнато? Без разлика што не се јавувал на телефон, можеле навремено да му пратат мејл или СМС. Извинете ама мене да ми кажеа дека следниот ден ќе можам да одам за да си подигнам производ а после тоа скоро 3 дена да немав никакво инфо, веќе ќе ги имав отпишано.

@DDCom одлично и за пофалба е што сте активни на форумов и што искрено ја признавате грешката од ваша страна. Се надевам дека во иднина ќе се потрудите да комуницирате подобро со муштериите зашто сигурно сте свесни дека со вашиот бизнис модел навремената комуникација е клучна.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно