епа штом си знаете со кого си имате работа можете на Шаоми да се префрлите.
Интернет финтек банка со минимални трошоци и добра конверзија. Во фул верзијата имаш дебитна картичка и располагаш со мулти-валутни акаунти т.е еден акаунт и +20 валути. Сметката си има свифт и ибан код што значи можеш да примаш пари од секого, а поготово ако пријателите исто користат Револут, праќањето пари е инстантно, секој пријател си има RevTag/username.Се извинувам, ама дали ќе можи во кратки црти (in laymans terms), шо е вистинската вредност на револут за мене (или за други), што е тоа што вреди кај револут?
(Не сум саркастичен, само прашвам од незнаење).
И дали е исто или не е со пејонир?
Се извинувам, ама дали ќе можи во кратки црти (in laymans terms), шо е вистинската вредност на револут за мене (или за други), што е тоа што вреди кај револут?
(Не сум саркастичен, само прашвам од незнаење).
И дали е исто или не е со пејонир?
Креирав акаунт на револут ама sadly, можи само да се праќаат пари. Неможи да примаме пари, неможи да извадиме картица ни физичка ни виртуелна. Засега најверојатно е да се види колкава заинтересираност има за дали да се прогресира кон full support.
Фала, добро објаснето.Интернет финтек банка со минимални трошоци и добра конверзија. Во фул верзијата имаш дебитна картичка и располагаш со мулти-валутни акаунти т.е еден акаунт и +20 валути. Сметката си има свифт и ибан код што значи можеш да примаш пари од секого, а поготово ако пријателите исто користат Револут, праќањето пари е инстантно, секој пријател си има RevTag/username.
Има повеќе планови, бесплатен, плус, премиум и метал, разликата од бесплатниот до платените планови е во лимитот за колку можеш месечно да вадиш од банкомат (бесплатната верзија е околу 4500 круни на месец - 190 евра), и има помал лимит за конвертирање на валути.
У принцип е одлична алтернативна банка поради ниските/непостоечки трошоци и прави притисок врз традиционалните банки да намалат со цени (во Чешка пред влезот на Револут како и во МК наплаќаа за одржување на сметки, месечни трошоци за дебитни итн, после влезот мораа да прекинат).
Средствата се релативно сигурни поради тоа што се заштитени од Литванската банка (мислам дека и ИБАН кодот е Литвански), но пак немам 100% доверба во нив, па ги користам само кога патувам во странство поради супер поволната конверзија.
PS. Од практични ствари, го олеснува животот. Скоро секој Европјанец има Револут, и некад кога треба да поделиш сметка со други или продаваш/купуваш телефон/било што на онлајн пазар, се префрлаат пари директно преку RevTag. Дури и чет има у самата апликација за некој да ти побара пари
Anyone?Честито Revolut Lite. Како изгледа IBAN бројот Може да се примаат пари? Да се плаќа со нив и како? Како се вадат пари? (Ги знам одговорите за Revolut, ме интересира за Lite)
Thanks @LEOtechforce @Ervo
Го испробав Wise, односно креирав Австралиски акаунт, иско ги внесив сите Македонски детали, и сѐ си функционира како шо треба.
Ми стигна и мејл дека сликаната лична карта(Македонска) е верифицирана.
Дигиталната картица е бесплатна и се активира инстантно, само мора да се додадат 30$(околу 20€) евра како minimum opening balance, кој се разбира понатаму корисникот си го троши.
Провизијата за 20€ е 0.60€.
Каква порача, зелена или бела ?Супер јас сега ди ја порачав Wise Пластичната вика дека ќе стигне 4 јули, ама со нашата пошта тешко ќе биде. Ја додадов во Wallet и на банкомат пробав да видам дали ја чита и се и работи како што треба , плус за поголеми суми кога бара пин добра е оваа бидејќи има пин а не е ко виртуелната.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Каква порача, зелена или бела ?
На банкомат на НЛБ можам да искористам Apple Pay, така? Големи се провизиите?Супер јас сега ди ја порачав Wise Пластичната вика дека ќе стигне 4 јули, ама со нашата пошта тешко ќе биде. Ја додадов во Wallet и на банкомат пробав да видам дали ја чита и се и работи како што треба , плус за поголеми суми кога бара пин добра е оваа бидејќи има пин а не е ко виртуелната.
На банкомат на НЛБ можам да искористам Apple Pay, така? Големи се провизиите?
Супер, фала ти!Не пробав да извадам ама работи на НЛБ банкоматите.
Да ве известам сега е можно да се додаде картичката од Стопанска банка сега видов кај нив успеав да ја дигитализирам картичката