DrMTR
senior
- 27 март 2014
- 7.931
- 8.426
Пак се оди под рака. Нема фискална ни бутур.дали сеа коа се у фенси нова продавница мобеликс веќе даваат фискални и имаат терминал за картички или уште не?
Испратено од s8+ преку IT.mk форум апликација
Пак се оди под рака. Нема фискална ни бутур.дали сеа коа се у фенси нова продавница мобеликс веќе даваат фискални и имаат терминал за картички или уште не?
Испратено од s8+ преку IT.mk форум апликација
Затоа што телефонот чини поевтино за разлика од салон или друга конкуренција.зошто никој не ги пријавил во УЈП
Да ама помалите цени не им дава за право да не издаваат фискални сметки.Затоа што телефонот чини поевтино за разлика од салон или друга конкуренција.
Фискалната всушност е данокот. Ако тој го прикаже како продаден треба да плати данок. За да се избегнаќе данокот, не се издава сметка. Најверојатно УЈП ги штити или имаат човек што не им пушта инспекција. Знаеме како стојат работите на тоа поле во државава.Сфаќам како функционира ама ако бирам помала цена, без гаранција, подобро ќе купам од оглас или интернет. Како и да е, не треба да се оправдуваат. Не треба да постои тоа "помала цена ама без фискална".
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Ако имаат продавница и појдите на лице место, ваљда ќе е океј, а за нарачка, по карго или слично, ризик е. Барем ризик беше за едно другарче мое кое место нов мобилен доби видливо користен.Искуство со дечкиве шо се рекламираат на Пазар3? @@@ - Македонски
Другарка ми си бара телефон, им ги видела огласите, ама мене малку сомнително ми изгледаат.
Или може само сум многу сомничава.
Јас последните 3-4 години телефони купувам само од Мобеликс и Ледиком.
И од двете мобилари секогаш ми давале нови телефони со сите најлончиња на нив и никогаш не сум имал никакви проблеми. Исто и саат имам земено од Ледиком.
Еве листа што сум купувал:
Nexus 4 (ледиком)
LG G3 (мобеликс)
LG G4 (мобеликс)
Samsung S8 (мобеликс)
Samsung S9+ (ледиком)
Gear S3 Frontier (ледиком)
и половни (експонати) како што спомнав:
S8 и iPhone 7
Со ниеден телефон не сум имал проблеми. G4 влезе во bootloop после скоро 2 години, што е познат проблем кај моделот.
Така да, не знам каква била политиката и процедурата пред 10-12 години, но јас лично сум презадоволен и од двете мобилари во последните неколку години, колку што купувам кај нив.
Во iButik влегов еднаш, сакав G3 да купам, знам беше во една барака и (претпоставувам) Крале ме убедуваше ајфон да купам, колку биле подобри и побрзи од било кој андроид. Од тогаш не сум влегол во iButik.
Некој да не има искуство со fixit.mk? Гледам имаат нешто пониски цени од Ледиком за S10.
Ова со линиите до кога ќе го фурате? Половина на 2019 сме веќе...
Плус можеш да прашаш у телеком во рок од 30 дена од кога е купен тел да го осигураш каско .
Од каде и од кој пазар ни се? Де просветли не'.Еве од каде и од кој пазар ви се телефоните што ги купувате таму
Од каде и од кој пазар ни се? Де просветли не'.
Од каде и од кој пазар ни се? Де просветли не'.
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower Pop Air RGB Black, 3x120mm Aspect 12 RGB, w/WINDOW, Front Mesh, FD-C-POR1A-06
5.800,00 ден
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден