Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилари во Македонија - искуства и мислења

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
253
184
Грците имаат редовно роба сум купувал, ама во последно изгор скапо е, не се исплаќа па и со данок враќање. :S

Скапо е во Грција, а и го немаат Google Pixel во MediaMarkt.

Во Бугарија се поефтини и од тука. Колку за споредба S22 Ultra во Бугарија е 60.000 денари, а овде 70.000 денари. Ама и овие не го држат Google Pixel.

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Дечки, како стојат Ледиком во последно со репутација? Порано ги избегнував како оган, но сега само тие го имаат моделот што ми треба на залиха. Тоа ми остана или онлајн да нарачувам.

Некој последно да купил од нив? искуство со поправка, купување, гаранции, итн?

Ми рекоја некористен го продавале, ама последно парче им е, па знам не се за верување, секако по карго ќе го порачувам. Од каде да знам дали бил изложен или не, итн.
Нема ли некој анхочлија од форумов (дилерче) да помогне да го земеш по дилерска цена ? Ако памтам добро мислам дека беше 15% попуст со дилерска цена па ќе ти испадне 63750 ако сум точен дека е 15%.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Нема ли некој анхочлија од форумов (дилерче) да помогне да го земеш по дилерска цена ? Ако памтам добро мислам дека беше 15% попуст со дилерска цена па ќе ти испадне 63750 ако сум точен дека е 15%.
Ќе се најди од некаде, нема гајле. Ние дека македонци знаеш мора да платиме повеќе пати. xD

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
иста цена е со платено ддв, 1000 ден разлика, некој да сака да ти заврши работа преку фирма он да ти го плате данокот 18% тогаш може.

Wateva!

hello world
7 март 2014
270
324
Како е можно Мобеликс да го имаат OP11 две недели пред официјално претставување?
Милион % е кинескиот модел со траш софтвер, отваран и преинсталиран со некој глобал ром.
Има некој инфо?

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Само да споделам искуство со Ледиком:

Телефонот подигнат по карго денес. Телефонот е продаден од нивна страна како нов, кога им се јавив ги прашав 2 пати дали е отворен и добивав одговор дека е НОВ. Значи го избегнуваа прашањето.

Телефонот Е НАВИСТИНА нов и супер изгледа, но телефонот Е СЕПАК отворен. Што не знам дали некому би сменало нешто, ама ете да знаете.

Да знаев дека е отворен таму на лице место ќе им побарав уште некоја илјадарка да намалат.

Исто така, на IMEI checkers проверив и не е blacklisted.

Последна промена:

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Класика Ледиком,ако не излажат неможат да опстојат,ова е уште еден пример дека се преваранти,такви биле и такви и ке останат.Некој ке рече еј па што преваранти,битно моб е некористен,да некористен но пак излажале дека е НЕОТПАКОВАН,така да со нив све е можно,закон ништо не им може,затоа што се класична мафија.

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
253
184
Само да споделам искуство со Ледиком:

Телефонот подигнат по карго денес. Телефонот е продаден од нивна страна како нов, кога им се јавив ги прашав 2 пати дали е отворен и добивав одговор дека е НОВ. Значи го избегнуваа прашањето.

Телефонот Е НАВИСТИНА нов и супер изгледа, но телефонот Е СЕПАК отворен. Што не знам дали некому би сменало нешто, ама ете да знаете.

Да знаев дека е отворен таму на лице место ќе им побарав уште некоја илјадарка да намалат.

Исто така, на IMEI checkers проверив и не е blacklisted.

Има шанса да се провери кога ПРВ ПАТ е вклучен мобилниот?

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
253
184
Не знам за тоа, ако знае некој нека каже начин.

Имаше преку Гугљ во Find My Device, ама тоа сигурно е поврзано со акаунтот кога прв пат си го активирал на телефонот. Ама провери можеби сум и грешка.

Линк: Anmelden – Google Konten

Opera Snapshot_2023-02-03_142225_www.google.com.png

Ако некој знае подетално еве нека објасни :)

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Да споделам и јас искуство со ледиком.
Пред некоја година имав скршен Самсунг S8. Во меѓувреме си купив нов ама тој викам ај да го поправам бидејки имаше само малку напукано стаклно, другото се си беше исправно.
Го видоа екранот и ми рекоа дека не се сигурни дали ќе може да се замени само стаклото бидејки можело да се оштети екранот. Се нафатив на ризикот и викам. Ако се поправи ќе си платам и ќе си имам телефон, ако не да си го задржат слободно за делови. И така се бев простил од него.
Бидејки не сум од СК се согласија да го пратат по карго штом го направат, или да ме известат ако не се прави.
Ми се јави некој после неколку дена, ми рече дека го направиле и да праша за податоци каде да го испратат.
Штом го добив, пробав да го вклучам но немаше батерија. Го наполнив, го расчепкав и гледам си работи. НО вклучувам камера не работи. ПРобав да расчепкам јас нешто но никако да се вклучи. Дава некаква грешка. Влегував и во сервисно мени, фабрички ресет му правев никако да проработи.
Исто и батеријата од 100% наполнет и да не го користам траеше не подолго од 3 часа. 3 факн часа без користење. Не дека беше телефон познат по трајност на батеријата ама.
На крај ем си платив за сервис и пак немав функционален телефон. Ме заебаа јако.

Не сум од СК, и не можев да одам да го вратам да средат што имаат заебано или украдено, а и немав живци да се нервирам од такви проклетници, само ги блокирав на вибер, ФБ и сл и не сакам никаков контакт со нив. И ги критикувам на кој и да ме праша за нив.

Diablo

hello world
5 ноември 2014
92
166
Да споделам и јас искуство со ледиком.
Пред некоја година имав скршен Самсунг S8. Во меѓувреме си купив нов ама тој викам ај да го поправам бидејки имаше само малку напукано стаклно, другото се си беше исправно.
Го видоа екранот и ми рекоа дека не се сигурни дали ќе може да се замени само стаклото бидејки можело да се оштети екранот. Се нафатив на ризикот и викам. Ако се поправи ќе си платам и ќе си имам телефон, ако не да си го задржат слободно за делови. И така се бев простил од него.
Бидејки не сум од СК се согласија да го пратат по карго штом го направат, или да ме известат ако не се прави.
Ми се јави некој после неколку дена, ми рече дека го направиле и да праша за податоци каде да го испратат.
Штом го добив, пробав да го вклучам но немаше батерија. Го наполнив, го расчепкав и гледам си работи. НО вклучувам камера не работи. ПРобав да расчепкам јас нешто но никако да се вклучи. Дава некаква грешка. Влегував и во сервисно мени, фабрички ресет му правев никако да проработи.
Исто и батеријата од 100% наполнет и да не го користам траеше не подолго од 3 часа. 3 факн часа без користење. Не дека беше телефон познат по трајност на батеријата ама.
На крај ем си платив за сервис и пак немав функционален телефон. Ме заебаа јако.

Не сум од СК, и не можев да одам да го вратам да средат што имаат заебано или украдено, а и немав живци да се нервирам од такви проклетници, само ги блокирав на вибер, ФБ и сл и не сакам никаков контакт со нив. И ги критикувам на кој и да ме праша за нив.
Јас пак имам слично искуство со Мобеликс. Однесов постар телефон на сервис. Се среди проблемот, но многу лошо беше склопен и со тек на време испаднаа и копчиња и практично телефонот е неупотреблив.

Искрено сметам дека сервисите на овие компании, не им се на некое високо ниво. А тоа дали ви дигнале некој дел, немам искуство и не би го коментирал. Се е можно.

Rukio

read-only
4 февруари 2018
2
0
Дечки здраво,со план сум за земање на Iphone 14 pro,но како што знаете цениве кај Телеком,А1,Нептун,Сетек се изгор а кај мобилариве се доста пониски но некако немам доверба за кај нив.Гледав на страната на Mtel го има кај нив и можам да кажам има прифатлива цена спрема другиве.Ме интересира да кажи некој дали имал некакво искуство со нив или ваше мислење,какви телефони имаат тие дали се за наш пазар и слично.Поздрав

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
Дечки здраво,со план сум за земање на Iphone 14 pro,но како што знаете цениве кај Телеком,А1,Нептун,Сетек се изгор а кај мобилариве се доста пониски но некако немам доверба за кај нив.Гледав на страната на Mtel го има кај нив и можам да кажам има прифатлива цена спрема другиве.Ме интересира да кажи некој дали имал некакво искуство со нив или ваше мислење,какви телефони имаат тие дали се за наш пазар и слично.Поздрав
Имам повеќе модели, пиши ми ПП.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Страшна цена!

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027

Атачменти

• D68FB2FD-65C6-48FE-91B1-D794B924568B.png
    D68FB2FD-65C6-48FE-91B1-D794B924568B.png
    3,7 MB · Прегледи: 140

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Да реално луда цена, инаку телефонов нема продажба и месецов е лош и кој сака да купи сега е време.
Нема продажба?

Преднарачките после 13.02 се со рок на испорака од 4-6 недели заради голема побарувачка. Зборам за Ултрата, другите се достапни.

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
Нема продажба?

Преднарачките после 13.02 се со рок на испорака од 4-6 недели заради голема побарувачка. Зборам за Ултрата, другите се достапни.
Македонија нема побарувачка во мобиларите , за пред нарачки имам точна бројка али е секоја година исто, начесто фирми и на продолжување на договор,

на другата страна гратис идат.

https://www.verizon.com/smartphones/samsung-galaxy-s23-ultra/

Gecas12

hello world
27 септември 2019
85
76
Македонија нема побарувачка во мобиларите , за пред нарачки имам точна бројка али е секоја година исто, начесто фирми и на продолжување на договор,

на другата страна гратис идат.

https://www.verizon.com/smartphones/samsung-galaxy-s23-ultra/

Секоја година е исто со мобиларите, први ги имаат на лагер ултрата првиот месец два се иста цена како во Анхоч, Нептун итн. па после 2 месеци кога ги имаат овие по реномираниве продавници на залиха во мобилари паѓа цената на 60К и така стои цената додека не излезе следнат ултра па ке намалат уште 2-3 илјади на старата. Според мене треба да си ептен не стрпелив за да купиш флагшип од мобилара одма после release date, или да имаш пари за фрлање, мада ако имаш пари за фрлање ќе го купиш од Телеком и така :))

nikolarjk91

hello world
4 март 2018
86
62
Да ве прашам се мислам да купам нов IPhone 14, ме интересира тоа што во последно време се зборува за Мобеликс дека телефоните им се blacklisted. Како може да бидам сигурен доколку купувам нов мобилен дека се е во ред со него кога станува збор за неовластен продавач? Дали му се случило на некој да купи нов телефон и од Ледиком да биде blacklisted или од некој друг продавач? Совет?

Последни теми

Последни огласи

На врв