Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Music Streaming во Македонија

Durkoo

hello world
11 февруари 2019
110
153
Со оглед на то шо сега веќе неколку години најголемите music streaming services се достапни и кај нас, ме интересира кои платформи ги користите? Spotify, Apple Music, Youtube Music, Deezer..?

Apple Music има доста подобрувања и интересни features и ме интересира дали и кај нас има шанси да е сериозна конкуренција на Spotify.

Нешто шо најмногу ме иритира е шо ниту еден од нив не нуди daily top songs chart за Македонија..нешто најблиску е "Top Songs" секцијата во Apple Music, ама не е то то.

Viko

hello world
28 јуни 2022
313
290
Со оглед на то шо сега веќе неколку години најголемите music streaming services се достапни и кај нас, ме интересира кои платформи ги користите? Spotify, Apple Music, Youtube Music, Deezer..?

Apple Music има доста подобрувања и интересни features и ме интересира дали и кај нас има шанси да е сериозна конкуренција на Spotify.

Нешто шо најмногу ме иритира е шо ниту еден од нив не нуди daily top songs chart за Македонија..нешто најблиску е "Top Songs" секцијата во Apple Music, ама не е то то.
Мислам дека баш и МК не е некој репер за платформи за стриминг на музика.
Накратко 2% од тие што „Стримаат” песни редовно, месечно си плаќаат Spotify, евентуално YT Premium. Deezer, Apple Music, Tidal и останатите не сум сретнал некој што ги користи.
Ако станува збор за бесплатна варијанта (легална;)) најчесто (за жал) се користи Spotify кај нас.

Лично корисник сум на YT Music, бесплатната верзија, бидејќи во споредба со Spotify можам да ја слушам која песна сакам, кога сакам и колку сакам, а да, можам и да ја премотувам и рекламите им се 5 секунди.

Durkoo

hello world
11 февруари 2019
110
153
Накратко 2% од тие што „Стримаат” песни редовно, месечно си плаќаат Spotify, евентуално YT Premium. Deezer, Apple Music, Tidal и останатите не сум сретнал некој што ги користи.
Ако станува збор за бесплатна варијанта (легална;)) најчесто (за жал) се користи Spotify кај нас.

Лично корисник сум на YT Music, бесплатната верзија, бидејќи во споредба со Spotify можам да ја слушам која песна сакам, кога сакам и колку сакам, а да, можам и да ја премотувам и рекламите им се 5 секунди.
јас сум сретнал по некој шо користи Deezer и Apple Music, ама ме интересира поконкретно дали има некои бројки за колку има заинтересираност за платформите кај нас.. ама можам да претпоставам дека се некои смешни бројки

mmarko

hello world
1 март 2013
203
157
mmarko's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-4770K
Motherboard
Asus Gryphon Z87
Storage
Samsung 840 Pro 256GB, Samsung 860 Evo 500GB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
Kingston HyperX Beast 2x8GB 1600MHz
Video card
Asus TUF Gaming RTX 3090
Case
SilverStone TJ08-E
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
X-Bows Ranger (Hako Royal True)
Audio
Sennheiser HD 6XX
Monitor
Dell UltraSharp U2518D + Dell UltraSharp U2412M
OS
Windows 10
Јас Tidal. Едно време и Spotify. Spotify мислам дека е подобар за наоѓање нова музика, додека Tidal има повисок квалитет. Што може и не е толку приметливо, ама навика. Нешто мислам ми искочи пред некое време дека и не им оди баш така добро, глобално, па може и ќе мора да се префрлам кај и да е :D. Мислам дека е добро што немаат top charts за Македонија, се плашам што би видел таму :D.

• лол
Реакции: Viko

Durkoo

hello world
11 февруари 2019
110
153
Јас Tidal. Едно време и Spotify. Spotify мислам дека е подобар за наоѓање нова музика, додека Tidal има повисок квалитет. Што може и не е толку приметливо, ама навика. Нешто мислам ми искочи пред некое време дека и не им оди баш така добро, глобално, па може и ќе мора да се префрлам кај и да е :D. Мислам дека е добро што немаат top charts за Македонија, се плашам што би видел таму :D.
хаххахахаха here's a glimpse. Не е дејли top chart ама top songs во регионот во моментот:LOL:

ама сепак би било интересно да имаме опција да видиме како нови албуми перформираат и кај нас

Атачменти

• IMG_2912.png
    IMG_2912.png
    1,4 MB · Прегледи: 58
  • IMG_2913.png
    IMG_2913.png
    1,8 MB · Прегледи: 58

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.628
1.797
Мислам дека ќе бидат голем дел Албански песни, слично како на јутуб кога одиш на регион Македонија, но таму бар имаш опција да си го смениш регионот во United States.

• ми се допаѓа
Реакции: 2AM

Kpakep4e

hello world
18 јули 2020
99
196
Tidal во пакет со неколку членови од форумов веќе 3та година. Највеќе поради квалитетот, имам добри звучки и греота беше да не се искористат максимално. Од оваа година е поефтинета претплатата од 12 на 9 евра за фамилијарниот пакет.

boro1

user
13 август 2009
1.824
1.649
Користам Шпотифај премиум, фамилијарен план веќе неколку години.

Најдобри плејлисти, најдобра интеграција со други апликации, подкасти има, квалитетот е добар (не ми е гајле), не е скапо, нема реклами.

Дизер и ЏуТуб мјузик ми се некако фејк во споредба, за Тидал првпат слушам.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.590
6.029
Битола

Сето тоа супер, но бесплатната YT Music не ти дозволува да користиш други апликации или да исклучиш екран. Тоа е многу побитно ако слушаш музика во позадина како при возење итн... Спотифај мора да терам поради тоа. Ама па пуштам своја плејлиста и рандом песни од неа ми пушта така што не е голем проблем.

Viko

hello world
28 јуни 2022
313
290
Сето тоа супер, но бесплатната YT Music не ти дозволува да користиш други апликации или да исклучиш екран. Тоа е многу побитно ако слушаш музика во позадина како при возење итн... Спотифај мора да терам поради тоа. Ама па пуштам своја плејлиста и рандом песни од неа ми пушта така што не е голем проблем.
Кога слушам музика слушам музика и ништо друго не правам и затоа за мене YT Music e no-brainer одлука

2AM

hello world
22 април 2024
73
65
Skopje
Долги години користев Deezer, ама откако ја зголемија претплатата дупло, се префрлив на Spotify.
Задоволен сум, за 5,5 евра има сè што ми треба, е сеа квалитетот не бил Flac... Колку пари, толку музика.

Durkoo

hello world
11 февруари 2019
110
153
Долги години користев Deezer, ама откако ја зголемија претплатата дупло, се префрлив на Spotify.
Задоволен сум, за 5,5 евра има сè што ми треба, е сеа квалитетот не бил Flac... Колку пари, толку музика.
па да, ама за тие пари Apple Music нуди lossless и dolby atmos(и месечни replay stats:love:). Although definitely more buggy than Spotify

2AM

hello world
22 април 2024
73
65
Skopje
па да, ама за тие пари Apple Music нуди lossless и dolby atmos(и месечни replay stats:love:). Although definitely more buggy than Spotify

Абе и Deezer нуди lossless, ама ти викам не ми игра тоа голема улога. Башка имам и други претплати (Netflix etc.).
Ми се свиѓа интерфејсот на Apple Music, ама таму не можеш да аплоудираш твои MP3-ки од РС ако не се лажам?

Durkoo

hello world
11 февруари 2019
110
153
Абе и Deezer нуди lossless, ама ти викам не ми игра тоа голема улога. Башка имам и други претплати (Netflix etc.).
Ми се свиѓа интерфејсот на Apple Music, ама таму не можеш да аплоудираш твои MP3-ки од РС ако не се лажам?
можи, аплоудираш во iCloud Music Library преку PC и е достапно на сите уреди

• ми се допаѓа
Реакции: 2AM

Mikaxsus

hello world
19 јануари 2016
327
286
@Work
Mikaxsus's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 7700x @5.0Ghz w/ CM ML360 Illusion ARGB
Motherboard
GIGABYTE B650 GAMING X AX
Storage
4x2TB WDBlue, 1x1TB m.2 Samsung
PSU
Corsair HX850
RAM
2 x 16GB GSkill FlareX @5600Mhz
Video card
ASUS TUF RX 6800 XT 16GB OC
Case
Lian Li Lancool II Mesh C
Mouse
Razer DeathAdder V2 Pro Wireless
Keyboard
AJAZZ AK820 Pro + TITAN KEY EVA 01
Audio
DT 1990 PRO -> iFi Zen Dac v2 + Pro Audio T3+
Monitor
32" Samsung Odyssey G7 * 3
OS
Win 10
Јас си направив сопствен сервер за музика бидејки и така ми седи raspberryво активно за pihole и рандом сервери за игри и бидејќи не ми се прават акаунти за се живо и диво + не ми се плаќа за музика што можеби ја имаат можеби ја немаат (истиот муабет како и стриминг платформиве за серии). Navidrome + Symphonium за Android/Auto

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно