Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош Compaq Presario F700 No audio output device is installed!

@l3K5@ND@R

read-only
8 декември 2013
11
0
Дечки ми треба помош имам Compaq Presario F700 (F767NR), го форматирав и инсталирав ВИСТА, но и претходно и сега не сака да прифати никаков аудио драјвер... стои црвен Х на звучникот долу и дава порака дека не може да пронајде никаков уред за драјверот! Изгуглав се даваат сугестии, не е мојов изолиран проблем, скоро 3/4 од корисниците го имаат, ги пробав сите па дури и биос надградив и се и сеуште проблемот си е ист! Истотака ни во Менаџерот не постои полето Саунд, видео и аудио контролер....
Ако има некој решение би ве замолил да споделите! :)

@l3K5@ND@R

read-only
8 декември 2013
11
0
Никаков не прима... се супштив и официјални и универзални и Реалтек ХД Аудио, пробав и со Windows Fix It... ништо

@l3K5@ND@R

read-only
8 декември 2013
11
0
па затоа што звучната во тој лаптоп не е realtek туку conexant. http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/...en&cc=us&dlc=en&sw_lang=&product=3682526#N189
од тука симни драјвер па пробај. ако има 64 битна виста симни 64 битни драјвери.

НЕГО НЕ НИ ПОЧНУВА ДА ГО ИНСТАЛИРА ОДМА ДАВА ГРЕШКА... ПРВ ИЗБОР МИ БЕШЕ ТОЈ И ТОА ОД ОФИЦИЈАЛНАТА СТРАНА...

marambo

Баниран/a
28 март 2013
127
71
да не е изгасено аудиото во биос? кога ко уклучуваш притисни F10, ако не бива пробај со F2, Delete
откако ќе влезеш во биос разгледај низ менијата да не е исклучено аудиото.

@l3K5@ND@R

read-only
8 декември 2013
11
0
да не е изгасено аудиото во биос? кога ко уклучуваш притисни F10, ако не бива пробај со F2, Delete
откако ќе влезеш во биос разгледај низ менијата да не е исклучено аудиото.

И тоа го испробав, се е во ред и таму, и БИОСот го надградив, ништо не помогна! Сега пробувам дали со Убунту ќе можам нешто да направам...барем да ми е функционален компјутеров за работа! :)

marambo

Баниран/a
28 март 2013
127
71
провери со AIDA64 кој точно аудио контролер го имаш да знаеш за што драјвер да бараш.

marambo

Баниран/a
28 март 2013
127
71
а имало ли некогаш звук на тој лаптоп? можеби заборавиле на тој модел да му стават звучна карта :p

@l3K5@ND@R

read-only
8 декември 2013
11
0
а имало ли некогаш звук на тој лаптоп? можеби заборавиле на тој модел да му стават звучна карта :p

Имаше и наеднаш снема на 7ца. После пробав со Виста, зошто тој оргинален бил за него...и ништо...сега пробав со Убунту и пак ништо.

@l3K5@ND@R

read-only
8 декември 2013
11
0
Ништо од Убунту... истиот проблем, најдов едно решение за овие модели, ќе го пробам деновиве кога ќе сум послободен и ако ми успее ќе го постирам, да го има... :)))

@l3K5@ND@R

read-only
8 декември 2013
11
0
Имало наводно врска во редоследот на инсталирање на драјверите, ова го најдов на еден блог за Compaq, за Windows XP Pro успеао, за VISTA ќе видиме да пробам, па ќе споделам!

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно