Дечки има некои искуства од S21 FE ? позитивни или негативни ?
Како што ми личи сакале нејкеле ке ја скокнеме.Јас би ја скокнал С22 серијата, и би одел на С23 директно. И онака нема огромен скок на перформансите од С21, така да.
Одличен телефон, катастрофа батерија, 4 саати макс SOT.Дечки има некои искуства од S21 FE ? позитивни или негативни ?
Другари, некоја препорака за телефон.
Примарно е:
1. камера и
2. батерија
3. дизајн и на крај
4. цена
Од камерата барам (со убави бои, да не е онака бледа слика) Досега одлично ме служеше LG G4, камера убава со топли тон на бои. Такво нешто најмалку барам и од новиот. Не ми треба камера како с22 која зумира на 2км, туку само камера која ќе извади убави и топли бои.
- Батерија да држи, ги читам мислењава во темава и има бааѓи поплаки за некои модели, па затоа сакам сигурно и проверено нешто.
Ако воопшто има нешто сигурно.
Не играм игри, не се замарам за перформанси.
Не ми треба најак процесор, меморија, графичка итн.
Дали нешто може да ги исполни погоре 4-те критериуми за околу 15- 20000 ден?
@psyside или некој друг да даде совет.
На 60hz екранот и навечер во power save mode, па се вадат околу 5 саати од 85% до 10% батерија.Одличен телефон, катастрофа батерија, 4 саати макс SOT.
Овој месец треба да е.@deni.mitev - Имаш некое инфо за S22 серијата по официјалниве продавници?
Не те тролам, ова е очајно веќе...
Да, земен исто G990B/DS, снап е а има и барометар… мн лоши информации на нет за овој моделМојот е G990B/DS, CPU-Z вика дека е снапдрагон 888
Уште еден имам што е со потекло од европа (првиот од мк е), истиот модел, снап 888Да, земен исто G990B/DS, снап е а има и барометар… мн лоши информации на нет за овој модел![]()
Деко, колку СОТ вади самсунгот сега после некое време од кога беше густо во темата за батерииУште еден имам што е со потекло од европа (првиот од мк е), истиот модел, снап 888
Од 4 до 6 саати вадам. Зависи од колку разговори правам, колку слушам музика и сл. Ама бар со 20% завршувам навечер, а телефонот го фаќам во 6 сабајле. 120Hz нормално користење со светла тема, дури и позадината ми е поприлично светла.Деко, колку СОТ вади самсунгот сега после некое време од кога беше густо во темата за батерии?
Барем 6ч просек со 120hz нормално користење без гејминг вадиш ли ?
Му се токмам ама гледам поделени мислењава секаде, некои вадат по 4ч некои 6ч, некои викаат дека е топ други разочарани, толку ли е hit or miss телефонов или пак различни корисници со различни очекувања..
Здраво.
Ear speaker (note 10+) не вади никаков звук.
Наводно телефонот е нов, иако се сомневам.
Каде да го однесам на проверка/сервис евентуално?
Видеодата?ledikom ili alfa mobil
Не се тач ид , ама функционираат коректно 8/10, со 1 прст 2-3 пати ќе си направиш и ќе биде ок.Дали Face unlock и отклучување со отпечаток се толку катастрофално лоши на новите модели (S21 FE, A53, A52S) како и на Самсунг телефониве од постарите генерации? 2 дена користам A51, не ми е јасно како некој одобрил да се имплементира вакво нефункционално решение со fingerprint под екран. Споредбата воопшто не ми е со скапи телефони, Redmi Note 3 Pro што кошташе 200 евра у 2016-та има три класи боље сензор од ова. Со OnePlus 6 да не праиме муабет, светлосни години разлика.
Прашувам бидејќи планирав следен телефон да земам A52S, A53, ама ако е иста ситуацијата да си барам друга алтернатива.
Дали Face unlock и отклучување со отпечаток се толку катастрофално лоши на новите модели (S21 FE, A53, A52S) како и на Самсунг телефониве од постарите генерации? 2 дена користам A51, не ми е јасно како некој одобрил да се имплементира вакво нефункционално решение со fingerprint под екран. Споредбата воопшто не ми е со скапи телефони, Redmi Note 3 Pro што кошташе 200 евра у 2016-та има три класи боље сензор од ова. Со OnePlus 6 да не праиме муабет, светлосни години разлика.
Прашувам бидејќи планирав следен телефон да земам A52S, A53, ама ако е иста ситуацијата да си барам друга алтернатива.
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 SE (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches) Red, 910-007552
7.380,00 ден
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER Nova Pink
4.890,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден