Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Препорака за принтер во боја

ArsenalMK

read-only
7 септември 2016
21
10
Сакам да купам мултифункционален принтер кој ќе може да принта и листови во боја. Ќе се користи за домашна употреба. Ми го препорачаа Canon Pixma G3416, па ме интересира дали има некој искуство со истиот или да препорача модел кој би можел да ми користи, со оглед на тоа дека јас сум тотален лаик по ова прашање. :D

Chiller

user
8 март 2012
1.566
1.173
Скопје Аеродром
Како и да е, ако го користиш малку, главите обавезно ќе ти се запушуваат па принтерот па ќе го користиш исклучиво како скенер...
Моја препорака е HP зошто кертриџите одат заедно со главите, па ако се затне главата го менуваш кертриџот.

За континуирано притнање само епсон цсс, кога би штампал секој ден во боја.

ArsenalMK

read-only
7 септември 2016
21
10
Како и да е, ако го користиш малку, главите обавезно ќе ти се запушуваат па принтерот па ќе го користиш исклучиво како скенер...
Моја препорака е HP зошто кертриџите одат заедно со главите, па ако се затне главата го менуваш кертриџот.

За континуирано притнање само епсон цсс, кога би штампал секој ден во боја.
Препорака за кој модел на HP да го гледам до цена од 7-8000 денари?

ArsenalMK

read-only
7 септември 2016
21
10
Од она што набрзина го видов, Epson под 10-11000 нема, а тоа искрено ми е надвор од буџет.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.962
6.054
Skopje
Од она што набрзина го видов, Epson под 10-11000 нема, а тоа искрено ми е надвор од буџет.
Можам да ти кажам за Epson од лично искуство. Економичен, практичен, лесен за одржување. Јас имам Epson со CIS и принт по А4 full во боја чини околу 7-8 денари (photo). Плус има self-maintenance, односно кога не го користиш подолго време, има опција да ги исчисти нозлите, така да нема запушување...

Chiller

user
8 март 2012
1.566
1.173
Скопје Аеродром
Препорака за кој модел на HP да го гледам до цена од 7-8000 денари?
Било кој модел инк џет со скенер ќе ти врши работа. При купување гледај само колку коштаат кертриџите за да после не те боли глава за боја.

Јас го имам овој Техномаркет - HP DeskJet 4828 AIO WiFi printer

Најефтини кертриџи користи за домашно принтање.

Последна промена:

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
HP и Canon се срање у боја за штанцање пари преку тонери. Ја знаеш народната.. плати па клати.
..Пред да го земам Епсонов (L351 ecotank) имав HP мини копир (officejet pro 8600), после 5/6 години со нормално користење откажа главата и никој не се нафаќаше да го поправи, т.е. економски беше неисплатливо. На крај заврши во ѓубре со скроз нови кертриџи што коштаа ѓавол ипол. Затоа размисли убаво пред да купиш.

ПС1. А еве ти слика од Епсонот после година ипол просечно принтање колор колку боја имам потрошено од тие што доаѓаа со самиот принтер (да не заборавам да ти кажам дека цената на оригиналната боја (не заменска) кошта 600денари по боја за фул резервар):

ПС2. Барам процен од Епсон за промоција..:whistle::coffee:

Атачменти

• 2025-09-23_12h10_41.png
    2025-09-23_12h10_41.png
    557,8 KB · Прегледи: 35
  • IMG_1892.jpeg
    IMG_1892.jpeg
    2,9 MB · Прегледи: 37

Chiller

user
8 март 2012
1.566
1.173
Скопје Аеродром
HP и Canon се срање у боја за штанцање пари преку тонери. Ја знаеш народната.. плати па клати.
..Пред да го земам Епсонов (L351 ecotank) имав HP мини копир (officejet pro 8600), после 5/6 години со нормално користење откажа главата и никој не се нафаќаше да го поправи, т.е. економски беше неисплатливо. На крај заврши во ѓубре со скроз нови кертриџи што коштаа ѓавол ипол. Затоа размисли убаво пред да купиш.

ПС1. А еве ти слика од Епсонот после година ипол просечно принтање колор колку боја имам потрошено од тие што доаѓаа со самиот принтер (да не заборавам да ти кажам дека цената на оригиналната боја (не заменска) кошта 600денари по боја за фул резервар):

ПС2. Барам процен од Епсон за промоција..:whistle::coffee:
99% од принтерите на HP бојата оди заедно со главите. Во секој нов кертриџ оди со нови глави.
Еднаш имав HP на кој што немаа во кертриџите глави и нормално отиде во ѓубре немаше ни скенер со него.

За мала количина на принтање и тоа на 2-3 месеци HP-то е идеално.

Speedy

lurker
21 август 2010
635
212
Brother со tank. Вреди за парите. Или евентуално Epson со tank.
Било кој inkjet нема да се запуши ако принташ тест страна со сите бои на секои 10 до 14 дена.
А најдобра варијанта мада дупло поскапа ласерски во боја.

ArsenalMK

read-only
7 септември 2016
21
10
Фала ви на сите за предлозите. Дека ќе се користи кој знае колку, тешко тоа, повеќе за децава нешто за во школо или да се принтаат листови за боење и слично. Тој модел во воведниот пост што го пишав имал опција и да се принтаат фотографии на таква мрсна или каква и да е хартија, ама гледам дека веќе во Нептун дека е распродаден по таа цена што беше, така да останува сега да размислам што друго :D

Speedy

lurker
21 август 2010
635
212
Нема да се затнат главите. Ако не се користи на секои две недели принтај тест со сите бои колку да протече нешто. Атачирав слика

едит: или нешто автоматски што ќе го прави тоа со скрипта/апликација

Атачменти

• proxy-image(6).jpg
    proxy-image(6).jpg
    686,3 KB · Прегледи: 18
Последна промена:

Chiller

user
8 март 2012
1.566
1.173
Скопје Аеродром
Нема да се затнат главите. Ако не се користи на секои две недели принтај тест со сите бои колку да протече нешто. Атачирав слика

едит: или нешто автоматски што ќе го прави тоа со скрипта/апликација
Треба потсетник да стави, за да пушти тест?

Јебига луѓе забораваат да пијат вода во текот на денот а не тек да пуштат принт на некој принтер.
Глупаво звучи, но ако не се користи редовно отиде во канта.
Нешто како цвеќе да не си заливал.....

Speedy

lurker
21 август 2010
635
212
@Chiller има начин за автоматски да оди тоа со тест страната. Кога ќе го направам ќе пишам овде за сите да можат да го користат и да не се замараат со потсетник

Chiller

user
8 март 2012
1.566
1.173
Скопје Аеродром
@Chiller има начин за автоматски да оди тоа со тест страната. Кога ќе го направам ќе пишам овде за сите да можат да го користат и да не се замараат со потсетник
Ок, ако не е успешно да ти побараат рефунд? :D

acekorg

hello world
5 октомври 2010
415
681
Некој мислење да даде за HP MFP m141w?

Би го земал од телеком магента гратис буџетот… не сакам инк џет, не сакам да се обврзувам за редовно принтање. Би се користел од време на време за домашни потреби. Битно ми е да е со WiFi, да поддржува AirPrint и да може да стои у некој ќош, без да мора USB кабел да врзувам до него.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно