Telekabel, Пакет 100/100
![]()
Како е со стабилност? И во која населба во СК ако не е тајна?
Telekabel, Пакет 100/100
На кристалната кугла ми вика дека е од Аеродром. Исто гледам дека менувал 3 пакети до сега и дека е презадоволен од сите. Никогаш не им се јавил да се пожали.Оптика ли е ова?? У СК ли си??
На кристалната кугла ми вика дека е од Аеродром. Исто гледам дека менувал 3 пакети до сега и дека е презадоволен од сите. Никогаш не им се јавил да се пожали.
Значи куглава е закон еј...
Не е од Али. Оригинал е оваа, земена е од на Груевски гатачката...цена комшиска.Од Алија ти е купена? Може линк? Дали ти ја царинеа?
Не би требало и најверојатно е плацебо од промена на днс, да имаш 2пати поголема брзина. Ај врати на гоогле или 9.9.9.9 или дефаутните телеком и тестирај во брз временски интервал. Добар днс може да ти зголеми брзина и конзистентност на сурфање и сл. Ама брзина на линија тешко.Телеком, појма неам кој пакет, со нов dns : 1.1.1.1Погледнете го атачментот 66226
п.с.: пред да сменам днс беше нешо околу 5/0.6
Стиже тешка артилерија! Телекабел - Пакет 1000/1000
На Cat7 gold plated кабли во комбинација со Mikrotik RB951G (значи се колнам во овие уреди!). Сличен резултат тестиран и на Mikrotik RB1100AHx2. Проблем единствено со јадни, евтини мрежни кабли...
![]()
NetInstallМалце оф-топик: Јас имам еден Mikrotik RB1100AHx4, после некое време (денови), не се пристапува никако до рутерот, ни со рестарт, мора комплетен ресет. Ако имаш некој предлог, ПП![]()
NetInstall
Не го наоѓа, не се конектира, а си работи рутерот, има инетернет. За да конектирам или да видам фирмвер, морам factory reset па после.
Ако го поврзеш PCто со MikroTik-от и отвориш NetInstall нема да го најде.Не го наоѓа, не се конектира, а си работи рутерот, има инетернет. За да конектирам или да видам фирмвер, морам factory reset па после.
Малце оф-топик: Јас имам еден Mikrotik RB1100AHx4, после некое време (денови), не се пристапува никако до рутерот, ни со рестарт, мора комплетен ресет. Ако имаш некој предлог, ПП![]()
Само 12 години е стара темава, добар напредок може да се забележе од почетокот до сега во брзините на интернетот
Она што ретко кој кажува е колку го има платено пакетот кој го користи.
Јас можам да се пофалам со скромниов пакет од ВИП, го влечам уште од студентски денови. За цели 700 мкд имам 30/1 Mbps, Телевизија и Телефонија.
Презадоволен сум.
Во Карпош сум, и да не го урочам, скоро никад ни да нема паднато интернетов во последниве 2-3 години.
Лаг исто скоро никад да нема. Дури и кога е пуштено Нетфликс - си тера Дота 2 без пинг.
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020295-EU
8.100,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
NET Switch CUDY 8-port Gigabit GS108U, Plastic, White, GS108U
950,00 ден