Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Не може да порачаш картичка со пари пратени од Payoneer акаунт, пак ќе речам не ми е јасно зошто ти е картичка ако не работиш почни ти, нарпави пари картичката ќе ти е најмал проблем тогаш ако ти се брза со 30$ порачај ја картичката и другите на ист начин префли му ги на пријател кој веќе има картичка и веднаш ќе ти ги извади...
Треба прво да ми стигнат пари што не се од Payoneer акаунт, па после да можам да префрлам на друг акаунт.

vladimirfiverr

read-only
10 август 2020
3
0
Government-issued photo ID - Submitted (пратено пред една година).
Address verification
Submit a document that clearly shows your full name and address.

Истиот проблем го имам, рокот е 15 ноември, ништо не гласи на мое име, па дури
ни сметка на мобилен оператор.:)

Истото ова ми го бараше кога направив сметка директно преку payoneer пред една година. Се откажав пошто немав што да приложам од документи па преку Fiverr добив (payoneer) Revenue Card, полесна беше процедурата. Сега по една година ги бара истите податоци за верификација. План ми е да јa сменам сметката на телекабел да гласи на мое име, пошто живеам со моите, досега е на името на татко ми.

Последна промена:

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.695
3.336
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
План ми е да јa сменам сметката на телекабел да гласи на мое име, пошто живеам со моите, досега е на името на татко ми.

Види во Акробат или фотошоп среди си само на твое име да биде, адресата сигурно ви е иста. :)

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Абе и да сакаат да и ѕвонат на тетката од Телекабел за да ја верификуваат твојата сметка, сигурно нема никој да им крене на централата. :))

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
Има некој update?

Во меѓувреме ако може некој СЛИКОВИТО да ми објасни како изгледа извештајот од НЛБ, и во кои опции може да се најде.

Може и во лп.

Не можам да се логирам на акаунтот. Има некој ист проблем?

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
Јас добив payment во меѓувреме и ми го блокираа и payment-от ми бараат фактура за верификација на истиот ја наместив истатата фактура што ја генерирам и му ја праќам на работодавецот. За адреса наместив сметка од А1 ( препис затоа што ги паќам онлине побарав да ми извадат една од А1 ја сликав ) и заедно прикачив и лична карта пред едно ~18 часа ќе видиме кога ќе биди верифицирана...

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Има некој update?

Во меѓувреме ако може некој СЛИКОВИТО да ми објасни како изгледа извештајот од НЛБ, и во кои опции може да се најде.

Може и во лп.

Не можам да се логирам на акаунтот. Има некој ист проблем?
На НЛБ не можеш да се најавиш?
Ако можеш,
1. Кога ќе се логираш горе десно веднаш до името, смени го јазикот во EN.
2. Под него на dashboard-от имаш "Domestic account - transactions".
download.png
Кликни на првото иконче "Export to PDF" (ова десно^) и ќе ти генерира документ.
Ако ти треба одреден период или други критериуми, искористи ја опцијата за филер upload_2020-9-17_12-17-17.png . Филтрирај, Кликни Show, па пак генерирај.

Последна промена:

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
На НЛБ не можеш да се најавиш?
Ако можеш,
1. Кога ќе се логираш горе десно веднаш до името, смени го јазикот во EN.
2. Под него на dashboard-от имаш "Domestic account - transactions".
Погледнете го атачментот 90987
Кликни на првото иконче "Export to PDF" (ова десно^) и ќе ти генерира документ.
Ако ти треба одреден период или други критериуми, искористи ја опцијата за филер Погледнете го атачментот 90984 . Филтрирај, Кликни Show, па пак генерирај.
Фала ти.

Само името и презимето го има на пдф-то, адресата не. Што корист би имале?

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28
Government-issued photo ID - Submitted (пратено пред една година).
Address verification
Submit a document that clearly shows your full name and address.

Истиот проблем го имам, рокот е 15 ноември, ништо не гласи на мое име, па дури
ни сметка на мобилен оператор.:)

Истото ова ми го бараше кога направив сметка директно преку payoneer пред една година. Се откажав пошто немав што да приложам од документи па преку Fiverr добив (payoneer) Revenue Card, полесна беше процедурата. Сега по една година ги бара истите податоци за верификација. План ми е да јa сменам сметката на телекабел да гласи на мое име, пошто живеам со моите, досега е на името на татко ми.

Извади си извод од банка со твое име и презиме и адреса на живееше и прикачи ја. Јас така направив бидејќи немам ништо на мое име.

sas_klar

hello world
8 јануари 2009
59
28
Skopje
sas_klar's setup  
Motherboard
B150
PSU
G4000
RAM
8 DDR4
Case
PowerBox
Mouse
Logi B110's
Keyboard
A4 teach
Monitor
LG
OS
Windows
Не прочитав :annoyed: Ништо, ќе ги контактирам на чат.
Ова со ид документ стварно се озбилни мене не ми помина пасош изваден пред година и некој месец, на крај извадив нова лична карта, сметка доволно е да имаш исто презиме ако се на маж ти се надевам дека е исто ти е, само ќе им оставиш нотификација да имаат во предвид, за извод од банка не им прикачив пошто доволно им беше л.к и сметки

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

• ми се допаѓа
Реакции: ann@

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
Извади си извод од банка со твое име и презиме и адреса на живееше и прикачи ја. Јас така направив бидејќи немам ништо на мое име.
Може изводот да се најде онлајн? Пошто кај мене само име и презиме пишува.

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28
Може изводот да се најде онлајн? Пошто кај мене само име и презиме пишува.

Не, мора лично во банка да го извадиш. Тој што ќе ти го вади на шалтер кажи да ти напише и адреса покрај име и презиме бидејќи ти треба со адреса. Мене така ми го извадија бидејќи им кажав дека адресата ми е битна.

BadGirl007

hello world
3 октомври 2018
183
58
Не, мора лично во банка да го извадиш. Тој што ќе ти го вади на шалтер кажи да ти напише и адреса покрај име и презиме бидејќи ти треба со адреса. Мене така ми го извадија бидејќи им кажав дека адресата ми е битна.
Најдов и преку нет. Ја пишува и адресата но со мкд букви.

@sas_klar кога успеа да извадиш нова лк жити се? Пред три дена го добивме известувањево.

На чет им пиша/шувате? Или да чекам?

Candice

hello world
23 јули 2019
82
28
Најдов и преку нет. Ја пишува и адресата но со мкд букви.

@sas_klar кога успеа да извадиш нова лк жити се? Пред три дена го добивме известувањево.

На чет им пиша/шувате? Или да чекам?

Пробај и така, ако не го прифатат има и друг начин.

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
Како комуницирате со Payoneer support? преку емаил/телефон/live chat?
Би бил среќен доколку постој некој начин како live chat не можам да најдам ништо...

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
а бе каде да им најдам документ каде што е издаден не покасно од 3 или 12 месеци???
плус не ја користам за бизнис картицата туку како фриленсер или стокер, овие ептен забегале
Извод од банкска сметка, сметки за вода или струја.

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Јас бев на Support сега и му реков да ја откажи верифијацијата на лична карта пошто е стара веќе 3 години. Сега прикачив извод од НЛБ од порталот го експортирав на англиски јазик. Па ќе видиме.

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
Праќам Request Payment на приватно лице, како што сум пуштал месеци, години наназад. Payoneer од клиентот побарале и Social S. Number па прашања од типот што работи и триста други глупости...И нормално ми откажа клиентот, вели те молам некој друга опција за плаќање...
Идиоти најголеми, имаат променето изгледа многу работи во “Terms and Conditions”...

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
Праќам Request Payment на приватно лице, како што сум пуштал месеци, години наназад. Payoneer од клиентот побарале и Social S. Number па прашања од типот што работи и триста други глупости...И нормално ми откажа клиентот, вели те молам некој друга опција за плаќање...
Идиоти најголеми, имаат променето изгледа многу работи во “Terms and Conditions”...
Чекај не беше ти со блокиран акаунт?

Sent from my TELEFON using Tapatalk

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно