Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Петиција за банките / Apple да го понудат Apple Pay како сервис.

kostoff

Баниран/a
17 мај 2023
31
21
Па, да ти кажам, така му доаѓа. Ама, ајде човек да направи акаунт, па да „фати ред“ кога ќе почнат да пуштаат и картички.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ervo

Petarys

Gaining Experience
28 јули 2009
186
294
CZ
Мислам дека лајт верзијава е нешто како „бета“, ќе чекаат да видат колкав интерес има и ако видат доволно регистрирани, ваљда ќе ја пуштат фул верзијата

• Ми се допаѓа
Реакции: Ervo

kostoff

Баниран/a
17 мај 2023
31
21
И тоа држи вода. Затоа што многу добро знаат за нас дека во суштина сме само лајачи... па, вака ќе се види реално.

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.654
1.810
Се извинувам, ама дали ќе можи во кратки црти (in laymans terms), шо е вистинската вредност на револут за мене (или за други), што е тоа што вреди кај револут?
(Не сум саркастичен, само прашвам од незнаење).
И дали е исто или не е со пејонир?

kirev

Unbeatable
31 мај 2010
7.595
5.858
Честито Revolut Lite. Како изгледа IBAN бројот Може да се примаат пари? Да се плаќа со нив и како? Како се вадат пари? (Ги знам одговорите за Revolut, ме интересира за Lite)

Последна промена:

KostaGj92

Intern
9 јануари 2023
1
0
Само што креирав акаун на Revolut. Работи само со Visa картичка. Пишува дека Mastercard не е поддржана.
Јас сум на НЛБ и си работи и за испраќање и за примање пари. Прилично брзо е.

psyside

Rising Star
4 септември 2008
30.264
31.458
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
епа штом си знаете со кого си имате работа можете на Шаоми да се префрлите.

the-office-steve-carell.gif

Petarys

Gaining Experience
28 јули 2009
186
294
CZ
Се извинувам, ама дали ќе можи во кратки црти (in laymans terms), шо е вистинската вредност на револут за мене (или за други), што е тоа што вреди кај револут?
Интернет финтек банка со минимални трошоци и добра конверзија. Во фул верзијата имаш дебитна картичка и располагаш со мулти-валутни акаунти т.е еден акаунт и +20 валути. Сметката си има свифт и ибан код што значи можеш да примаш пари од секого, а поготово ако пријателите исто користат Револут, праќањето пари е инстантно, секој пријател си има RevTag/username.

Има повеќе планови, бесплатен, плус, премиум и метал, разликата од бесплатниот до платените планови е во лимитот за колку можеш месечно да вадиш од банкомат (бесплатната верзија е околу 4500 круни на месец - 190 евра), и има помал лимит за конвертирање на валути.

У принцип е одлична алтернативна банка поради ниските/непостоечки трошоци и прави притисок врз традиционалните банки да намалат со цени (во Чешка пред влезот на Револут како и во МК наплаќаа за одржување на сметки, месечни трошоци за дебитни итн, после влезот мораа да прекинат).

Средствата се релативно сигурни поради тоа што се заштитени од Литванската банка (мислам дека и ИБАН кодот е Литвански), но пак немам 100% доверба во нив, па ги користам само кога патувам во странство поради супер поволната конверзија.

PS. Од практични ствари, го олеснува животот. Скоро секој Европјанец има Револут, и некад кога треба да поделиш сметка со други или продаваш/купуваш телефон/било што на онлајн пазар, се префрлаат пари директно преку RevTag. Дури и чет има у самата апликација за некој да ти побара пари

Атачменти

• IMG_6387.PNG
    IMG_6387.PNG
    1,3 MB · Прегледи: 54
  • IMG_6388.PNG
    IMG_6388.PNG
    1 MB · Прегледи: 52
  • IMG_6389.PNG
    IMG_6389.PNG
    991,4 KB · Прегледи: 48
  • IMG_6390.PNG
    IMG_6390.PNG
    1 MB · Прегледи: 48
Последна промена:

psyside

Rising Star
4 септември 2008
30.264
31.458
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

++

bloops666

Gaining Experience
22 септември 2022
78
84
Креирав акаунт на револут ама sadly, можи само да се праќаат пари. Неможи да примаме пари, неможи да извадиме картица ни физичка ни виртуелна. Засега најверојатно е да се види колкава заинтересираност има за дали да се прогресира кон full support.

LEOtechforce

Gaining Experience
13 декември 2019
295
122
Креирав акаунт на револут ама sadly, можи само да се праќаат пари. Неможи да примаме пари, неможи да извадиме картица ни физичка ни виртуелна. Засега најверојатно е да се види колкава заинтересираност има за дали да се прогресира кон full support.

За да овозможат они целосно на МК маркетот треба да имаат македонска банкарска лиценца , исто ќе биде и за други држави. Ние сме мала држава и не верувам но можно е да сакаат да извадат, така што за ЕУ ја имаа во литванија а сега имаат проблем во Британија поради BREXIT и више две години народната банка им ја одбива. А Британија е е еден од најголемите број на корисници на Revolut.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Halaf

Intern
27 јуни 2015
35
42
Успешно се верификував на Револут лајт, додадов и девизна сметка со свифт број ја прифати, МастерКард за жал не дозволува да се внеси но Виза картичка слободно може да се додаде, е сега не сум сигурен дали можи да се вадат пари на Визата али за Девизната сметка ќе пробам за скоро време али мислам дека ќе можи.

Goran995

Practice makes perfect
16 ноември 2019
1.181
1.980
Скопје
А како е ова со персонален данок?

Бидејќи ти стигаат пари (ако стигаат воопшто некогаш во Северџанијава) - ти стигаат на трансакциска или на картичка.
Пример - некој ти испрати 200-300 евра и тоа поминува преку Револут во нашите банки и ќе се прокнижи тука.

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.654
1.810
Интернет финтек банка со минимални трошоци и добра конверзија. Во фул верзијата имаш дебитна картичка и располагаш со мулти-валутни акаунти т.е еден акаунт и +20 валути. Сметката си има свифт и ибан код што значи можеш да примаш пари од секого, а поготово ако пријателите исто користат Револут, праќањето пари е инстантно, секој пријател си има RevTag/username.

Има повеќе планови, бесплатен, плус, премиум и метал, разликата од бесплатниот до платените планови е во лимитот за колку можеш месечно да вадиш од банкомат (бесплатната верзија е околу 4500 круни на месец - 190 евра), и има помал лимит за конвертирање на валути.

У принцип е одлична алтернативна банка поради ниските/непостоечки трошоци и прави притисок врз традиционалните банки да намалат со цени (во Чешка пред влезот на Револут како и во МК наплаќаа за одржување на сметки, месечни трошоци за дебитни итн, после влезот мораа да прекинат).

Средствата се релативно сигурни поради тоа што се заштитени од Литванската банка (мислам дека и ИБАН кодот е Литвански), но пак немам 100% доверба во нив, па ги користам само кога патувам во странство поради супер поволната конверзија.

PS. Од практични ствари, го олеснува животот. Скоро секој Европјанец има Револут, и некад кога треба да поделиш сметка со други или продаваш/купуваш телефон/било што на онлајн пазар, се префрлаат пари директно преку RevTag. Дури и чет има у самата апликација за некој да ти побара пари
Фала, добро објаснето.

Durkoo

Intern
11 февруари 2019
12
11
Thanks @LEOtechforce @Ervo
Го испробав Wise, односно креирав Австралиски акаунт, но ги внесив сите Македонски детали, и сѐ си функционира како шо треба. Не очекував баш, бидејќи внесив Македонска адреса со Австралиска покраина, али не претставуваше никаков проблем apparently(ако ми го затворат акаунтот ќе апдејтирам тука :’) ).
Ми стигна и мејл дека сликаната лична карта(Македонска) е верифицирана.
Дигиталната картица е бесплатна и се активира инстантно, само мора да се додадат 30$(околу 20€) евра како minimum opening balance, кој се разбира понатаму корисникот си го троши.
Провизијата за 20€ е 0.60€.

Атачменти

• IMG_2655.jpeg
    IMG_2655.jpeg
    625,6 KB · Прегледи: 58

LEOtechforce

Gaining Experience
13 декември 2019
295
122
Thanks @LEOtechforce @Ervo
Го испробав Wise, односно креирав Австралиски акаунт, иско ги внесив сите Македонски детали, и сѐ си функционира како шо треба.
Ми стигна и мејл дека сликаната лична карта(Македонска) е верифицирана.
Дигиталната картица е бесплатна и се активира инстантно, само мора да се додадат 30$(околу 20€) евра како minimum opening balance, кој се разбира понатаму корисникот си го троши.
Провизијата за 20€ е 0.60€.

Супер јас сега ди ја порачав Wise Пластичната вика дека ќе стигне 4 јули, ама со нашата пошта тешко ќе биде. Ја додадов во Wallet и на банкомат пробав да видам дали ја чита и се и работи како што треба , плус за поголеми суми кога бара пин добра е оваа бидејќи има пин а не е ко виртуелната.

kostoff

Баниран/a
17 мај 2023
31
21
Само да ви посочам дека веќе има засебна тема Revolut и убаво би било сите понатамошни прашања да се таму, наместо тука да се офф. А добро би било и да се креира за Wise. :)

Petarys

Gaining Experience
28 јули 2009
186
294
CZ
Супер јас сега ди ја порачав Wise Пластичната вика дека ќе стигне 4 јули, ама со нашата пошта тешко ќе биде. Ја додадов во Wallet и на банкомат пробав да видам дали ја чита и се и работи како што треба , плус за поголеми суми кога бара пин добра е оваа бидејќи има пин а не е ко виртуелната.

Каква порача, зелена или бела ?

LEOtechforce

Gaining Experience
13 декември 2019
295
122
Каква порача, зелена или бела ?

Само зелена имаш опција кога си од Австралија наместен. Плус преку Австралија ти дава Shipping до Македонија , А преку ЕУ и Британија само ќе ти даде у тие држави кој се во ЕУ , а белата е рециклирана и мислам направена од пченка и позади само името ти го има за помалку употреба на боја. Да овозможат во австралија веднаш ќе ја порачам.

Durkoo

Intern
11 февруари 2019
12
11

На банкомат на НЛБ можам да искористам Apple Pay, така? Големи се провизиите?

14 декември 2014
117
32
Ilija Milcinoski's setup  
OS
Windows 10 Pro
Да ве известам сега е можно да се додаде картичката од Стопанска банка сега видов кај нив успеав да ја дигитализирам картичката

Нови мислења

Последни Теми

Статистика

Теми
47.518
Мислења
981.562
Членови
35.774
Најнов член
baze30
На врв Дно