Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилари во Македонија - искуства и мислења

TheDimiskov

hello world
26 февруари 2015
182
304
TheDimiskov's setup  
Processor & Cooler
R5 5600X
Motherboard
Asrock Steel Legend B550
Storage
1tb ssd+250gb nvme
PSU
Antec HCG 850w
RAM
Hyperx 3200mhz 4x8
Video card
RTX 3060 TI Zotac oc
Case
NZXT H510 Elite Black
Mouse
Glorious Model D
Keyboard
Glorious GMMK2
Audio
ss arctis 5
Monitor
Aoc 24'' 165hz
OS
Windows 11
Blage veze nema cim si raboti telefonot ko sto treba

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Осеќам сега мобеликс ќе пропадне :p од лоши искуства.
Незнам како ли ќе го оправдаат ова сега што на 10 души се им се блаклистед.
Тешко дека Mobelix може да пропадне,над 300 шлепери возат низ Америка за нив,тоа им е бизнис од пред повеќе од 20 год.Нема да зборам за мобиларата,коментарите тука кажуваат за нив.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
@Rejzerot јас знам дека нема да пропаднат затоа и така пишав :)
Проблемот е што каде и да е ќе опадне сега бизнисот на сите затоа што веќе снапдрагон верзијат ќе биде достапна за сите од сите продавници и нема да можат да држат големи цени на снапдрагон верзиите.
Причекајте после 10 15 фебруари и ќе видите како ќе има големи измени во цени затоа што веќе нема да има 2 верзии од процесори и нема да биде СНАПДРАГОН посебна верзија која ретко кој ја носи.
Воедно сите огласи на реклама5 и на други огласници ќе сменат цени затоа што знам некои продавници кои се фокусираа само на снапдрагон повеќе затоа што сватија дека има бизнис и во тие верзии ама сега веќе кога ќе биде официјално снапдрагон и ќе може да се купува и од телеком и од а1 и од други продавници цените ќе бидат или исти или поефтини затоа што како што си кажа ти шлеперите работат.

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
Тешко дека Mobelix може да пропадне,над 300 шлепери возат низ Америка за нив,тоа им е бизнис од пред повеќе од 20 год.Нема да зборам за мобиларата,коментарите тука кажуваат за нив.
:LOL::LOL::LOL: Хахахах 300 камиони , и ќе се замара со мобилара у мкд, хахахха.

еве слика од експонат.

Атачменти

• 5E59B0C0-0724-4A08-812C-62CAFDB3A507.jpeg
    5E59B0C0-0724-4A08-812C-62CAFDB3A507.jpeg
    320,5 KB · Прегледи: 153

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.227
2.657
којзнае кој франкејнштајни се овие експонати штом гаранција губат.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
:LOL::LOL::LOL: Хахахах 300 камиони , и ќе се замара со мобилара у мкд, хахахха.

еве слика од експонат.
Зашто да не се замара?Камионите се бизнис на нивниот Татко,а мобиларата е нивен бизнис,зарем малце пари има у телефоните?Не заебавај,ако ги познаваш,а верувам дека ги познаваш,знаеш за какви ликови станува збор.

Да не се сватиме погрешно,дека ја ги јачам нешто,далеку од тоа,само кажувам она што го знам.

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Зашто да не се замара?Камионите се бизнис на нивниот Татко,а мобиларата е нивен бизнис,зарем малце пари има у телефоните?Не заебавај,ако ги познаваш,а верувам дека ги познаваш,знаеш за какви ликови станува збор.

Да не се сватиме погрешно,дека ја ги јачам нешто,далеку од тоа,само кажувам она што го знам.
Не мора да ги познава човек, за да знае дека се криминалци.
Незнам дали имаат камиони или не. Ама таму свесно да прикриваат дњнок како тука, одма има све да ги носат на Гвантанамо.

18 септември 2020
927
868
Македонија
А кој плаќа данок на препродажба на половна роба? Ни на коли не се плаќа, така?
Тоа е по старо, сега по ново е и на новото што го земаат да не плаќаат данок и да го продадат за некоја илјадарка поефтино. Еве година дена користам самсунг уред и сум презадоволен, го зедов од една мобилара во Прилеп како нов скроз да речам, лета. Од кај нив можиш еве и скроз нов телефон да земиш со кутија ако имаат, ако не си одбираш телефон без гребаници и функционален и си тераш без проблем.

kirev

senior
31 мај 2010
9.036
7.706
Како нов не е нов. Уште еднаш - дајте пример каде се плаќа данок при препродажба на половна роба?

Potop

hello world
26 декември 2013
376
492
Не постои данок на половна роба.
Тоа е дупло оданочување што е забрането.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Diablo

hello world
5 ноември 2014
92
166
А кој плаќа данок на препродажба на половна роба? Ни на коли не се плаќа, така?
A нови не продаваат ли? За нив претпоставувам мислеше членот. Имаат исто и нови маски , галантерија. Или подобро од тоа што јас имам приметено 80-90% во дуќанот им е нова роба. Веројатно не продаваат половни маски и футроли?

kirev

senior
31 мај 2010
9.036
7.706
A нови не продаваат ли? За нив претпоставувам мислеше членот. Имаат исто и нови маски , галантерија. Или подобро од тоа што јас имам приметено 80-90% во дуќанот им е нова роба. Веројатно не продаваат половни маски и футроли?
Немам претстава, мислам дека еднаш сум влегол во Мобеликс и толку

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Дечки, како стојат Ледиком во последно со репутација? Порано ги избегнував како оган, но сега само тие го имаат моделот што ми треба на залиха. Тоа ми остана или онлајн да нарачувам.

Некој последно да купил од нив? искуство со поправка, купување, гаранции, итн?

Ми рекоја некористен го продавале, ама последно парче им е, па знам не се за верување, секако по карго ќе го порачувам. Од каде да знам дали бил изложен или не, итн.

xhktw

x
2 август 2009
1.460
1.940
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Дечки, како стојат Ледиком во последно со репутација? Порано ги избегнував како оган, но сега само тие го имаат моделот што ми треба на залиха. Тоа ми остана или онлајн да нарачувам.

Некој последно да купил од нив? искуство со поправка, купување, гаранции, итн?

Ми рекоја некористен го продавале, ама последно парче им е, па знам не се за верување, секако по карго ќе го порачувам. Од каде да знам дали бил изложен или не, итн.
Неотворен ли е? Ако да, зимај, немаш гајле. Јас до сега сум немал гајле со нив, преку 4-5 телефони имам зимано и користени и нови, али сум ја имал среќата никад гаранцијата ми нема затребано.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Неотворен ли е? Ако да, зимај, немаш гајле. Јас до сега сум немал гајле со нив, преку 4-5 телефони имам зимано и користени и нови, али сум ја имал среќата никад гаранцијата ми нема затребано.
Да одев на лице место да видам со свои очи, ај да го земи човек. Ама дека морам по карго да порачувам, а сум слушал и лоши работи за нив, па така сум неодлучен во моментов. На мобилари искрено по автоматизам не им верувам, со скептицизам пристапувам.

Да годам, таа „ГАРАНЦИЈА“ од ледиком ништо не вреди?

xhktw

x
2 август 2009
1.460
1.940
xhktw's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700X3D / Macbook Pro M4 14' 16/512
Motherboard
MSI B350 Tomahawk
Storage
Samsung 870 EVO 1 TB SSD
PSU
Gigabyte Odin 1200W PSU
RAM
G.Skill DDR4-3200 64GB
Video card
PNY 3090 24GB
Case
Logic Portos Case
Mouse
ROG Harpe Ace AimLab Edition
Keyboard
AK820Pro / Monsgeek Fun60 Pro / Custom 3D Printed
Monitor
34" MSI MAG342CQPV 100Hz / ASUS 27" ROG Strix OLED XG27AQDMG
OS
macOS Sequoia / Arch Linux
Да одев на лице место да видам со свои очи, ај да го земи човек. Ама дека морам по карго да порачувам, а сум слушал и лоши работи за нив, па така сум неодлучен во моментов. На мобилари искрено по автоматизам не им верувам, со скептицизам пристапувам.

Издржан ти е скептицизмот, и мене би ми било шубе на твое место. Немаш ли некој да пратиш да го земе место тебе, или бар да види дали е неотпакуван уредот пред да нарачаш?

За гаранцијата no comment, нека пише некој што имал исксутво.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје

Јас ке ти направам услуга,ке отидам и ке проверам дали е неотпакован телефонот,кажи за кој модел се работи,ке ти сликнам на лице место и пратам на вибер.Сепак сме еден ит форум,и сметам дека треба да си помагаме меѓусебно.

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
253
184

Јас колку што знам сите телефони им се пакувани и не дозволуваат да се пробат или отвараат. И така многу малце имат изложено за проба.

Шо толку си запнал од Ледиком, за кој телефон се работи?

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Јас колку што знам сите телефони им се пакувани и не дозволуваат да се пробат или отвараат. И така многу малце имат изложено за проба.

Шо толку си запнал од Ледиком, за кој телефон се работи?
Pixel Новиот. Инаку мора од таму, нема на друго место или значително поскапи се.

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
253
184
Pixel Новиот. Инаку мора од таму, нема на друго место или значително поскапи се.

На толку гастербајтери немаш ли некој Германец, 900 евра е ОФИЦИЈАЛНО од Google Deutschland. А да му давам 1000 евра на Ледиком за краден телефон, мало сутра.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
На толку гастербајтери немаш ли некој Германец, 900 евра е ОФИЦИЈАЛНО од Google Deutschland. А да му давам 1000 евра на Ледиком за краден телефон, мало сутра.
Затоа прашувам тука за искуства, дали се било океј со Ледиком, пресудно ќе биде за дали да го земам. Инаку истиот модел од ComputerUniverse исто 1000че ќе кошта рачунав. Со превоз ова она. Гастарбајтерите на лето одат за на зима да ги трошат МК парите. xD

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Ќе си побараш со фискална, ама ќе платиш +18% ДДВ , ако сакаш да се заштитиш.
Или ќе купиш од Анхоч ама ќе биди поскапо.
Види во Лерин дали имаат 7ка про.
Мислењето е автоматски споено:

1675096884450.png .
Мислам дека стигаат во UPS ин-тиме МК од Амазон, од Германија би требало да е DHL express.

Последна промена:

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Ќе си побараш со фискална, ама ќе платиш +18% ДДВ , ако сакаш да се заштитиш.
Или ќе купиш од Анхоч ама ќе биди поскапо.
Види во Лерин дали имаат 7ка про.
Мислењето е автоматски споено:

Погледнете го атачментот 121798.
Мислам дека стигаат во UPS ин-тиме МК од Амазон, од Германија би требало да е DHL express.
Грците имаат редовно роба сум купувал, ама во последно изгор скапо е, не се исплаќа па и со данок враќање. :S

Последни теми

Последни огласи

На врв