Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Апдејт,
Веројатно дпи им пуштиле пријава на сетек, ми се јави некој менаџер и беше многу некултурен. Ќе видиме како ќе се одвива понатаму приказната
Само писмено барај, не им се замарај на телефони. Ќе мора да ти вратат.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
Апдејт,
Веројатно дпи им пуштиле пријава на сетек, ми се јави некој менаџер и беше многу некултурен. Ќе видиме како ќе се одвива понатаму приказната
Добро супер што ни кажа дека бил некултурен, ама што точно ти кажа, зошто ти се јави?

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Добро супер што ни кажа дека бил некултурен, ама што точно ти кажа, зошто ти се јави?
Слушам таму нешто си се жалел од сетек сервисот, што проблем имаш. Одговорив културно и после попушти кога виде дека не планирам да се карам.. донесовме заклучок дека ќе прателе екипа да средат имам и аудио разговор.

krema

OG
24 јуни 2009
15.715
15.811
youtu.be
Ако не си му кажал дека го снимаш разговорот правиш кривичен прекршок, можеш и да одговараш, така да не се сили со аудио снимка.
Ова е мој совет, натаму ти си знаеш. :)

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Како може Сетек да се толку слаби ликови човече. Им се јавувам да прашам таа тастатурата што ја сакам со какви свичеви ја има. Таа од другата страна на линијата ми вели момент господине да проверам. Извинете ама не пишува (барала онлајн како јас што барав). No shit тетке знам дека не пишува оди отвори ја е****** кутија види какви се. Ми вели не смееме да ги отвораме кутиите. Like what the fuck? Сигурно и на пакувањето пишува дали се red, brown, blue или black ама кој да провери.

Последна промена:

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Ако не си му кажал дека го снимаш разговорот правиш кривичен прекршок, можеш и да одговараш, така да не се сили со аудио снимка.

Додека нивната машина кажува дека се снима, јас викам и кај мене се снима :)

Сг што прајме.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.555
19.230
Слушам таму нешто си се жалел од сетек сервисот, што проблем имаш. Одговорив културно и после попушти кога виде дека не планирам да се карам.. донесовме заклучок дека ќе прателе екипа да средат имам и аудио разговор.
Што беше дефектот? Што клима беше? Не успеав да најдам низ темава.

@Avid
Лајк за потписот :D

Кога Флегма предупредуваше за него, кога на Флегма му отвараа „спин“ теми во Боречки клуб, кога Флегма доби ТИП 2 шеќер од него никој не го зарезаваше. Ама ако!
Гледам дека свеста се подигнува на повисоко ниво :)

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169
Што беше дефектот? Што клима беше? Не успеав да најдам низ темава.

@Avid
Лајк за потписот :D

Кога Флегма предупредуваше за него, кога на Флегма му отвараа „спин“ теми во Боречки клуб, кога Флегма доби ТИП 2 шеќер од него никој не го зарезаваше. Ама ако!
Гледам дека свеста се подигнува на повисоко ниво :)
Ст инвертер, и имаше чуден звук како пропелер работеше цела клима. дојдоа ја средија ама гледам пак почнува да тропка пак ќе има пак сервис.

9 август 2018
1.172
477
Јас имав земено еден Cooler Master rgb гејмерски маус од сетек, за едно 1,800 (не се сеќавам точно), но пред едно 4 месеци кабелот се прецвика (со тек на време), и дојде до тоа random маусот да се дисконектира.
Проверив гаранција, и видов дека важи уште и одма на сервис.
Се мислев да не не ме одбијат, да кажат као демек јас сум ја предизвикал таа штета, ама за 2 дена одма SMS порака да си подигнам за замена на маус. Прилично задоволен.
Од Анхоч се што сум зимал се испаѓало као демек се од моја штета, ама дечките љубезни биле и ми го поправиле продуктот. И тоа на двапати така, еднаш за маус и друга пат за слушалки.
А еве со овој маусот што го користам сега, кога го однесов у сервис на сетек, и тоа колку брзо ми вратија, позитивно изненаден.
Па така да, добро искуство со Setec, а пуста среќа со Anhoch lol.

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo

Eден пријател со сниман разговор веднаш доби ново шпоре. Не кажа дека го снима разговорот. Незнам дали има таков закон, но ако има, можам да кажам само едно: не сме нормални.
Замисли бараш признание од некој дека направил кривично дело, ама претходно мора да му кажеш: пази сега што ќе кажеш, те снимам.

Ст инвертер, и имаше чуден звук како пропелер работеше цела клима. дојдоа ја средија ама гледам пак почнува да тропка пак ќе има пак сервис.

Подалеку од се на што пишува ST.

Изменето од модератор:
9 август 2018
1.172
477
За ST наводно нешто као у Германија ги составувале (Германска Фирма), но made in China, па ништо чудно.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
За ST наводно нешто као у Германија ги составувале (Германска Фирма), но made in China, па ништо чудно.

Јас како што знам, ST е бренд на Сетек. Односно, тоа е нивно лого и одкупуваат производи од различни произведувачи, најчесто од Кина и Турција, но наместо логото на произведувачот, се користи логото на ST. Во кратки црти, се работи за White Label производи кои го носат брендот ST.

Искрено и било какво гугл пребарување на овој бренд дава линкови само од Сетек.

Е сега, колку е ова точно не знам. Бидејќи имам чуено различни верзии од различни продавачи во Сетек. Логигата ми кажува дека најточно е дека се работи за white label производи. Слично како што Тинекс што го користи брендот "Extra".

Други теории што ги имам чуено од луѓе се:
- Туркса фирма, која има погон во Кина.
- Мидеа производи со послаб квалитет.
- Кинески бренд кој е фокусиран исклучиво на МК пазар. (YEAH SURE)

Искрено, којзнае што е точно. Дури и самите продавачи во Сетек не знаат најточно. Инаку, од тоа што имам слушано ST производите се чиста лотарија, некој од нив се со многу низок квалитет, а има и одредени што траат веќе со години. Од нивнот бренд имам купено само апаратче за милкшаејк (или по нашки, матилка за нескафе) - си тера веќе 2ра година. Од друга страна, имам чуено многу хорор приказни.

My rule of thumb: избегнувајте ги ST. Има доста добри алтернативи кој се или иста цена или малку поскапи. И нели онаа народната поговорка "Сиромавиот плаќа дупло.".

JellyfitzDMT

hello world
19 февруари 2020
103
147
Да споделам едно искуство од Сетек Куманово.

Прва продавница што не само ми дозволија да испробам механичка тастатура, туку 6-7 модела веќе беа изложени. Дечкото што ме услужи дури ми отпакува и други модели ако сакам да пробам, и генерално беше многу пријатен и трпелив. Ми требаше едно 15 минути да се одлучам, и така завршив со нова механичка тастатура. Happy end.

yGQf39W.jpg

Немам бољи тел па таква е сликата малку trash. CK530 Tenkeyless Brown - сега за сега презадоволен. Имам користено blue i red, едните прегласни другите пре-меки, овие ми се таман.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје

Прва продавница што не само ми дозволија да испробам механичка тастатура, туку 6-7 модела веќе беа изложени. Дечкото што ме услужи дури ми отпакува и други модели ако сакам да пробам, и генерално беше многу пријатен и трпелив. Ми требаше едно 15 минути да се одлучам, и така завршив со нова механичка тастатура. Happy end.

Немам бољи тел па таква е сликата малку trash. CK530 Tenkeyless Brown - сега за сега презадоволен. Имам користено blue i red, едните прегласни другите пре-меки, овие ми се таман.

И јас да го споделам мислењето, ја купив истата тастатура (честитки @JellyfitzDMT , ќе уживаш) пред еден месец во Сетек на Рузвелтова. Крајно услужни дечки, и јас исто 15-20 минути куцкав по тастатурите (се мислев помеѓу кафени и црвени свичеви) како лудак, али ме оставија и се тераа работа хахах

@JellyfitzDMT купи си pudding keycaps (види ми ги последните мислења на форумов), ПЕРВЕРЗИЈА изгледа тастатурава со нив.

Последна промена:

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола

yGQf39W.jpg

Прекрасна е. И јас brown ќе зеам кај да е ради иста причина. Шо пари? Cherry MX така?

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Гатерон се свичевите, генерално мислење е дека се подобри од Чери (за кафените зборам).

JellyfitzDMT

hello world
19 февруари 2020
103
147
Прекрасна е. И јас brown ќе зеам кај да е ради иста причина. Шо пари? Cherry MX така?

Не се cherry mx, туку Gateron. Читав онлајн за овие свичеви пред да ги земам, не се шкарт како што првично мислев. Еве сега и како ги користам фантастични се. Не ни гледам разлика од други mx brown што имам користени. Од мерак човек да пишува пост на ит форум.

3900 излезе тастатурата. Има и со нумпад верзија малку поскапа.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно