Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Совет за бела техника-очајни домаќинки

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.485
2.935
Здраво на сите.. Вашето искуство за BEKO и VOX фрижидери, комбинирани со комора за замрзнување горе или тие со No Frost технологија?
Дефинитивно земи си од тие со No Frost технологија (користам дома таков од Самсунг, и презадоволен сум).
Во изборот на бренд...нема да ти сугерирам и да навлегвам во таа зајачка дупка, оставам на тебе да си одлучиш.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.226
Препорака за рачен миксер кој нема да скине конци на првото тесто?

Поклон ми е за госпожата.

Моментално го користи комуњарскиот бекап миксер марка "Gorenje" кој се предава од генерација на генерација и не е ништо потивок од Слобода Чачак правосмукалка.

Ако не сте слушнале за Слобода Чачак, мали сте и не знаете што е тортура.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.685
3.780
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Моментално го користи комуњарскиот бекап миксер марка "Gorenje" кој се предава од генерација на генерација и не е ништо потивок од Слобода Чачак правосмукалка.

Кога порано се чистеа становите во зградиве со тие правосмукалки се осеќав како на аеродром...:))))
Во еден ден еден куп правосмукалки...Ама немаат смрт, и ден денес работаат

klima fan

lurker
14 јуни 2021
606
340

Овој миксер

masterwu

lurker
11 февруари 2016
853
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Моментално сум во потрага по вертикален замрзнувач. Колку што гледам по продавнициве нема нешто голем избор за вертикални замрзнувачи од 250 литри нагоре.

Мидеа во сетек со 5 години гаранција: Сетек - се од техника

Беко во нептун: Вертикален замрзнувач BEKO RFNE 290 L41 WN, 250L, Е

Случајно некој да не го има едниот или другиот па да сподели искуство?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.765
4.484
Неготино
Препорака за камера за надвор? Тему е исто опција, не е проблем чекањето. Мислам дека неколку членови имавте купено од таму.

Имаме сега Xiaomi Magnetic 2К ама почна веќе да оди на нерви, губи конекција и има проблеми со мемориската картичка.

Значи да се врзува на вифи, да има добар night mode и да може исто да снима со мемориска.

Tnx.

Riku

lurker
27 ноември 2021
573
252
Препорака за камера за надвор? Тему е исто опција, не е проблем чекањето. Мислам дека неколку членови имавте купено од таму.

Имаме сега Xiaomi Magnetic 2К ама почна веќе да оди на нерви, губи конекција и има проблеми со мемориската картичка.

Значи да се врзува на вифи, да има добар night mode и да може исто да снима со мемориска.

Tnx.
Screenshot_20260416_220717_AliExpress.jpg Screenshot_20260416_220751_Temu.jpg

Jas imam vakvi, prvata ja imam 6 meseci, vtorata 2, imat wifi, rabotat na memoriska 128gb, koja snima okolu 3 meseci.

Ednata e poracena od ali drugata od temu.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.695
3.336
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Јас сум ја купил оваа на Тему за 530денари

Работи ок, блиску е до рутер па нема проблем со мрежа, има и cloud да купиш, јас имам СД картичка. Има аудио и се друго.. Дури и брат ми некогаш се вклучува од странство и им збори на моите додека се во двор :)

Ако не работи линкот ова е насловот:
1pc Jooan Wifi Camera | 1080P Full Hd, Night Vision, 2-Way Audio, Ptz Technology, Led Lights, Cloud Storage Support, 2.4G Wi-Fi, Suitable for Indoor And Outdoor Use, Home And Office Security Camera"

Да дополнам:
Сега гледам камери кои имаат 2 камери во една, ми изгледаат интересни па можеби таа опција би била подобра.

Последна промена:

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Домаќини, гледав историја на темава, ама малку старо, па да прашам.
Фрижидер - 180/200цм висина - Инвертер.

Бренд препорака? Што да и што не? Во Сет ми велат едно, во Нептун друго. Мое мислење е дека е фрижидер... Што и да земам, ќе биде ок, само да обрнам внимание на полици и материјали внатре.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.485
2.935

Бренд препорака? Што да и што не? Во Сет ми велат едно, во Нептун друго. Мое мислење е дека е фрижидер... Што и да земам, ќе биде ок, само да обрнам внимание на полици и материјали внатре.

Генералниот совет од моја страна е фрижидерот што ќе го одбериш, да користи NO FROSТ технологија, а за бренд...имаш добри понуди од LG во нептун:
Комбиниран фрижидер LG GBV 3100 DPY, 344L, D, 186cm
Комбиниран фрижидер LG GBV 3100 EEP, 344L, E, 186cm
или Samsung во сетек:
Сетек - се од техника

klima fan

lurker
14 јуни 2021
606
340

Овој модел на фрижидер

28 јануари 2017
2.055
4.713
Ресен
@klima fan имаш некој фетиш према Vivax за бела техника и клими?

@stefan_mkd имам Беко, Мидеа и Горење, 20-35К, сите си ја бркаат работата, Бекото тера 13та година.

FikanA

hello world
3 април 2025
205
254
Средe никаде...
Како што ти пишаа веќе No Frost и убаво гледај си полиците како распоред имаат. Ако си типичен балкански хомосапиенс, повеќето од нив ќе ти вршат работа. Ако имаш о-це-де за организација, најубо да идеш да си видиш во живо. Ја цел живот сум имал најрандом фрижидери, Zanusi, Whirpool, Indesit итн. Сите бркале работа. Мислам дека е смешно да пукаш големи пари за да пишува Ел-Џи на него кога паштетата подеднакво ќе е ладна во двата.
@klima fan имаш некој фетиш према Vivax за бела техника и клими?
Не конташ.. works best with life ;)

GreenVlach

hello world
11 мај 2020
162
107
Скопје
Дечки ај хелп се слеам да живеам сам и го опремувам станот па ми треба помош за предлог за елементи во кујна буџет оделно за секој елемент
Плотна 14000 ден
Машина за садови 23000 ден
Рерна/фурна 15000 ден
Фрижиден до кај 35-40000 ден
не е битно од кој продавач се или бренд битна е фунционалности и корисноста на елементите. Сите препораки се добредојдени :D

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.624
3.176
Дечки ај хелп се слеам да живеам сам и го опремувам станот па ми треба помош за предлог за елементи во кујна буџет оделно за секој елемент
Плотна 14000 ден
Машина за садови 23000 ден
Рерна/фурна 15000 ден
Фрижиден до кај 35-40000 ден
не е битно од кој продавач се или бренд битна е фунционалности и корисноста на елементите. Сите препораки се добредојдени :D
Планираш да се переш?

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв