Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Нексио - негативно искуство

Статус
Затворена за нови мислења.

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.270
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro
Луд на квадрат :D j/k
Ако професијата ти ги вади парите дадени за мишките тогаш е тотално оправдано. :)
Никогаш никој не употребил по грозен збор за хардвер од "мишки".
Да сум фактор на форумов автоматски би го цензурирал!

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Goran27

hello world
5 јануари 2014
477
580
Goran27's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5900X / 4.8GHz @ NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG B550 TOMAHAWK
Storage
Samsung SSD 980 PRO 500GB,Seagate BarraCuda 2TB,WD Red NAS Hard Drive 4TB,Samsung PRO 850 256GB SSD,WD 1TB Blue,Samsung 860 Evo 500GB
PSU
Antec High Current Gamer Modular 750 W
RAM
G.SKILL Flare X 16GB (4x8GB) DDR4 3200MHz (amd ryzen) F4-3200C14D-16GFX
Video card
Red Devil AMD Radeon™ RX 6900 XT Ultimate 16GB GDDR6
Case
HAF XM Transparent Side Window Panel
Mouse
Razer Viper Ultimate Hyperspeed Lightest Wireless Gaming Mouse & RGB Charging Dock: Fastest Gaming Mouse
Keyboard
ASUS ROG Strix Scope NX TKL Moonlight White
Audio
Edifier R1280DB
Monitor
ASUS ROG SWIFT PG279Q 27"
OS
windows 10 Pro x64
Tray чим нема кутија и кулер. Таквите процесори како дошле до нексио само они си знаат.
Јас го купив овај процесор од anhoch CPU AMD Ryzen 9 5900X 12-Core 3.7GHz AM4 70MB Tray
Ми го дадоа пакован во стиропор на коцки фатен со лепак книжен , јбг битно тестиран на се си работи супер

sry малце офф

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.154
16.247
Јас го купив овај процесор од anhoch CPU AMD Ryzen 9 5900X 12-Core 3.7GHz AM4 70MB Tray
Ми го дадоа пакован во стиропор на коцки фатен со лепак книжен , јбг битно тестиран на се си работи супер

sry малце офф

И му се јави на Анхоч му објасни на менаџерите дека не требит така?

Goran27

hello world
5 јануари 2014
477
580
Goran27's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5900X / 4.8GHz @ NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG B550 TOMAHAWK
Storage
Samsung SSD 980 PRO 500GB,Seagate BarraCuda 2TB,WD Red NAS Hard Drive 4TB,Samsung PRO 850 256GB SSD,WD 1TB Blue,Samsung 860 Evo 500GB
PSU
Antec High Current Gamer Modular 750 W
RAM
G.SKILL Flare X 16GB (4x8GB) DDR4 3200MHz (amd ryzen) F4-3200C14D-16GFX
Video card
Red Devil AMD Radeon™ RX 6900 XT Ultimate 16GB GDDR6
Case
HAF XM Transparent Side Window Panel
Mouse
Razer Viper Ultimate Hyperspeed Lightest Wireless Gaming Mouse & RGB Charging Dock: Fastest Gaming Mouse
Keyboard
ASUS ROG Strix Scope NX TKL Moonlight White
Audio
Edifier R1280DB
Monitor
ASUS ROG SWIFT PG279Q 27"
OS
windows 10 Pro x64
И му се јави на Анхоч му објасни на менаџерите дека не требит така?
ako se dupis koj te e , inace se javiv da , kaj ivica super muabet si napravivme , bidejki non stop kupuvam od tamu odsega ke si imam i popust.
za cpu to rece ako sakas vratigo ama ist e potoplno samo kutijata ja plakas

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Никогаш никој не употребил по грозен збор за хардвер од "мишки".
Да сум фактор на форумов автоматски би го цензурирал!
Мишки и клавијатури од „братска“ Б'лгарија

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Koректни се дечкиве. Имам купувано многу пати до сега. Носат роба што обично ретко се наоѓа кај нас.

Џабе плука членот што ја отворил темава. Дадено му е тоа што е пишано.
За цената нема да коментирам. Требал членот да знае колку вреди.

alexi

hello world
14 февруари 2009
159
85
Јас од Нексио сум земал преку 100 артикли за конфигурации и други работи ниту еден дел досега во ~ 3 години од луѓето кај што ги предадов деловите или компјутерите не ми рекле ова нечини или откажа. Се како што има во ценовникот така било дали било треј, дали бокс или оем паковање така ги земав.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.479
7.743
Скопје
www.facebook.com
Отворете си нова тема вие за нексио позитивни искуства, прочитајте го текстот на темава. И БАРЕМ ЕДНАШ ТЕРАЈТЕ ДИСКУСИЈА СПРЕМА НАСЛОВОТ НА ТЕМАТА.
Јас пак 500 пати сум купувал од Сетек и Анхоч а не ви пишувам у вашите теми за негативни искуства дека сум имал позитивни искуства со нив.
Кулери и процесори имам купувано над 100 парчиња и TRAY и BOX и драпајсимадето. И знам за што сум плаќал.

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
Погоре ти го дискредитираат аргументот, а ти ништо кредибилно не враќаш на тие аргументи.
И доколку немаш факти тогаш темава е клевета, а не негативно искуство. (ти можиш да го перцепираш како сакаш, но да ги согледаме фактите)

Ти моеш да правиш какви сакаш малверзации, финти и стопанисување. Фактот е никој не те излажал, нити ти увалил нешто, нити па било како те оштетил, а ти ги напаѓаш како да ти опцуле мајка! Чуму, не ми е јасно.
Нексио ништо лошо не ти направиле. Ти продавале треј процесор, треј процесор си добил за цената што е во ценовник. Ако имало во анхоч бокс за 3700, требало од таму да си го земиш, не ти е Нексио криво што не си проверил.

Немам ништо против тебе @Pane24 , меѓутоа неможи да се прајме на будали и да не коментираме на форум, а тоа е и поентата на форумот - да дајме свое мислење.
Макар и грешно да е.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.475
SK
Излитена фраза, ама стварно нема цена ќефот. Мислам дека голем дел од тукаприсутните имаат фрлено неоправдлива сума за некое парче што реално не им треба.
Ја пример, не идам по одмори и кафани, не возам луксузна кола иако можам да си приуштам, ама затоа на вакви клупости фрлам.
На страна што добра периферија - ако се погоди - може да се користи со години и години. Може неколку конфигурации да се сменат, а добрата тастатура/маус да останат. Можеби и монитори влегуваат во ваквото размислување... Само следејќи те на форумов, ти веројатно и одлична периферија менуваш - кога ќе посакаш нешто ново. :)

/offtopic mode off

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Фали уште само да се појави некој со приказна од другар и таман иста како темите за СЕТ и Анхоч ќе биде.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.401
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.134
1.532
Скопје
Ајде и јас еден лош и некоректен однос да споделам. Пријател требаше да склопува конфигурација, со повисок буџет и сакаше поинтересни фирми. Според сите муабети што ги имав прочитано тука за Нексио, му ги утепав од фалење колку се кул дечките и дека носат "егзотични" делови. Ова се случување лани ова време. И одиме со пријателот во Нексио (Со по 2хN95 на нас) да склопиме 1-2-3 варијанти, влагаме, и кога почнаа да ни се дерат "НЕ ВЛАГАЈТЕ", "KAKO MOЖЕ ДА ВЛАГАТЕ, ПАНДЕМИЈА Е???!!" (Анхоч, Сетек си работеа регуларно со маски внатре овој период). Културно ги замоливме 2 пати ако може и надвор пред фирма да седнеме да ни кажат што имаат/немаат. "AБЕ РАЗБИРАТЕ ВИЕ ПАНДЕМИЈА ДЕКА Е?? ИНСПЕКЦИЈА СЕГА АКО НИ УЛЕТА СИТЕ ЌЕ НЕ УАПСИ." :D:D:D:D:D и на крај следеше само "Пратете ни листа на делови на email што ви треба ќе ви кажеме дали имаме на залиха." И си отиде приајтелот од Анхоч зема цела конфигурација, друго што фалеше од Сетек/Аитоникс.

Не е некое страшно негативо искуство, можеби беа испаничени од вирусов и целата ситуација во тој перод, ги разбирам, ама можеа малце на поклутурен и фин начин да го кажат ова. А, и сам си извлеков лекција дека не треба да фалам некој без сам да имам позитивно искуство со него. Цело мислење ми беше базирано од форумов.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.154
16.247
Не е некое страшно негативо искуство, можеби беа испаничени од вирусов и целата ситуација во тој перод, ги разбирам, ама можеа малце на поклутурен и фин начин да го кажат ова. А, и сам си извлеков лекција дека не треба да фалам некој без сам да имам позитивно искуство со него. Цело мислење ми беше базирано од форумов.
Врска нема, и јас бев таму во сред пандемија, влегував внатре до обележаното, купував све и свашта никогаш не ми рекоа да не влегувам и тоа на повеќе пати.
Тоа некој имал напад на нервоза и не знаел како да ја исконтролира, така не се разговара со клиенти, мора да научат тоа да си го хендлаат.

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
703
1.001
Еве јас да споделам позитивно искуство со нексио. Пишуваш да не има некој најнов ценовник на форумов и, воооп џоа вуду, некој рамдом лик пушта ценовник. По позитивно искуство амин.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.493
Скопје
А, и сам си извлеков лекција дека не треба да фалам некој без сам да имам позитивно искуство со него. Цело мислење ми беше базирано од форумов.
Не го разбирам баш овој начин на размислување.
Испадна форумов те заебал? Форумов не предвидил дека они ќе испаничат за време на пандемија?
Лажат сите позитивни искуства?
И ти ќе си имал позитивно искуство да си отидел вон пандемија.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Ајде и јас еден лош и некоректен однос да споделам. Пријател требаше да склопува конфигурација, со повисок буџет и сакаше поинтересни фирми. Според сите муабети што ги имав прочитано тука за Нексио, му ги утепав од фалење колку се кул дечките и дека носат "егзотични" делови. Ова се случување лани ова време. И одиме со пријателот во Нексио (Со по 2хN95 на нас) да склопиме 1-2-3 варијанти, влагаме, и кога почнаа да ни се дерат "НЕ ВЛАГАЈТЕ", "KAKO MOЖЕ ДА ВЛАГАТЕ, ПАНДЕМИЈА Е???!!" (Анхоч, Сетек си работеа регуларно со маски внатре овој период). Културно ги замоливме 2 пати ако може и надвор пред фирма да седнеме да ни кажат што имаат/немаат. "AБЕ РАЗБИРАТЕ ВИЕ ПАНДЕМИЈА ДЕКА Е?? ИНСПЕКЦИЈА СЕГА АКО НИ УЛЕТА СИТЕ ЌЕ НЕ УАПСИ." :D:D:D:D:D и на крај следеше само "Пратете ни листа на делови на email што ви треба ќе ви кажеме дали имаме на залиха." И си отиде приајтелот од Анхоч зема цела конфигурација, друго што фалеше од Сетек/Аитоникс.

Мене последен пат кога во Нексио ме ми рекоа да излезам ме носеа на чорба (и ракии) во локалната меана (Скара бар).

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
Секогаш кога ја отворам темава, мислам дека ќе прочитам некоја нова информација во врска со ебачицата.
Разочаран.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Мене последен пат кога во Нексио ме ми рекоа да излезам ме носеа на чорба (и ракии) во локалната меана (Скара бар).

И гратис 5-6 плејстешјн петки ти дадоа, заедно со најновата 3090 знаеме веќе...

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно