Ја топло би ти ја препорачал Халк, од било кој банкомат можеш да подигнуваш готовина без никаква провизија, имаат добра 24/7 поддршка и супер им е апликацијата сам можеш да си менуваш лимити и слично сето тоа без никаква провизија освен за одржување на сметка 40ден месечно фиксна.Која банка да ја одберам за промена?
После ова што го прочитав за ЕОС каде Стопанска Банка (Скопска) дава наши информации на некои грчишта а одбиват да ми исклучат верифери код за проверка на сметка,требало извод од матично!?
Решив да ги погребам.
Дали NLB зема провизии за купување онлајн,плаќање сметки надвор од МКД?
Кај СТБ тоа ми е се бендиса само.
Да не си грешка дека сето тоа за само 40 мкд месечно. Немаш ни чланарина за картичка, eлектронско банкарство, итн?Ја топло би ти ја препорачал Халк, од било кој банкомат можеш да подигнуваш готовина без никаква провизија, имаат добра 24/7 поддршка и супер им е апликацијата сам можеш да си менуваш лимити и слично сето тоа без никаква провизија освен за одржување на сметка 40ден месечно фиксна.
40ден/месечно за одржување на трансакциска сметкаЈа топло би ти ја препорачал Халк, од било кој банкомат можеш да подигнуваш готовина без никаква провизија, имаат добра 24/7 поддршка и супер им е апликацијата сам можеш да си менуваш лимити и слично сето тоа без никаква провизија освен за одржување на сметка 40ден месечно фиксна.
Да не имаш инфо дали ова може да се исклучи?пример, опција да одиш во минус, 200ден/годишно (иако не си имал негативно салдо цела година)
Не е вклучено тоа, опционално е така да немаш проблем.Да не имаш инфо дали ова може да се исклучи?
40 odrzuvanjeДа не си грешка дека сето тоа за само 40 мкд месечно. Немаш ни чланарина за картичка, eлектронско банкарство, итн?
Too good to be true.
Sparkasse preporacuvam ili NLB, sparkasse sega imas 2 pati mesecno na bilo koj bankomat a neograniceno normalno na nivnite a i cesto imaat bankomati ubavo se raspostraneti. Nlb imaas isto mnogu bankomati.Која банка да ја одберам за промена?
После ова што го прочитав за ЕОС каде Стопанска Банка (Скопска) дава наши информации на некои грчишта а одбиват да ми исклучат верифери код за проверка на сметка,требало извод од матично!?
Решив да ги погребам.
Дали NLB зема провизии за купување онлајн,плаќање сметки надвор од МКД?
Кај СТБ тоа ми е се бендиса само.
Шпаркасе користам и поголемо лаЊо немам видено од нивSparkasse preporacuvam ili NLB, sparkasse sega imas 2 pati mesecno na bilo koj bankomat a neograniceno normalno na nivnite a i cesto imaat bankomati ubavo se raspostraneti. Nlb imaas isto mnogu bankomati.
Greska si nesto, na mene mi pustaat mi imaat pusteno i od NLB denar ne mi zema, vo nlb zemaat za uplatnicata a u sparkasse zosto da zemaat, ako se sluci nesto takvo treba da prijavis vo banka.Шпаркасе користам и поголемо лаЊо немам видено од нив
На префрлени 50 евра со NLB провизија 500ки.Предобро бричење а сега велиш на стрижење дом?
Greska si nesto, na mene mi pustaat mi imaat pusteno i od NLB denar ne mi zema, vo nlb zemaat za uplatnicata a u sparkasse zosto da zemaat, ako se sluci nesto takvo treba da prijavis vo banka.
Мислењето е автоматски споено:
Inaku sparkasse imaat vovedeno Visa+ od pocetokot samo nemaa nekoe generalno izvestuvanje na veb sajtot
Мислењето е автоматски споено:
Neznam sto cekaat NLB za Visa+ inaku na cenovnikot na NLB ima Visa Direct cenovnik i mislam deka za isprakjanje bese 200 den a za priliv 250 den, mnogu se pametni a vo Stopanska denar ne zemaat za taa usluga
Што е најтрагично, се работи за IT форум, претпоставката е дека повеќето членови се информатички писмени, реалноста е за жал поинакваПогледнете го атачментот 153394
Другар, не знаеш да едитираш мислење, не знаеш да пишуваш на кирилица и игнорираш кога ти се сугерира на тоа, па можеби не ти е овде местото. Едноставно ова не е Facebook Messenger, туку Македонски форум со правила до кои повеќето од нас се придржуваат.
Се извинувам за офтопик.
Зошто?Od mene preporaka, podaleku od KB![]()
Тешко да земам препорака од некој што не знае да пишува на кирилица. Објективно кажано, КБ е најдобра во моментов, од персонал, технолошки напредок до цени за услуги. Префрлам евра од странство на девизна без проблем, не бараат ништо од мене. 10/10Od mene preporaka, podaleku od KB![]()
+1Тешко да земам препорака од некој што не знае да пишува на кирилица. Објективно кажано, КБ е најдобра во моментов, од персонал, технолошки напредок до цени за услуги. Префрлам евра од странство на девизна без проблем, не бараат ништо од мене. 10/10
Браво за стопанска.Стопанска банка
NET ACCESS POINT CUDY AP1300E WALL, Gigabit Ethernet PoE, AP1300E WALL
2.770,00 ден
VGA PNY RTX 5080 TRIPLE FAN 16GB GDDR7, HDMI ,3xDP, VCG508016TFXPB1
89.450,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Red switch, C2PX-M1
4.640,00 ден
SSD M.2 1TB WD Green SN3000 NVMe Gen4 5000MB/s WDS100T4G0E
8.940,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Brown switch, C2PX-M3
4.640,00 ден