Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Парфеми

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Доколку има некој заинтересиран - продавам декант од 50ml од Prada L'Homme по цена од 39€ (2400 денари).
Prada-Eau-de-Toilette-for-him-8435137749607-L-Homme-Prada.jpg

Линк од Fragrantica

Оригиналното шише сеуште не сум го земал, викендов. Фактички барам некој да го поделиме шишево.

Убав есен/пролет/лето лесен парфем, релативно уникатен и доволно различен да не биде уште еден свеж парфем и мирисот од бившиот.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.695
3.336
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Малце со задоцнување, ама празници ова она и се одовлече работата. Морам да му се заблагодарам на @psyside за одвоеното време што ми објасни за некои парфеми и ми даде предлози на одредени мои преференци, и негови совети за одредени ниш парфеми.

Морам да кажам дека изборот што го направивме е одличен, и сите се „јебоповикателни“. :LOL:

Ако сте за квалитетен парфем или да пробате неколку пред да се одлучите за поголема милилитража, топла препорака.

Е сега да кажам 2-3 збора за еден парфем кој го добив како „гратис“ во нарачката. Baccarat Rouge 540 Extrait, парфемов едвај го извадив од мене. :ROFLMAO: Таква проекција, толку долг и јак парфем ретко сум имал, ако речам дека и после туширање делот кај што имав прснато уште мирисаше не е воопшто лага.

За мене чуден (синтетички) мирис кој изгледа многу силно, машки но пред се специфичен.

Благодарам уште еднаш!

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
На 31.12 ми прати Псајсајд пакетче, како и секогаш прекрасно. Ќе пишам ривјуа, само сакав да се надоврзам за Baccarat Rouge 540 Extrait дека и според мене е неверојатно добар. Ми се бендиса навистина многу, и земав да читам ривјуа малку и да разгледам што викаат парфемџии. Моите искуства воопшто не се исти со тоа што го зборуваат, воопшто. Дали добиле некои утки, фејкови или што е проблемот не знам. Или пак верзијава на Псајсајд е ептен погодена во секој случај немам ниту една единствена замерка за парфемот. Напротив многу ми се допадна, и не се трудете ривјуа да гледате, очигледно не е тој парфем што го имаат тие луѓе, или пак нешто си фантазираат и врска немаат. Овој од Псајсајд е ненормално добар.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.695
3.336
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Ќе пишам ривјуа, само сакав да се надоврзам за Baccarat Rouge 540 Extrait дека и според мене е неверојатно добар. Ми се бендиса навистина многу, и земав да читам ривјуа малку и да разгледам што викаат парфемџии. Моите искуства воопшто не се исти со тоа што го зборуваат, воопшто. Дали добиле некои утки, фејкови или што е проблемот не знам. Или пак верзијава на Псајсајд е ептен погодена во секој случај немам ниту една единствена замерка за парфемот. Напротив многу ми се допадна, и не се трудете ривјуа да гледате, очигледно не е тој парфем што го имаат тие луѓе, или пак нешто си фантазираат и врска немаат. Овој од Псајсајд е ненормално добар.

Читав и јас нешто, и имаше некои коментари како дека овој парфем многу ги потсеќа на некои средства за дезинфекција на раце што ги користевме во пандемијава. Татко ми (постар човек) ми рече дека има мирис на некои миризливи стапчиња. Мене ми е убав мирисот, јак, премиум :) и се задржува во носот!

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Тие коментари се од луѓето што не знаат како да тестират парфем, има многу такви, а исто така BR EX е еден од најкопираните парфеми, кузнае што мирисаат.

Мило ми е дека ви направиле ќеиф, нема поголем мерак од тоа да му погодиш на човек вкус :cool:(y)

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.695
3.336
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Да се надоврзам со муабетот на Baccarat Rouge, денес бев во Шатци и баш видов дека имаат донесено повеќе Armaf верзии.
Женскиот (барем така стои на веб) парфем на Armaf, e 90% копија (или 99% според коментарот на линкот) на Baccarat Rouge.

Забелешка: Овој има послабо отварање, ама го има оној автентичен мирис, и уште нешто што забележав, има некои ноти на лимонада.

Друга копија на Baccarat Rouge (Extrait) доаѓа од истата Armaf куќа но овој пат именуван како Untold:

Никаде го нема.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Pozdrav mirisni kolegi i koleski

Za valentine, aktiven e 15% popust na cela niche kolekcija, a voedno i vrvni noviteti, legendarni parfemi koi mora da se probaat

Creed - Spice And Wood

Guerlain - Bois D Armenie

Guerlain - Angelique Noire

Diptyque - Tam Dao EDP

Frederick Malle - Vetiver Extraordinarie

Kako i sekogas, za bilo kakvi soveti za bilo sto povrzano so parfemi, kakov da kupite, sto da poklonite i slicno barajte me na 078 225 946, bez da osekjate obvrska da kupite bilo sto od mene, za bilo kakov parfem sto sakate da kupite od bilo kade - cisto entuzijasticka/prijatelska diskusija

Moze da me kontaktirate i na viber, Whatsapp, fb itn

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.783
33.891
roka.mk
Сакам да се заблагодрам на @psyside за помошта и препораката. На негова иницијатива/прадлог земав Creed - Spice And Wood и сум пријатно изененаден.
На прва, парфемот мириса многу дрвено , но после 5 мин одкако ќе го ставите си легнува и е прекрасен.
Топла препорака од мене за овој парфем.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Сакам да се заблагодрам на @psyside за помошта и препораката. На негова иницијатива/прадлог земав Creed - Spice And Wood и сум пријатно изененаден.
На прва, парфемот мириса многу дрвено , но после 5 мин одкако ќе го ставите си легнува и е прекрасен.
Топла препорака од мене за овој парфем.

Каков парфем, страшна работа, од прво тестирање ми стана топ 3, тоа никад до сега не ми се случило!

Со среќа дa се прска, и како и секогаш најголемиот ќеиф кога ќе се погоди препоракa, ултра природно мириса, квалитет на состојки on another level!!

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Spice and Wood е новиот Aventus?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Нешто си грешка со Авентусов и "како сите".
Веројатно мислиш на Armaf CDNIM.

Сака да каже тој тип на мирис/днк, иако Авентус е уникатен, копиите го прават да биде помалку, е сега муабети за 95% сличност се тежок BS, ако дојде некој на 60% на коњ се.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Беше пишал "како сите во градов".

Во Скопје и во Македонија има х10000 пати повеќе Армаф отколку Авентус.
Така да, да не претеруваме дека Авентус е распространет парфем во Скопје.
Нема врска ДНК-то, се збори за одреден парфем. Дури и ти сам се негираш со:

"Авентус е уникатен, копиите го прават да биде помалку, е сега муабети за 95% сличност се тежок BS, ако дојде некој на 60% на коњ се"

Ако 60% се на коњ со сличноста на копиите со Авентус - тогаш не е до ДНК-то.
Ако беше така, сега сите ќе бевме делфини.

Како ,,сите во градов" да се збореше за Саваж - ОК.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Беше пишал "како сите во градов".

Во Скопје и во Македонија има х10000 пати повеќе Армаф отколку Авентус.
Така да, да не претеруваме дека Авентус е распространет парфем во Скопје.
Нема врска ДНК-то, се збори за одреден парфем. Дури и ти сам се негираш со:

"Авентус е уникатен, копиите го прават да биде помалку, е сега муабети за 95% сличност се тежок BS, ако дојде некој на 60% на коњ се"

Ако 60% се на коњ со сличноста на копиите со Авентус - тогаш не е до ДНК-то.
Ако беше така, сега сите ќе бевме делфини.

Како ,,сите во градов" да се збореше за Саваж - ОК.

Oк е другар не мора буквалист да бидеш, Aventus т.е. тој тип на мирис е чест во држава како сакаш свати го, исто е со sauvage и добар дел од популарни дозајнери AKA парфеми на бившите.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Не сум воошто буквалист, погрешна е изјавата дека ,,Aventus ако сакаш да мирисаш како сите во градов". И наведува луѓе што не се упатени на погрешни заклучоци.

И сам тврдиш дека клоновите на Авентус и да се 60% слични си на коњ.
40% разлика од Авентус до неговите клонови ниту е „тој тип на мирис", ниту пак воошто е до ДНК-то.

Ниту пак тој тип на мириси е како сите во градов, ако веќе сме реални. Скоро сите носат или blue парфеми (за зимава) или fresh (за лето) со водени ноти.
Тоа што темава е со 7 страни доволно укажува дека „сите“ не сме ние. 10-20% од луѓево во државава се замараат како нас, другите носат рандом blue/fresh парфем. Уствари какви 20%, повеќе 5-10%.

Последна промена:

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.783
33.891
roka.mk
Извини Горан,
Јас не се разбирам воопшто од парфеми. Тоа што го кажав го кажав на основа на тоа што кого сум прашал што парфем користи ми кажал тој. И многу често истиот го чувствувам наоколу.

Можеби има некој кој е сличен или копија па имам субјективно чувство дека е тој.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Не сум воошто буквалист, погрешна е изјавата дека ,,Aventus ако сакаш да мирисаш како сите во градов". И наведува луѓе што не се упатени на погрешни заклучоци.

И сам тврдиш дека клоновите на Авентус и да се 60% слични си на коњ.
40% разлика од Авентус до неговите клонови ниту е „тој тип на мирис", ниту пак воошто е до ДНК-то.

Зборам за искусен нос, рака до рака тест на двата, на неискусен нос, поготово во воздух сличноста е поголема, и прашање е воопшто дали и би можеле да приметат кој е кој, што значи муабетот за днк е на место.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Зборам за искусен нос, рака до рака тест на двата, на неискусен нос, поготово во воздух сличноста е поголема, и прашање е воопшто дали и би можеле да приметат кој е кој, што значи муабетот за днк е на место.

Па тогаш намали ја разликата, не е ова 40% разлика што го пишуваш. Колку се искусни носеви во Македонија? 5-10? 20 луѓе? 50 луѓе?
Еве и Фаталити ти напишал дека не се разбира.

Подобро напиши 10% и да завршиме. Не можеш да тврдиш дека разликата од Авентус и клоновите (конкретно CDNIM што го спомнав) е 40% во најдобар случај, а сега пишуваш дека ова важело за искусни носеви.
Може е 40% за тие искусни носеви, но тоа се 0.005% од популацијата во Скопје/Македонија.
0.005% не е "како сите во градов".

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.695
3.336
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Јас само да кажам дека Армаф каква копии направи на најскапиве ниш парфеми, тоа чудо.

Сега немаат јачина и трајност како што имаат овие „скапиве“, ама сметам дека мирисните ноти се многу слични. Е сега ќе си шеташ со мало шишенце парфем за да си допрснуваш, на крај гледано со 2 пати од крид или 5-6 пати од некоја копија на крај копијава побрзо ќе ја потрошиш, но и да купиш уште едно шишенце, пак сметам дека ценовно поевтино ќе поминеш.

Инаку кога сме кај парфемите, иде лето, мора да се набави нешто летно.
За сега имам Y EDT, парфемов добив комплименти на работа од колешки дека убаво мириса, го користев малце и на зима пошто ми е свеж.
To Be Exotic Jungle, парфемов е стар мислам го имам одамна, можеби сега е и 500 денари :ROFLMAO: ама толку интересен мирис има тоа лудница. Ако сте љубители на бергамот и јаболко, може да си го земете ако го има некаде. Парфемов е стар (2019та), можеби и заборавен мирисов така да би бил допадлив кај луѓе. Некој ќе го спореди со мирисите што се за во кола од јаболко :)

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Јас само да кажам дека Армаф каква копии направи на најскапиве ниш парфеми, тоа чудо.

Сега немаат јачина и трајност како што имаат овие „скапиве“,

Последните batch-ови на Aventus (од 2022, па наваму) се многу пократкотрајни од Armaf Club de Nuit Intense. Барем она што читав од Fragrantica од ревјуата за Авентус.

Лично Club de Nuit Intense (EDT верзијата, пошто направија 3-4 веќе) ми трае над 12+ часа. Убедливо најдолготраен парфем од сите што ги имам.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Па тогаш намали ја разликата, не е ова 40% разлика што го пишуваш. Колку се искусни носеви во Македонија? 5-10? 20 луѓе? 50 луѓе?
Еве и Фаталити ти напишал дека не се разбира.

Подобро напиши 10% и да завршиме. Не можеш да тврдиш дека разликата од Авентус и клоновите (конкретно CDNIM што го спомнав) е 40% во најдобар случај, а сега пишуваш дека ова важело за искусни носеви.
Може е 40% за тие искусни носеви, но тоа се 0.005% од популацијата во Скопје/Македонија.
0.005% не е "како сите во градов".

Во воздух повеќе парфеми се поблиску до копии, поготово кога нема референца директно со што да споредиш, така и се лажат луѓето. Ништо чудно нема таму, едниот е многу посоодветен метод за споредба, другите се оцени од она што одредени луѓе памтат дека xx парфем мириса, оцени на парфеми од далеку, од меморија, или без референца се тоа што ги прави клон куќите да ги убедат неискусните купци дека се 90% или 90% + слични.

За мене метод на директна споредба важи како валиден друго е мачка во вреќа.

Друго, неточни се информациите дека CDNI трае повеќе од Aventus, nose blindness е позната појава кај Aventus, во најмала рака се споредливи т.е. Aventus е дури и појак со појака проекција, и мириса драстично подобро и поприродно, CDNI е како хемиска бомба.

Последна промена:

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Друго, неточни се информациите дека CDNI трае повеќе од Aventus, nose blindness е позната појава кај Aventus, во најмала рака се споредливи т.е. Aventus е дури и појак со појака проекција, и мириса драстично подобро и поприродно, CDNI е како хемиска бомба.

Не се неточни, не си информиран. Или намерно замижуваш, не знам.

Буквално на сите попознати сајтови на кои има можност за оставање коментари (fragrantica, parfimo) корисниците масовно оставаат коментари дека новите бачеви од Авентус се унаказени, особено откако Creed беа откупени од инвестициската компанија BlackRock во 2020-та. Поготово, како што пишав, бачевите од 2022, па наваму.

Не може само Aventus да дава nose blindness, а другите парфеми не. Посебно па „хемиска бомба“ како што си пишал за CDNI. Ова се глупости и двојни аршини што пишуваш.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно