Amfibia ( не amphibia) и k-34 се со mineral.До сите што имате Восток часовници, има некои моделчиња ми прават ќејф и би нарачал меѓутоа дали сите Восток часовници доаѓаат со акрилно стакло или има и модели со минерално барем стакло?
Amphibia и К-34 и К-39 Командирски на сајтот пишува дека се со минерално стакло. Искрено не би зел никогаш часовник со акрилно стакло, јас да го думам дали секој момент може да се изгребе таа пластика не не.. А нуркање освен нормално на море од 30цм под море не планирам.По мое знаење стандардно востоците доаѓаат со акрилно стакло, освен ако конкретниот продавач нема своја адаптација/понуда со поинакво стакло. Или така барем беше до пред некоја година, сега што се дешава појма немам - но би се зачудил да е поинаку пошто целиот концепт на „нуркачки часовник“ е заснован баш на акрил како материјал (класично стакло е премногу круто).
Од мое искуство акрил е подобра опција секако. Лесно се гребе ама и лесно се полира. Стакло (мирнерално/кварцно) потешко се гребе ама и многу потешко се полира во домашни услови... Сафирно стакло би било подобра опција за секојдневно носење (и ако не се нурка со тој часовник).
Се сложуваам и јас дека нема формула. Некој sweet spot би рекол дека е 42мм за мене. Сепак зависи и од lug to lug на часовникот. Преголеми часовници од типот 45+мм ми се одвратни на мене.Дечки, дали има некоја таканаречена формула за пресметување на големина на саат во однос на ширина на зглоб или рака? Гледав нешто во мајтајм ама или премало или преголемо изгледа нс рака
Имам повеќе часовници во колекција и не се замарам премногу со каснење/брзање.Зелено нато ремче за спортски стил или со разни вертикални црти/комбинации од боја, црно нато за неутрален стил, тие „падобранските“ верзии се полурастегливи и добри се за полесно/побрзо ставање/вадење... Кожа на ремче само дебела квалитетна, таа фаукс од ремчево ми личи како дека за кратко ќе ја направиш купус ама можеби грешам.
Друго часовников е машки бре, си бара широки поголеми ремчиња (не тенки/елегантни). Стаинлес стил стил часовник добро иде со природна кафеава боја на кожа, и не изгледа лошо кога ќе се изгребе напротив „карактер“ добива.
Мои 2 денари.
Мислењето е автоматски споено:
Многу интересен изглед има со бел дајал (бројките видливи ама сепак неупадливи), и бели сказалки со црн оквир. Баш интересно ама и вкусно (во контраст на кич/шарените глупости што станаа популарни).
Не почна да се опсесираш со мерење закаснување на дневна база, и хроно апликации?
Имаат востоциве гајдови/упатства за синхронизирање, само една мала полуга се поместува. Не мора дури ни на часовничар да се носи, кој е малку поспретен (поглуп да заебе нешто).
Можеш на секунда две каснење да го подесиш, топтан со ролекси молекси и слични ѕверки од неколку илјади евра.
Ако сакаат и на Патек Филипе нека стават. Мене одсекогаш ми биле одвратни.Ролекси ставаат на нато ремчиња, само да знаеш.![]()
Секако секој си има свој вкус и се согласувам дека тебе треба да ти прави ќеиф. Сепак, diver часовник на кожно ремче воопшто не оди во комбинација, тотални спротивности се.
www.instagram.com
Мене каишиве ми се бендисаа, супер за споделбава.Само да улетам, дека може и локално да си купите рачно-изработени кожни ремчиња.
![]()
Red Fox Goods on Instagram: "Вака ги изработуваме ременчињата за часовници. Целосно рачно изработени и дизајнирани да одговараат на класичен и смарт часовник (изработуваме по потреба за сите димензии). Истиот модел е достапен и за iwatch. #RFG #re
476 likes, 13 comments - redfoxgoods.mk on February 22, 2024: "Вака ги изработуваме ременчињата за часовници. Целосно рачно изработени и дизајнирани да одговараат на класичен и смарт часовник (изработуваме по потреба за сите димензии). Истиот модел е достапен и за iwatch. #RFG #redfoxgoods...www.instagram.com
Ви благодарам на вниманието.
П.С. Јас не сум купил, ама планирам наскоро да си купам нешто, најверојатно паричник.