Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

Ali G

hello world
28 мај 2023
219
299
Достапно само во Скопје?!?!
Браво
Ужас, истото ми падна вочи.
Недај боже во другиве градој да сакаш да купиш нешто премиум, немат, ама битно Скопје е достапно во Дајмонд, Сити Мол, Стадион, Ист Гејт и на уште 3-4 места.

kirev

senior
31 мај 2010
9.084
7.770
Многу поголема продажба има во Скопје? Можеби тоа е причината. На пр. во Америка (па и Хрватска) многу се помали можностите за испорака на островите :D

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.582
3.225
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Ужас, истото ми падна вочи.
Недај боже во другиве градој да сакаш да купиш нешто премиум, немат, ама битно Скопје е достапно во Дајмонд, Сити Мол, Стадион, Ист Гејт и на уште 3-4 места.
Па немаат монтери/инсталатори. Тешко се наоѓа во помали места претепоставувам, а и во Скопје не е како што беше. Јас во Скопје последниов пат се изненадив (не беше за телевизор) кога дојдоа преку Нептун монтери Роми. Сепак добро ја завршија работата.

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
944
Пиши импресии штом ти стигне.
Еве го тестирам, прв ден е ама некако не сум импресиониран :D

Светол е да, ама ХДР некако слабо.
Не можам да доловам точно ама ќе пробам со скриншот од мобилен.
View: https://imgur.com/a/0Kmxwuo

Исто ќе ми треба време да најдам подобри сетинзи за сликата.
Меѓутоа out of the box, нема многу разлика од претходниот обичен лед.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Со здравје да си го гледаш :)

Онака во затемнета просторија како се понаша, црната ок ли е длабока? Боите поживи ли се за разлика од обичен лед? И на обични ТВ-канали како е сликата?
Јас у салон го видов 55-ката и многу ми се допадна на прв поглед контрастот, боите итн.

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
944
Со здравје да си го гледаш :)

Онака во затемнета просторија како се понаша, црната ок ли е длабока? Боите поживи ли се за разлика од обичен лед? И на обични ТВ-канали како е сликата?
Јас у салон го видов 55-ката и многу ми се допадна на прв поглед контрастот, боите итн.
Фала, повисока класа да се враќа. Во салон беа еден до друг, C69K и C855 (или која и да беше подобрата верзија што доаѓа после Ц) и имаше доста приметна разлика во осветленост и бои. Мислам дека ако дозволува буџетот тој е многу подобар.

А овој само што го монтирав вчера, немам ни еден филм целосно изгледано, рано е за конкретно мислење.
Телевизија обична немам, не гледам, се користи само за Стремио и Јутуб.

Боите и светлината се супер, од ХДР не сум задоволен мислам дека губи детали во сенките.

Ама како што реков, немам доволно содржини прегледано за да оформам мислење, само вака на прв поглед сум малку разочаран.
Што не значи ништо, субјективно мислење е, можда имав нереални очекувања.

Единствено објективно што можам да потврдам е дека во салон ги видов скоро сите изложени (LG nano, некои самсунг модели, Hisense) и овој телевизор беше подобар од 60% од изложените модели.
60% оти во осстанатите 40% спаѓаат Оледите :D

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.809
4.003
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Разгледај ги овие упатства за сетирање на тв-то и сликата:

View: https://youtu.be/P9kTXxOAjkI?si=q11TtPHBA06ohcML

View: https://www.youtube.com/watch?v=WCsl1rZ126Y

View: https://www.youtube.com/watch?v=EKQUyQyk1zA

View: https://www.youtube.com/watch?v=pGueJfeMdhU

View: https://www.youtube.com/watch?v=hruA3pt-_9M

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.106
2.343
Фала, повисока класа да се враќа. Во салон беа еден до друг, C69K и C855 (или која и да беше подобрата верзија што доаѓа после Ц) и имаше доста приметна разлика во осветленост и бои. Мислам дека ако дозволува буџетот тој е многу подобар.

А овој само што го монтирав вчера, немам ни еден филм целосно изгледано, рано е за конкретно мислење.
Телевизија обична немам, не гледам, се користи само за Стремио и Јутуб.

Боите и светлината се супер, од ХДР не сум задоволен мислам дека губи детали во сенките.

Ама како што реков, немам доволно содржини прегледано за да оформам мислење, само вака на прв поглед сум малку разочаран.
Што не значи ништо, субјективно мислење е, можда имав нереални очекувања.

Единствено објективно што можам да потврдам е дека во салон ги видов скоро сите изложени (LG nano, некои самсунг модели, Hisense) и овој телевизор беше подобар од 60% од изложените модели.
60% оти во осстанатите 40% спаѓаат Оледите :D
HDR е чуден формат, и секое видео може да бара подесување за да изгледа добро. Исто така има разлика ХДР10, 10+, Dolby Vision.

Пример добар HDR филм е Blade Runner 2049, Alien: Romulus. Лош HDR филм е F1.

Кажи на ова видео дали се осеќаш дека ти фали светлина. Баш на C645 го гледав и пресветол беше тој модел. Директно од телевизорот пушташ видеа или од надворешен извор?

View: https://www.youtube.com/watch?v=onVhbeY7nLM

Последна промена:

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
944
Разгледај ги овие упатства за сетирање на тв-то и сликата:
Ги гледав скоро сите, од сабајлево тоа правам :D Моментално сум на Filmmaker Mode, Brightness и contrast 100, се што е адаптиве е исклучено освен local dimming.

HDR е чуден формат, и секое видео може да бара подесување за да изгледа добро. Исто така има разлика ХДР10, 10+, Dolby Vision.

Пример добар HDR филм е Blade Runner 2049, Alien: Romulus. Лош HDR филм е F1.

Кажи на ова видео дали се осеќаш дека ти фали светлина. Баш на C645 го гледав и пресветол беше тој модел. Директно од телевизорот пушташ видеа или од надворешен извор?

View: https://www.youtube.com/watch?v=onVhbeY7nLM
Директно од телевизор. И на ова видео е исто. Во црната боја фалат детали, а белата е многу подобра.

Еве уште еднаш за пример:
На двете слики лево е ТВ сликан со моб, десно е скриншот од моб.
На телевизор во Interstellar сцената, има многу повеќе детали десно горе во белиот дел.
На телевизор под увото на мачката не може да се забележи ниедно влакно.

Сепак на крај ќе биде личен вкус/не подесени сетинзи, тв е далеку од лош, и е многу светол.

Атачменти

• Test.jpg
    Test.jpg
    4,8 MB · Прегледи: 44

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.106
2.343
Ги гледав скоро сите, од сабајлево тоа правам :D Моментално сум на Filmmaker Mode, Brightness и contrast 100, се што е адаптиве е исклучено освен local dimming.

Директно од телевизор. И на ова видео е исто. Во црната боја фалат детали, а белата е многу подобра.

Еве уште еднаш за пример:
На двете слики лево е ТВ сликан со моб, десно е скриншот од моб.
На телевизор во Interstellar сцената, има многу повеќе детали десно горе во белиот дел.
На телевизор под увото на мачката не може да се забележи ниедно влакно.

Сепак на крај ќе биде личен вкус/не подесени сетинзи, тв е далеку од лош, и е многу светол.
Shadow Detail / Black Level, Dynamic Contrast, Gamma подеси ги овие опции. Мислам има и автоматско подесување на сликата во опциите види и тоа да го изгасиш.

Исто така ако гледаш во темна соба а телевизорот е пресветол може и од очите да не може да ги видиш сите детали.

Искрено не можам да проценам од сликите што ги закачи.

Последна промена:

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.737
3.414
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Не знам дали е за тука темава или за во ананас, ама ќе ја пишам тука а ќе ставам линк во темата за Ананас.

Позитивно искуство со Ананас и Комтрејд! И пребрзото (за мене) сервисирање.

Од ананас имав купено телевизор минатата година, и реално не се користеше многу пошто не престојував во станот. Во декември минатата година приметив дека десниот звучник не ми работи... Се јавив во ананас и одма отворија тикет да ми биде подигнат телевизорот од дома и испратен до сервис. Воедно извинување за ЕЛС што 2 пати ги откачив пошто не бев во Скопје цел период за празнициве, да не речам цел јануари :D

Телевизорот го зедоа во четвртокот на 5ти февруари.
Го испратија во петок на сервис на 6ти февруари.
Во понеделник ми се јавија од ЕЛС дека телевизорот ќе ми биде доставен.

Ми беше чудно па одма ги контактирав Ананас, па потоа и Комтрејд, и од таму одма ми дадоа одговор дека конекторот на звучникот се откачил и дефектот е поправен.
Ананас ми испратија извештај од Комтрејд, пошто прво нив ги барав (моја грешка) и од поддршка ми рекоа дека ќе ми испратат извештај од сервисот и ќе ми се јават, така и испадна.

Инаку се работи за TCL телевизор.
Совет: чувајте пакетот да не биде ко мене од комшии да барате пакет :ROFLMAO:

Screenshot 2026-02-09 at 16.13.37.png

CBB_6

BBC
9 декември 2016
366
1.143
C61k треба да е топ телевизор, ич не се мисли.
Хаа вие двајцата со Боксата шо ми напрајвте, ми ја кладовте чивијата со ТВ-то..

Бидна веќе TCL 65 C69K, само да го донесат од нептун со достава оти не го береше во кола
Бидна и кај мене денес, само шо јас спремен се појавив во нептун - ги имав целосно извадено сите седишта освен возачкото ;)

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
566
Некој да пише што има Hisense со VIDAA дали може да се инсталира стремио и да се користи торенти на филмови и серии?

Дека на сајтот од Stremio прочитав може Stremio Lite. Каква е таа Lite верзија?

Исто ме интересира која добра бесплатна IPTV апликација за гледање листи има на Hisense телевизорите?

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
Некој да пише што има Hisense со VIDAA дали може да се инсталира стремио и да се користи торенти на филмови и серии?

Дека на сајтот од Stremio прочитав може Stremio Lite. Каква е таа Lite верзија?

Исто ме интересира која добра бесплатна IPTV апликација за гледање листи има на Hisense телевизорите?
За стремио незнам.
А за иптв има доста апликации достапни, од беспланите мислам Smarters треба да ја има, после ги има и smart iptv, duplex, ibo player итн

klima fan

lurker
14 јуни 2021
644
360
Каде да купам нов 24"лед тв на официјалната веб страна на Vivax и VOX има но во Македонија нема

noviot

hello world
1 февруари 2008
153
132
Каде да купам нов 24"лед тв на официјалната веб страна на Vivax и VOX има но во Македонија нема

Побарав по гоогле, овие две продавници ги најдов со 24" VOX модели ако ти врши работа:
https://bitel.mk/produkt/tv-vox-led-24cbh080b/
https://prokom.mk/product.php?product=194

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.106
2.343
Некое инсајдерско инфо за дали и кога би имало нова залиха на C8K во Сетек?

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
944
А некое инфо што да правам ако не ми праќаат продолжена гаранција од TCL?
Ќе истече и рок уште малце, пред скоро месец пратив барање.
Исто на тој маилот на страната не одговараат.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.091
3.558
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / 2x 2TB Samsung NVMe 990 Evo Plus / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
DDR4 3200MHz Kingston Fury Renegade Kit CL16 (2x32)
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855) / Keychron Q2
OS
ArchLinux

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.645
1.807
На Македонски ИП и нема многу реклами, но само што се приклучам на надворешен ВПН, сами се пуштаат рекламите, од нигде никаде ќе испадне реклама на цел глас, за Шевролет ако сум на УСА, или од тие за соларните панели ако сум на Германија, Шпанија.

Gronk

hello world
20 март 2021
143
195
Некој да сподели искуства од LG G5 или Samsung S95F? Дилемата ми е мегу овие два. Пошто сакам 77" не го ставам Sony Bravia 8 II во изборот. Movies е приоритет, Gaming не толку. Имам BenQ 4k прожектор и сакам да направам сериозен апгрејд. Светлината на просторијата во која ќе го користам е да речеме 8/10. По тоа што читам S95F не подржува Dolby Vision, a Netflix и Disney подржуваат. Колку е тоа гејмченџер?

Halaf

hello world
27 јуни 2015
92
145
Некој да сподели искуства од LG G5 или Samsung S95F? Дилемата ми е мегу овие два. Пошто сакам 77" не го ставам Sony Bravia 8 II во изборот. Movies е приоритет, Gaming не толку. Имам BenQ 4k прожектор и сакам да направам сериозен апгрејд. Светлината на просторијата во која ќе го користам е да речеме 8/10. По тоа што читам S95F не подржува Dolby Vision, a Netflix и Disney подржуваат. Колку е тоа гејмченџер?
Самсунг нема Dolby Vision, би одел на ЛГ дефинитивно.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.884
3.812
LG како што C5 е подобар од S90F, така и тука. Пореална слика, длабочина во сликата, самсунгот стандард.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно