Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

MaxTV - Генерална дискусија

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.970
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

mkgunner

hello world
29 октомври 2008
446
340
Кичево
mkgunner's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 1600AF
Motherboard
MSI B450 Gaming Plus Max
Storage
Kingston A2000 250GB
PSU
Chieftec GPS-600A8
RAM
2x8Gb G.Skill Ripjaws F4-3200C16D-16GVGB
Video card
XFX RX570 4GB
Case
No name
Mouse
некаков Кинез
Keyboard
Delux K5108 (11 години, абер нема да рикне)
Audio
Panasonic SA-AK20 на AUX
Monitor
AOC 27V2Q
OS
Windows 10 Pro
Некој да проба да ја препакува и аплоадира апликацијата од боксот на Телеком?:unsure:

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Некој да проба да ја препакува и аплоадира апликацијата од боксот на Телеком?:unsure:
Ако мислиш на MagentaTV преку бокс што е тоа тешко. Не знам ни дали е возможно тоа?

Имаат они MagentaTV GO ама не ја овозможуваат за Android телевизори да се инсталира.

За разлика од Телеком Мк, црногорците ја имаат овозможено и на Android телевизори да се инстсталира преку Play store.

mkgunner

hello world
29 октомври 2008
446
340
Кичево
mkgunner's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 1600AF
Motherboard
MSI B450 Gaming Plus Max
Storage
Kingston A2000 250GB
PSU
Chieftec GPS-600A8
RAM
2x8Gb G.Skill Ripjaws F4-3200C16D-16GVGB
Video card
XFX RX570 4GB
Case
No name
Mouse
некаков Кинез
Keyboard
Delux K5108 (11 години, абер нема да рикне)
Audio
Panasonic SA-AK20 на AUX
Monitor
AOC 27V2Q
OS
Windows 10 Pro
Ако мислиш на MagentaTV преку бокс што е тоа тешко. Не знам ни дали е возможно тоа?

Имаат они MagentaTV GO ама не ја овозможуваат за Android телевизори да се инсталира.

За разлика од Телеком Мк, црногорците ја имаат овозможено и на Android телевизори да се инстсталира преку Play store.
Да на Magenta TV мислев. Сигурно има начин да се препакува и овозможи ама треба да се најде некој што знае и сака..

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.970
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
Ако не пуштаат за АДСЛ/ВДСЛ корисници ќе имаме надежно право 4K.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
И ние кој не сме на оптика дискриминирани. Едни ќе гледаат а други не.
Жалам, тогаш ние на оптика па и бакар подобро во 1080i да си ја гледаме него на 4К ако ги пуштат и за нив. Некој мора да се жртвува. Тоа е. Оптика е доволно жртвувана за ХД да гледаат бакарот.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Жалам, тогаш ние на оптика па и бакар подобро во 1080i да си ја гледаме него на 4К ако ги пуштат и за нив. Некој мора да се жртвува. Тоа е. Оптика е доволно жртвувана за ХД да гледаат бакарот.
Треба да не се кочи веќе процесот на пуштањето оптика секаде во цела држава особено во градовиве. Век на развиена технологија и срамота е да чекаме уште многу години за добар брз и стабилен интернет. Потребен е денес добар интернет не само за гледање IPTV.

Туку ги имаат и регистрирано РТС 1, 2 и 3 канал. Видов на сајтот на АВМУ.

Последна промена:

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.628
1.797
Да но мора и пакетите да бидат прилагодени во однос на технологијата, мора да се намалат цените на бакар, но Телеком нема тоа сигурно да го направи, па затоа се оди на: сите имаат исто, и сите исто плаќаат.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
Да но мора и пакетите да бидат прилагодени во однос на технологијата, мора да се намалат цените на бакар, но Телеком нема тоа сигурно да го направи, па затоа се оди на: сите имаат исто, и сите исто плаќаат.
Па… Ја на М оптика имам 100/50 некој има едвај 15/1 така да сите немаат исто. Ама да, се согласувам со тебе дека е ретардирано ова што го прават ама пак не се они криви, АЕК и законските регулативи им дозволуваат.

И што сега коцкички да гледаме сите при секое најмало движење? Алоооо бе Телеком алоо кај ќе пушташ 4K на адсл? Ако тоа го направат стварно се ненормални.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
МТЕL во Македонија колку што знам немаат понуда ВДСЛ/АДСЛ или оптички интернет, само мобилен интернет ама пуштија 4К канали на MOVE.

Еве го се ближат деновите за летнава олимпијада па ќе видиме што мислат да праат. Олимпијадава секако ќе има камери што ќе снимаат и пренесуваат 4К сигнал а како тоа операторите ќе го пренесуваат зависи од нив.

k3b

hello world
12 декември 2017
404
331
МТЕL во Македонија колку што знам немаат понуда ВДСЛ/АДСЛ или оптички интернет, само мобилен интернет ама пуштија 4К канали на MOVE.

МТЕЛ во Македонија рента мрежа од Телекабел, и од старт се оградува ако тебе дома не ти работи телевизијата, или во превод кур го боли од каде и каков интернет имаш ти дома.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
A кој е проблемов со Arena Sport каналиве?

Вчера после фудбалот некаде кај 00:00 часот вртам на Arena Sport 4 и наместо тој канал е каналот Arena Premium 1. Денес наместо Arena Fight e каналот Arena Premium 1 o_O

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.970
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Нема начин да се подели "сигналот" за оптика и за адсл/вдсл? Или платформата важи за сите, што пуштат телеком од централа е за цела држава

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Нема начин да се подели "сигналот" за оптика и за адсл/вдсл? Или платформата важи за сите, што пуштат телеком од централа е за цела држава
Мислам за канали може да се пуштат скроз други канали за MagentaTV скроз други канали за MaxTV зошто нели се различни IPTV платформи.

Додека на една платформа не знам дали би можело тие што имаат оптика да гледаат појак квалитет на слика а оние на адсл/вдсл да гледаат на квалитетот кој сега се нуди. Дали воопшто има и постои опција таква да кога прв пат вклучуваш ресиверот/приемникот да ти го препознае интернетот (тест да ти направи) и според интернетот квалитет на тв слика да ти избере.

4к со добар квалитет ако пуштат канали мислам а и логично размислување ми е дека ќе бидат за пакети со оптика за жал дискриминација ама тоа е што е.

Последна промена:
18 септември 2020
942
881
Македонија
MTEL ne renta mreza od Telekabel.
MTEL (Telekom Srbija) рента мобилна мрежа од А1 преку која нуди припејд, постпејд и домашен интернет со катастрофални 50 и 100 GB. Еве како што се 3 години на македонскиот пазар и уште немаат домашен неограничен интернет преку изнајмена оптичка/бакарна мрежа.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
На Arena Sport 1 и 2 е Arena Premium 1 па така сега го има каналот тродупло. Среќа заврши европското фудбал, а и нема фудбали многу периодов.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно