Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

PayPal - Ултимативна тема за совети, упатства и општа дискусија

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.641
доколку на кипарски paypal со тутунска дебитна ако го стигниш лимитот за префрулавање од 2000 долари и ти побараат да го верификуваш со адреса на живеење како треба да се псотапи, пошто ќе увидат дека е всушност македонска адресата
онака, да кренеш раце и да се откажеш, па да креираш нов, и се така до бесконечно.
ако не можеш да си го верификуваш профилот со локални документи, заборави го тој акаунт.
Make sure да ги извадеш/искористеш сите пари на акаунтот пред да ти го лимитираат.

btkabadajche

read-only
26 април 2019
21
7
доколку на кипарски paypal со тутунска дебитна ако го стигниш лимитот за префрулавање од 2000 долари и ти побараат да го верификуваш со адреса на живеење како треба да се псотапи, пошто ќе увидат дека е всушност македонска адресата
Ви пишав.. Имам решение

asks122

read-only
18 јули 2019
12
1
Користев Paypal 2-3 години, сега акаунтот ми е лимитиран и не можам да праќам пари ниту на сметка ниту на некој друг Paypal акаунт. Совет за како да ги извадам парите? Фала.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.641
Користев Paypal 2-3 години, сега акаунтот ми е лимитиран и не можам да праќам пари ниту на сметка ниту на некој друг Paypal акаунт. Совет за како да ги извадам парите? Фала.

Словенски ти е?
Уствари каков и да ти е, ако имаш врзано било каква банкарска сметка - ќе ти ги пуштат парите на таа сметка после 180 дена.
Ова е така за во случај некој да отвори диспјут во наредните 180 дена, да има од каде да му вратат пари.
Најдобро ти е да им се јавеш директ на тел. број +35314369111 и да им објасниш ситуацијата на техничка подршка.

asks122

read-only
18 јули 2019
12
1
Словенски ти е?
Уствари каков и да ти е, ако имаш врзано било каква банкарска сметка - ќе ти ги пуштат парите на таа сметка после 180 дена.
Ова е така за во случај некој да отвори диспјут во наредните 180 дена, да има од каде да му вратат пари.
Најдобро ти е да им се јавеш директ на тел. број +35314369111 и да им објасниш ситуацијата на техничка подршка.
како да му ѕвонам на овај број? и како да се вадам шо да му речам

asks122

read-only
18 јули 2019
12
1
Јас најчесот преку Скајп им ѕвонам.
Тоа како ќе се вадиш ти си знаеш најдобро :)
денес му пуштив верификација од локација демек кај живеам, ама нема да се совпадни дека сум пишан словенија а овде пиши македонија, улица и др работи сие исто. шо ќе биди?

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.073
Скопје, Македонија
денес му пуштив верификација од локација демек кај живеам, ама нема да се совпадни дека сум пишан словенија а овде пиши македонија, улица и др работи сие исто. шо ќе биди?
Сериозно...? Очекуваш некој да ѕирне во иднината, и да ти каже шо ќе биди...? Ненормална работа, ваквите постови во темава, и во уште неколку други теми поврзани со Payoneer, вадење пари, плаќање даноци, и слични к*рци-палци, ги поминаа сите можни граници, само се појавуваат некои нови фаци со едни те исти прашања секој е*ан ден... Да му се одмили форумов на човек...

btkabadajche

read-only
26 април 2019
21
7
Ако се толку глупи можи да го прифатат.. Ако не или ќе го одбијат или ќе го затворат акаунтот и ќе чекаш 180 дена

btkabadajche

read-only
26 април 2019
21
7
Сериозно...? Очекуваш некој да ѕирне во иднината, и да ти каже шо ќе биди...? Ненормална работа, ваквите постови во темава, и во уште неколку други теми поврзани со Payoneer, вадење пари, плаќање даноци, и слични к*рци-палци, ги поминаа сите можни граници, само се појавуваат некои нови фаци со едни те исти прашања секој е*ан ден... Да му се одмили форумов на човек...
Дебре..
И јас сум бил таму на почетокот ... И јас досадвав со 1000 прашања.. Ама ми објасниле..

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.073
Скопје, Македонија
Дебре..
И јас сум бил таму на почетокот ... И јас досадвав со 1000 прашања.. Ама ми објасниле..
Само што го разгледав твоето „богато“ портфолио од цели 16 поста на форумов, и не гледам баш дека си досадвал со прашања, барем не на форумов...

Инаку, чисто информативно, не практикувај пост под пост, зошто има санкции...

asks122

read-only
18 јули 2019
12
1
форумот е за луѓе ко мене и ко тебе, а ти како ќе ги прифатиш останатите луѓе е твоја одлука.. ако се осеќаш за нешто повеќе немора да одговараш воопто

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.073
Скопје, Македонија
форумот е за луѓе ко мене и ко тебе
Така е, нема збор тука, само разликата е во тоа што веројатноста луѓето како тебе да престанат да го посетуваат форумов е многу поголема... Постот што го цитираше не се однесува само на тебе, прочепај малку подетално по темава и другите слични теми, и ќе видиш колку го имаат поставено истото или слично прашање, и колку од нив се сеуште активни на форумов... А тоа што те мрзи да прочепкаш малку повеќе низ форумов за да го најдеш одговорот на прашањето што го постави, е друг муабет...

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Пиши ми ПП за која сума се работи ако се исплати ќе ти ги извадам.

Daviddd

read-only
17 јуни 2018
24
19
Пред два дена ми пристигна на емаил известување дека треба да поднесам документи за идентификација, бидејќи ја поминав границата до која можев да примам пари. Изумив да ставам друг пејпал акаунт со цел да го избегнам овој проблем. Инаку пејпалот ми е словенски преку нлб тутунска банка. Во моментов можам да праќам пари на сметка, па некој да ми даде совет , дали да ги оставам парите на пејпалот или да ги пратам сите пари на нлб сметката?

efto

hello world
19 април 2007
332
268
@Daviddd
Вади ги додека можеш, наредниот пат може и повлекувањето на сметка да ти го блокираат.
Втора опција е да ги пратиш на друг пејпал акаунт доколку праќањето не е блокирано.

asks122

read-only
18 јули 2019
12
1
Оваа порака ми стигна на PayPal, дали после оваа порака почнуваат да се одбројуваат оние 80 дена или треба да поднесам барање за да почнат да се одбројуваат тие 80 дена?
j8oLYly.png

btkabadajche

read-only
26 април 2019
21
7
Оваа порака ми стигна на PayPal, дали после оваа порака почнуваат да се одбројуваат оние 80 дена или треба да поднесам барање за да почнат да се одбројуваат тие 80 дена?
j8oLYly.png
Акаунтот е лимитиран, ако не поднесиш документи за одредено време акаунтот се затвора или се лимитира уште повеќе

esquimaux

lurker
16 јануари 2016
621
1.039
Скопје

Потврдено.... Извор: истиот од првиот линк погоре. Сеа It.mk ќе напишат статија со извор од изворот и пејпал од Понеделник кај нас готово.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно