kirev
senior
- 31 мај 2010
- 9.033
- 7.705
Sparkasse Banka Web Retail а S-Token треба за плаќање.Мислев на SBanka веб верзија. Имат такво нешто? Пошто само за мобилен имат и то е то. Ако имаш линк праќај
Sparkasse Banka Web Retail а S-Token треба за плаќање.Мислев на SBanka веб верзија. Имат такво нешто? Пошто само за мобилен имат и то е то. Ако имаш линк праќај
Од лице на лице највеќе
И јас имам проблем, месец дена не можам да ја користам картичката што е само за интернет плаќање, цело време ми стои во минус дека сум (ми ги покажува како резервирани средства) и никако да се среди, а таа е како при пејд колку имаш толку трошиш.Има некој идеја што кој кур се случува со стопанска и нивното онлајн банкарство? Плаќам пустам со картица и нонстоп ми е истата состојба и се рефрешира на неколку дена, у контакт центарот ми вика тој да сум го барал утре, ко да барам другар за да идеме у кафана јебига...
Еве моментален обид за добивање нова состојба. 23ти сме денес инаку.
Погледнете го атачментот 127453
И кај мене истово не работи, кликам на тоа за лимит и ништо не се случува, пробав со реинстал на апликацијата и се што постигнав е да си го изгубам м токенот... стварно и ја сум збунет, не знам веќе кај да одам, на кој да му ги давам парите, сите си имаат некоја фалинка, кој поголема кој помала.Пред ова имав проблем со другите картички со лимитите што можеш да ги ставаш колку да трошиш, не можев никако да ги менувам,
За жал кај стб промена на лимит преку апликацијата неможе,мора јавување во кол центарот...кај нлб може преку апликацијата да се менуваат лимитите...И кај мене истово не работи, кликам на тоа за лимит и ништо не се случува, пробав со реинстал на апликацијата и се што постигнав е да си го изгубам м токенот... стварно и ја сум збунет, не знам веќе кај да одам, на кој да му ги давам парите, сите си имаат некоја фалинка, кој поголема кој помала.
Истото беше и кај мене, се јавив пред некој недела ми рекоа да се јавам подоцна ако уште имало проблем... Е арно ама после 15мин се оправи, дали крпат нешто или не не знам, ама од тогаш немам проблем.Има некој идеја што кој кур се случува со стопанска и нивното онлајн банкарство? Плаќам пустам со картица и нонстоп ми е истата состојба и се рефрешира на неколку дена, у контакт центарот ми вика тој да сум го барал утре, ко да барам другар за да идеме у кафана јебига...
Еве моментален обид за добивање нова состојба. 23ти сме денес инаку.
Погледнете го атачментот 127453
Истото и мене ми го рекоа пред некој месец и не се оправи воопшто, односно добива рефреш на неколку дена, техничката поддршка е тапа, на фб ги контактирав и рекоа да почекам да ми се јави некој, нормално, никој не се јави и вчера пак свртев и кратко ме одјебаа да ги барам утре. Во меѓувреме по 300 рефреши дојде коректната состојба...Истото беше и кај мене, се јавив пред некој недела ми рекоа да се јавам подоцна ако уште имало проблем... Е арно ама после 15мин се оправи, дали крпат нешто или не не знам, ама од тогаш немам проблем.
Буквално истото како тебе ми се случи, за токенот јави им се телефонски го активираат, а за лимитите пиши им мејл.И кај мене истово не работи, кликам на тоа за лимит и ништо не се случува, пробав со реинстал на апликацијата и се што постигнав е да си го изгубам м токенот... стварно и ја сум збунет, не знам веќе кај да одам, на кој да му ги давам парите, сите си имаат некоја фалинка, кој поголема кој помала.
Може да се менуваат лимити на Стопанска преку апликацијаЗа жал кај стб промена на лимит преку апликацијата неможе,мора јавување во кол центарот...кај нлб може преку апликацијата да се менуваат лимитите...
Веб апликацијата или апликацијата на телефон?Таа од телефон не сакаше во Јануари кога пробував да плаќам,се јавував во кол центарот па тој ми викаше ќе пуштел на разгледување до другите служби па ќе ме исконтактирале а ја на пулт на сетек сакам да купувам лаптопМоже да се менуваат лимити на Стопанска преку апликација
На телефон. На Мои Производи ги има картичките и знакчето за подесувањаВеб апликацијата или апликацијата на телефон?Таа од телефон не сакаше во Јануари кога пробував да плаќам,се јавував во кол центарот па тој ми викаше ќе пуштел на разгледување до другите служби па ќе ме исконтактирале а ја на пулт на сетек сакам да купувам лаптоп
Отидов од банкомат си ги извадив и си платив.
Да знам и тогаш пробував еве и сега пробав пак,сменувам лимит идам на зачувај се појаува порака од стб дека лимитите се успешно променети и дека ќе важат ... бла бла и пак си се враќа лимитот како што бил претходно...Ти успешно ги менуваш преку апликацијата?На телефон. На Мои Производи ги има картичките и знакчето за подесувања
Да, кај мене се променетиДа знам и тогаш пробував еве и сега пробав пак,сменувам лимит идам на зачувај се појаува порака од стб дека лимитите се успешно променети и дека ќе важат ... бла бла и пак си се враќа лимитот како што бил претходно...Ти успешно ги менуваш преку апликацијата?
едит:сега зборев со кол центарот...може само да се намалуваат преку апликацијата да се зголемуваат неможе,мора да се јавиш кај нив они да ти зголемат.
Мрднаа малку банкиве. Уште UI-то да го подобрат, да не е како Виндоус ХП ераПокрај НЛБ сега и КБ ја вовеле оваа опција:
![]()
„Плати на пријател“ само со телефонски број – Нова опција во мБанка на Комерцијална банка
Комерцијална банка ја овозможи новата дигитална услуга „Плати на пријател“ за да обезбеди нови привилегии и неограничени можности за корисниците на мобилната апликација мБанка.kb.mk
За другите не знам, можда ја имаат и други банки.
Sugar MommyВиди ја ти Милена шо пари има на тоа сметката .. да зеам да ја женам.
Кликни на името од "Платежни сметки во денари" па долу десно "Нов налог" и од Тип на налог листата имаш да одбереш "Плати на пријател".Каде е ова плати на пријател? Подесив број и нема нигде опција за да платам.
Морало да овозможам дозвола за пристап до контакти, без тоа не ја даваше опцијата. Се утепав од барање.Кликни на името од "Платежни сметки во денари" па долу десно "Нов налог" и од Тип на налог листата имаш да одбереш "Плати на пријател".
Покрај НЛБ сега и КБ ја вовеле оваа опција:
![]()
„Плати на пријател“ само со телефонски број – Нова опција во мБанка на Комерцијална банка
Комерцијална банка ја овозможи новата дигитална услуга „Плати на пријател“ за да обезбеди нови привилегии и неограничени можности за корисниците на мобилната апликација мБанка.kb.mk
За другите не знам, можда ја имаат и други банки.
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC F12 PWM, 5-pack, 1350 RPM BLACK, ACFAN00145A
2.310,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден
RAM SO DIMM DDR4 8GB 3200MHz TEAM GROUP TED48G3200C22-SBK BULK
3.500,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Black, 910-007357
9.950,00 ден
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден