Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Сервис за Никон

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Дали може некој да препорача сервис за Никон? Во фото берза групата на фејсбук ги препорачаа ЗУМ Сервис во Скопје, некој имал искуство со нив? Ќе се јавам утре и во Рефот да прашам, ама колку што разбрав тие ги праќале апаратите во Белград, па требало и транспорт да се плати бла бла.

Иначе станува збор за Д300, со испукани испод 40.000 слики. Апаратот не беше користен од март (си работеше супер последниот пат кога беше вклучен), и денес коога пробав да го уклучам, ми дава ерор порака. Забележав дека огледалото стои кренато (а треба да е спуштено). Кога штракам, за момент се спушта огледалото, слика, и пак се враќа горе (значи не се гледа ништо на viewfinder-от).

krisof

read-only
16 октомври 2011
42
173
Битола
krisof's setup  
Processor & Cooler
Mac Mini M1
Keyboard
Keychron K7M-B1
Monitor
Asus ZenScreen Portabe
Дали може некој да препорача сервис за Никон? Во фото берза групата на фејсбук ги препорачаа ЗУМ Сервис во Скопје, некој имал искуство со нив? Ќе се јавам утре и во Рефот да прашам, ама колку што разбрав тие ги праќале апаратите во Белград, па требало и транспорт да се плати бла бла.

Иначе станува збор за Д300, со испукани испод 40.000 слики. Апаратот не беше користен од март (си работеше супер последниот пат кога беше вклучен), и денес коога пробав да го уклучам, ми дава ерор порака. Забележав дека огледалото стои кренато (а треба да е спуштено). Кога штракам, за момент се спушта огледалото, слика, и пак се враќа горе (значи не се гледа ништо на viewfinder-от).

Истиот проблем го имав на D5000 со испукани 190.000 слики, му пишав на Зум Сервис, ми рекоа дека проблем е mirror box ама не ми кажаа цена.
Ми рекоа мора да се види апаратот. Го однесов кај сервисер во Битола и излегоа уште неколку проблеми (скинат кабел и најверојатно изгорена плоча), така да не ми се исплаќа да го сервисирам.

View: https://www.youtube.com/watch?v=rcV90NKs1ck

Исто пробав и со ова ама нема решение, барем за мојот апарат.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
PSU
Cooler Master V550S
RAM
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10

M.Pix

48 65 6c 69 6f 73 0a
27 јануари 2014
1.022
3.618
Прага
Може малку инфо за дечково? Има фирма нешто?
Има продукција и сервис. Неколку пати сум имал проблеми со камера/објектив секогаш ми ги средувал без никаква маана. Пиши и во фото берза за чистење сензор или било што, сите ќе ти го препорачаат Александар.

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
815
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
PSU
Cooler Master V550S
RAM
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Keyboard
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Има продукција и сервис. Неколку пати сум имал проблеми со камера/објектив секогаш ми ги средувал без никаква маана. Пиши и во фото берза за чистење сензор или било што, сите ќе ти го препорачаат Александар.

Му пишав. Фала за препораката.

Boce!

hello world
4 август 2017
125
132
Рефот има сервисер и во Скопје, овластен. Ако е нешто многу комплицирано, оди во Белград. Не сум имал искуство со сервис до сега.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно