Јас зедов и задоволен сум.Redmi Note 8 pro за 12к во Ледиком по мене ти е бест бај сеуште.
Се надевам дека го има на залиха.
Би требало да е best buy, немам лично искуство со моделот, но вака од око ептен го бендисав.Ваше мислење за Mi note 10 lite.
Некој што го користи, искуство да сподели.
Дали вреди или предлог за друг модел во тој ценовен ранг.
Со здравје да си го користиш.Јас зедов и задоволен сум.
Камерата имам замерки за квалитетот. Едино тоа.
Да не се реши со апдејт проблемот со трепкањето во снимање видео? Или да не има во сетинзите некоја опција метерингот да се смени или експо лок па да се ублажи малце.Јас зедов и задоволен сум.
Камерата имам замерки за квалитетот. Едино тоа.
Не сум проверил искрено. Пред една недела стигна верзија 12.Да не се реши со апдејт проблемот со трепкањето во снимање видео? Или да не има во сетинзите некоја опција метерингот да се смени или експо лок па да се ублажи малце.
Подобро немој, глобалниот е полн со кинески глупости, а мислам дека ЕУ ром 12 има за твојот. Јас пред некој ден ставив миуи 12 на редни ноут 7 и ок е. Побарај ќе најдеш.Дали да се префрлам од EEA ROM (Ми верзијата, не xiaomi.eu) на Global?
Гледам дека излезе вчера MIUI 12 (за Global) за Mi Note 10... За ЕУ којзнае кога ќе излезе.
Во MiFlashTool v2 уште не го дава, но го имам како .zip.
Мислам да се префрлам на Global MIUI 11, па после со manual update (за да избегнам отклучување на бутлоадер).
Дечки некој сервис или било какво решение,зашто не ми пуни воопшто телефонот...Имам а2 и од кога го ставив на андроид 10 не ми функционира брзо полнење, дури кога ќе го исклучам некогаш функционира. Некое решение,зашто ќе земам друг тоа беше зашто го зедов упм.
Проба полначот дали е океј?Дечки некој сервис или било какво решение,зашто не ми пуни воопшто телефонот...
Од каде планираш да го земеш и по која цена?Ваше мислење за Mi note 10 lite.
Го имам веќе нецели три месеци. Батеријата одлична едно полнење ми ојт преку 3 дена со гледање видеа, Twitch и слично. Камерата е лепота, мали забелешки некогаш за macro ама воглавно супер. Имав мака со тастатурата. Default тастатурата беше со delay. Одзивот беше незадоволителен, ама го средив преку settings. Исклучив некои работи и ставив delay на 0ms. Имат многу подесувања.Ваше мислење за Mi note 10 lite.
До сега имам користено 5 Xiaomi телефони и сите ми се купени од Hi communication. Но еве гледам и Ледоком и Мобеликс го имаат за добра цена.Од каде планираш да го земеш и по која цена?
Ти благодарам за твоето мислење за телефонот. Јас користам Xiaomi уште од Redmi note 2 кога сеуште во МК малку се знаеше за овој бренд на телефони и затоа сум навикнат на MIUI. Сега користам Samsung A70 кој има многу просечна камера која ме нервира и затоа пак сакам да се вратам на Xiaomi и овој модел некако ми фати око.Го имам веќе нецели три месеци. Батеријата одлична едно полнење ми ојт преку 3 дена со гледање видеа, Twitch и слично. Камерата е лепота, мали забелешки некогаш за macro ама воглавно супер. Имав мака со тастатурата. Default тастатурата беше со delay. Одзивот беше незадоволителен, ама го средив преку settings. Исклучив некои работи и ставив delay на 0ms. Имат многу подесувања.
Fingerprint скенерот е задоволителен. Се случвит некогаш да не го регистрират, ама ова ми е прв пат со овој систем така шо можно е јас да не го имам конфигурирано точно. А мојт и софтверски да е. За сѐ друго е перфекција. Аку си околу Охрид/Струга можам да ти излезам пресрет да го пробаш. Имаш милион работи, Always on Display, Second Space, Split Screen и слично.
Јас сум презадоволен од MIUI, пошто претходно користев Mi4C. Аку имаш нешто друго - прашај.
EDIT: Имај предвид дека Always On Display „батеријата си ја јадииии“ брачед... И тоа многу, зато не го користам.
Го имам веќе нецели три месеци. Батеријата одлична едно полнење ми ојт преку 3 дена со гледање видеа, Twitch и слично. Камерата е лепота, мали забелешки некогаш за macro ама воглавно супер. Имав мака со тастатурата. Default тастатурата беше со delay. Одзивот беше незадоволителен, ама го средив преку settings. Исклучив некои работи и ставив delay на 0ms. Имат многу подесувања.
Fingerprint скенерот е задоволителен. Се случвит некогаш да не го регистрират, ама ова ми е прв пат со овој систем така шо можно е јас да не го имам конфигурирано точно. А мојт и софтверски да е. За сѐ друго е перфекција. Аку си околу Охрид/Струга можам да ти излезам пресрет да го пробаш. Имаш милион работи, Always on Display, Second Space, Split Screen и слично.
Јас сум презадоволен од MIUI, пошто претходно користев Mi4C. Аку имаш нешто друго - прашај.
EDIT: Имај предвид дека Always On Display „батеријата си ја јадииии“ брачед... И тоа многу, зато не го користам.
Не користам социјални медиуми така шо не знам. Имам (пасивен) Viber шо многу ретко го користам па не е ни во 0.50% од батеријата. Стави Dark Mode аку имаш опција би требало да ти помогнит, за друго не се разбирам.Кажи ми што да подесам за во стендбај Фејсбук и Вибер да не ми трошат батерија толку?
Settings->Privacy Protection->Special App Access->Battery Optimization.Кажи ми што да подесам за во стендбај Фејсбук и Вибер да не ми трошат батерија толку?
Зедов нов полнач, ми ја празни батеријата. Да пробам нов кабел или сервис..ѓПроба полначот дали е океј?
Елиминира сѐ?
Ако не, пробај смена на батеријата
Settings->Privacy Protection->Special App Access->Battery Optimization.
Најди ги кои апликации сакаш, направи им Optimize,треба да е подобро.
IMG-20200812-223535 - stock nigh mode
IMG-20200812-223546 - gcam night mode
Note 9 Pro
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Која gcam ја користиш? Јас таа што ја ставив сликите ги прави со дреч бои...
Нешто со parrot во името, не знам точно. :blush:
Најверојатно си на MIUI11. Кај мене на 12ката е таму...Не го наоѓам ова, ама затоа вака ми е наместено, ама пак исто.
![]()
Што ти е подесено?
Ништо не ми е подесено, многу пореални бои вади од сток камерата. @Pinceta не знам која ја има, он има проблем.
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден