Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Проблем со графичка

riki_staff

hello world
28 ноември 2015
480
202
Момци имам проблем со исталирање на графичка карта на десктопот,пц-то го користам доста ретко и е составен од олд скулл компоненти,значи вака имам моментално Ati readon HD 4650 512mb (извинете скриншотот не ми работи нешто па ке ги пишам вака компонентите) кој работи пц-то но искрено некако боите ми се катастрофа и болат очи (пробав веке во сетензи да прилагодам но ништо),пред извесно време имаше на поклон овде на форумов некој компоненти па успеав да дојдам до VGA 430 C1 2GB,матичната е Foxconn 2A8ch Intel G41,пробав на следниов начин,деинсталирав драјвери од старата графичка,ја извадив и испразнив струјата од пц-то со држење на копчето за вклучување и ја извадив батеријата,монтирав VGA 430 C1 2GB но кога го вклучив пц-то почна нешто како да меле/тропка пц-то и титкаше нонстоп (не покажуваше ништо на екранот).
Е сеа прашањето ми е дали воопшто е компатибилна графичката со матичната,дали јас правам погрешно или е неисправна графичката?

Maurelie

hello world
6 април 2014
204
216
Maurelie's setup  
Processor & Cooler
i7 3770k/ Phanteks TC12-DX 120mm
Motherboard
Asus P8P67 Evo
Storage
Samsung 840Evo 250GB/1TB Western Digital Caviar Green
PSU
Cooler Master GM550 550W 80Plus Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury2x4GB 1866Mhz
Video card
Strix R9 380X 4GB
Case
Fractal Design R4
OS
Win 10
Здраво,

Не си морал да се мачиш со Clear Cmos за промена на графичка. Само си требал да избришеш претходните драјвери, потоа да ја инсталираш новата
графичка и новите драјвери.

Тоа тропкање/мелење може да е некој кабел да ти фаќа дали на кулерот на процесорот или на кулерот на графичката.

Еве ти листа на POST за твојата матична, види според LED што ти покажува.

POST.PNG

riki_staff

hello world
28 ноември 2015
480
202
Пробав 2 пати со графичката вадење/монтирање но повторно имаше тропкање/мелење убаво разгледав да не фаќа на некој кулер но немаше такво нешто...

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

riki_staff

hello world
28 ноември 2015
480
202
Со Ати 4650 добивам,со другата не добивам,со трета немам пробано.

riki_staff

hello world
28 ноември 2015
480
202
Тие се далеку постари од мојава сегашна,така да не ми треба некоја од огласот.

riki_staff

hello world
28 ноември 2015
480
202
Момци работи графичката,изгледа проблемот беше шо не ги деинсталирав старите драјвери во сејф мод :)
Тука боите се нееешто подобро но не е којзнае што,мониторот го закачив за лаптопот и боите си се супер,можно е од нешто друго да има проблем со боите?
Иначе оваа графичка (Gt 430 C1 2Gb) ми даде помал рејтинг од старата Ati Radeon HD 4650 512Mb можно е оваа?

Едит..Да напоменам на белата боја прави проблем,пример некаде да пребаруваш во некој ќош тоа квадратот воопшто не се гледа од бела боја и внатре во квадратот шо пишува со избледени букви барај/search.

Последна промена:

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно